Πώς να επεκτείνετε την επιφάνεια εργασίας των Windows με το Chromecast [Guide]

Το Chromecast θεωρείται συσκευή που προορίζεται για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Οι περισσότερες εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί για αυτό τείνουν να είναι σχεδιασμένες για ψυχαγωγία, αλλά έχουν πραγματικές παραγωγικές χρήσεις, για παράδειγμα, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να κάνετε παρουσιάσεις από το τηλέφωνό σας. Μια άλλη εξαιρετική χρήση στην οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τηλεόρασή σας και το Chromecast είναι ως εκτεταμένη οθόνη για το σύστημά σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με τα Windows 7, 8 και 10. Δείτε πώς.

Αυτός ο οδηγός προϋποθέτει τα ακόλουθα πράγματα:

Έχετε ένα Chromecast συνδεδεμένο στην τηλεόρασή σας και έχει ρυθμιστεί σωστά
Έχετε εγκατεστημένο το πρόγραμμα περιήγησης Chrome στον υπολογιστή σας και την επέκταση Google Cast εγκατεστημένη σε αυτό
Το αντίγραφο των Windows είναι γνήσιο

Βήμα 1: Προσθήκη δεύτερης οθόνης

Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε τις ρυθμίσεις οθόνης στα Windows. Στα Windows 10, μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και κάντε κλικ στην ομάδα ρυθμίσεων συστήματος. Εδώ, μεταβείτε στην καρτέλα Εμφάνιση.

  Πώς να καρφιτσώσετε ένα αρχείο στο μενού "Έναρξη" στα Windows 10

Στα Windows 7 & 8, κάντε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας και επιλέξτε Ανάλυση οθόνης από το μενού περιβάλλοντος.

Κάντε κλικ στην επιλογή Ανίχνευση και θα σας ενημερώσει ότι δεν έχει εντοπιστεί άλλη οθόνη. Αυτό είναι φυσιολογικό και έτσι ακριβώς θα έπρεπε να λειτουργεί. Μόλις σας πει ότι δεν έχει εντοπιστεί άλλη οθόνη, θα προσθέσει μια δεύτερη “μη ανιχνευμένη” οθόνη δίπλα στην προεπιλεγμένη που έχει εντοπίσει.

Κάντε κλικ σε αυτή τη δεύτερη οθόνη, ώστε να είναι επιλεγμένη και, στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο σημείο όπου λέει “Πολλαπλές οθόνες”. Από το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή «Προσπαθήστε να συνδεθείτε ούτως ή άλλως σε: VGA». Αυτό θα προσθέσει αποτελεσματικά μια δεύτερη οθόνη στο σύστημά σας. Κάντε κλικ στο ‘Εφαρμογή’.

  4 Οπτικές αλλαγές στη νέα έκδοση τεχνικής προεπισκόπησης των Windows 10

Βήμα 2: Επεκτείνετε την οθόνη

Μόλις ρυθμίσετε δύο οθόνες, αναζητήστε την επιλογή «Πολλαπλές οθόνες» στην καρτέλα Εμφάνιση και ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού. Επιλέξτε την επιλογή «Επέκταση αυτών των οθονών». Μπορείτε να σύρετε και να αποθέσετε τις οθόνες για να τις αναδιατάξετε σε αυτήν την οθόνη.

Βήμα 3: Μεταδώστε τη δεύτερη οθόνη σας στο Chromecast

Ανοίξτε το Chrome και κάντε κλικ στην επέκταση Google Cast. Κάντε κλικ στο κουμπί με το μικρό βέλος και επιλέξτε “Μετάδοση οθόνης/παραθύρου (πειραματικό)” από το αναπτυσσόμενο μενού.

Θα σας ζητηθεί να επιλέξετε ποια οθόνη θέλετε να μεταδώσετε στο Chromecast. Επιλέξτε το δεύτερο που προσθέσατε στα Windows.

  Τρόπος προβολής και εκκαθάρισης της ουράς του εκτυπωτή στα Windows 10

Βήμα 4: Τώρα έχετε μια δεύτερη οθόνη

Υπάρχει προφανώς υστέρηση μεταξύ των δύο, αλλά μπορείτε ακόμα να το χρησιμοποιήσετε για να εμφανίσετε ένα παράθυρο που θέλετε να διατηρήσετε πάνω από όλα τα άλλα, να παρακολουθήσετε μια ροή και πολλά άλλα.

Μέσω Andrew Cote