Κατανόηση των τύπων διακομιστών φιλοξενίας Ιστού: Ένας οδηγός εισαγωγής

Η κατοχή μιας ιστοσελίδας για την επιχείρησή σας είναι απαραίτητη, ανεξάρτητα από το πόσο μικρή ή μεγάλη είναι. Ακόμα κι αν διαθέτετε φυσικό κατάστημα, η σύνδεση της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο έχει απίστευτα οφέλη παρουσιάζοντας τα προϊόντα/υπηρεσίες σας παγκοσμίως.

Τούτου λεχθέντος, η δημιουργία ενός ιστότοπου απαιτεί μια υπηρεσία φιλοξενίας Ιστού. Έτσι, εάν έχετε αποφασίσει να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο, το πρώτο πράγμα που μπορείτε να σκεφτείτε είναι – ποιον οικοδεσπότη Ιστού να επιλέξετε – καθώς οι επιλογές είναι πολλές στην αγορά.

Αλλά γιατί η επιλογή μιας υπηρεσίας φιλοξενίας Ιστού είναι μεγάλη υπόθεση ούτως ή άλλως;

Είναι επειδή η φιλοξενία Ιστού αποτελεί τη βάση του τύπου ιστότοπου που δημιουργείτε, πόσο καλή είναι η απόδοσή του, αν είναι ασφαλής ή όχι, και σχετικά στοιχεία σημαντικά για έναν επιτυχημένο ιστότοπο.

Ως εκ τούτου, είναι σκόπιμο να κατανοήσετε τα πάντα σχετικά με τη φιλοξενία Ιστού προτού επιλέξετε ένα. Σε αυτό το άρθρο, θα σας παρουσιάσω τον κόσμο του web hosting, τους τύπους του και ποιες καλές επιλογές έχετε για κάθε τύπο που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το κατάλληλο για την επιχείρησή σας.

Λοιπόν, γιατί να περιμένετε; Ας πηδήξουμε!

Τι είναι το Web Hosting;

Η φιλοξενία Ιστού είναι ένα είδος υπηρεσίας φιλοξενίας Διαδικτύου, που επιτρέπει σε επιχειρήσεις ή ιδιώτες να κάνουν τις ιστοσελίδες τους online και προσβάσιμες μέσω του Διαδικτύου.

Με απλά λόγια, κάθε ιστότοπος απαιτεί από έναν οικοδεσπότη Ιστού να νοικιάσει ένα μέρος στο Διαδίκτυο που μπορεί να αποθηκεύσει όλες τις πληροφορίες του ιστότοπού σας και να το κάνει ζωντανό. Και οι εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες φιλοξενίας Ιστού ονομάζονται οικοδεσπότες Ιστού που παρέχουν χώρο ιστού σε έναν διακομιστή που μισθώνεται ή ανήκει σε πελάτες για χρήση.

Παραδείγματα: Bluehost, SiteGround, Kinsta, A2Hosting, κ.λπ.

Μπορείτε να νοικιάσετε αυτόν τον χώρο για να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας τους πόρους που παρέχουν. Επιπλέον, προσφέρουν επίσης συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο και χώρο ιστού σε διαφορετικούς διακομιστές στα παγκόσμια κέντρα δεδομένων τους. Αυτοί οι διακομιστές βοηθούν στο να μεταφέρετε το περιεχόμενό σας στο διαδίκτυο ενώ χειρίζεστε την επισκεψιμότητα στον ιστό σας. Επιπλέον, τα στοιχεία του ιστότοπού σας (όπως κείμενο, βίντεο, εικόνες, αρχεία κ.λπ.) αποθηκεύονται στους διακομιστές τους στους οποίους μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω του κεντρικού υπολογιστή web.

Τύποι φιλοξενίας Ιστού

Καθώς ο ιστότοπός σας μεγαλώνει, αυξάνονται και οι απαιτήσεις σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί τύποι φιλοξενίας ιστοσελίδων είναι διαθέσιμοι στην αγορά με διαφορετικές προσφορές και σχέδια, όπως πόρους, ευελιξίες, ελέγχους, δομές τιμολόγησης κ.λπ. Διατίθενται προς ενοικίαση από λίγα δολάρια το μήνα έως εκατοντάδες δολάρια.

Ως εκ τούτου, πρέπει να καταλάβετε ποιες επιλογές υπάρχουν για τη φιλοξενία ιστοσελίδων πριν επιλέξετε ένα, επειδή πρέπει να βασίζεται εξ ολοκλήρου στις απαιτήσεις και τον προϋπολογισμό σας.

Λοιπόν, ας συζητήσουμε τους κύριους τύπους φιλοξενίας Ιστού.

Κοινόχρηστη φιλοξενία

Όπως υποδηλώνει το όνομα, οι ιστότοποι που χρησιμοποιούν κοινόχρηστη φιλοξενία «μοιράζονται» τον ίδιο διακομιστή με μερικούς ή εκατοντάδες άλλους ιστότοπους. Μοιράζονται πόρους όπως RAM, εύρος ζώνης, αποθήκευση και CPU από τον ίδιο διακομιστή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κοινή φιλοξενία είναι αρκετά φθηνή σε σύγκριση με άλλες υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Τούτου λεχθέντος, η κοινή φιλοξενία περιλαμβάνει βασικές δυνατότητες και ενδέχεται να μην είναι τόσο ευέλικτη όσον αφορά τις ενημερώσεις και το λογισμικό. Καθώς οι πόροι διανέμονται, κάθε ιστότοπος θα έχει περιορισμένους πόρους με βάση το πρόγραμμα φιλοξενίας που έχετε επιλέξει.

Είναι σαν να νοικιάζεις ένα σπίτι με συγκάτοικοι. Αν και έχετε ξεχωριστό υπνοδωμάτιο, πρέπει να μοιράζεστε ανέσεις και πόρους όπως ηλεκτρικό ρεύμα και νερό με άλλους συγκάτοικοι.

Πλεονεκτήματα 👍

  • Εύκολο στη ρύθμιση και συνοδεύεται από έναν προ-ρυθμισμένο διακομιστή
  • Δεν χρειάζεστε απαραίτητα τεχνικές γνώσεις
  • Εξαιρετικές δυνατότητες διαχείρισης ιστότοπου
  • Προσφέρει πολλές πρόσθετες υπηρεσίες, όπως δωρεάν όνομα τομέα, πιστοποιητικό SSL, πρόγραμμα δημιουργίας ιστοτόπων όπως το WordPress, λειτουργίες ασφαλείας, αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας, πίνακας ελέγχου κ.λπ.
  • Οικονομικά και μπορεί να επωφεληθεί με $5/μήνα ή λιγότερο

Μειονεκτήματα 👎

  • Προσφέρει περιορισμένους πόρους όπως αποθηκευτικό χώρο, εύρος ζώνης, CPU, RAM κ.λπ.
  • Χαμηλή απόδοση σε περίπτωση αυξημένης κυκλοφορίας
  • Δεν κλιμακώνεται με βάση τις απαιτήσεις
  • Χαμηλό χρόνο λειτουργίας και ταχύτητα φόρτωσης σελίδας
  • Υποστηρίζει μόνο λίγες γλώσσες προγραμματισμού όπως η PHP
  • Τα σχέδια με τις καλύτερες τιμές απαιτούν να το επιλέξετε για περισσότερο από ένα χρόνο.

Η κοινή φιλοξενία είναι η καλύτερη για:

Είναι καλύτερο για μικρότερους ιστότοπους και για κάποιον που δημιουργεί τον ιστότοπό του για πρώτη φορά. Θα σας δώσει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά και τα απαραίτητα εργαλεία που θα χρειαστείτε για να ξεκινήσετε και να συνεχίσετε, και στη συνέχεια μπορείτε να το κλιμακώσετε με την πάροδο του χρόνου. Είναι επίσης κατάλληλο για άτομα με περιορισμένο προϋπολογισμό, καθώς είναι προσιτό και μπορείτε να ξεκινήσετε τον ιστότοπο ακόμα κι αν δεν έχετε τεχνική εξειδίκευση.

  8 API Affiliate Programs Developers μπορούν να εγγραφούν για να κερδίσουν χρήματα

Εάν είστε blogger ή έχετε μια μικρή επιχείρηση, η κοινή φιλοξενία μπορεί να λειτουργήσει για εσάς. Με απλά λόγια, ιστότοποι με χαμηλή επισκεψιμότητα, όπως λιγότερη από 5.000.

Ένα καλό παράδειγμα κοινόχρηστης φιλοξενίας:

👉 SiteGround

Το SiteGround είναι ένας από τους καλύτερους παρόχους φιλοξενίας ιστοσελίδων, που προσφέρει διαφορετικούς τύπους φιλοξενίας Ιστού, συμπεριλαμβανομένης της κοινής φιλοξενίας. Το WordPress το συνιστά επίσημα. Έτσι, αν θέλετε να δημιουργήσετε μια μικρότερη φιλοξενία WordPress, θα σας ήταν εντάξει.

Εμπιστευόμενοι από 2+ εκατομμύρια κατόχους τομέων, η ομάδα υποστήριξης πελατών τους έχει κορυφαία βαθμολογία, οι οποίοι παραμένουν 24 ώρες το 24ωρο, 7 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα στη διάθεσή σας και διαθέτουν πολλές δεξιότητες, χρήσιμους και γρήγορους. Μπορείτε να επιλέξετε ένα εργαλείο δημιουργίας ιστοτόπων της επιλογής σας από το Weebly ή το WordPress ή λύσεις ηλεκτρονικού εμπορίου όπως το WooCommerce, το OpenCart ή το Prestashop.

Εάν ο ιστότοπός σας φιλοξενείται αλλού, μετακινήστε τον στο SiteGround ΔΩΡΕΑΝ. Λαμβάνετε επίσης πολλές δωρεάν δυνατότητες, όπως πιστοποιητικό SSL από την Let’s Encrypt, καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας, προσωρινή αποθήκευση, CDN, email, απεριόριστες βάσεις δεδομένων και πολλά άλλα.

Το SiteGround είναι βελτιστοποιημένο για εφαρμογές CRM και CMS που βασίζονται σε PHP και MySQL και προσφέρει δωρεάν εγκατάσταση για WordPress, Joomla, Drupal κ.λπ. Αποκτάτε εξαιρετικά γρήγορη απόδοση με αποθήκευση που βασίζεται σε SSD, προσαρμοσμένες βελτιστοποιήσεις ταχύτητας, κορυφαία ασφάλεια, εύκολο ιστότοπο και διαχείριση τομέα και αξιόπιστη υπηρεσία email με ασφάλεια SpamExperts.

Προσφέρουν τρία σχέδια τιμολόγησης:

  • Εκκίνηση: 4,99 $/μήνα για 1 ιστότοπο, 10 χιλιάδες επισκέψεις και 10 GB χώρο
  • GrowBig: 7,99 $/μήνα για απεριόριστους ιστότοπους, 25 χιλιάδες επισκέψεις, 20 GB χώρο
  • 14,99 $/μήνα: Απεριόριστοι ιστότοποι, 100 χιλιάδες επισκέψεις και χώρος 40 GB

Όλα τα σχέδια έχουν επίσης εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

Έχετε τον πλήρη έλεγχο του διακομιστή σας σε αποκλειστική φιλοξενία διακομιστή, αλλά δεν τον κατέχετε. Σας προσφέρει πρόσβαση root στον ιστότοπό σας και δεν μοιράζεστε πόρους με κανέναν άλλο. Επομένως, έχετε μεγαλύτερη ταχύτητα φόρτωσης, χρόνο λειτουργίας και συνολική απόδοση του ιστότοπου.

Με απόλυτο τεχνικό έλεγχο στις ρυθμίσεις διακομιστή, μπορείτε να εγκαταστήσετε οποιοδήποτε λογισμικό, να αλλάξετε διαμορφώσεις και να παίξετε με άλλα πράγματα. Λαμβάνετε περισσότερους πόρους, ευελιξία και ισχυρές δυνατότητες για τον ιστότοπό σας.

Για να μην αναφέρουμε, η αποκλειστική φιλοξενία είναι ακριβή και μπορεί να σας κοστίσει εκατοντάδες δολάρια το μήνα.

Πλεονεκτήματα 👍

  • Ο πλήρης έλεγχος διακομιστή για να το χρησιμοποιήσετε όπως θέλετε
  • Επεκτασιμότητα ανά ζήτηση
  • Βέλτιστη απόδοση με υψηλό χρόνο λειτουργίας και ταχύτητα φόρτωσης σελίδας
  • Περισσότερη ασφάλεια και ιδιωτικότητα
  • Καμία παρέμβαση με άλλους ιστότοπους καθώς δεν μοιράζεστε πόρους

Μειονεκτήματα 👎

  • Ακριβός
  • Χρειάζεται τακτική συντήρηση
  • Η μη διαχειριζόμενη φιλοξενία απαιτεί τεχνικές γνώσεις

Η φιλοξενία Dedicated Server είναι η καλύτερη για:

Η αποκλειστική φιλοξενία διακομιστών είναι ιδανική για ιστότοπους εταιρικού επιπέδου και καθιερωμένες επιχειρήσεις που χρειάζονται υψηλή απόδοση, ασφάλεια και επεκτασιμότητα. Οι ιστότοποι που έχουν περισσότερες από 100 χιλιάδες επισκέψεις με υψηλά έσοδα μπορούν να το επιλέξουν. Είναι επίσης επωφελές για ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου, ιστότοπους που βασίζονται σε οικονομικά, ιατρικούς ιστότοπους, τυχερά παιχνίδια ή ιστότοπους που χρειάζονται υψηλό απόρρητο και ασφάλεια για τα δεδομένα τους.

Μπορείτε να το παραλείψετε εάν αναπτύσσετε τους ιστότοπούς σας και έχετε μερικές χιλιάδες επισκέψεις το μήνα, καθώς μπορεί να μην είναι καλή απόδοση επένδυσης για εσάς.

Η αποκλειστική φιλοξενία είναι δύο τύπων: διαχειριζόμενη και μη διαχειριζόμενη.

Διαχειριζόμενη φιλοξενία αποκλειστικού διακομιστή

Στη διαχειριζόμενη αποκλειστική φιλοξενία, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη διαχείριση της υποδομής του διακομιστή, των εργαλείων, της βελτιστοποίησης απόδοσης, της συντήρησης, της ενημέρωσης κώδικα κ.λπ. Έτσι, ακόμα κι αν δεν έχετε τεχνική εξειδίκευση, μπορείτε να το επιλέξετε και να αφήσετε τον οικοδεσπότη Ιστού να διαχειρίζεται το σύνολο ιστότοπος για εσάς.

Ένα καλό παράδειγμα διαχείρισης αποκλειστικής φιλοξενίας διακομιστή:

👉 Υγρό Ιστό

Αν αναζητάτε ασφάλεια και απόδοση υψηλού επιπέδου για να συμπληρώσετε τον ιστότοπό σας υψηλής επισκεψιμότητας, μπορείτε να πάτε για διαχείριση αποκλειστικής φιλοξενίας διακομιστή από Υγρός Ιστός. Προσφέρουν πλήρως προσαρμοσμένη φιλοξενία με 100% χρόνο λειτουργίας δικτύου και παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο.

Είναι διαθέσιμο με λειτουργικά συστήματα Windows ή Linux και περιλαμβάνει λειτουργίες ασφαλείας όπως ServerSecure και Proactive Sonar Monitoring. Το Liquid Web προσφέρει διακομιστές απλού και διπλού επεξεργαστή και η ομάδα του είναι διαθέσιμη 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα για να μετριάσει τους κινδύνους και να βελτιστοποιήσει την απόδοση του ιστότοπου.

Λαμβάνετε προστασία DDoS για την προστασία του διακομιστή και του ιστότοπού σας από διαδικτυακές επιθέσεις, Cloudflare CDN για επιτάχυνση της παράδοσης περιεχομένου, δευτερεύουσα μονάδα δίσκου για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων και πίνακες ελέγχου όπως cPanel, Plesk ή Interworx για τη διαχείριση του ιστότοπου. Επιπλέον, έχετε πρόσβαση IPMI για τη διαχείριση του διακομιστή σας από απόσταση, πρόσβαση root, αποκλειστική διεύθυνση IP και αποθήκευση SSD για γρήγορη απόδοση.

Το Liquid Web έχει πολλά σχέδια τιμολόγησης που ξεκινούν από 169 $/μήνα (χρεώνεται ετησίως) για 4 πυρήνες CPU, 16 GB RAM, 5 TB εύρος ζώνης, 2 SSD, 1 αντίγραφο ασφαλείας SATA και 250 GB αντίγραφα ασφαλείας Acronis Cyber.

Μη διαχειριζόμενη ή αυτοδιαχειριζόμενη φιλοξενία αποκλειστικού διακομιστή

Εάν προτιμάτε μια μη διαχειριζόμενη ή αυτοδιαχειριζόμενη αποκλειστική φιλοξενία διακομιστή, είστε υπεύθυνοι για την εγκατάσταση ενός λειτουργικού συστήματος, την προσθήκη βασικών εργαλείων για λειτουργίες, την παρακολούθηση του ιστότοπου, τη διαχείριση της ασφάλειας και της απόδοσης και πολλά άλλα. Είναι λιγότερο ακριβό από τη διαχείριση αποκλειστικής φιλοξενίας διακομιστή.

  Επιδιόρθωση Το πρόγραμμα εγκατάστασης Nvidia δεν μπορεί να συνεχίσει Αυτό το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών δεν μπόρεσε να βρει Σφάλμα υλικού συμβατών γραφικών

Ένα καλό παράδειγμα μη διαχειριζόμενης αποκλειστικής φιλοξενίας διακομιστή:

👉 OVHcloud

OVHcloudΗ σειρά Rise είναι η πιο οικονομική προσφορά τους για διακομιστές γυμνού μετάλλου. Αυτοί οι διακομιστές βασίζονται στην ισχυρή πλατφόρμα Intel και στους επεξεργαστές Intel Xeon για υψηλή απόδοση.

Είναι κατάλληλο για μεγάλους ιστότοπους, επιχειρήσεις και πλατφόρμες steaming και διαθέτει βελτιστοποιημένες διαμορφώσεις και εύρος ζώνης 500 Mbps για τυπικές χρήσεις. Προσφέρουν επίσης προστασία DDoS, υψηλό χρόνο λειτουργίας και ταχύτητα και παγκόσμια διαθεσιμότητα.

Μπορείτε να επιλέξετε από 30+ προεγκατεστημένα λειτουργικά συστήματα μέσω του Πίνακα Ελέγχου του OVHcloud και να τους αφήσετε να ρυθμίσουν τον διακομιστή για εσάς. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το cPanel ή το Plesk για να απλοποιήσετε τη διαχείριση τοποθεσιών, βάσεων δεδομένων και διακομιστών email. Προσφέρουν λειτουργίες όπως διευθύνσεις IPv6 και IPv4, 99,90% χρόνο λειτουργίας υπηρεσίας και πολλά άλλα.

Προσφέρουν 3 προγράμματα τιμολόγησης στο εύρος Rise που ξεκινούν από 65,55 $/μήνα με μνήμη 32 GB, αποθήκευση SATA και NVMe και 9 παγκόσμιες τοποθεσίες κέντρων δεδομένων.

Εικονικός ιδιωτικός διακομιστής (VPS)

Οι εικονικοί αποκλειστικοί διακομιστές αναφέρονται επίσης ως εικονικοί ιδιωτικοί διακομιστές (VPS). Σκεφτείτε το ως μια προηγμένη έκδοση κοινόχρηστης φιλοξενίας. Σε αυτήν τη φιλοξενία, ένας φυσικός διακομιστής θα χωριστεί σχεδόν σε πολλές ενότητες. Κάθε τμήμα ή VPS θα λειτουργεί ως ένα πλήρες σύστημα που τροφοδοτεί μόνο τον ιστότοπό σας.

Ως αποτέλεσμα αυτής της απομόνωσης, μπορείτε να απολαύσετε μεγαλύτερη απόδοση και ασφάλεια. Θα έχετε επίσης αποκλειστικούς πόρους διακομιστή και ενδέχεται να λάβετε τα στοιχεία ελέγχου διαμόρφωσής του.

Μπορείτε να συγκρίνετε την ενοικίαση ενός VPS με την ενοικίαση ενός διαμερίσματος σε ένα συγκρότημα κτιρίων. Δεν χρειάζεται να μοιράζεστε ανέσεις ή πόρους αφιερωμένους στο διαμέρισμά σας με άλλους. Ως εκ τούτου, περισσότερη ιδιωτικότητα, ευελιξία και ελευθερία στη χρήση του χώρου σας. Αλλά μπορεί να σας ζητηθεί να μοιραστείτε μερικούς πόρους όπως μια πισίνα, ένα πάρκο κ.λπ., με άλλους στο κτίριο.

Πλεονεκτήματα 👍

  • Λαμβάνετε ειδικούς πόρους
  • Υψηλή απόδοση και χρόνο λειτουργίας
  • Δυνατότητα προσαρμογής των διαμορφώσεων διακομιστή
  • Root πρόσβαση και εγκατάσταση λογισμικού της επιλογής σας
  • Πολύ πιο προσιτή από την αποκλειστική φιλοξενία

Μειονεκτήματα 👎

  • Λίγο πιο περίπλοκο στη ρύθμιση από την κοινή φιλοξενία
  • Εξακολουθείτε να μοιράζεστε τον κύριο διακομιστή με άλλους
  • Περιορισμοί για τον έλεγχο διακομιστή

Το VPS είναι το καλύτερο για:

Η φιλοξενία VPS είναι μια καλή επιλογή για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που χρειάζονται σταθερούς ιστότοπους, καλή απόδοση και υψηλότερο χρόνο λειτουργίας. Είναι επίσης επωφελές για εσάς εάν ο ιστότοπός σας έχει ξεπεράσει τους πόρους που προέρχονται από την κοινή φιλοξενία. Μπορείτε επίσης να το κάνετε αν θέλετε να αλλάξετε ορισμένες διαμορφώσεις διακομιστή ή να ασχοληθείτε με μεγάλα, πολύπλοκα αρχεία.

Όπως η φιλοξενία αποκλειστικών διακομιστών, η φιλοξενία VPS χωρίζεται σε δύο τύπους – διαχειριζόμενη και μη διαχειριζόμενη (ή αυτοδιαχειριζόμενη).

Διαχειριζόμενο VPS

Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο και να αποτρέψετε τις ταλαιπωρίες της διαχείρισης του ιστότοπου μόνοι σας επιλέγοντας διαχειριζόμενη φιλοξενία VPS. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα διαχειριζόμενης φιλοξενίας VPS είναι:

👉 ScalaHosting

Επιλέξτε το σχέδιο, την τοποθεσία, τη διαμόρφωση και ξεκινήστε τον πλήρως διαχειριζόμενο διακομιστή VPS μέσα σε δύο λεπτά με ScalaHosting. Σας επιτρέπουν να επιλέξετε τον επιθυμητό πάροχο cloud για να απλοποιήσετε τη διαχείριση και να προσφέρετε αποκλειστικές λύσεις για την αναβάθμιση της ταχύτητας, της ασφάλειας και της αξιοπιστίας του ιστότοπου.

Η ScalaHosting υπηρετεί σε αυτόν τον κλάδο εδώ και 11 χρόνια, τροφοδοτώντας 700.000+ πελάτες από περισσότερες από 120 χώρες. Διαθέτουν κέντρα δεδομένων εταιρικής ποιότητας σε 10+ τοποθεσίες και η τελευταία καινοτομία τους Spanel είναι ένας εξαιρετικός πίνακας ελέγχου για τη διαχείριση VPS.

Λαμβάνετε την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο SShield που παρακολουθεί τον ιστότοπό σας 24 ώρες το 24ωρο και αποκλείει το 99,98% των διαδικτυακών επιθέσεων. Εάν χρησιμοποιείτε WordPress, μπορείτε να επωφεληθείτε από το SWordPress Manager για εύκολη διαχείριση CMS, από κλωνοποίηση ιστοτόπων, επαναφορά και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας έως τον έλεγχο του ιστότοπου και την προσθήκη περισσότερης ασφάλειας.

Η ScalaHosting προσφέρει επίσης ΔΩΡΕΑΝ μετεγκατάσταση ιστοτόπου χωρίς χρόνο διακοπής λειτουργίας, 100% αποθήκευση που βασίζεται σε SSD, 99,99% χρόνο λειτουργίας ιστότοπου και εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών με κάθε πρόγραμμα. Προσφέρουν 4 προγράμματα τιμολόγησης που ξεκινούν από 9,95 $/μήνα για απεριόριστο εύρος ζώνης, 1 πυρήνα CPU, 50 GB SSD και 2 GB RAM.

Μη διαχειριζόμενο VPS

Εάν θέλετε να φροντίσετε τη διαχείριση του ιστότοπου, επιλέξτε μη διαχειριζόμενη ή αυτοδιαχειριζόμενη φιλοξενία VPS που κοστίζει χαμηλότερο από τη φιλοξενία VPS με πλήρη διαχείριση. Το A2 Hosting μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για αυτόν τον τύπο φιλοξενίας.

👉 Φιλοξενία A2

Αποκτήστε τη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας της κοινόχρηστης φιλοξενίας με καλύτερο έλεγχο και υψηλή απόδοση της αποκλειστικής φιλοξενίας Φιλοξενία A2μη διαχειριζόμενη υπηρεσία φιλοξενίας VPS. Τα σχέδιά τους Turbo προσφέρουν ακόμη υψηλότερη απόδοση και ταχύτητα με 20 φορές ταχύτερους διακομιστές για να σας βοηθήσουν να επιτύχετε βελτιωμένη κατάταξη SEO, περισσότερες μετατροπές και χαμηλότερα ποσοστά εγκατάλειψης.

Το A2 Hosting δεσμεύει 99,90% χρόνο λειτουργίας, υποστήριξη Guru Crew, διαρκή ασφάλεια ιστότοπου και εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών. Επιπλέον, σας δίνουν την επιλογή να προσαρμόσετε το VPS με βάση τις ανάγκες σας με λειτουργικά συστήματα Linux. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε εκδόσεις CentOS, Debian ή Ubuntu.

Έχετε διαχειριστικό έλεγχο για να εγκαταστήσετε και να εκτελέσετε οποιοδήποτε λογισμικό θέλετε και να εκτελέσετε τον έλεγχο εκκίνησης, επανεκκίνησης και τερματισμού λειτουργίας. Επιπλέον, σας δίνουν την επιλογή να συμπεριλάβετε cPanel, Softaculous και να ρυθμίσετε WordPress, Joomla, Magento, Drupal, Prestashop κ.λπ. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε την τοποθεσία του κέντρου δεδομένων σας.

  Πώς να προσθέσετε φίλους στο WeChat

Φιλοξενούν το VPS σας στην τελειοποιημένη πλατφόρμα SwiftServer με SSD. Ή μπορείτε να επιλέξετε το Turbo Boost VPS για ακόμα υψηλότερη απόδοση, σταθερότητα, ταχύτερο και αποτελεσματικό χειρισμό συνδέσεων και υποστήριξη για SPDY & Edge Side Includes (ESI) και HTTP/2.

Προσφέρουν πολλά σχέδια τιμολόγησης που ξεκινούν από 4,99 $/μήνα (τιμολόγηση για 3 χρόνια).

Διαχειριζόμενη πλατφόρμα φιλοξενίας

Η διαχειριζόμενη φιλοξενία είναι ένας τύπος υπηρεσίας φιλοξενίας Ιστού που προσφέρουν οι οικοδεσπότες για να φροντίσουν τις εργασίες διαχείρισης και συντήρησης του ιστότοπού σας, ώστε να μπορείτε να αφιερώνετε χρόνο στην ανάπτυξη του ιστότοπού σας αντί να εκτελείτε αυτές τις εργασίες.

Σκεφτείτε τη διαχειριζόμενη φιλοξενία Ιστού ως ενοικίαση διαμερίσματος με συμπεριλαμβανόμενες χρεώσεις συντήρησης και καθαρισμού κτιρίου.

Ο οικοδεσπότης Ιστού σας θα χειρίζεται ενημερώσεις λογισμικού, παρακολούθηση ασφάλειας, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, κ.λπ. Σας προσφέρουν ένα πρόγραμμα φιλοξενίας, περιοδική διαχείριση υλικού, συντήρηση και υποστήριξη υποδομής. Η διαχειριζόμενη φιλοξενία είναι διαφόρων τύπων:

  • Διαχειριζόμενη κοινόχρηστη φιλοξενία
  • Διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress
  • Διαχειριζόμενη φιλοξενία VPS
  • Διαχειριζόμενη αποκλειστική φιλοξενία
  • Διαχειριζόμενη φιλοξενία cloud

Η διαχειριζόμενη φιλοξενία είναι η καλύτερη για:

Η διαχειριζόμενη φιλοξενία βοηθά στην ανάπτυξη επιχειρήσεων και μικρότερων ιστότοπων που δεν διαθέτουν εσωτερική ομάδα πληροφορικής και πόρους. Είναι επίσης κατάλληλο για μεγάλες επιχειρήσεις που θέλουν να εξασφαλίσουν τυπική εγκατάσταση και εγκατάσταση για εφαρμογές web, επέκταση αποθήκευσης, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, ανάκτηση, μείωση του λανθάνοντος χρόνου κ.λπ.

Ένα παράδειγμα διαχειριζόμενης φιλοξενίας WordPress:

👉 Κίνστα

Η Kinsta προσφέρει premium διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress και φροντίζει τα πάντα με προηγμένη τεχνολογία και υποστήριξη υψηλής ποιότητας. Έχουν 10+ χρόνια εμπειρίας στη φιλοξενία WordPress και ακολουθούν μια αρχιτεκτονική με εμμονή στην ταχύτητα.

Προσφέρουν τεχνολογία αιχμής όπως Nginx, LXD containers, PHP 8.0, βελτιστοποιημένα VM και MariaDB για εξαιρετικά γρήγορη απόδοση, απομόνωση πόρων, υψηλή διαθεσιμότητα και αυτόματη επεκτασιμότητα. Αποκτάτε ένα εξαιρετικά ασφαλές δίκτυο με το τείχος προστασίας του Cloudflare, δωρεάν προστασία DDoS, τακτική παρακολούθηση χρόνου λειτουργίας, υποστήριξη SSL και τείχη προστασίας υλικού.

Χρησιμοποιούν τα πιο πρόσφατα πλαίσια και την πλατφόρμα Google Cloud με 27 παγκόσμια κέντρα δεδομένων για να προσφέρουν απόδοση και να ελαχιστοποιούν τα άλματα και τον χρόνο διακοπής λειτουργίας. Επίσης, λαμβάνετε δωρεάν μετεγκαταστάσεις ιστότοπου, τακτικούς ελέγχους χρόνου λειτουργίας, εγγύηση επιδιόρθωσης εισβολών, αντίγραφα ασφαλείας, πίνακα ελέγχου MyKinsta, αυτόματη κλιμάκωση και πολλά άλλα.

Η διαχειριζόμενη φιλοξενία τους στο WordPress ξεκινά από 35 $/μήνα για 1 ιστότοπο, 25 χιλιάδες επισκέψεις, δωρεάν SSL και CDN και 10 GB χώρο στο δίσκο.

Ένα παράδειγμα διαχειριζόμενης φιλοξενίας για πολλαπλά CMS:

👉 Υπέροχο

Το Nexcess προσφέρει πλήρως διαχειριζόμενη φιλοξενία Ιστού βελτιστοποιημένη για καλύτερη επεκτασιμότητα, ασφάλεια και ταχύτητα. Υποστηρίζει πολλαπλά CMS, συμπεριλαμβανομένων των WordPress, WooCommerce, StoreBuilder, Magento, Drupal, Craft CMS και ExpressionEngine.

Προσφέρουν επίσης ΔΩΡΕΑΝ μετεγκατάσταση ιστότοπου, αυτόματη κλιμάκωση με ένα κλικ, χρόνο λειτουργίας 99,99% και βελτιστοποίηση και υποστήριξη PHP. Επιπλέον, προστατεύει τον ιστότοπό σας με παρακολούθηση και ειδοποιήσεις 24/7, πιστοποιητικά SSL premium, συμμόρφωση PCI και προληπτική ενημέρωση κώδικα και ενημερώσεις. Παρέχει άμεση προσωρινή αποθήκευση στοιχείων, πρόσθετα κοντέινερ, αυτόματες ενημερώσεις πλατφόρμας και προσθηκών και προσαρμόσιμες στοίβες τεχνολογίας για απόδοση.

Η τιμολόγησή του ξεκινά από 9,50 $/μήνα και υπάρχει εφεδρικό αντίγραφο 30 ημερών, περιβάλλον σταδίου και απεριόριστοι λογαριασμοί email.

Cloud Hosting

Η άνοδος του cloud computing έχει αυξήσει τη ζήτηση για φιλοξενία cloud. Αυτός ο τύπος φιλοξενίας Ιστού περιλαμβάνει ένα σύμπλεγμα διακομιστών ισορροπημένου φορτίου αντί για έναν μόνο φυσικό διακομιστή. Προσφέρει υψηλή επεκτασιμότητα, ισχύ και αξιοπιστία, καθώς συνεχίζει να υποστηρίζει τον ιστότοπό σας, ακόμα κι αν ένας από τους διακομιστές πέσει, ένας άλλος αναλαμβάνει τη χρέωση.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η φιλοξενία cloud γίνεται διάσημη αυτές τις μέρες σε σύγκριση με την παραδοσιακή φιλοξενία.

Πλεονεκτήματα 👍

  • Υψηλή απόδοση, χρόνο λειτουργίας και ασφάλεια
  • Δυνατότητα κλιμάκωσης προς τα πάνω ή προς τα κάτω με βάση τη ζήτηση
  • Πιο ευέλικτο και αξιόπιστο
  • Δεν θα σας προβληματίσει κατά τη διάρκεια τοπικών διακυμάνσεων ρεύματος ή φυσικών καταστροφών
  • Οικονομικά αποδοτικό καθώς απαιτεί να πληρώσετε για τις ακριβείς υπηρεσίες που χρειάζεστε

Μειονεκτήματα 👎

  • Όρια προσαρμογής
  • περίπλοκη τιμολόγηση, η οποία μπορεί να αυξηθεί για απρόβλεπτη κίνηση

Το Cloud Hosting είναι το καλύτερο για:

Το cloud hosting λειτουργεί κατάλληλα για επιχειρήσεις μεσαίας και μεγάλης κλίμακας. Επίσης, είναι επωφελές εάν έχετε απρόβλεπτη επισκεψιμότητα ιστότοπου και σχεδιάζετε να την κλιμακώσετε. Εάν έχετε ήδη κοινόχρηστη φιλοξενία και έχετε ξεπεράσει τους πόρους σας, μπορείτε να μεταβείτε κατευθείαν στη φιλοξενία στο cloud.

Υπάρχουν πολλές καλές διαθέσιμες επιλογές για τη φιλοξενία cloud, όπως AWS, Google Cloud, DigitalOcean, Vultr, Linode, Azure κ.λπ. Εάν δεν είστε ειδικευμένοι στη διαχείριση διακομιστή cloud, μπορείτε ακόμα να τις εκμεταλλευτείτε μέσω της διαχειριζόμενης πλατφόρμας φιλοξενίας cloud.

Ένα παράδειγμα διαχειριζόμενης πλατφόρμας φιλοξενίας cloud:

👉 Cloudways

Απολαύστε απαράμιλλη εμπειρία φιλοξενίας cloud με το Cloudways που προσφέρει διαχειριζόμενη φιλοξενία cloud. Μπορεί να χειριστεί τα πάντα, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας περισσότερο. Υποστηρίζει όλες τις εφαρμογές PHP, τους πίνακες ελέγχου, τα αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας και πολλούς παρόχους cloud.

Επιπλέον, λαμβάνετε διαχειριζόμενη ασφάλεια, διακομιστές αυτόματης θεραπείας, βελτιστοποιημένη στοίβα τεχνολογίας και απεριόριστη υποστήριξη εφαρμογών. Μπορείτε να ρυθμίσετε τα πάντα γρήγορα, να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε εφαρμογές αποτελεσματικά και να συνεργαστείτε περισσότερο. Προσφέρουν επίσης ΔΩΡΕΑΝ μετανάστευση, σιδερένια ασφάλεια, απόδοση υψηλής ταχύτητας, μεγαλύτερη επεκτασιμότητα, χωρίς επιλογή κλειδώματος κ.λπ.

Η τιμολόγησή τους ξεκινά από 10 $/μήνα με ΔΩΡΕΑΝ δοκιμή.

συμπέρασμα

Η φιλοξενία Ιστού αποτελεί τη βάση του ιστότοπου που πρόκειται να δημιουργήσετε. Πρέπει να σας προσφέρει επαρκείς πόρους όπως εύρος ζώνης, CPU, RAM, αποθήκευση κ.λπ., με καλή απόδοση, επεκτασιμότητα και ασφάλεια για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας.

Ως εκ τούτου, επιλέξτε μια κατάλληλη υπηρεσία φιλοξενίας Ιστού που μπορεί να σας παρέχει αυτά τα χαρακτηριστικά για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο που θα αγαπούσαν οι επισκέπτες σας. Τέλος, προτιμήστε τη φιλοξενία ιστοσελίδων με βάση τις επιχειρηματικές απαιτήσεις, τη χρήση και τον προϋπολογισμό σας.