Γιατί το Google Chrome χρησιμοποιεί τόση μεγάλη μνήμη RAM; Δείτε πώς μπορείτε να το διορθώσετε

Πίνακας περιεχομένων

Βασικά Takeaways

  • Η φήμη του Chrome για τη χρήση πολλής μνήμης RAM δεν είναι απολύτως ακριβής. άλλα προγράμματα περιήγησης μπορούν μερικές φορές να χρησιμοποιούν περισσότερη μνήμη RAM. Ωστόσο, το Chrome εξακολουθεί να απαιτεί σημαντική ποσότητα μνήμης RAM λόγω της ταχύτητάς του και του τρόπου με τον οποίο διαχειρίζεται τις διαδικασίες.
  • Οι συνήθειες περιήγησης παίζουν ρόλο στην ποσότητα της μνήμης RAM που χρησιμοποιεί το Chrome. Η διατήρηση πολλών καρτελών ανοιχτή θα αυξήσει τη χρήση της μνήμης RAM.
  • Η Google γνωρίζει τη χρήση της μνήμης RAM του Chrome και έχει καταβάλει προσπάθειες να τη μειώσει με ενημερώσεις όπως το PartitionAlloc. Ωστόσο, το εάν η χρήση της μνήμης RAM του Chrome είναι πρόβλημα ή όχι εξαρτάται από το υλικό του συστήματός σας και εάν επηρεάζει την απόδοση. Υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε, όπως η χρήση της Διαχείρισης εργασιών του Chrome και η διαχείριση προσθηκών και επεκτάσεων, για να μειώσετε τη χρήση της μνήμης RAM του Chrome.
  Πώς να κάνετε το Chrome για αναπαραγωγή ήχου σε ήχο Surround [Fix]

Εάν έχετε κάνει οποιαδήποτε έρευνα σε διαφορετικά προγράμματα περιήγησης, είστε εξοικειωμένοι με το γεγονός ότι το Chrome μπορεί να είναι λίγο άχρηστος πόρος. Ρίξτε μια ματιά στο Task Manager ή στο Activity Monitor. θα βλέπετε συχνά το Chrome στην κορυφή της λίστας.

Γιατί όμως ο Chrome χρησιμοποιεί τόση RAM, ειδικά σε σύγκριση με άλλα προγράμματα περιήγησης; Και τι μπορείτε να κάνετε για να το κρατήσετε υπό έλεγχο; Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε το Chrome να χρησιμοποιεί λιγότερη RAM.

Το Google Chrome χρησιμοποιεί πραγματικά περισσότερη μνήμη RAM;

Πριν από αρκετά χρόνια, η μόνη απάντηση ήταν ναι. Η φήμη του Google Chrome που διψούσε για RAM ήταν γνωστή.

Ωστόσο, οι αλλαγές στο Google Chrome έχουν βελτιώσει τη χρήση της μνήμης των προγραμμάτων περιήγησης, ειδικά σε σύγκριση με άλλα δημοφιλή προγράμματα περιήγησης. Κατά καιρούς, τα Mozilla, Edge, Opera και Safari χρησιμοποιούν περισσότερη μνήμη RAM από το Chrome. Πώς το ξέρω αυτό; Έκανα μια σύντομη δοκιμή, ανοίγοντας μια σελίδα στο Facebook, ένα βίντεο στο YouTube, τον ιστότοπο του BBC Sport και το Twitter σε ένα καθαρό πρόγραμμα περιήγησης.

Τα αποτελέσματα θα σας ενδιαφέρουν.

Υπάρχει ο Google Chrome, που κάθεται χαρούμενος στη μέση των άλλων προγραμμάτων περιήγησης. Σίγουρα, αυτό είναι ανέκδοτο και υπάρχουν περισσότερα από αρκετά στοιχεία ότι το Chrome τρώει περισσότερη μνήμη RAM από άλλα προγράμματα περιήγησης. Εάν έχετε εκτελέσει ποτέ το δικό σας τεστ χρήσης RAM του προγράμματος περιήγησης, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρείτε ότι το Chrome χρησιμοποιεί περισσότερη μνήμη RAM από άλλα προγράμματα περιήγησης.

Το Google Chrome είναι ένα από τα πιο γρήγορα προγράμματα περιήγησης, αλλά χρειάζεται πολλή μνήμη RAM για να πάρει αυτόν τον τίτλο.

Γιατί το Google Chrome χρησιμοποιεί τόση μεγάλη μνήμη RAM;

«Α, Snap! Το Google Chrome εξαντλήθηκε από τη μνήμη κατά την προσπάθεια εμφάνισης αυτής της ιστοσελίδας.”

Αυτό είναι το μήνυμα που βλέπετε όταν τελειώνει η μνήμη του Chrome. Για να κατανοήσετε γιατί το Chrome χρησιμοποιεί τόση μνήμη, πρέπει να κατανοήσετε πώς λειτουργούν τα περισσότερα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης.

Κάθε εφαρμογή στον υπολογιστή σας εκτελεί διαδικασίες στη μνήμη RAM του υπολογιστή σας, όπου λαμβάνει χώρα η σκληρή δουλειά της λειτουργίας του υπολογιστή σας. Η RAM είναι προσωρινή αποθήκευση για όλα τα είδη δεδομένων και είναι πολύ γρήγορη. Η CPU σας μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα που βρίσκονται στη μνήμη RAM του συστήματός σας πολύ πιο γρήγορα από έναν σκληρό δίσκο ή ακόμα και έναν SSD.

Οι Chrome, Firefox, Opera και Microsoft Edge αποθηκεύουν κάθε καρτέλα, πρόσθετο και επέκταση σε διαφορετική διαδικασία RAM. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται απομόνωση και εμποδίζει μια διαδικασία να γράψει σε άλλη.

Ως εκ τούτου, όταν ανοίγετε το Task Manager ή το Activity Monitor, το Google Chrome εμφανίζει πολλές καταχωρήσεις. Αν κοιτάξετε προσεκτικά, μπορείτε να δείτε ότι κάθε διαδικασία χρησιμοποιεί μόνο μια μικρή ποσότητα μνήμης RAM, αλλά το φορτίο είναι πολύ υψηλό όταν τις αθροίζετε.

Οι συνήθειες περιήγησης επηρεάζουν τη χρήση της μνήμης RAM

Μην ξεχνάτε, υπάρχουν δύο μέρη που εμπλέκονται κατά την περιήγηση στον Ιστό: εσείς και το πρόγραμμα περιήγησής σας. Εάν κρατάτε ανοιχτές σωρούς καρτελών κατά την περιήγηση, το Chrome θα χρησιμοποιεί περισσότερη μνήμη RAM. Είναι τόσο απλό.

Πώς διαχειρίζεται το Google Chrome τη μνήμη RAM;

Τα προγράμματα περιήγησης όπως το Chrome διαχειρίζονται τη μνήμη RAM με αυτόν τον τρόπο για να προσφέρουν καλύτερη σταθερότητα και μεγαλύτερες ταχύτητες. Αλλά ο Chrome εξακολουθεί να χρησιμοποιεί πολλή μνήμη RAM. Τουλάχιστον, σε πολλές περιπτώσεις, φαίνεται να χρησιμοποιεί περισσότερη μνήμη RAM από άλλα προγράμματα περιήγησης. Ακολουθεί μια σύντομη εξήγηση για το πώς χειρίζεται το Chrome τη μνήμη RAM.

Ο κύριος λόγος για την εκτέλεση κάθε διαδικασίας ξεχωριστά είναι η σταθερότητα. Με την εκτέλεση κάθε διεργασίας ξεχωριστά, ολόκληρο το πρόγραμμα περιήγησης παραμένει σταθερό σε περίπτωση σφάλματος. Μερικές φορές, μια προσθήκη ή επέκταση θα αποτύχει, απαιτώντας από εσάς να ανανεώσετε την καρτέλα. Εάν κάθε καρτέλα και επέκταση εκτελούνταν με την ίδια διαδικασία, ίσως χρειαστεί να επανεκκινήσετε ολόκληρο το πρόγραμμα περιήγησης αντί για μια μεμονωμένη καρτέλα.

  Μεταδώστε φωτογραφίες από το Android στην τηλεόρασή σας με το Photowall για το Chromecast

Το μειονέκτημα είναι ότι ορισμένες διαδικασίες που μπορούν να μοιράζονται τα προγράμματα περιήγησης μιας διαδικασίας μεταξύ των καρτελών πρέπει να αναπαράγονται για κάθε καρτέλα στο Chrome. Ο διαχωρισμός σε πολλαπλές διεργασίες συνοδεύεται επίσης από πλεονεκτήματα ασφάλειας, παρόμοια με το sandbox ή τη χρήση εικονικής μηχανής.

Για παράδειγμα, εάν συμβεί μια επίθεση JavaScript σε μια καρτέλα, δεν υπάρχει τρόπος να μεταβείτε σε άλλη καρτέλα μέσα στο Chrome, κάτι που μπορεί να συμβεί σε ένα πρόγραμμα περιήγησης μίας διαδικασίας.

Στην ποσότητα της χρήσης RAM στο Chrome προστίθενται τα πρόσθετα και οι επεκτάσεις. Κάθε προσθήκη ή επέκταση που προσθέτετε στο Google Chrome απαιτεί πόρους για να εκτελεστεί. Όσο περισσότερες επεκτάσεις έχετε εγκαταστήσει, τόσο περισσότερη μνήμη RAM χρειάζεται για να τρέξει το Chrome.

Η προαπόδοση είναι ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα. Η προαπόδοση επιτρέπει στο Chrome να ξεκινήσει να φορτώνει μια ιστοσελίδα στην οποία προβλέπει ότι θα μεταβείτε στη συνέχεια (μπορεί να είναι το κορυφαίο αποτέλεσμα αναζήτησης από το Google ή ο σύνδεσμος “επόμενη σελίδα” σε έναν ιστότοπο ειδήσεων). Η διαδικασία προ-απόδοσης απαιτεί πόρους και επομένως χρησιμοποιεί περισσότερη μνήμη RAM. Αλλά επιταχύνει επίσης την εμπειρία περιήγησής σας, ειδικά για ιστότοπους που επισκέπτεστε συχνά.

Η άλλη πλευρά είναι ότι εάν υπάρχει σφάλμα με τη διαδικασία προ-απόδοσης, μπορεί να χρησιμοποιήσει περισσότερη μνήμη RAM από ό,τι θα περίμενε κανείς, επιβραδύνοντας άλλες περιοχές του υπολογιστή σας ή καθιστώντας την καρτέλα του προγράμματος περιήγησης να μην αποκρίνεται.

Χρήση RAM Chrome σε περιορισμένες συσκευές υλικού

Το Chrome έχει ορισμένες απαντήσεις για τη χρήση της μνήμης RAM σε συσκευές χαμηλής κατανάλωσης ή συσκευές με περιορισμένο υλικό. Ωστόσο, ο γενικός κανόνας είναι ότι όταν το Chrome εκτελείται σε ικανό υλικό, θα λειτουργεί χρησιμοποιώντας το μοντέλο διεργασιών που εξηγήθηκε προηγουμένως.

Ενώ, όταν το Chrome εκτελείται σε μια συσκευή με λιγότερους πόρους, το Chrome θα ενοποιηθεί σε μεμονωμένες διεργασίες για να μειώσει το συνολικό αποτύπωμα μνήμης. Η χρήση μιας ενιαίας διαδικασίας επιτρέπει τη μείωση των πόρων, αλλά υπάρχει κίνδυνος αστάθειας του προγράμματος περιήγησης.

Επίσης, το Chrome γνωρίζει πόση μνήμη χρησιμοποιεί. Δεν τρώει άσκοπα κάθε κομμάτι RAM που μπορεί να βρει. Το Chrome περιορίζει τον αριθμό των διαδικασιών που μπορεί να ξεκινήσει ανάλογα με το υλικό του συστήματός σας. Είναι ένα εσωτερικό όριο, αλλά όταν επιτευχθεί, το Chrome μεταβαίνει σε τρέχουσες καρτέλες από τον ίδιο ιστότοπο με μία μόνο διαδικασία.

Ενημερώσεις Chromium Προσπαθήστε να μειώσετε τη χρήση RAM του Chrome

Στα τέλη του 2020, οι προγραμματιστές του Google Chrome ανακοίνωσαν ότι θα εισαγάγουν μια λειτουργία εξοικονόμησης μνήμης RAM γνωστή ως “PartitionAlloc Fast Malloc”. Χωρίς να εμβαθύνουμε πολύ στις τεχνικές λεπτομέρειες της δυνατότητας, το PartitionAlloc θα πρέπει να σταματήσει οποιαδήποτε διαδικασία που καταναλώνει περισσότερο από το 10 τοις εκατό της συνολικής μνήμης του συστήματος.

Η βελτίωση έρχεται αφότου η Microsoft μείωσε τη χρήση μνήμης RAM στο πρόγραμμα περιήγησης Edge που βασίζεται σε Chromium χρησιμοποιώντας το “Segment Heap”, μια άλλη βελτίωση αφιερωμένη στη μείωση της χρήσης της μνήμης του προγράμματος περιήγησης.

Τον Μάρτιο του 2021, με την κυκλοφορία του Chrome 89, το PartionAlloc κυκλοφόρησε ζωντανά. Η Google ισχυρίζεται ότι η δυνατότητα μειώνει τη χρήση μνήμης στα 64-bit Windows κατά περισσότερο από 20 τοις εκατό, με περαιτέρω μείωση 8 τοις εκατό στη χρήση μνήμης μέσω της απόδοσης. Η αλλαγή είναι αξιοσημείωτη. Εάν χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε έκδοση του Chrome από την έκδοση 89 και μετά (το Chrome 115 είναι η πιο πρόσφατη έκδοση τη στιγμή της σύνταξης), το πρόγραμμα περιήγησής σας θα απορρίψει την παλιά μνήμη γρηγορότερα, μειώνοντας την επιβάρυνση της μνήμης RAM και τη φήμη του Chrome ως βαριάς μνήμης μαζί της.

  Συντομεύσεις Chrome που πρέπει να γνωρίζετε

Είναι πρόβλημα η χρήση μνήμης RAM του Google Chrome;

Πόση μνήμη RAM χρειάζεται το Chrome; Υπάρχει όριο στην ποσότητα μνήμης RAM που θα χρησιμοποιήσει το Chrome πριν γίνει πρόβλημα; Η απάντηση βρίσκεται στο υλικό του συστήματός σας.

Ακριβώς επειδή το Chrome χρησιμοποιεί πολλή μνήμη RAM δεν σημαίνει ότι προκαλεί απαραίτητα πρόβλημα. Εάν το σύστημά σας δεν χρησιμοποιεί τη διαθέσιμη μνήμη RAM, δεν σας κάνει καλό. Ο υπολογιστής σας χρησιμοποιεί μόνο RAM για γρήγορη πρόσβαση στα δεδομένα και για επιτάχυνση της επεξεργασίας. Εάν διατηρείτε τη μνήμη RAM σας όσο το δυνατόν πιο καθαρή, δεν εκμεταλλεύεστε τη δύναμη του υπολογιστή σας.

Ακριβώς όπως σε ένα smartphone, η εκκαθάριση των διαδικασιών εκτέλεσης και της μνήμης RAM μπορεί να επιβραδύνει τα πράγματα μακροπρόθεσμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα καθαριστικά και ενισχυτές RAM είναι κακά για το smartphone σας. Είναι σχεδιασμένο να είναι γεμάτο δεδομένα!

Το Chrome χρησιμοποιεί πάρα πολλή μνήμη

Ωστόσο, εάν το Chrome χρησιμοποιεί υπερβολική μνήμη, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πρόβλημα. Όταν το Chrome χρησιμοποιεί υπερβολική μνήμη, περιορίζει το διαθέσιμο ποσό για άλλα προγράμματα. Το Chrome θα μπορούσε ακόμη και να αρχίσει να δυσκολεύεται να διατηρήσει τις σημαντικές πληροφορίες από το πρόγραμμα περιήγησής σας διαθέσιμες για γρήγορη πρόσβαση, ακυρώνοντας εξαρχής τη χρήση της μνήμης RAM.

Όταν πρόκειται για αυτό, η χρήση της μνήμης RAM του Chrome είναι πρόβλημα μόνο εάν επιβραδύνει τον υπολογιστή σας, είτε πρόκειται για το πρόγραμμα περιήγησής σας είτε για ολόκληρο το σύστημά σας. Εάν βλέπετε το Chrome να χρησιμοποιεί πολλή μνήμη αλλά δεν υπάρχουν αρνητικές συνέπειες στην απόδοση, δεν αξίζει να ανησυχείτε.

Για παράδειγμα, μερικές φορές έχω ανοιχτές 50 ή περισσότερες καρτέλες Chrome, χρησιμοποιώντας μνήμη RAM 2,5 GB ή περισσότερο. Ακούγεται σαν τεράστιο ποσό, αλλά το σύστημά μου έχει 32 GB RAM για χρήση, επομένως δεν είναι πρόβλημα. (Πόση RAM χρειάζεσαι πραγματικά;) Δοκίμασε το ίδιο σε φορητό υπολογιστή με 4GB RAM και θα περάσεις άσχημα.

Εάν η χρήση της μνήμης του Chrome επιβραδύνει τα πράγματα, είναι καιρός να αναλάβετε δράση.

Πώς να κάνετε το Chrome να χρησιμοποιεί λιγότερη RAM

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να επιταχύνετε την εμπειρία περιήγησής σας και να μειώσετε την ποσότητα της μνήμης RAM που χρησιμοποιεί το Chrome. Το πιο σημαντικό εργαλείο που έχετε στη διάθεσή σας είναι το Chrome Task Manager.

Παρόμοια με τη Διαχείριση εργασιών των Windows, η Διαχείριση εργασιών Chrome δείχνει την απόδοση και την κατανάλωση κάθε καρτέλας και επέκτασης στο πρόγραμμα περιήγησης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Διαχείριση εργασιών του Chrome για να καταλάβετε τι χρησιμοποιεί την περισσότερη μνήμη και, στη συνέχεια, να τις κλείσετε για να ελευθερώσετε χώρο.

Στα Windows, πατήστε Shift + Esc για πρόσβαση στη Διαχείριση εργασιών. Σε Mac, θα χρειαστεί να το ανοίξετε από το μενού Παράθυρο. Επιλέξτε τη διαδικασία και, στη συνέχεια, πατήστε Τέλος διαδικασίας.

Προσέξτε για καρτέλες και επεκτάσεις που έχουν μεγαλώσει σε μέγεθος. Μερικές φορές, μια μεμονωμένη καρτέλα του Chrome μπορεί να χρησιμοποιεί πολλή μνήμη λόγω σφάλματος ή κακής διαμόρφωσης. Μερικές φορές, μια διαρροή μνήμης Chrome θα προκαλέσει το πάγωμα του προγράμματος περιήγησής σας (ή ακόμα και ολόκληρου του συστήματος).

Αφού ολοκληρώσετε τις διαδικασίες που απαιτούν μεγάλους πόρους, υπάρχουν μερικά άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε συχνά σφάλματα του Chrome.

Διαχειριστείτε προσθήκες και επεκτάσεις για να αποθηκεύσετε τη μνήμη του Chrome

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις επεκτάσεις που χρησιμοποιούν πολλή ενέργεια. Εναλλακτικά, μπορείτε να ρυθμίσετε να ενεργοποιούνται μόνο όταν χρησιμοποιείτε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο.

Κάντε δεξί κλικ στην επέκταση και επιλέξτε Διαχείριση επεκτάσεων. Αλλάξτε το στοιχείο “Να επιτρέπεται σε αυτήν την επέκταση να διαβάζει και να αλλάζει όλα τα δεδομένα σας σε ιστότοπους που επισκέπτεστε” είτε σε κλικ είτε σε συγκεκριμένους ιστότοπους.

Εάν έχετε πολλές επεκτάσεις που χρησιμοποιείτε για διαφορετικά πράγματα, σκεφτείτε να εγκαταστήσετε έναν γρήγορο διαχειριστή επεκτάσεων. SimpleExtManager προσθέτει ένα μικρό αναπτυσσόμενο πλαίσιο δίπλα στο δίσκο επέκτασης. Στη συνέχεια, ενεργοποιείται και απενεργοποιείται ένα κλικ για όλες τις επεκτάσεις.

Εγκαταστήστε τις επεκτάσεις διαχείρισης καρτελών Chrome για να μειώσετε τη χρήση της μνήμης

Η εγκατάσταση περισσότερων επεκτάσεων για τη διαχείριση προβλημάτων χρήσης της μνήμης RAM του Chrome ακούγεται αντιφατική, ειδικά μετά από όλα τα ζητήματα για τα οποία μόλις διαβάσατε.

Ορισμένες επεκτάσεις έχουν σχεδιαστεί ειδικά με γνώμονα τη διαχείριση RAM, βοηθώντας σας να προσαρμόσετε τον τρόπο με τον οποίο το Chrome χειρίζεται και απορρίπτει τις καρτέλες που δεν χρησιμοποιείτε πλέον.

Για παράδειγμα, Ο Μεγάλος Απόρριψη σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τη συχνότητα που το Chrome απορρίπτει τις αχρησιμοποίητες καρτέλες. Το Chrome απορρίπτει τις καρτέλες όταν δεν χρησιμοποιούνται για εξοικονόμηση μνήμης. Με το The Great Discarder, μπορείτε να αλλάξετε τη χρονική διάρκεια, να καθορίσετε τις καρτέλες που δεν θα απορρίπτονται και ούτω καθεξής.

Ελέγξτε τις συνήθειες περιήγησής σας για να μειώσετε τη χρήση της μνήμης RAM του Chrome

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι συνήθειες περιήγησης έχουν άμεση επίδραση στη χρήση της μνήμης RAM. Όσο περισσότερες καρτέλες έχετε ανοιχτές, τόσο περισσότερη μνήμη RAM θα ​​χρησιμοποιεί ο Chrome. Είμαστε όλοι ένοχοι που αφήνουμε πολλές καρτέλες ανοιχτές σε πολλά παράθυρα, αλλά το κλείσιμο μερικών καθώς προχωράτε θα μειώσει τη χρήση της μνήμης RAM του Chrome. Ειδικότερα, οι ιστότοποι που περιλαμβάνουν περιεχόμενο πολυμέσων μπορεί να είναι μνήμη RAM και πόροι, οπότε ξεκινήστε από εκεί αν έχετε αφήσει ανοιχτά το Netflix, το YouTube και άλλα.

Το Google Chrome χρησιμοποιεί πολύ μεγάλη μνήμη;

Το Chrome είναι το κυρίαρχο πρόγραμμα περιήγησης παγκοσμίως. Εναλλακτικά προγράμματα περιήγησης όπως το Firefox και το Opera μπορούν να χρησιμοποιούν παρόμοια ποσότητα μνήμης με το Chrome, επομένως η εναλλαγή δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Εάν το Chrome χρησιμοποιεί πάρα πολλή μνήμη στο σύστημά σας, αλλά θέλετε να παραμείνετε εντός του οικοσυστήματος Chromium (έτσι οι επεκτάσεις και οι εφαρμογές σας συνεχίζουν να λειτουργούν), ρίξτε μια ματιά στον Microsoft Edge, ο οποίος φαίνεται να χρησιμοποιεί ελαφρώς λιγότερη μνήμη RAM.

Υπάρχουν και άλλα θέματα στο παιχνίδι. Για παράδειγμα, το YouTube χρησιμοποιούσε μια απαρχαιωμένη βιβλιοθήκη που έκανε την υπηρεσία να λειτουργεί έως και πέντε φορές πιο αργά σε Firefox και Opera, χρησιμοποιώντας πολύ περισσότερους πόρους από ό,τι χρειαζόταν. Αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα έχει πλέον διορθωθεί, αλλά παρέχει ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο ο ηγέτης της αγοράς του προγράμματος περιήγησης και κάτοχος σημαντικών διαδικτυακών υπηρεσιών μπορεί να επηρεάσει τη χρήση πόρων σε ολόκληρη την αγορά.

Εάν θέλετε να συνεχίσετε με το Chrome, κάντε το. Είναι ένα ασφαλές, γρήγορο πρόγραμμα περιήγησης με χιλιάδες εξαιρετικές επεκτάσεις και ένα που προσπαθεί ενεργά να μειώσει τη χρήση μνήμης.