Πώς να προβάλετε πρωτότυπες φωτογραφίες πλήρους μεγέθους και φωτογραφίες προφίλ στο Instagram

Σήμερα, πολλές κάμερες smartphone μπορούν να συνδυαστούν με κορυφαίες DSLR. Ποτέ δεν ήταν πιο εύκολο να καταγράψετε ένα εκπληκτικό έργο τέχνης για να το μοιραστείτε με τους ακολούθους σας στο Instagram.

Δυστυχώς, πολλές φωτογραφίες στο Instagram συχνά δεν φαίνονται τόσο υψηλής ποιότητας όσο οι πρωτότυπες.

Το θέμα είναι ότι το Instagram επιτρέπει το μέγιστο μέγεθος εικόνας 1080p x 1350p. Εάν η φωτογραφία σας είναι κάτω από αυτό το μέγεθος, το Instagram θα τη μεγεθύνει αυτόματα. Και αν η ανάλυση είναι υψηλότερη, όπως συμβαίνει συχνά, το Instagram θα συμπιέσει και θα αλλάξει το μέγεθος της φωτογραφίας σας.

Ευτυχώς, υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστεί αυτό. Ακολουθώντας μερικά απλά βήματα, μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες σας στο Instagram σε όλο τους το μεγαλείο.

Πώς να δείτε φωτογραφίες Instagram σε πλήρη ανάλυση σε κινητό και υπολογιστή

Η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών του Instagram περιηγούνται στη ροή τους μέσω της εφαρμογής smartphone. Δυστυχώς, η εγγενής εφαρμογή δεν σας επιτρέπει να βλέπετε εικόνες πλήρους μεγέθους. Αντίθετα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα περιήγησης smartphone ή επιτραπέζιου υπολογιστή.

Εδώ είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

  • Μεταβείτε στον ιστότοπο του Instagram στο πρόγραμμα περιήγησης του κινητού ή του υπολογιστή σας (οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης θα λειτουργήσει) και, στη συνέχεια, συνδεθείτε με τα διαπιστευτήριά σας.
  • Καθώς δεν μπορείτε να κάνετε κλικ σε μια εικόνα απευθείας από τη ροή σας, επισκεφτείτε το προφίλ του χρήστη και, στη συνέχεια, ανοίξτε τη φωτογραφία που θέλετε να δείτε.
  • Στη γραμμή διευθύνσεων, προσθέστε media/?size=l (πεζά L) για εικόνα μεγάλου μεγέθους στο τέλος της διεύθυνσης URL. Επομένως, αλλάξτε την αρχική διεύθυνση URL της φωτογραφίας από https://www.instagram.com/p/B-KPJLlJ2iJ/ σε https://www.instagram.com/p/B-KPJLlJ2iJ/media/?size=l
  • Πατήστε Enter και θα δείτε την εικόνα σε πλήρες μέγεθος.
  Πώς να αποθηκεύσετε ένα ζωντανό βίντεο Instagram

Μπορείτε επίσης να δείτε τη φωτογραφία σε μεσαία ή μικρογραφία έκδοση. Για να το κάνετε αυτό, προσθέστε τα ακόλουθα στο τέλος της διεύθυνσης URL της φωτογραφίας:

  • media/?size=m για μεσαίο μέγεθος
  • media/?size=t για μέγεθος μικρογραφίας

Και αν σας αρέσει η φωτογραφία πλήρους μεγέθους, μπορείτε να την αποθηκεύσετε κάνοντας δεξί κλικ οπουδήποτε στην εικόνα και επιλέγοντας «Αποθήκευση εικόνας ως…»

Πώς να δείτε φωτογραφίες προφίλ πλήρους μεγέθους;

Τώρα που ξέρετε πώς να βλέπετε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες Instagram σε πλήρες μέγεθος, ας προχωρήσουμε στις φωτογραφίες προφίλ. Όπως γνωρίζετε, το Instagram εμφανίζει μόνο την περικομμένη κυκλική έκδοση των φωτογραφιών προφίλ. Η εγγενής εφαρμογή δεν σας επιτρέπει να δείτε τη φωτογραφία πλήρους μεγέθους. Εάν πατήσετε στην εικόνα, θα δείτε τις Ιστορίες του χρήστη μόνο εάν έχει.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστεί αυτό, ανεξάρτητα από την πλατφόρμα που χρησιμοποιείτε.

Για προγράμματα περιήγησης PC, Mac και smartphone, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

Αυτό το εργαλείο λειτουργεί για όλους τους λογαριασμούς Instagram, ιδιωτικούς ή όχι. Εάν δεν λάβετε την εικόνα προφίλ πλήρους μεγέθους, ο χρήστης ανέβασε αρχικά τη φωτογραφία σε χαμηλή ανάλυση.

  6 νέες δυνατότητες επεξεργασίας φωτογραφιών που προστέθηκαν στην ενημέρωση Instagram v6.0

Συσκευές iOS/Android

Εάν χρησιμοποιείτε συσκευή iOS ή Android, μπορείτε να το αποκτήσετε Εφαρμογή Qeeky από το iOS App Store ή το Google Play. Όταν το κατεβάσετε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να δείτε φωτογραφίες προφίλ πλήρους μεγέθους:

  • Ανοίξτε το Qeeky στη συσκευή σας.
  • Εισαγάγετε το όνομα χρήστη του προφίλ του οποίου η εικόνα θέλετε να δείτε στο πεδίο αναζήτησης.
  • Πατήστε στην κυκλική φωτογραφία για να δείτε την εικόνα πλήρους μεγέθους.

Όπως και η λύση του προγράμματος περιήγησης, η εφαρμογή λειτουργεί για όλους τους λογαριασμούς Instagram. Το πρόβλημα είναι ότι η δωρεάν έκδοση σάς δείχνει μόνο εικόνες χαμηλής ποιότητας.

Για να ξεκλειδώσετε την έκδοση υψηλής ποιότητας, θα χρειαστείτε την πληρωμένη έκδοση του Qeek. Τη στιγμή της γραφής, το Qeek Pro κοστίζει 2,99 $. Εάν αγοράσετε την έκδοση pro, θα δείτε τις φωτογραφίες στο αρχικό τους μέγεθος.

Γιατί το Instagram μειώνει το μέγεθος της εικόνας;

Τώρα που ξέρετε πώς να βλέπετε φωτογραφίες Instagram σε πλήρες μέγεθος, δεν βλάπτει να μάθετε λίγο για το γιατί οι εικόνες μειώνονται σε μέγεθος αρχικά.

Το θέμα είναι ότι δεν είναι το Instagram που θέλει να μειώσει το μέγεθος της εικόνας σας. Το Meta (παλαιότερα γνωστό ως Facebook) το κάνει. Η Meta κατέχει τόσο το Instagram όσο και το WhatsApp, ενώ και οι τρεις πλατφόρμες είναι γνωστές για τη μείωση του μεγέθους και της ποιότητας της εικόνας. Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι οι φωτογραφίες που στέλνετε στο WhatsApp μερικές φορές φαίνονται λίγο θολές.

  Πώς να δημοσιεύετε βίντεο μεγαλύτερης διάρκειας στο Instagram

Τώρα, μπορεί να υπάρχουν μερικοί λόγοι για αυτό. Αλλά το πιο πιθανό είναι η προστασία των διακομιστών από το να κατακλύζονται. Εκατομμύρια φωτογραφίες μοιράζονται καθημερινά στο Instagram. Και η πλειονότητα των χρηστών κάνει τα περισσότερα για να επιδείξουν τις φωτογραφικές τους δεξιότητες.

Συνδυάστε το με εξαιρετικά δυνατές κάμερες smartphone και θα λάβετε φωτογραφίες που μπορεί να είναι τεράστιου μεγέθους. Αυτά είναι πολλά δεδομένα που χρειάζονται οι διακομιστές του Instagram για να τα χωρέσουν. Για να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπερφορτωθούν, το Instagram περιορίζει το μέγεθος της εικόνας.

Ενώ οι περισσότερες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης το κάνουν αυτό, η συμπίεση του Meta είναι πολύ πιο αδίστακτη από το Twitter ή το Tumbler. Ως αποτέλεσμα, τόσο το Instagram όσο και το WhatsApp πρέπει να διατηρούν τις εικόνες μικρότερου μεγέθους.

Ωστόσο, αυτό δεν κάνει πολλές αναρτήσεις στο Instagram λιγότερο εντυπωσιακές. Το μέγιστο μέγεθος εικόνας του Instagram εξακολουθεί να είναι αρκετό για να σας επιτρέψει να απολαύσετε τις αγαπημένες σας αναρτήσεις.

—–

Είτε βρίσκετε μια φωτογραφική ταπετσαρία Instagram που αξίζει είτε θέλετε να τη δείτε στο αρχικό της μέγεθος, τώρα γνωρίζετε ότι η διαδικασία είναι αρκετά απλή. Όσο για τις φωτογραφίες προφίλ, η μέθοδος του προγράμματος περιήγησης μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή σας. Εφαρμογές όπως το Qeek προσφέρουν γενικά εικόνες χαμηλής ποιότητας δωρεάν, επομένως θα πρέπει να πληρώσετε για να δείτε την έκδοση υψηλής ποιότητας. Φυσικά, αν διαπιστώσετε ότι αξίζει τα χρήματα να δείτε ολόκληρη τη φωτογραφία, μια εφαρμογή μπορεί να είναι πιο βολική και πιο εύκολη στη χρήση.