Τι είναι το Usenet; Είναι νόμιμο; Πώς να ξεκινήσετε με

Όταν ψάχνετε να κατεβάσετε αρχεία κάθε είδους, συμπεριλαμβανομένων βίντεο και εκπομπών, τα torrent είναι συχνά η πρώτη επιλογή που έρχεται στο μυαλό. Λειτουργεί καλά, υπάρχει σχεδόν από πάντα και έχει αποδείξει την αξία του. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, εμφανίστηκε μια άλλη επιλογή που φαίνεται να είναι ακόμα καλύτερος τρόπος λήψης περιεχομένου: το Usenet.

Σήμερα, ρίχνουμε μια λεπτομερή ματιά στο Usenet. Θα σας πούμε τι είναι, από πού προέρχεται και πού βρίσκεται στις μέρες μας. Θα προσπαθήσουμε επίσης να απαντήσουμε στο φλέγον ερώτημα όλων: Είναι νόμιμο;. Στη συνέχεια, θα σας δείξουμε τι χρειάζεστε για να ξεκινήσετε με το Usenet. Και επειδή αυτή η συζήτηση πιθανότατα θα σας αφήσει με τόνους εκκρεμών ερωτήσεων, θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στις πιο συνηθισμένες.

Για την καλύτερη εμπειρία Usenet, προτείνουμε το Newshosting

Για να ξεκινήσετε με το Usenet, το πρώτο πράγμα που χρειάζεστε είναι ένας αξιόπιστος πάροχος υπηρεσιών Usenet. Με τόσους πολλούς διαθέσιμους προμηθευτές, η εύρεση ενός μπορεί να είναι δύσκολο έργο. Έχουμε δοκιμάσει πολλά από αυτά για εσάς και βρήκαμε ότι το Newshosting είναι αυτό που θα προτείναμε.

Το Newshosting προσφέρει κρυπτογράφηση SSL 256-bit για την καλύτερη προστασία του απορρήτου σας, ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα ανάγνωσης ειδήσεων με πλήρεις δυνατότητες που εξαλείφει την ανάγκη για επιπλέον λογισμικό, ένα από τα μεγαλύτερα αρχεία διατήρησης οποιουδήποτε παρόχου Usenet ώστε να μπορείτε να βρείτε περισσότερο περιεχόμενο και πολλά άλλα εξαιρετικά χαρακτηριστικά.

Το NewsHosting προσφέρει μια δοκιμή 14 ημερών για να το δοκιμάσετε χωρίς κινδύνους. Λάβετε υπόψη ότι οι αναγνώστες Addictive Tips μπορούν να απολαμβάνουν απεριόριστο Usenet και VPN από μόλις 8,33 $ το μήνα με την έκπτωση μας.

Τι είναι το Usenet, ακριβώς;

Δεν υπάρχει απλή απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Στη ρίζα του, το Usenet είναι ένα πρωτόκολλο για την ανταλλαγή ειδήσεων. Τουλάχιστον, αυτό ήταν αρχικά. Σήμερα, χρησιμοποιείται κυρίως για την ανταλλαγή αρχείων. Ο σκοπός του είναι, επομένως, κάπως σαν τα torrent, αλλά ο τρόπος που λειτουργεί είναι εντελώς διαφορετικός.

Ενώ τα torrents είναι ένα σύστημα P2P με κάθε χρήστη να μοιράζεται αρχεία – ή κομμάτια αρχείων για την ακρίβεια, το Usenet χρησιμοποιεί αρχιτεκτονική πελάτη και διακομιστή. Όλα τα αρχεία μεταφορτώνονται σε διακομιστές και μεταφορτώνονται από εκεί χρησιμοποιώντας ένα λογισμικό πελάτη που ονομάζεται newsreader.

Το Usenet είναι κάπως παρόμοιο με τα φόρουμ συζήτησης όπως συνήθως βλέπουμε σε ιστότοπους. Στην πραγματικότητα, το Usenet είναι ο πρόδρομος των φόρουμ συζήτησης. Ως εκ τούτου, όλα βασίζονται σε μηνύματα που μπορούν να περιέχουν είτε κείμενο δυαδικών αρχείων. Οι χρήστες του Usenet μπορούν να ανεβάζουν ή να δημοσιεύουν μηνύματα και αρχεία καθώς και να τα κατεβάζουν. Αυτά τα μηνύματα και τα αρχεία αποθηκεύονται σε διακομιστές Usenet, που ονομάζονται επίσης διακομιστές ειδήσεων. Υπάρχουν πολλοί διακομιστές σε όλο τον κόσμο και αναπαράγουν συνεχώς το περιεχόμενό τους μεταξύ τους, διασφαλίζοντας ότι μια ανάρτηση που γίνεται σε έναν διακομιστή θα είναι διαθέσιμη σε άλλους διακομιστές.

Αρχιερατική Οργάνωση

Οι αναρτήσεις του Usenet οργανώνονται σε ομάδες συζήτησης. Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες, πιθανώς χιλιάδες ομάδες συζήτησης και οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν μερικές όπως χρειάζονται. Είναι οργανωμένα με έναν ιεραρχικό τρόπο που αναπαριστώνται χρησιμοποιώντας μια διακεκομμένη σημειογραφία. Η ιεραρχία ανώτατου επιπέδου χωρίζεται ως εξής:

comp.* – συζητήσεις σχετικά με τον υπολογιστή (comp.software, comp.sys.amiga)
ανθρωπιστικές επιστήμες.* – καλές τέχνες, λογοτεχνία και φιλοσοφία (humanities.classics, humanities.design.misc)
διάφορα* – διάφορα θέματα (διάφορα θέματα εκπαίδευσης, διάφορα προς πώληση, διάφορα παιδιά)
news.* – συζητήσεις και ανακοινώσεις για ειδήσεις (που σημαίνει Usenet, όχι τρέχοντα γεγονότα) (news.groups,
news.admin)
rec.* – αναψυχή και ψυχαγωγία (rec.music, rec.arts.movies)
sci.* – επιστημονικές συζητήσεις (sci.psychology, sci.research)
soc.* – κοινωνικές συζητήσεις (soc.college.org, soc.culture.african)
συζήτηση.* – μιλήστε για διάφορα αμφιλεγόμενα θέματα (συζήτηση.θρησκεία, συζήτηση.πολιτική, συζήτηση.προέλευση)
alt.* – οτιδήποτε δεν ταιριάζει στις άλλες κατηγορίες (alt.binaries.* είναι το μέρος όπου θα βρείτε τις περισσότερες μεταφορτώσεις και λήψεις αρχείων)

  Wi-Fi 6E: Τι είναι και σε τι διαφέρει από το Wi-Fi 6;

Αν και αυτή η ιεραρχία φαίνεται να κάνει την εύρεση οτιδήποτε «εύκολη», δεν το κάνει. Στην πραγματικότητα, αν δεν γνωρίζετε ακριβώς πού να ψάξετε για κάτι, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα το βρείτε. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, υπάρχουν διακομιστές ιστού που ευρετηριάζουν δυαδικό περιεχόμενο από διακομιστές ειδήσεων και παρέχουν μια μηχανή αναζήτησης. Αυτούς τους ονομάζουμε διακομιστές ή μηχανές αναζήτησης NZB. Καθώς τα μηνύματα του Usenet είναι συχνά περιορισμένα σε μέγεθος, τα μεγάλα αρχεία πρέπει να χωριστούν σε μικρότερα μέρη. Οι διακομιστές NZB παρακολουθούν επίσης όλα τα μέρη και διασφαλίζουν ότι θα λάβετε όλα τα μέρη οποιουδήποτε αρχείου προσπαθείτε να κατεβάσετε.

Κάποιο ιστορικό ιστορικό

Το Usenet είναι μια από τις παλαιότερες υπηρεσίες στο Διαδίκτυο. Εφευρέθηκε το 1979 και προηγείται του παγκόσμιου ιστού κατά τουλάχιστον 10 χρόνια. Κάποτε ήταν ο τρόπος με τον οποίο τα Πανεπιστήμια και οι κυβερνητικές ερευνητικές εγκαταστάσεις μοιράζονταν πληροφορίες. Τότε, κάθε πανεπιστήμιο φιλοξενούσε έναν διακομιστή ειδήσεων που όλοι αναπαρήγαγαν το περιεχόμενό τους κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ήταν, όπως το μεγαλύτερο μέρος του Διαδικτύου τότε, μια δωρεάν διαθέσιμη υπηρεσία σε φοιτητές και ερευνητές.

Καθώς το Διαδίκτυο έγινε πιο διαδεδομένο και τέθηκε σε εμπορική χρήση, οι διακομιστές Usenet άρχισαν να εμφανίζονται σε κάθε είδους μέρη. Πολλοί πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου τις είχαν, καθώς και ορισμένες εμπορικές οντότητες. Τα άνοιξαν στο ευρύ κοινό και γρήγορα τα πράγματα ξέφυγαν από τον έλεγχο. Το Usenet έγινε τελικά ο τόπος αποθήκευσης και ανταλλαγής κάθε είδους παράνομου περιεχομένου. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 έγινε (α)διάσημο για τη φιλοξενία κυρίως πειρατικού λογισμικού και παιδικής πορνογραφίας.

Αντιδρώντας σε αυτό, οι διαχειριστές των διακομιστών ειδήσεων άρχισαν να αποκλείουν αμφιλεγόμενες ομάδες συζητήσεων και διέγραψαν το περιεχόμενό τους από τους διακομιστές τους. Μέχρι τότε, άλλα μέσα επικοινωνίας είχαν εμφανιστεί και οι μελετητές δεν βασίζονταν πλέον στο Usenet ως το κύριο μέσο επικοινωνίας τους. Κατά συνέπεια, έπεσε σε αδυναμία και σχεδόν εξαφανίστηκε εντελώς.

Η κατάσταση του Usenet σήμερα

Σήμερα, το Usenet φαίνεται να επιστρέφει αλλά με διαφορετικό σκοπό. Καθώς οι δημόσιοι οργανισμοί και οι ISP δεν προσφέρουν πλέον την υπηρεσία Usenet, ορισμένοι εμπορικοί προμηθευτές άρχισαν να την προσφέρουν… έναντι αμοιβής. Εξακολουθεί να είναι το ίδιο πρωτόκολλο, η ίδια αρχιτεκτονική και το ίδιο σχήμα αναπαραγωγής μεταξύ των διακομιστών, αλλά οι πελάτες το χρησιμοποιούν για την αποθήκευση και λήψη όλων των ειδών αρχείων. Όπως και με τα torrent, μπορείτε να βρείτε αρχεία βίντεο καθώς και εφαρμογές στο Usenet.

Είναι το Usenet νόμιμο;

Αυτό είναι ένα δύσκολο ερώτημα να απαντηθεί. Εμείς, στο wdzwdz, δεν είμαστε νομικοί σύμβουλοι. Επιπλέον, οι νόμοι διαφέρουν από τοποθεσία σε τοποθεσία. Ένα πράγμα μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι, στις περισσότερες δικαιοδοσίες, η χρήση του Usenet είναι απολύτως νόμιμη. Αυτό που κάνεις με αυτό μπορεί να μην είναι. Ακριβώς όπως η κατοχή –και ακόμη και η οπλοφορία– είναι νόμιμη σε πολλά μέρη, η χρήση του για τη διάπραξη ενός εγκλήματος απαγορεύεται.

Το ίδιο ισχύει και για το Usenet, εάν το χρησιμοποιήσετε για να παραβιάσετε το νόμο, θα εκτεθείτε σε συνέπειες. Ωστόσο, εάν το χρησιμοποιείτε για να ανεβάσετε και/ή να κατεβάσετε περιεχόμενο που ανήκει στον δημόσιο τομέα ή για το οποίο έχετε αποκτήσει δικαιώματα, πιθανότατα δεν παραβιάζετε κανένα νόμο. Σας συμβουλεύουμε ανεπιφύλακτα να συμβουλευτείτε έναν νομικό σύμβουλο που είναι εξοικειωμένος με τους τοπικούς νόμους σας για να διασφαλίσετε ότι δεν θα παραβιάσετε κανέναν από αυτούς.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Το wdzwdz.com δεν εγκρίνει ούτε συνιστά τη χρήση οποιουδήποτε μέσου για πρόσβαση σε περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα στο οποίο δεν έχετε δικαίωμα. Δεν είμαστε υπεύθυνοι για το τι αποφασίζετε να κάνετε με το περιεχόμενο αυτού του άρθρου. Η πειρατεία δεν είναι κάτι που υποστηρίζουμε ή εγκρίνουμε και συμβουλεύουμε ανεπιφύλακτα τους χρήστες να έχουν πρόσβαση μόνο στο περιεχόμενο που δικαιούνται νόμιμα. Πρέπει πάντα να λαμβάνετε μέτρα για να διασφαλίζετε ότι δεν παραβιάζετε κανένα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων ή άλλη νομοθεσία.

  Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο PDF σε PowerPoint

Τι χρειάζομαι για να ξεκινήσω με το Usenet;

Συγκεντρώσαμε ποια εξαρτήματα είναι απαραίτητα και θα παρουσιάσουμε το καθένα, εξηγώντας τι είναι και γιατί το χρειάζεστε. Χρειάζεστε βασικά τρία πράγματα για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το Usenet: πρόσβαση σε διακομιστή ειδήσεων, κάποιο λογισμικό ανάγνωσης ειδήσεων και μια μηχανή αναζήτησης NZB

Πρόσβαση διακομιστή Usenet

Το πρώτο στοιχείο που χρειάζεται για να ξεκινήσετε με το Usenet είναι η πρόσβαση σε έναν διακομιστή ειδήσεων. Σήμερα, αυτό είναι κάτι για το οποίο πρέπει να πληρώσετε και υπάρχουν αρκετοί προμηθευτές που προσφέρουν την υπηρεσία. Ακολουθεί μια λίστα με τους πιο γνωστούς παρόχους Usenet.

Λογισμικό ανάγνωσης ειδήσεων

Το επόμενο στοιχείο που χρειάζεστε είναι κάποιο λογισμικό ανάγνωσης ειδήσεων. Υπήρχαν πολλά από αυτά, αλλά σήμερα, είναι λίγο πιο σπάνια και δυσεύρετα. Ευτυχώς, οι περισσότεροι προμηθευτές Usenet σήμερα θα περιλαμβάνουν λογισμικό ανάγνωσης ειδήσεων με τη συνδρομή τους.

Συχνά είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε το λογισμικό που παρέχει ο πάροχος σας είναι συχνά προσαρμοσμένο στις υπηρεσίες του και θα πρέπει να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία.

Μηχανή Αναζήτησης Usenet

Το τελευταίο στοιχείο που χρειάζεστε είναι μια μηχανή αναζήτησης ή ένας διακομιστής NZB. Υπάρχουν δύο τρόποι για να το κάνετε αυτό. Πρώτον, οι πιθανότητες είναι ότι το πρόγραμμα ανάγνωσης ειδήσεων που παρέχεται από τον πάροχο σας περιλαμβάνει κάποια λειτουργικότητα αναζήτησης.

Για παράδειγμα, το κύριο παράθυρο του Newshosting έχει ένα πλαίσιο αναζήτησης επάνω δεξιά. Αν, για παράδειγμα, αναζητούσαμε έναν τίτλο ταινίας, ας πούμε Captain Underpants, ορίστε πώς θα έμοιαζαν τα αποτελέσματα.

Κάνοντας διπλό κλικ σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα αναζήτησης θα ξεκινήσει η λήψη όλων των τμημάτων που αποτελούν το αρχείο. Επιπλέον, το λογισμικό θα φροντίσει επίσης να επανασυναρμολογήσει όλα τα μέρη σε ένα πλήρες αρχείο.

Η άλλη επιλογή για αναζήτηση είναι η χρήση εξωτερικού ευρετηρίου. Υπάρχουν αρκετοί ιστότοποι που προσφέρουν αυτό που ονομάζουμε ευρετήρια NZB ομάδων συζήτησης. Ακολουθεί μια λίστα με τα καλύτερα για να ξεκινήσετε.

Οι δύο πρώτες επιλογές προσφέρουν δωρεάν πρόσβαση σε οποιονδήποτε, αλλά οι άλλες τρεις θα σας ζητήσουν να εγγραφείτε για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία. Η εγγραφή είναι δωρεάν και γίνεται για λόγους ασφαλείας.

Για παράδειγμα, ας αναζητήσουμε ξανά το Captian Underpants αλλά αυτή τη φορά χρησιμοποιώντας τον διακομιστή Binsearch NZB. Πρέπει να μεταβείτε στον ιστότοπο και να εισαγάγετε τους όρους αναζήτησης.

Αφού εισαγάγετε τον όρο αναζήτησής σας, απλώς κάντε κλικ στην αναζήτηση και τα αποτελέσματα θα εμφανιστούν.

Για να κάνετε λήψη οποιουδήποτε αρχείου, πρέπει να επιλέξετε το πλαίσιο στα αριστερά της γραμμής αποτελεσμάτων αναζήτησης και, στη συνέχεια, να κάνετε κλικ στο κουμπί Δημιουργία NZB στο επάνω ή στο κάτω μέρος της οθόνης. Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου που θα σας ζητήσει να αποθηκεύσετε το αρχείο .nzb. Αποθηκεύστε το σε μια τοποθεσία της επιλογής σας.

Τώρα, για να κάνετε λήψη του πραγματικού αρχείου, πρέπει να κάνετε διπλό κλικ σε αυτό και με το μεγαλύτερο μέρος του λογισμικού Usenet, η λήψη θα ξεκινήσει αυτόματα.

Αυτό φαίνεται να είναι λίγο πιο περίπλοκο από τη χρήση της δυνατότητας αναζήτησης του αναγνώστη ειδήσεων. Γιατί τότε, θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε μια εξωτερική αναζήτηση; Υπάρχουν κυρίως δύο λόγοι: Πρώτον, η δυνατότητα αναζήτησης του λογισμικού ανάγνωσης ειδήσεων μπορεί να μην είναι τόσο καλή. Το πιο σημαντικό, η λειτουργία αναζήτησης από το λογισμικό του προμηθευτή του Usenet θα πραγματοποιεί συχνά αναζήτηση μόνο μεταξύ αυτών που έχουν στους διακομιστές τους, ενώ οι εξωτερικές μηχανές αναζήτησης συχνά πραγματοποιούν αναζήτηση σε πολλές πηγές.

Θέλετε να ξεκινήσετε γρήγορα με το Usenet;

Εάν θέλετε να ξεκινήσετε γρήγορα με το Usenet, έχουμε αξιολογήσει πολλούς προμηθευτές για εσάς και αυτός που θα προτείναμε ως ο καλύτερος πάροχος Usenet είναι το Newshosting. Προσφέρουν κρυπτογράφηση SSL 256 bit, ενσωματωμένο πρόγραμμα ανάγνωσης ειδήσεων με πολύ ικανή μηχανή αναζήτησης, τη μεγαλύτερη διατήρηση αρχείων από οποιονδήποτε πάροχο Usenet, απεριόριστη ταχύτητα και μεταφορά δεδομένων καθώς και άλλες εξαιρετικές δυνατότητες.

  Πώς να γεμίσετε κείμενο με εικόνα στο Photoshop

Το NewsHosting προσφέρει μια δοκιμή 14 ημερών για να το δοκιμάσετε χωρίς κινδύνους. Λάβετε υπόψη ότι οι αναγνώστες Addictive Tips μπορούν να απολαμβάνουν απεριόριστο Usenet και VPN από μόλις 8,33 $ το μήνα με την έκπτωση μας.

Usenet FAQ

Είναι το Usenet δωρεάν;

Η χρήση του Usenet απαιτεί πρόσβαση σε έναν διακομιστή ειδήσεων που είναι μια υπηρεσία που βασίζεται σε συνδρομή επί πληρωμή. Υπήρχαν δωρεάν και δημόσια διαθέσιμοι διακομιστές πριν από χρόνια, αλλά δεν ισχύει πλέον.

Είναι το Usenet καλύτερο από τα Torrents;

Το αν το Usenet είναι καλύτερο από τα torrents ή όχι είναι κυρίως θέμα προσωπικού γούστου. Ένα πράγμα που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι είναι συνήθως πιο γρήγορο. πολύ πιο γρήγορα. Οι διακομιστές Usenet σπάνια περιορίζονται σε ταχύτητα και εύρος ζώνης και κανονικά θα μπορείτε να κάνετε λήψη αρχείων με τη μέγιστη ταχύτητα που επιτρέπεται από τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου σας.

Ένας άλλος τομέας όπου το Usenet είναι καλύτερο από τα torrents είναι η ασφάλεια. Λόγω του ότι είναι ένα peer to peer σύστημα, τα Torrent ανοίγουν τον υπολογιστή σας σε άλλους υπολογιστές, αυξάνοντας τον κίνδυνο κακόβουλης δραστηριότητας. Με το Usenet, ο υπολογιστής σας συνδέεται μόνο σε ασφαλή διακομιστή και όλη η επικοινωνία είναι κρυπτογραφημένη.

Πώς μπορώ να βρω ένα συγκεκριμένο αρχείο στο Usenet;

Υπάρχουν κυρίως δύο τρόποι για να βρείτε συγκεκριμένο περιεχόμενο στο Usenet. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη λειτουργία αναζήτησης του αναγνώστη ειδήσεων. Η εμπειρία σας θα διαφέρει ανάλογα με τον πάροχο υπηρεσιών σας, καθώς οι μηχανές αναζήτησής τους δεν είναι όλες ίδιες. Η άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε μια εξωτερική μηχανή αναζήτησης που θα σας επιτρέψει να κατεβάσετε αρχεία NZB που θα χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα ανάγνωσης ειδήσεων για τη λήψη του αρχείου.

Η άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε μια εξωτερική μηχανή αναζήτησης που θα σας επιτρέψει να κατεβάσετε αρχεία NZB που θα χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα ανάγνωσης ειδήσεων για τη λήψη του αρχείου. Το αρχείο NZB περιέχει λεπτομέρειες σχετικά με το πού μπορείτε να βρείτε κάθε τμήμα του αρχείου και πώς να το συναρμολογήσετε ξανά.

Μπορώ να κατεβάσω όσο θέλω από το Usenet;

Αυτό εξαρτάται από τον προμηθευτή σας και τη συνδρομή σας. Οι περισσότεροι προμηθευτές έχουν διαφορετικά επίπεδα συνδρομής σε διαφορετικές τιμές. Όσο περισσότερα πληρώνετε, τόσο περισσότερα θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Με τους περισσότερους προμηθευτές, η συνδρομή ανώτατου επιπέδου περιελάμβανε απεριόριστες μεταφορές αρχείων.

Πώς μπορώ να ανεβάσω περιεχόμενο στο Usenet;

Αυτό είναι κάτι που γίνεται από το λογισμικό ανάγνωσης ειδήσεων, αλλά είναι κάπως πιο περίπλοκο από την αναζήτηση και τη λήψη αρχείων. Εξαρτάται επίσης από το λογισμικό που χρησιμοποιείτε. Μια αναζήτηση στο Διαδίκτυο ή μια ματιά στην τεκμηρίωση του αναγνώστη ειδήσεων θα πρέπει να παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες.

Τι μπορώ να κάνω όταν μια λήψη αποτύχει;

Οι λήψεις μπορεί να αποτύχουν για πολλούς λόγους. Τα αρχεία συχνά έρχονται και φεύγουν καθώς ο πάροχος Usenet λαμβάνει αιτήματα κατάργησης DMCA για περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Σε άλλες περιπτώσεις, το αρχείο ενδέχεται να έχει υπερβεί την περίοδο διατήρησης του προμηθευτή σας. Όταν συμβεί αυτό, θα μπορούσε να εξακολουθεί να εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης της NZB, επειδή άλλοι προμηθευτές ενδέχεται να το έχουν ακόμα. Η ύπαρξη δύο διαφορετικών παρόχων θα μπορούσε να βοηθήσει όταν συμβεί αυτό. Η δοκιμή μιας ελαφρώς διαφορετικής αναζήτησης ή η επιλογή διαφορετικού αποτελέσματος αναζήτησης μπορεί επίσης να βοηθήσει εάν το πρόβλημα οφείλεται σε κατεστραμμένο αρχείο.

συμπέρασμα

Το Usenet έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλές τα τελευταία χρόνια. Αυτό πιθανώς οφείλεται στην ταχύτητα και την εγγενή του ασφάλεια. Παρέχει μια πολύ ενδιαφέρουσα εναλλακτική λύση στα torrents. Και μόλις ξεπεράσετε την καμπύλη εκμάθησής της, η χρήση της δεν είναι στην πραγματικότητα πολύ διαφορετική από τη χρήση torrents. Ακριβώς όπως με τα torrents, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια μηχανή αναζήτησης για να βρείτε αυτό που ψάχνετε και, στη συνέχεια, να κατεβάσετε ένα αρχείο που θα πει στον αναγνώστη ειδήσεων πού θα βρει το αρχείο που θέλετε να κατεβάσετε. Εάν είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε το τίμημα για Η πρόσθετη ταχύτητα και ασφάλεια, το Usenet μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

Ωστόσο, πρέπει να είστε προσεκτικοί και να λάβετε μέτρα για να διασφαλίσετε ότι δεν παραβιάζετε κανένα νόμο. Ακριβώς επειδή πληρώνετε για μια υπηρεσία δεν σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε με αυτήν.

Είστε χρήστης του Usenet; Τι σας αρέσει και τι δεν σας αρέσει σε αυτό; Επίσης, έχετε κάποια ερώτηση που δεν έχουμε απαντήσει; Χρησιμοποιήστε τα παρακάτω σχόλια για να μοιραστείτε τις σκέψεις και τις ερωτήσεις σας μαζί μας.