Πώς να βρείτε τα κυρίαρχα χρώματα σε μια εικόνα [macOS]


Ο καλός σχεδιασμός απαιτεί χρόνο και συχνά χρόνια εμπειρίας και πειραματισμού για να γίνει σωστός. Είναι χτισμένο σε ορισμένες συμβάσεις και κανόνες που χρησιμεύουν ως βάση ενός καλού σχεδιασμού. Ένα συνηθισμένο παράδειγμα σχεδιαστικής σύμβασης είναι η χρήση χρωμάτων που κάνουν αντίθεση για να φαίνεται καλύτερα το κείμενο σε έγχρωμο φόντο. Το Vaunt είναι ένα δωρεάν macOS που σας επιτρέπει να βρείτε τα κυρίαρχα χρώματα σε μια εικόνα. Είναι ένα απλό βοηθητικό πρόγραμμα γραμμής μενού στο οποίο μπορείτε να μεταφέρετε και να αποθέσετε την εικόνα. Θα βρει τα κυρίαρχα χρώματα σε μια εικόνα και θα εμφανίσει όλες τις αποχρώσεις της που εμφανίζονται στην εικόνα. Μπορείτε να κάνετε κλικ σε ένα χρώμα και ο HEX κωδικός του θα αντιγραφεί αυτόματα στο πρόχειρό σας.

  Πώς να σταματήσετε την αυτόματη αποσυμπίεση αρχείων στο Safari στο macOS

Κατεβάστε και εκτελέστε το Vaunt. Εκτελείται εξ ολοκλήρου από τη γραμμή μενού. Κάντε κλικ στο εικονίδιο της γραμμής μενού για να ανοίξετε την εφαρμογή και να σύρετε και να αποθέσετε την εικόνα που θέλετε να αναλύσετε στην καθορισμένη περιοχή. Δώστε του μερικά δευτερόλεπτα και θα σας δείξει μια επιλογή από χρώματα που εμφανίζονται στην εικόνα.

Το Vaunt θα σας δείξει πολλές αποχρώσεις του κυρίαρχου χρώματος. Βρίσκει αυτό το χρώμα χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο ομαδοποίησης και υπολογίζει τη διακύμανση στις αποχρώσεις παρέχοντάς σας διαφορετικές που εντοπίζει στην εικόνα. Κάντε κλικ σε ένα χρώμα για να αντιγράψετε τον HEX κώδικα του στο πρόχειρό σας.

  Πώς να οργανώσετε μη αυτόματα άλμπουμ στο iTunes και στο macOS Music

Δοκιμάσαμε την εφαρμογή με μια πολύ ψυχεδελική ταπετσαρία της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων και την αφίσα για το Suicide Squad (2016). Και στις δύο περιπτώσεις, υπήρχαν δύο πολύ διακριτά χρώματα που κυριαρχούσαν στην εικόνα. Τρέξαμε τις εικόνες πολλές φορές μέσω του Vaunt και επέστρεψε τουλάχιστον δύο διαφορετικά κυρίαρχα χρώματα για κάθε εικόνα.

Το χρώμα που η Vaunt προσδιορίζει ως κυρίαρχο εξαρτάται από την περιοχή που αναλύει. Για εικόνες όπως αφίσες ή ταπετσαρίες, τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν πολύ κάθε φορά που τις εκτελείτε μέσω της εφαρμογής. Αυτό συμβαίνει επειδή η εφαρμογή κοιτάζει και αναλύει ένα διαφορετικό μέρος της εικόνας. Το Vaunt μπορεί να αναλύσει εικόνες PNG και JPG.

  Πώς να αποκρύψετε τα εικονίδια της γραμμής μενού στο macOS

Κατεβάστε το Vaunt