Γιατί το Instagram διέγραψε τον λογαριασμό μου;

Η αμερικανική επιχείρηση Meta Platforms είναι ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων Instagram, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο. Οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να ανεβάζουν αρχεία πολυμέσων που μπορούν να τροποποιηθούν με φίλτρα και να ταξινομηθούν με hashtags και γεωγραφικές ετικέτες. Οι αναρτήσεις μπορούν να κοινοποιηθούν είτε δημόσια είτε μόνο με ακόλουθους που έχουν ήδη εξουσιοδοτηθεί. Ένας από τους πιο ευρέως χρησιμοποιούμενους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο είναι το Instagram και για πολλούς χρήστες, η απώλεια πρόσβασης στους λογαριασμούς τους μπορεί να είναι εφιάλτης. Είναι ένα πράγμα να είσαι αποκομμένος από τους φίλους και την κοινότητά σου, αλλά η απώλεια φωτογραφιών και βίντεο αξίας ετών μπορεί να είναι καταστροφική. Αν είστε κάποιος που αναζητά συμβουλές για το ίδιο, φέρνουμε έναν χρήσιμο οδηγό που θα σας διδάξει γιατί το Instagram διέγραψε τον λογαριασμό μου. Επίσης, θα μάθετε πώς να επικοινωνείτε με το κέντρο βοήθειας του Instagram για να επαναφέρετε το Instagram.

Γιατί το Instagram διέγραψε τον λογαριασμό μου;

Εάν ένας λογαριασμός παραβιάζει οποιεσδήποτε Οδηγίες κοινότητας, έχει το δικαίωμα να τον τερματίσει. Εάν πιστεύετε ότι οι αρχές έκαναν λάθος και απενεργοποίησαν τον λογαριασμό σας, ίσως μπορείτε να τους ζητήσετε να επανεκτιμήσουν την επιλογή τους. Ίσως σας ενδιαφέρει να μάθετε τους λόγους και τα βήματα για την επαναφορά του λογαριασμού μου στο Instagram εάν διαγραφεί. Μπορεί να μην είναι πολύ ευχάριστο αν το Instagram αρνηθεί να σας πει γιατί διαγράφηκε ο λογαριασμός σας. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα.

Το Instagram διαγράφει ανενεργούς λογαριασμούς;

Ναί. Για να διατηρήσει μια ενεργή βάση χρηστών, η IG χρησιμοποιεί μια πολιτική διαγραφής όλων των ανενεργών λογαριασμών που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια.

  Πώς να αρχειοθετήσετε ή να καταργήσετε την αρχειοθέτηση αναρτήσεων Instagram

Το Instagram διαγράφει πραγματικά τον λογαριασμό σας;

Ναι, το Instagram διαγράφει τον λογαριασμό σας εάν παραβιάζετε τις οδηγίες της κοινότητας.

Το Instagram διέγραψε τον λογαριασμό μου για πάντα;

Ναί. Ο λογαριασμός σας και όλα τα στοιχεία σας θα διαγραφούν οριστικά 30 ημέρες μετά το αίτημά σας για διαγραφή και δεν θα μπορείτε να τα ανακτήσετε.

Θα απενεργοποιηθεί ο λογαριασμός Instagram λόγω παραβίασης όρων;

Ναί. Το Insta δεν δίνει συγκεκριμένες οδηγίες για τους λόγους απενεργοποίησης των λογαριασμών. Ωστόσο, δηλώνει ότι συμβαίνει ως αποτέλεσμα παραβίασης των κοινοτικών κανόνων.

Μπορείτε να επιστρέψετε το Instagram μετά τη διαγραφή του;

Ναι, μπορείτε να επαναφέρετε το Instagram εντός 30 ημερών από τη διαγραφή του λογαριασμού. Επιτρέπονται τριάντα ημέρες για την ανάκτηση λογαριασμού Instagram. Είναι αδύνατο να ανακτήσετε τον οριστικά διαγραμμένο λογαριασμό IG σας. Μετά το πέρας του παραθύρου των 30 ημερών, ο χρήστης δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στον λογαριασμό του εάν προσπαθήσει να ανακτήσει έναν οριστικά διαγραμμένο λογαριασμό Insta ή να συνδεθεί ξανά.

Μπορώ να απενεργοποιήσω το Instagram για 1 χρόνο;

Ναί. Εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς για το χρονικό διάστημα που ο λογαριασμός σας θα απενεργοποιηθεί προσωρινά. Η εκ νέου σύνδεση θα σας επιτρέψει να την ενεργοποιήσετε ξανά όποτε θέλετε. Ωστόσο, υπάρχει ένας περιορισμός. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Instagram μόνο μία φορά την εβδομάδα αυτή τη στιγμή. Επομένως, θα χρειαστεί να περιμένετε μια εβδομάδα για να το απενεργοποιήσετε ξανά. Εάν το απενεργοποιήσετε, συνδεθείτε ξανά και αλλάξτε γνώμη.

Γιατί χάθηκε ο λογαριασμός μου στο Instagram;

Όταν επιχειρήσετε να συνδεθείτε, θα λάβετε μια ειδοποίηση εάν ο λογαριασμός σας στο Instagram έχει απενεργοποιηθεί. Διατηρούν το δικαίωμα να απενεργοποιήσουν λογαριασμούς που παραβιάζουν οποιονδήποτε Οδηγίες κοινότητας. Με την πρόσβαση στην εφαρμογή, την εισαγωγή του ονόματος χρήστη και του κωδικού πρόσβασής σας και ακολουθώντας τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη, ενδέχεται να μπορείτε να ζητήσετε από τις αρχές να επανεξετάσουν την απόφαση εάν πιστεύετε ότι ο λογαριασμός σας απενεργοποιήθηκε κατά λάθος. Εάν δεν βλέπετε μια προειδοποίηση σχετικά με την απενεργοποίηση, ενδέχεται να αντιμετωπίζετε προβλήματα σύνδεσης. Δεν υπάρχει τρόπος να ανακτήσετε τον λογαριασμό σας εάν τον διαγράψατε εσείς ή κάποιος άλλος χρησιμοποιώντας τον κωδικό πρόσβασής σας.

Γιατί διαγράφονται οι λογαριασμοί Instagram;

Το Instagram μπορεί να διαγράψει λογαριασμούς που περιέχουν ανεπιθύμητα μηνύματα, δόλιους λογαριασμούς και άλλους χρήστες και περιεχόμενο που παραβιάζει τις Οδηγίες κοινότητας.

Γιατί το Instagram διέγραψε τον λογαριασμό μου;

Διαβάστε περαιτέρω για να μάθετε τον λόγο για τον οποίο το Instagram διέγραψε τον λογαριασμό μου. Μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ο λογαριασμός σας τερματίστηκε, εάν είχε διαπιστωθεί ότι είχε παραβιάσει μία ή περισσότερες από τις Οδηγίες κοινότητας του Instagram.

  • Πρώτον, μπορεί να είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής σας δραστηριότητας ανάρτησης. Το Instagram απαγορεύει την προώθηση παράνομων ενεργειών όπως η τρομοκρατία, οι οργανώσεις μίσους και τα εγκλήματα. Επιπλέον, απαγορεύεται η πώληση παράνομων προϊόντων και υπηρεσιών. Ο λογαριασμός σας θα απενεργοποιηθεί εάν κοινοποιήσετε κάτι παράνομο στο IG.
  • Δεύτερον, ο ιστότοπος δεν επιτρέπει προσβλητικό περιεχόμενο. Ένας από τους απλούστερους τρόπους για να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο IG είναι να δημοσιεύσετε προσβλητικό υλικό. Εάν έχετε μεγάλους ακόλουθους, ένας ή περισσότεροι ακόλουθοι μπορεί να επισημάνουν την ανάρτησή σας. Ο λογαριασμός σας μπορεί να απενεργοποιηθεί εάν η IG διαπιστώσει ότι το περιεχόμενό σας είναι αντίθετο με τις οδηγίες της κοινότητας.
  • Στη συνέχεια, δεν επιτρέπεται να δημοσιεύετε απειλές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν βλάβη ή θάνατο. Οι απειλές όπως αυτή περιλαμβάνουν τη δήλωση πρόθεσης χρήσης, υποστήριξης ή διάπραξης βίας.
  • Τέλος, ακόμα κι αν συμμορφωνόσασταν με τους κανόνες που αναφέρονται παραπάνω, το Insta μπορεί να διέγραψε κατά λάθος τον λογαριασμό σας.
  Πώς να βρείτε επαφές στο Instagram

Για την προστασία του απορρήτου των χρηστών, το Instagram έχει επινοήσει ένα ολοκληρωμένο σύνολο οδηγιών. Ωστόσο, ορισμένα κενά ενδέχεται να οδηγήσουν στη διαγραφή του λογαριασμού σας. Υπάρχουν διάφορες περιπτώσεις στις οποίες μπορείτε να επαναφέρετε το προφίλ σας, ακόμα κι αν η πλατφόρμα δεν διαθέτει τρόπο ανάκτησης λογαριασμών που έχουν αφαιρεθεί με μη αυτόματο τρόπο. Η παραβίαση των κοινοτικών προτύπων και των όρων παροχής υπηρεσιών του Instagram θα έχει ως αποτέλεσμα την απενεργοποίηση ενός προφίλ. Αλλά περιστασιακά, οι λογαριασμοί απενεργοποιούνται κατά λάθος.

Γιατί το Instagram μου διαγράφηκε χωρίς λόγο;

Παρά τις αμέτρητες ώρες που μπορεί να έχετε επενδύσει στην ανάπτυξη του λογαριασμού σας, το Instagram τον έχει απενεργοποιήσει χωρίς προφανή λόγο. Μερικές φορές οι λογαριασμοί διαγράφονται κατά λάθος. Δεν είστε μόνοι που αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα, επειδή πολλοί χρήστες του Instagram το έχουν. Ευτυχώς, υπάρχουν τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ανακτήσετε την πρόσβαση στον λογαριασμό σας.

Πόσο καιρό μπορείτε να κρατήσετε το Instagram απενεργοποιημένο;

Δεν θα μπορείτε να ανακτήσετε τον λογαριασμό σας εάν τον διαγράψετε. Μετά από 30 ημέρες, δεν θα μπορείτε πλέον να έχετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας ή να ανακτήσετε πληροφορίες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα έχετε την επιλογή να ανακαλέσετε τη διαγραφή του λογαριασμού σας. Όλα όσα έχετε προσθέσει, συμπεριλαμβανομένων του προφίλ, των εικόνων, των βίντεο και άλλου περιεχομένου, θα καταργηθούν οριστικά. Ωστόσο, εάν απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας, μπορείτε να τον αφήσετε έτσι για όσο χρονικό διάστημα θέλετε. Επί του παρόντος, ο λογαριασμός σας μπορεί να απενεργοποιηθεί μόνο μία φορά την εβδομάδα στο IG.

  Πώς να προβάλετε πρωτότυπες φωτογραφίες πλήρους μεγέθους και φωτογραφίες προφίλ στο Instagram

Πώς μπορώ να επαναφέρω τον λογαριασμό μου στο Instagram;

Τώρα που ξέρετε πόσο καιρό μπορείτε να κρατήσετε το Instagram απενεργοποιημένο, ενημερώστε μας πώς να επαναφέρω τον λογαριασμό μου στο Instagram εάν διαγραφεί. Εάν διαγράψατε τον λογαριασμό σας με μη αυτόματο τρόπο, μπορείτε να τον ανακτήσετε πριν από 30 ημέρες, αφού συνδεθείτε ξανά σε αυτόν. Εάν έχετε απενεργοποιήσει προσωρινά τον λογαριασμό σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο για να τον ενεργοποιήσετε ξανά.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Instagram στο δικό σας Android και iOS συσκευές.

2. Πατήστε Σύνδεση και εισαγάγετε τα διαπιστευτήρια σύνδεσής σας για να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας. Αμέσως, ο λογαριασμός σας θα ανακτηθεί.

Πώς μπορώ να ενεργοποιήσω ξανά τον λογαριασμό μου στο Instagram;

Μετά την απενεργοποίηση ενός λογαριασμού Instagram, είναι ακόμα δυνατή η ανανέωσή του. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό IG σας εάν θέλετε να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε προσωρινά την εφαρμογή κοινωνικών μέσων. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι ενώ οι λογαριασμοί που έχουν απενεργοποιηθεί προσωρινά στο Insta μπορεί να επανενεργοποιηθούν εύκολα, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για λογαριασμούς που έχουν διαγραφεί. Για να ενεργοποιήσετε ξανά τον λογαριασμό, απλώς συνδεθείτε στον λογαριασμό σας με τα ίδια διαπιστευτήρια.

Σημείωση: Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η IG συνιστά να περιμένετε τουλάχιστον 24 ώρες πριν την επανενεργοποίηση ενός λογαριασμού που έχει απενεργοποιηθεί, καθώς η διαδικασία απενεργοποίησης απαιτεί συχνά μια ημέρα για να ολοκληρωθεί.

Πώς μπορώ να επικοινωνήσω με το Κέντρο βοήθειας του Instagram;

Καθώς γνωρίζετε πώς να ενεργοποιήσω ξανά τον λογαριασμό μου στο Instagram, ενημερώστε μας πώς να επικοινωνήσουμε με το Κέντρο βοήθειας του Insta.

  • Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη βοήθεια IG μέσω τηλεφώνου στο 1-650-543-4800.
  • Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με το Κέντρο βοήθειας της IG στο διαδίκτυο μέσω του Κέντρο βοήθειας Instagram σελίδα.

Σημείωση: [email protected]που αρχικά ήταν η διεύθυνση email που μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες για να επικοινωνήσουν με το Instagram, δεν είναι πλέον ενεργή.

Τι θα συμβεί αν διαγράψω το Instagram και επανεγκαταστήσω;

Συνήθως, μόνο η προσωρινή μνήμη και τα δεδομένα της εφαρμογής διαγράφονται όταν απεγκατασταθεί η εφαρμογή IG από ένα smartphone. Κατά την επανεγκατάσταση της εφαρμογής, συνήθως θα διατηρήσετε όλα τα δεδομένα σας, καθώς τα δεδομένα της εφαρμογής ενδέχεται να παραμένουν περιστασιακά επίσης. Δεν συμβαίνει τίποτα στο προφίλ σας ή άλλες πληροφορίες όταν διαγράφετε μια εφαρμογή.

Στο iOS, τα δεδομένα της εφαρμογής διαγράφονται εντελώς, αλλά δεν θα πρέπει να ανησυχείτε γιατί οι φωτογραφίες και οι προηγούμενες ιστορίες σας θα εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες στο Instagram.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και μπορέσατε να μάθετε γιατί το Instagram διέγραψε τον λογαριασμό μου. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων. Επίσης, ενημερώστε μας για το τι θέλετε να μάθετε στη συνέχεια.