Γιατί τα 16 GB RAM είναι το νέο πρότυπο για υπολογιστές με Windows

Βασικά Takeaways

  • Η Microsoft πιέζει για 16 GB μνήμης RAM ως το ελάχιστο για νέες συσκευές, πιθανώς για την υποστήριξη διεργασιών που βασίζονται σε AI.
  • Οι «Η/Υ AI», που θα μπορούσαν να τροφοδοτούνται από AI ή να έχουν προεγκατεστημένα εργαλεία AI, θα απαιτούν περισσότερη μνήμη για να λειτουργούν σωστά.
  • Τα επερχόμενα Windows 12 αναμένεται να επικεντρωθούν έντονα στην τεχνητή νοημοσύνη, επομένως η ύπαρξη 16 GB μνήμης RAM πιθανότατα θα είναι απαραίτητη για να αξιοποιηθεί στο έπακρο.

Καθώς τα λειτουργικά συστήματα γίνονται πιο περίπλοκα, οι ελάχιστες προδιαγραφές για νέους υπολογιστές αυξάνονται για να τις πληρούν. Πρόσφατες αναφορές υποστηρίζουν ότι η Microsoft πιέζει ώστε τα 16 GB RAM να γίνουν η ελάχιστη ποσότητα μνήμης για νέες συσκευές. Αλλά γιατί να κάνει αυτή την αλλαγή και είναι αυτό καλό για εσάς;

Τι είναι η RAM;

Pexels

Για όποιον δεν είναι σίγουρος τι είναι η RAM: είναι συντομογραφία για “μνήμη τυχαίας πρόσβασης”. Μπορείτε να το φανταστείτε σαν το μέγεθος του τραπεζιού εργασίας του υπολογιστή σας. Όσο περισσότερο χώρο έχει να δουλέψει, τόσο περισσότερα προγράμματα μπορεί να τρέξει ταυτόχρονα χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.

  Πώς να συνδέσετε πολλές οθόνες στα Windows 11

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την επεξήγηση μας σχετικά με τη μνήμη RAM που όλοι μπορούν να κατανοήσουν.

Τι συμβαίνει με τη μνήμη RAM σε υπολογιστές με Windows;

ΕΝΑ Έκθεση έρευνας αγοράς TrendForce λέει η Microsoft σχεδιάζει να αυξήσει την ελάχιστη ποσότητα μνήμης RAM που διαθέτουν οι νέες συσκευές:

Η Microsoft έχει ορίσει τη βάση για τη μνήμη DRAM σε υπολογιστές AI στα 16 GB. Μακροπρόθεσμα, η TrendForce προβλέπει ότι οι υπολογιστές τεχνητής νοημοσύνης θα καταλύσουν μια αύξηση της ετήσιας ζήτησης για bits DRAM PC, με τις τάσεις αναβάθμισης των καταναλωτών να ενισχύουν περαιτέρω αυτή τη ζήτηση.

Αυτήν τη στιγμή, μπορείτε να αγοράσετε έναν νέο υπολογιστή με ελάχιστη μνήμη RAM 8 GB. Εάν αυτή η αναφορά είναι ακριβής, αυτά τα μοντέλα θα καταργηθούν τελικά και οι υπολογιστές 16 GB θα πάρουν τη θέση τους ως βάση.

Γιατί η Microsoft ορίζει μια βασική γραμμή μνήμης RAM 16 GB;

Ξεβιδώστε

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει έναν ενδιαφέροντα όρο στο απόσπασμα του TrendForce: “AI PCs”. Αν και μπορεί να ακούγεται ασήμαντο, αυτός είναι ο λόγος που η Microsoft πιέζει για περισσότερη μνήμη RAM.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι είναι το “AI PC”. Γνωρίζουμε ότι πολλές εταιρείες τα αναπτύσσουν και, όπως θα περίμενε κανείς, θα διαθέτουν τεχνητή νοημοσύνη σε κάποια μορφή.

Ένα “AI PC” θα μπορούσε να είναι ένα μηχάνημα όπου το AI τροφοδοτεί το ίδιο το λειτουργικό σύστημα. Μπορεί επίσης να είναι ένας εντυπωσιακός όρος μάρκετινγκ για έναν κανονικό υπολογιστή με προεγκατεστημένα μερικά απλά εργαλεία AI. Ανεξάρτητα από το πώς λειτουργούν οι υπολογιστές AI, αυτά τα ειδικά εργαλεία επεξεργασίας θα χρειαστούν περισσότερη μνήμη για να λειτουργήσουν σωστά.

  Πώς να αναγκάσετε τα Windows να χρησιμοποιούν αποκλειστικά γραφικά

Η δυνατότητα ρύθμισης για τα Windows 12

Αλλά γιατί η Microsoft είναι αυτή που ορίζει τις βασικές γραμμές για υπολογιστές AI; Η απάντηση μπορεί να βρίσκεται στο επερχόμενο έργο της Microsoft “Windows 12”.

Μάθαμε για την ύπαρξη των Windows 12 στις αρχές του 2023. Δεν είναι ακόμα σαφές εάν τα Windows 12 θα είναι ένα εντελώς νέο λειτουργικό σύστημα ή αν θα είναι μια σημαντική αναμόρφωση των Windows 11. Ωστόσο, πηγές υποστηρίζουν ότι τα Windows 12 θα επικεντρωθούν σε μεγάλο βαθμό στην τεχνητή νοημοσύνη.

Βλέπουμε ήδη αποδείξεις ότι η Microsoft κάνει μια τεράστια στροφή προς συστήματα που βασίζονται σε AI. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εκκινήσετε ένα προϊόν των Windows και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δείτε κάπου ένα κουμπί Copilot.

Το Copilot είναι ο προσωπικός βοηθός τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft, που υποστηρίζεται από το ChatGPT. Αυτήν τη στιγμή, μπορείτε να βρείτε ένα αποκλειστικό κουμπί Copilot στα Windows 10 και 11, στον Microsoft Edge και στο Office. Η εταιρεία έχει ήδη κυκλοφορήσει μια αυτόνομη εφαρμογή Copilot για Android, επίσης.

Επί του παρόντος, τα Windows 12 πιστεύεται ότι έχουν ημερομηνία κυκλοφορίας το 2025, γεγονός που δίνει στη Microsoft πολύ χρόνο για να εργαστεί για την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στο λειτουργικό της σύστημα. Και για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα Windows 12, η ​​Microsoft χρειάζεται νέους υπολογιστές για να έχει αρκετή μνήμη RAM για να τα υποστηρίξει. εξ ου και η πρόταση των 16GB.

  Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του iPhone σε Mac ή Windows

Είναι η ρύθμιση 16 GB RAM ως το νέο τυπικό καλό νέο για εσάς;

Ενώ η Microsoft έχει λόγους για την αύξηση της ελάχιστης ποσότητας μνήμης RAM, είναι εύκολο να είμαστε δύσπιστοι σχετικά με τους ισχυρισμούς της. Ποιος μπορεί να πει ότι αυτό δεν είναι απλώς μια κίνηση για να αυξηθεί η ζήτηση για RAM και να αυξηθούν οι τιμές του υλικού; Είναι πραγματικά απαραίτητα τα 16 GB RAM;

Αν φανταστούμε έναν υπολογιστή AI ως μια συσκευή που εκτελεί συνεχώς διαδικασίες που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, τότε τα 16 GB RAM είναι πολύ λογικά. Καλύψαμε προηγουμένως εάν τα 4 GB μνήμης RAM είναι αρκετά για τα Windows 11 και σε αυτό το κομμάτι, συμπεράσαμε ότι η χρήση 8 GB RAM για την εκτέλεση είναι εφικτή αλλά όχι ιδανική.

Εάν τα 8 GB μνήμης RAM είναι ήδη το «σημείο αιχμής» για την εκτέλεση των Windows 11, τότε η προσθήκη διεργασιών τεχνητής νοημοσύνης στο μείγμα θα είναι πιθανότατα ο παράγοντας που ωθεί την απαίτηση υψηλότερη. Και παρόλο που δεν έχουμε σκληρά νούμερα για το πώς θα λειτουργούσε ένας υπολογιστής AI με 8 GB RAM, είναι καλή ιδέα να πάμε στη νέα εποχή με τουλάχιστον 16 GB μνήμης.

Όσο κι αν αυτό μπορεί να ακούγεται σαν να δικαιολογείται η Microsoft για να πουλάει υπολογιστές με περισσότερη μνήμη RAM, οι ισχυρισμοί της κρατούν πολύ νερό. Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο και να δούμε τι σημαίνει ο όρος “AI PC” πριν δώσουμε οποιαδήποτε περαιτέρω κρίση.