Δέκα καλύτερες δυνατότητες που έρχονται στα Windows 10 με την ενημέρωση επετείου

Η ενημέρωση επετείου των Windows 10 πρόκειται να φέρει μερικές μεγάλες δυνατότητες στο λειτουργικό σύστημα επιτραπέζιων υπολογιστών. Μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά που αναφέρθηκαν στο Build 2016 περιελάμβαναν ορισμένες σοβαρές βελτιώσεις στην αναγνώριση μελάνης και ομιλίας, τον έλεγχο ταυτότητας με δακτυλικά αποτυπώματα και Windows Hello για εφαρμογές και νέα emoji μεταξύ άλλων. Υπάρχουν φυσικά και άλλα χαρακτηριστικά, τόσο μεγάλα όσο και μικρά που πρόκειται να αποτελέσουν μέρος αυτής της ενημέρωσης. Εδώ είναι τα δέκα πιο εκπληκτικά που πρέπει να περιμένουμε.

1. Η οθόνη κλειδώματος και τα φόντο της οθόνης σύνδεσης είναι πλέον τα ίδια

Όταν κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά τα Windows 10, το φόντο της οθόνης σύνδεσης ήταν μια πηγή μεγάλης ενόχλησης. Δεν υπήρχε τρόπος να το αλλάξετε από την εφαρμογή Ρυθμίσεις, αν και τελικά μια εφαρμογή βγήκε να κάνει ακριβώς αυτό. Με την ενημέρωση του Νοεμβρίου 2015, οι χρήστες είχαν την επιλογή να απενεργοποιήσουν το φόντο της οθόνης σύνδεσης ή να το αντικαταστήσουν με ένα μονόχρωμο. Με την ενημέρωση επετείου, το φόντο της οθόνης κλειδώματος θα χρησιμοποιείται πλέον ως φόντο της οθόνης σύνδεσής σας. Δεν υπάρχει τρόπος να το απενεργοποιήσετε (ακόμα).

  Πώς να ορίσετε προεπιλεγμένες εφαρμογές στα Windows 10 όταν δεν σας επιτρέπει

2. Κωδικοί QR σε BSOD

Το BSOD συνεχίζει να μαστίζει τα Windows 10, αλλά η Microsoft προσπαθεί να το κάνει στην οθόνη κάτι περισσότερο από μια απλή πηγή απογοήτευσης για εσάς. Το BSOD που εμφανίζεται στις εκδόσεις προεπισκόπησης εμφανίζει κωδικούς QR που σας οδηγούν σε σελίδες βοήθειας. Προς το παρόν, η λειτουργία είναι πολύ βασική, αλλά ελπίζουμε να είναι πιο βελτιωμένη στην Ενημέρωση Επετείου.

3. Το μενού “Έναρξη” αλλάζει αυτόματα το μέγεθος για να ταιριάζει σε πλακίδια

Το μενού Έναρξη έχει γίνει λίγο πιο έξυπνο. Τώρα αλλάζει το μέγεθός του αυτόματα, ώστε να μην είναι ευρύτερο από όσο χρειάζεται. Εάν έχετε μόνο ένα πλακίδιο καρφιτσωμένο στο μενού Έναρξη, θα είναι αρκετά φαρδύ για να χωρέσει ένα μεγάλο ή τέσσερα μικρά πλακίδια. Εάν δεν έχετε καρφιτσωμένα πλακίδια στο μενού Έναρξη, θα εμφανιστούν μόνο οι εφαρμογές που χρησιμοποιήσατε πρόσφατα και τα κουμπιά Τροφοδοσία, Ρυθμίσεις,. Μπορούμε να περιμένουμε ένα πολύ καλύτερο μενού Έναρξης με την επετειακή ενημέρωση.

4. Light & Dark Θέματα

Με τις πρώτες εκδόσεις προεπισκόπησης και την επακόλουθη σταθερή κυκλοφορία των Windows 10, ένα hack γινόταν για να ενεργοποιηθεί το κρυφό σκοτεινό θέμα. Το hack λειτούργησε, αλλά έμοιαζε με αμυχή και ήταν τραχύ γύρω από τις άκρες. Με την ενημέρωση επετείου το σκοτεινό θέμα θα εφαρμοστεί επίσημα. Μια αποκλειστική επιλογή για εναλλαγή θεμάτων σε ανοιχτό ή σκούρο μπορεί να βρεθεί στο Personalization>Colors στην εφαρμογή Settings.

  Πώς να συγχωνεύσετε όλα τα Windows του Firefox σε ένα

5. Ubuntu & Bash

Αυτό το χαρακτηριστικό είναι ένα χαρακτηριστικό που ανακοινώθηκε στο Build 2016 και είναι ένα για τους προγραμματιστές. Η συμπερίληψη του Ubuntu και του Bash σημαίνει ότι οι προγραμματιστές έχουν πρόσβαση στη γραμμή εντολών Linux σε μια μηχανή Windows. Μέχρι τώρα έπρεπε να καταφύγουν στην κατοχή πολλαπλών συστημάτων, εικονικών μηχανών ή να εργάζονται γύρω από εφαρμογές όπως το Cygwin.

6. Βρείτε το τηλέφωνό μου και άλλες ειδοποιήσεις από το τηλέφωνό σας

Τα Windows 10 θα φέρουν τα Windows 10 Phone πιο κοντά στην επιφάνεια εργασίας. Μέσω της Cortana, οι χρήστες θα μπορούν να βρίσκουν τη γεωγραφική θέση των τηλεφώνων τους. Επιπλέον, η Cortana θα σας ειδοποιεί όταν η μπαταρία του τηλεφώνου σας είναι χαμηλή ή όταν έχετε ένα νέο μήνυμα κειμένου. Αυτό είναι πολύ φοβερό και θα μας άρεσε περισσότερο αν μπορούσατε να προσθέσετε όλα τα τηλέφωνα, όχι μόνο τα τηλέφωνα Windows, σε αυτό.

7. Το Edge συνοδεύεται από επεκτάσεις

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, το Edge θα υποστηρίζει τώρα επεκτάσεις. Ο Internet Explorer κάποτε είχε επεκτάσεις, επομένως ήταν εκπληκτικό το γεγονός ότι η δυνατότητα έλειπε στον Edge. Το Edge υποτίθεται ότι είναι η νέα προσέγγιση της Microsoft στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού και δεν προσέθεσε υποστήριξη για επεκτάσεις κατά την κυκλοφορία των Windows 10. Ωστόσο, μετά την ενημέρωση επετείου, το Edge θα υποστηρίζει επεκτάσεις και υπάρχουν ήδη μερικές που μπορείτε να δοκιμάσετε εάν εκτελείτε το Build 14316.

  18 Καλύτεροι διακομιστές Syslog για Windows και Linux/Unix

8. Προτεραιότητα ειδοποίησης

Όλες οι ειδοποιήσεις δεν δημιουργούνται ίσες. Ορισμένες εφαρμογές είναι πιο σημαντικές από άλλες και οι ειδοποιήσεις από αυτές τις εφαρμογές πρέπει να προηγούνται. Η ενημέρωση Επετείου θα κυκλοφορήσει με μια νέα δυνατότητα που σας επιτρέπει να ορίσετε την προτεραιότητα ειδοποίησης εφαρμογής. Οι εφαρμογές με υψηλότερη προτεραιότητα εμφανίζονται πρώτα στο Κέντρο ενεργειών.

9. Καρφιτσώστε τα Windows σε όλες τις εικονικές επιφάνειες εργασίας

Οι εικονικοί επιτραπέζιοι υπολογιστές ήταν μια συναρπαστική νέα προσθήκη στα Windows 10 και κανείς δεν τους είδε πραγματικά να έρχονται. Με την επετειακή ενημέρωση, η λειτουργία πρόκειται να βελτιωθεί ελαφρώς. Τώρα μπορείτε να έχετε καρφιτσωμένο ένα παράθυρο εφαρμογής σε όλους τους εικονικούς επιτραπέζιους υπολογιστές που έχετε ανοίξει. Μπορείτε επίσης να εμφανίσετε όλα τα παράθυρα μιας συγκεκριμένης εφαρμογής σε εικονικούς επιτραπέζιους υπολογιστές.

10. Μη αυτόματη ρύθμιση ενεργών ωρών

Οι ενεργές ώρες δείχνουν στα Windows 10 πότε χρησιμοποιείτε περισσότερο και πότε λιγότερο χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας. Ρυθμίζονται από το σύστημα με βάση την ώρα που το χρησιμοποιείτε και είναι αυτόματα. Σε περιόδους που δεν είστε ενεργοί, τα Windows ξεκινούν δραστηριότητες συντήρησης, όπως λήψη και εγκατάσταση ενημερώσεων. Με την ενημέρωση επετείου θα μπορείτε να ορίσετε τις ενεργές ώρες μη αυτόματα.

Αυτές οι δυνατότητες αποτελούν ήδη μέρος του Windows 10 Preview Build 14316 και φαίνεται να λειτουργούν καλά. Δεν ανακοινώθηκαν όλα στο Build 2016, επομένως υπάρχει μια μικρή πιθανότητα κάποια από αυτά να μην είναι στην τελική επετειακή ενημέρωση, αλλά ελπίζουμε ότι όλα θα κάνουν το κόψιμο.