Γνωρίζοντας το Next.js εναντίον του React για προγραμματιστές

Η React είναι μια από τις πιο δημοφιλείς βιβλιοθήκες για τη δημιουργία διεπαφών χρήστη και το Next.js είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πλαίσια για τη δημιουργία διεπαφών χρήστη.

Το Next.js δημιουργείται χρησιμοποιώντας το React. Άρα, υπάρχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ τους. Είναι προφανές να μπερδευτούμε μεταξύ αυτών των δύο.

Ας βουτήξουμε βαθιά σε αυτά τα δύο και ας δούμε πώς διαφέρουν στο ξεκαθάρισμα της σύγχυσης. Ας ξεκινήσουμε με το React.

Αντίδραση: Ξεκινώντας

Το React είναι μια βιβλιοθήκη ανοιχτού κώδικα για τη δημιουργία διεπαφών χρήστη χρησιμοποιώντας JavaScript. Το React χρησιμοποιείται για τη δημιουργία διαδικτυακών εφαρμογών μιας σελίδας. Τι εννοώ με τον όρο μονοσέλιδη εφαρμογές; Η εφαρμογή θα έχει ένα μόνο έγγραφο HTML και θα το ενημερώνει όπως απαιτείται.

Η δημιουργία εφαρμογών ιστού μίας σελίδας βρίσκεται τώρα στο υψηλότερο σημείο της. Και μπορούμε να πούμε ότι η React είναι η πιο δημοφιλής βιβλιοθήκη αυτή τη στιγμή σε αυτόν τον τομέα. Δεν είναι υπερβολή.

Πολλά πακέτα React είναι διαθέσιμα, διευκολύνοντας τη ζωή των προγραμματιστών. Όταν πρόκειται για τη δημιουργία διαδικτυακών εφαρμογών, μπορούμε να δημιουργήσουμε οποιονδήποτε τύπο διαδικτυακής εφαρμογής με το React.

Το React αναπτύχθηκε από το Facebook. Τώρα, οποιοσδήποτε μπορεί να συνεισφέρει σε αυτό. Και διατηρείται από το Facebook.

Ας ελέγξουμε ορισμένες δυνατότητες του React.

Εικονικό DOM

Οι εφαρμογές Ιστού θα ενημερώσουν ορισμένα μέρη του χωρίς να επηρεάσουν άλλα μέρη τώρα, όπως η εμφάνιση ενός προγράμματος φόρτωσης κατά την ανάκτηση δεδομένων και η ενημέρωση αυτού του τμήματος της εφαρμογής Ιστού με δεδομένα που έχουν ληφθεί. Είναι ενημέρωση του DOM στο πρόγραμμα περιήγησης αν μιλάμε πιο τεχνικά.

Χωρίς τις βιβλιοθήκες όπως η React, θα το είχαμε κάνει χρησιμοποιώντας vanilla JavaScript, η οποία είναι αναποτελεσματική καθώς οι λειτουργίες DOM είναι πολύ δαπανηρές. Το React εισάγει την έννοια του εικονικού DOM για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

Το εικονικό DOM είναι ένα αντίγραφο πραγματικού DOM. Όταν υπάρχουν ενημερώσεις, το React πρώτα τις ενημερώνει στο εικονικό DOM και τις συγκρίνει με το πραγματικό DOM. Και το React θα ενημερώσει το πραγματικό DOM μόνο εάν υπάρχουν αλλαγές και αλλαγμένα μέρη μόνο. Έτσι, κάνει λιγότερες λειτουργίες σε πραγματικό DOM, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο ενημέρωσης.

Χωρίς βιβλιοθήκες όπως η React, ο ιστός θα ήταν πολύ αργός.

Συστατικά

Τα στοιχεία είναι δομικά στοιχεία της διεπαφής χρήστη στο React. Μπορούμε να πούμε ότι όλα στο React είναι ένα στοιχείο. Αυτά τα στοιχεία μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν στην εφαρμογή React.

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε ένα κουμπί που έχει κάποιο σύνολο στυλ. Στο React, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα στοιχείο που είναι υπεύθυνο για την απόδοση ενός κουμπιού με στυλ με βάση τις ιδιότητες που του μεταβιβάζουμε. Μπορούμε να προσαρμόσουμε αυτό το στοιχείο κουμπιού όπως θέλουμε χρησιμοποιώντας τα στηρίγματα. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξανά τα στοιχεία στην εφαρμογή React.

  Η βελτιστοποίηση ερωτημάτων SQL είναι εύκολη με αυτά τα 7 εργαλεία για DBA και προγραμματιστές

Τα στοιχεία μπορούν να βοηθήσουν στην οργάνωση της εφαρμογής μας σε μικρά μπλοκ διεπαφής χρήστη. Μπορούμε να τα κανονίσουμε όπως θέλετε.

JSX

Μπορούμε να γράψουμε HTML σε JS που ονομάζεται JSX. Μοιάζει με HTML, αλλά είναι JSX. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε JavaScript με JSX και να έχουμε πρόσβαση σε όλα τα χαρακτηριστικά HTML μαζί με αυτό.

Το JSX χρησιμοποιείται για τον καθορισμό της δομής του UI. Κάθε στοιχείο θα επιστρέψει JSX, το οποίο θα αποδοθεί στο DOM.

Μονόδρομη ροή δεδομένων

Τα δεδομένα που ρέουν μεταξύ των στοιχείων είναι απαραίτητα για να γίνουν μικρότερα. Εάν δεν έχουμε ροή δεδομένων μεταξύ των στοιχείων, τότε πρέπει να χωρέσουμε τα πάντα σε ένα μόνο στοιχείο.

Το React ακολουθεί τη ροή δεδομένων μονής κατεύθυνσης από γονέα σε παιδί. Μπορούμε να περάσουμε δεδομένα από τα γονικά στοιχεία στα θυγατρικά στοιχεία στο React. Το θυγατρικό στοιχείο δεν μπορεί να αλλάξει την κατάσταση απευθείας στο γονικό στοιχείο. Μπορεί να γίνει περνώντας τις επανακλήσεις.

Η μονοκατευθυντική ροή δεδομένων καθιστά την αποσφαλμάτωση απλή. Τα εξαρτήματα φαίνονται πολύ πιο απλά καθώς όλα τα εξαρτήματα δεν χρειάζεται να διατηρούν την κατάσταση.

Η εκμάθηση του React είναι πολύ απλή εάν γνωρίζετε JavaScript. Τα έγγραφα του React είναι αρκετά για να ξεκινήσετε με αυτό.

Next.js: Ξεκινώντας

Το Next.js είναι ένα react πλαίσιο για τη δημιουργία εφαρμογών ιστού. Είναι χτισμένο πάνω από το React. Δημιουργήθηκε από την Vercel. Έτσι, όλες οι δυνατότητες του React θα είναι διαθέσιμες σε αυτό. Τι το ιδιαίτερο έχει το Next.js; Ας δούμε μερικά χαρακτηριστικά που το κάνουν ξεχωριστό εκτός από τα συστατικά αντιδρώντων.

Προ Απόδοση

Το Next.js αποδίδει κάθε σελίδα εκ των προτέρων. Η εκ των προτέρων απόδοσή του θα φορτώσει γρήγορα τη σελίδα στο πρόγραμμα περιήγησης με στατικό HTML. Αργότερα φορτώνει το JavaScript που απαιτείται για αυτήν τη σελίδα. Βελτιώνει την απόδοση και το SEO της σελίδας.

Υπάρχουν δύο τύποι προ-απόδοσης σε αυτό. Το ένα είναι το Static Site Generation (SSG) και το άλλο είναι το Server Side Rendering (SSR). Το SSG δημιουργεί το HTML κατά το χρόνο δημιουργίας και επαναχρησιμοποιεί το ίδιο σε άλλα αιτήματα.

Το SSR δημιουργεί το HTML σε κάθε αίτημα, καθιστώντας το λίγο πιο αργό από το SSG. Το Next.js προτείνει τη χρήση SSG μέχρι να είναι υποχρεωτική η χρήση SSR.

Το Next.js προφορτώνει επίσης τις σελίδες που έχουν συνδέσμους (με στοιχείο Link) στην τρέχουσα σελίδα προβολής. Αυτή η καταπληκτική λειτουργία κάνει τις σελίδες να φορτώνουν πολύ γρήγορα ενώ μετακινούνται.

Δρομολόγηση

Το Next.js διαθέτει ενσωματωμένο σύστημα δρομολόγησης. Υποστηρίζει ένα σύστημα δρομολόγησης που βασίζεται σε κατάλογο. Πρέπει να δημιουργήσουμε σελίδες σε έναν συγκεκριμένο κατάλογο για να δημιουργήσουμε τη διαδρομή. Ως αντίδραση, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα πακέτο για να το πετύχουμε αυτό.

  Κατανόηση των τύπων διακομιστών φιλοξενίας Ιστού: Ένας οδηγός εισαγωγής

API

Μπορούμε να δημιουργήσουμε API με το Next.js όπως το express. Ανοίγει μια νέα δυνατότητα δημιουργίας full-stack εφαρμογών με το Next.js. Μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικό όσο ένα αποκλειστικό πλαίσιο διακομιστή, αλλά κάνει τη δουλειά του.

Αλλα χαρακτηριστικά

Υπάρχουν και άλλες δυνατότητες όπως βελτιστοποίηση εικόνας, ενσωματωμένη υποστήριξη CSS, μετα-ετικέτες για κάθε σελίδα (για καλύτερο SEO) κ.λπ.. όλες οι δυνατότητες που βλέπουμε μέχρι τώρα είναι πρόσθετες δυνατότητες του Next.js πάνω από τις δυνατότητες του React.

Το Next.js έχει κερδίσει μεγάλη δημοτικότητα από τότε που κυκλοφόρησε. Η εκμάθηση του Next.js είναι πολύ καλή αν είστε εξοικειωμένοι με το React. Αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να μάθεις να αντιδράς πρώτα. Μπορείτε να ξεκινήσετε πρώτα με οποιονδήποτε. Το JavaScript είναι υποχρεωτικό και για τα δύο.

Μέχρι τώρα, έχουμε δει διαφορετικές δυνατότητες του React και του Next.js. Ας τα συγκρίνουμε και τα δύο.

React vs. Next.js

Υπάρχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ του React και του Next.js. Γνωρίζετε ήδη τον λόγο για τον οποίο υπάρχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ τους. Οι βασικές έννοιές τους είναι οι ίδιες. Ας συγκρίνουμε μερικά πράγματα από αυτά δίπλα-δίπλα.

Κώδικας

Ας δούμε ένα απλό Hello World! Το συστατικό στο react και next.js.

Αντιδρώ

function App() {
   return (
      <div className="app">
         Hello World!
      </div>
   );
}
export default App;

Επόμενο.js

export default function Home() {
  return (
    <div className="app">
      Hello World!
    </div>
  )
}

Αν δείτε τον κωδικό, δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ τους.

Δομή φακέλου

Το React είναι μια βιβλιοθήκη που δεν έχει κάποια συγκεκριμένη δομή φακέλου. Μπορούμε να τακτοποιήσουμε τους φακέλους και τα αρχεία με βάση τις προτιμήσεις μας και την περίπτωση χρήσης.

Το Next.js δεν έχει επίσης αυστηρή δομή φακέλου που πρέπει να ακολουθείται. Όμως, πρέπει να δημιουργήσουμε σελίδες μέσα στο φάκελο pages μόνο για τη δρομολόγηση. Είναι ο μόνος περιορισμός που έχουμε στο next.js. Μπορούμε να τακτοποιήσουμε όλους τους άλλους φακέλους και αρχεία όπως το react.

Εκτέλεση

Οι εφαρμογές Next.js είναι λίγο πιο γρήγορες σε σύγκριση με τις εφαρμογές React. Το Next.js χρησιμοποιεί τεχνικές προ-απόδοσης για να τα κάνει. Αλλά δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε εφαρμογές React γρήγορα. Μπορούμε να πετύχουμε το ίδιο πράγμα και με το React. Πρέπει να καταβάλουμε επιπλέον προσπάθεια σε αυτό.

TypeScript

Το TypeScript παίζει σημαντικό ρόλο σε μεγάλες εφαρμογές. Χωρίς TypeScript, οι περισσότεροι προγραμματιστές θα τρελαθούν με τον εντοπισμό σφαλμάτων των εφαρμογών. Μην ανησυχείτε και το React και το Next.js υποστηρίζουν TypeScript.

Αλλα χαρακτηριστικά

Τόσο το React όσο και το Next.js διατηρούνται σε μεγάλο βαθμό από τους δημιουργούς. Η κοινότητα είναι πολύ μεγάλη και για τους δύο σε σύγκριση με άλλες βιβλιοθήκες και πλαίσια front-end. Αν κολλήσουμε οπουδήποτε κατά την ανάπτυξη εφαρμογών με το React και το Next.js, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρούμε τη λύση στο διαδίκτυο.

Η τεκμηρίωσή τους είναι πολύ καλή για να ξεκινήσετε. Τι περιμένουμε? Μεταβείτε στην τεκμηρίωση του React και του Next.js για να ξεκινήσετε με αυτά.

  8 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για Noobs και Nerds

Περίληψη

FeaturesReactNext.jsCode Η γνώση της JavaScript είναι αρκετή για την κωδικοποίηση των εφαρμογών React. Ο κώδικας είναι παρόμοιος με το React καθώς είναι χτισμένος πάνω του. Δομή φακέλου Μην επιβάλλετε αυστηρές οδηγίες στις δομές φακέλων. Επιβάλλει ένα μέρος της δομής φακέλου που πρέπει να ακολουθηθεί (Σελίδες δρομολόγηση).TypeScriptΥποστηρίζει typescript.Υποστηρίζει επίσης γραφή.Απόδοση από την πλευρά του διακομιστήΔεν υπάρχει ενσωματωμένη υποστήριξη για απόδοση από την πλευρά του διακομιστή.Έχετε ενσωματωμένη υποστήριξη για απόδοση από την πλευρά του διακομιστή με εκ των προτέρων ανάκτηση (SSG & SSR)PerformanceA λίγο πιο αργό σε σύγκριση με το Next.jsΛίγο γρήγορο σε σύγκριση με το React.Community & Maintenance Συντηρείται καλά από το Facebook, με μια μεγάλη κοινότητα ανοιχτού κώδικα για να το υποστηρίζει. Η Vercel κάνει επίσης εξαιρετική δουλειά στη συντήρηση του. Επίσης, διαθέτει υποστήριξη κοινότητας ανοιχτού κώδικα. Τεκμηρίωση & Μάθηση Καλά τεκμηριωμένη, ακόμη και για αρχάριους. Μπορείτε να ξεκινήσετε με αυτό ανά πάσα στιγμή, εάν γνωρίζετε JavaScript. Έχει καλή τεκμηρίωση και η εκμάθηση θα είναι πιο γρήγορη εάν γνωρίζετε το React concepts.React εναντίον Next.js

Ποιο να Διαλέξω;

Λοιπόν, κανείς δεν μπορεί να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση. Εξαρτάται από διαφορετικά πράγματα όπως το είδος του έργου, το τι κάνει, τον σκοπό του κ.λπ.. μπορούμε να συμπεράνουμε εξετάζοντας όλα τα χαρακτηριστικά τους και τις απαιτήσεις τους.

Ένα πράγμα με βάση το οποίο μπορούμε να συμπεράνουμε γρήγορα είναι το SEO. Εάν το έργο σας χρειάζεται πολύ SEO, είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε το Next.js.

Έχουμε εξετάσει διαφορετικούς παράγοντες σε όλα τα σενάρια για να βγάλουμε συμπέρασμα. Αν δεν μπορούμε να καταλήξουμε, τότε είναι καλύτερα να πάμε με το React. Και μπορούμε πάντα να μεταβούμε σε άλλο στο αρχικό στάδιο, καθώς η μετεγκατάσταση κώδικα δεν απαιτεί πολύ χρόνο. Ξέρεις τον λόγο που δεν παίρνει πολύ χρόνο 😄.

Και οι δύο έχουν καλή κοινότητα. Βρίσκετε λύσεις για σχεδόν οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε ενώ εργάζεστε με το React και το Next.js, καθώς χρησιμοποιούνται ευρέως στον τομέα του frontend. Θα βρείτε πολλά πακέτα για την κατασκευή διαδικτυακών εφαρμογών. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα ίδια πακέτα τόσο στο React όσο και στο Next.js.

Οι αποφάσεις είναι πάντα δύσκολο να ληφθούν. Αλλά μην φοβάστε να πάρετε αποφάσεις 😜.

συμπέρασμα

Μπορούμε να πούμε ότι το Next.js είναι ένα υπερσύνολο του React. Το Next.js δημιουργείται με περισσότερες δυνατότητες μαζί με τις δυνατότητες του React που το χρησιμοποιούν. Άρα η σύγκριση τους δεν είναι ιδανική. Παρόλα αυτά, το έχουμε κάνει 😅. Τέλος πάντων, τώρα έχετε μια ιδέα ανώτατου επιπέδου τόσο για το React όσο και για το Next.js.

Όπως μπορείτε να δείτε, δεν υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ τους εκτός από τις επιπλέον δυνατότητες του Next.js, που είναι προφανές. Αυτά για σήμερα. Ας το τελειώσουμε με μια μικρή πρόταση.

Σας συνιστούμε να ξεκινήσετε πρώτα με το React εάν πρόκειται να μάθετε ένα πλαίσιο front-end. Οι έννοιες React θα κάνουν το Next.js να μάθει ένα κομμάτι της τούρτας.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε μερικούς καλύτερους πόρους για να μάθετε το ReactJS.