Πώς να στείλετε σημειώσεις στον εαυτό σας στο Slack

Υπάρχουν δεκάδες επιλογές για κοινή χρήση σημειώσεων σε όλες τις συσκευές αυτές τις μέρες, αλλά αν χρησιμοποιείτε το Slack, υπάρχει μία ακόμη. Με τη διεπαφή άμεσων μηνυμάτων του Slack, είναι εύκολο να στέλνετε στον εαυτό σας γρήγορες ιδιωτικές υπενθυμίσεις και σημειώσεις που μπορείτε να διαβάσετε αργότερα σε οποιαδήποτε συσκευή. Να πώς.

Αρχικά, ανοίξτε το Slack χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα της επιλογής σας. Αυτή η συμβουλή λειτουργεί σε PC, Mac, Web, iPhone, iPad και Android. Εάν η πλαϊνή γραμμή δεν είναι ορατή, ανοίξτε την και κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα με τίτλο “Άμεσα μηνύματα”.

Βρείτε την καταχώρηση στη λίστα άμεσων μηνυμάτων που λέει το όνομά σας με “(Εσείς)” μετά από αυτήν. Για παράδειγμα, εάν το όνομά σας είναι Toby McPeterson, θα δείτε το “Toby McPeterson (Εσύ)” στη λίστα. Κάντε κλικ ή πατήστε πάνω του.

  Η Microsoft θα συγχωνεύσει τις εφαρμογές UWP και Win32 με το Project Reunion

Η οθόνη θα μετατραπεί σε α άμεσο μήνυμα προβολή συνομιλίας. Αλλά, σε αυτήν την περίπτωση, δεν μιλάτε με κάποιον άλλο στο Slack: αυτός είναι ένας ιδιωτικός χώρος όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε σημειώσεις στον εαυτό σας.

Για να γράψετε στον εαυτό σας μια σημείωση, κάντε κλικ ή πατήστε στην περιοχή εισαγωγής κειμένου όπου λέει “Jot Something Down”, πληκτρολογήστε κάτι και πατήστε Enter ή πατήστε το κουμπί “Send”. Θα εμφανιστεί στην παραπάνω περιοχή Ιστορικό συνομιλιών.

Μπορείτε να επικολλήσετε οτιδήποτε θέλετε στην περιοχή ιδιωτικών άμεσων μηνυμάτων, συμπεριλαμβανομένων εικόνων και συνδέσμων. Το Slack θα παρακολουθεί πότε το δημοσιεύσατε ανά ημέρα και κάθε καταχώριση έχει χρονοσήμανση για μελλοντική αναφορά. Μπορείτε ακόμη να ανεβάσετε ένα συνημμένο αρχείο ή να εισαγάγετε έναν σύνδεσμο που θέλετε να δείτε αργότερα.

  Τι είναι μια γέφυρα δικτύου και πώς να τη φτιάξετε

Αργότερα, μπορείτε να δείτε τις σημειώσεις σας σε οποιαδήποτε συσκευή, μπαίνοντας στο Slack χρησιμοποιώντας είτε την κατάλληλη εφαρμογή είτε τη διεπαφή ιστού Slack.

Εάν πρέπει να διαγράψετε μια σημείωση, πατήστε ή τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το μήνυμα μέχρι να εμφανιστεί η γραμμή ενεργειών από πάνω. Στη συνέχεια, πατήστε ή κάντε κλικ στις τρεις κάθετες κουκκίδες και θα εμφανιστεί ένα μενού. Επιλέξτε «Διαγραφή μηνύματος».

Χρησιμοποιώντας το ίδιο αναδυόμενο μενού, μπορείτε να επεξεργαστείτε τις σημειώσεις σας (μηνύματα), να αντιγράψετε έναν σύνδεσμο προς το μήνυμα, να καρφιτσώσετε τη σημείωση στη θέση του για να τη βλέπετε πάντα και πολλά άλλα.

  Πώς να αντιστρέψετε τα κουμπιά του ποντικιού για αριστερόχειρες

Μπορείτε ακόμη και να λάβετε το Slack για να σας υπενθυμίσει αργότερα ένα μήνυμα. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε ή τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το μήνυμα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ ή πατήστε τις τρεις τελείες που εμφανίζονται πάνω από αυτό. Στο μενού που εμφανίζεται, επιλέξτε «Υπενθύμισέ μου για αυτό». Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε ένα χρονικό διάστημα. Μετά το χρονικό διάστημα που έχετε ορίσει, το Slackbot θα σας στείλει μια υπενθύμιση.

Είναι ένα ακόμη ευχάριστο απροσδόκητο χαρακτηριστικό που κάνει τη ζωή λίγο πιο εύκολη. Απολαύστε τη συζήτηση με τον εαυτό σας!