Γράψτε σημειώσεις και συγχρονίστε τις στο Dropbox ή στο Google Drive [Android]

Νομίζω ότι μπορώ να πω με απόλυτη βεβαιότητα ότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να κρατάτε σημειώσεις στο Android. Το Google Keep, για παράδειγμα, είναι μια πολύ ωραία εφαρμογή εάν σημειώνετε γρήγορα τα πράγματα. Και συγχρονίζεται καλά και με τον Λογαριασμό σας Google. Το Evernote παρέχει την καλύτερη εμπειρία λήψης σημειώσεων σε όλες τις πλατφόρμες. Αλλά δεν θέλουν όλοι να παίξουν με πολλές δυνατότητες που σας προσφέρει το Evernote και μερικοί άνθρωποι προτιμούν την απλότητα από την πολυπλοκότητα όταν πρόκειται για τη δημιουργία και την αποθήκευση σημειώσεων. Αν αναζητούσατε έναν τρόπο να γράφετε σημειώσεις στη συσκευή σας Android που συγχρονίζονται με το Dropbox ή το Google Drive, τότε το Sync Notes μπορεί να είναι το κατάλληλο εργαλείο για εσάς. Αν και έχει μια αρκετά απλή διεπαφή, σας μεταφέρει γρήγορα σε αυτό που θέλετε.

  Νέες δυνατότητες στον Firefox 41 για επιτραπέζιους υπολογιστές και Android

Το Sync Notes δεν κάνει πολλά πράγματα και δεν είναι σε καμία περίπτωση ανταγωνιστής του Evernote. Η εφαρμογή είναι μάλλον σχεδιασμένη για να σας επιτρέπει να σημειώνετε πράγματα πολύ γρήγορα και να τα συγχρονίζετε με το cloud. Αυτό δεν σημαίνει ότι το Sync Notes δεν αποθηκεύει σημειώσεις τοπικά στη συσκευή σας. Μπορείτε, στην πραγματικότητα, να έχετε πρόσβαση στις εργασίες σας, να κάνετε ή άλλες σημειώσεις τόσο online όσο και εκτός σύνδεσης.

Η διεπαφή χρήστη είναι αρκετά γυμνή. Η αρχική οθόνη φέρει τη λίστα με όλες τις σημειώσεις σας και μπορείτε να πατήσετε σε μία για να την ανοίξετε στο πρόγραμμα επεξεργασίας σημειώσεων. Μπορούν να δημιουργηθούν γρήγορα νέες σημειώσεις πατώντας το κουμπί συν. Υπάρχει ένα εικονίδιο μεγεθυντικού φακού που σας επιτρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση στην Αναζήτηση για να βρείτε ένα συγκεκριμένο στοιχείο από τη λίστα.

  Τραβήξτε λήψεις μακράς έκθεσης και προσαρμόστε το επίπεδο έκθεσης [Android]

Η οθόνη επεξεργασίας σημειώσεων δεν διαθέτει πολλές επιλογές, αλλά αυτές που υπάρχουν λειτουργούν όπως θα έπρεπε. Μπορείτε να καθορίσετε εύκολα το μέγεθος της γραμματοσειράς, για παράδειγμα, καθώς και να αλλάξετε το χρώμα φόντου του καμβά σε απλό, κίτρινο, πορτοκαλί και μερικά άλλα. Το Sync Notes σάς επιτρέπει επίσης να καθορίσετε τον τύπο γραμματοσειράς. Όταν χρειάζεται να αποθηκεύσετε μια νέα σημείωση από την αρχή, η εφαρμογή σάς επιτρέπει να πληκτρολογήσετε τον προσαρμοσμένο τίτλο της και την κύρια σημείωση στο πεδίο Θέμα. Όταν απαντάτε, η εφαρμογή την αποθηκεύει αυτόματα για εσάς.

Πατήστε παρατεταμένα ένα στοιχείο στη λίστα για να εμφανιστούν οι επιλογές διαγραφής, αποθήκευσης ή εξαγωγής για τη σημείωση. Οι διαθέσιμες επιλογές για εξαγωγή, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, περιλαμβάνουν το Dropbox και το Google Drive.

Όλες οι σημειώσεις φέρουν ετικέτα με μια ημερομηνία, η οποία ορίζεται αυτόματα από την ίδια την εφαρμογή. Ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να προσθέσετε ετικέτες στις σημειώσεις σας. Κάθε ετικέτα έχει χρωματική κωδικοποίηση και σας βοηθά να αναγνωρίζετε τις σημειώσεις γρήγορα και εύκολα. Ορισμένες από τις ετικέτες όπως Εργασία, Ιδέες και Προσωπικές είναι προκαθορισμένες, αλλά μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες ετικέτες και να επιλέξετε έναν δικό σας κωδικό χρώματος.

  Πώς να αποκτήσετε το Google TV UI σε συσκευές Android TV αυτήν τη στιγμή

Ένα άλλο κομψό χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα κλειδώματος της εφαρμογής με κωδικό πρόσβασης, ο οποίος σας δίνει τη δυνατότητα να προστατεύσετε τυχόν απόρρητες πληροφορίες που μπορεί να έχετε αποθηκεύσει από αδιάκριτα βλέμματα. Η δυνατότητα κλειδώματος μπορεί να ενεργοποιηθεί από την οθόνη ρυθμίσεων του Sync Notes.

Το Sync Notes είναι διαθέσιμο ως δωρεάν εφαρμογή στο Google Play. Μπορείτε να το κατεβάσετε μέσω του συνδέσμου που παρέχεται παρακάτω.

Εγκαταστήστε το Sync Notes από το Play Store