Γραμμή τοποθεσίας³ Κάνει κάθε τμήμα σε μια διεύθυνση URL με δυνατότητα κλικ [Firefox]


Οι χρήστες του Firefox μπορεί να είναι εξοικειωμένοι με ένα παλιό πρόσθετο που ονομάζεται Locationbar2. Όταν εγκαταστάθηκε, συνέδεσε τη διεύθυνση URL στη γραμμή τοποθεσίας, έτσι ώστε να λειτουργούσε όπως η γραμμή διευθύνσεων στον Windows Explorer. Δυστυχώς, λόγω των πολλών ενημερώσεων εκδόσεων και της ανάγκης τα πρόσθετα να είναι συμβατά με νεότερες εκδόσεις του Firefox, το LocationBar2 δεν παίζει πλέον καλά με ορισμένες από τις νεότερες εκδόσεις του Firefox και δεν έχει ενημερωθεί από τις αρχές του 2011. Το Locationbar³ είναι μια διχαλωμένη και ενημερωμένη έκδοση αυτού του ίδιου πρόσθετου που μετατρέπει κάθε τμήμα της διεύθυνσης στη γραμμή URL σε σύνδεσμο με δυνατότητα κλικ.

  Ελέγξτε τα πολυμέσα στον Firefox με τα πλήκτρα πολυμέσων στο πληκτρολόγιό σας

Εγκαταστήστε το πρόσθετο, επανεκκινήστε τον Firefox και επισκεφτείτε οποιαδήποτε ιστοσελίδα της επιλογής σας. Πατήστε το πλήκτρο Ctrl και κρατήστε τον κέρσορα του ποντικιού πάνω από ένα τμήμα της διεύθυνσης URL (μπορείτε να το δοκιμάσετε με αυτήν τη σελίδα που διαβάζετε) και θα δείτε ότι το τμήμα έχει γίνει με δυνατότητα κλικ. Τα πλήκτρα τροποποίησης λειτουργούν έτσι ώστε εάν πατήσετε το πλήκτρο Ctrl και μετά κάνετε κλικ σε ένα τμήμα, η σελίδα θα ανοίξει σε μια νέα ενεργή καρτέλα. Εάν πατήσετε το πλήκτρο Shift, η νέα σελίδα ανοίγει σε νέο παράθυρο. Εάν πατήσετε το πλήκτρο Alt, ανοίγει η νέα σελίδα στην ίδια καρτέλα.

Χρειάζεται μόνο να πατήσετε το πλήκτρο τροποποίησης μία φορά και η διεύθυνση URL θα μεταμορφωθεί με κάθε τμήμα να είναι ένα με δυνατότητα κλικ. Παραμένει με δυνατότητα κλικ για ένα δευτερόλεπτο πριν επιστρέψει στην κανονική του κατάσταση. Οι προτιμήσεις της Γραμμής τοποθεσίας³ σάς επιτρέπουν να αποκρύψετε το πρωτόκολλο (http ή https) στη γραμμή URL και επίσης σας επιτρέπουν να ενεργοποιήσετε μια νέα συμπεριφορά για την επιλογή της διεύθυνσης, π.χ. κάνοντας διπλό κλικ. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την επιλογή με ένα μόνο κλικ. Η επιλογή τμήματος ενεργοποιείται όταν πατάτε ένα από τα πλήκτρα τροποποίησης, αλλά μπορείτε να ενεργοποιήσετε τα σημεία ενεργοποίησης στο επάνω ή στο κάτω μέρος της άκρης της γραμμής τοποθεσίας. Όταν μετακινείτε το ποντίκι σας πάνω από το σημείο ενεργοποίησης, κάθε τμήμα στη διεύθυνση URL γίνεται σύντομα κλικ. Η ενεργοποίηση των σημείων ενεργοποίησης δεν αντικαθιστά τις λειτουργίες των κλειδιών τροποποιητή, ώστε να μπορείτε να τις χρησιμοποιείτε για να κάνετε κλικ στα τμήματα.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία μόνο HTTPS στο Mozilla Firefox

Το πρόσθετο διευκολύνει την πλοήγηση σε διάφορες ενότητες ενός ιστότοπου. είναι βασικά σαν να έχετε ψίχουλα για κάθε ιστότοπο που επισκέπτεστε. Μπορεί να μην χρειάζεστε τη λειτουργικότητα σε έναν απλούστερο ιστότοπο, αλλά μπορεί να είναι χρήσιμη όταν επισκέπτεστε διαδικτυακά φόρουμ στα οποία μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολη η πλοήγηση. Για τους χρήστες του Chrome, το NavigUp είναι κάπως παρόμοιο σε λειτουργικότητα αλλά απέχει πολύ από το ίδιο πράγμα.

Εγκαταστήστε το Locationbar³ για τον Firefox