Πρέπει να κάνετε συναλλαγές στο Mac σας με την Apple ή με τρίτο μέρος;

Βασικά Takeaways

  • Το Apple Trade In είναι βολικό εάν σκοπεύετε να αγοράσετε ένα νέο Mac απευθείας από το Apple Store, καθώς η πίστωση ανταλλαγής εφαρμόζεται αμέσως στην αγορά σας.
  • Οι ιστότοποι τρίτων προσφέρουν καλύτερη αξία και πληρωμές σε μετρητά, καθιστώντας τους μια καλή επιλογή εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα χρήματα για κάτι άλλο.
  • Το Cash For Your Mac είναι η πλατφόρμα τρίτων που προτείνουμε για να έχετε την καλύτερη αξία για το Mac σας, αλλά αξίζει να ελέγξετε πολλούς ιστότοπους για προσφορές.

Οι ιστότοποι της Apple και τρίτων προσφέρουν προγράμματα που σας επιτρέπουν να πραγματοποιείτε συναλλαγές στο Mac σας για πληρωμή με μετρητά ή δωροκάρτα. Θα αναλύσουμε τα πλεονεκτήματα των συναλλαγών μέσω ιστοτόπων της Apple και τρίτων, ώστε να μπορείτε να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση όταν έρθει η ώρα να ανταλλάξετε έναν νέο Mac.

Τα πλεονεκτήματα των συναλλαγών στο Mac σας με την Apple

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στις συναλλαγές στο Mac σας μέσω της Apple. Πρώτον, αυτό είναι πολύ βολικό εάν σκοπεύετε να αγοράσετε ένα νέο MacBook απευθείας από την Apple. Δεν χρειάζεται να ερευνήσετε κάποιον άλλο ιστότοπο ή να περιμένετε μερικές ημέρες για να πάρετε τα χρήματα για να αγοράσετε το νέο σας Mac.

  Διορθώστε τον κωδικό σφάλματος Netflix NW-6-503

Επιπλέον, μπορείτε να ανταλλάξετε το MacBook ή τον επιτραπέζιο Mac σας σε ένα κατάστημα λιανικής της Apple. Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι πιο βολικό από το να πρέπει να το στείλετε μέσω ταχυδρομείου (εάν μένετε κοντά σε Apple Store), καθώς θα αποφύγετε τυχόν προβλήματα αποστολής και θα πληρωθείτε αμέσως για το Mac σας. Μπορείτε ακόμη και να ελέγξετε Σελίδα Trade In της Apple για να δείτε πόσα θα πάρετε για το Mac σας, μεταβείτε σε ένα κατάστημα λιανικής για να το ανταλλάξετε χωρίς εκπλήξεις.

Μπορείτε επίσης να επιταχύνετε τη διαδικασία στο κατάστημα δημιουργώντας αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας και σβήνοντας τον υπολογιστή σας εκ των προτέρων, κάτι που είναι ένα από τα πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν πουλήσετε το Mac σας.

Τα πλεονεκτήματα των συναλλαγών στο Mac σας με ένα τρίτο μέρος

Αναμφισβήτητα, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της συναλλαγής στο Mac σας μέσω τρίτου μέρους είναι η δυνατότητα εύρεσης της καλύτερης αξίας, καθώς υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξετε.

Το 2023, η Apple επικρίθηκε (όπως αναφέρεται από MacRumors) για την προσφορά κακών τιμών ανταλλαγής για σχετικά νέους Mac. Το MacRumors ανέφερε επίσης ότι η Apple μείωσε τις τιμές συναλλαγής για πολλά από τα προϊόντα της τον Ιανουάριο του 2023. Εξαιτίας αυτού, πολλοί στράφηκαν στην πώληση των Mac τους σε πλατφόρμες τρίτων με την ελπίδα μιας καλύτερης προσφοράς.

  Πώς να κάνετε την οθόνη σας ασπρόμαυρη

Εκτός από την πιθανή λήψη καλύτερης τιμής, οι επιλογές τρίτων τείνουν να προσφέρουν μετρητά για το Mac σας. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την Apple που παρέχει μια δωροκάρτα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο για προϊόντα και υπηρεσίες της Apple. Επομένως, οι υπηρεσίες τρίτων είναι καλύτερες αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα χρήματα που λαμβάνετε από την πώληση του Mac σας για κάτι άλλο. Μερικοί από τους καλύτερους ιστότοπους για την πώληση του μεταχειρισμένου Mac σας προσφέρουν επίσης διάφορους τρόπους πληρωμής.

Για παράδειγμα, Μετρητά για το Mac σας σάς επιτρέπει να λαμβάνετε χρήματα μέσω μιας δωροκάρτας Apple Store, μετρητών μέσω άμεσης πληρωμής PayPal (η οποία περιλαμβάνει χρέωση 2,9%) ή μια επαγγελματική επιταγή. Τέλος, ορισμένοι ιστότοποι τρίτων μπορούν να προσφέρουν ένα μικρό ποσό επιπλέον χρημάτων εάν πραγματοποιήσετε συναλλαγές στη συσκευή σας και αγοράσετε μία από αυτούς.

Επομένως, εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα σε Mac, αλλά δεν χρειάζεστε το πιο πρόσφατο και καλύτερο, οι συναλλαγές στο Mac σας για να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο από τρίτο μέρος μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή.

  Τα 10 καλύτερα μηχανήματα μασάζ ματιών για να αναζωογονήσετε και να αναζωογονήσετε τα μάτια σας👀

Ποια πλατφόρμα τρίτου μέρους προσφέρει τη μέγιστη αξία για το MacBook σας;

Ο πρώτος ιστότοπος που προτείνουμε να ελέγξετε για την καλύτερη αξία συναλλαγής για Mac είναι Μετρητά για το Mac σας, η οποία στο παρελθόν πρόσφερε δίκαιες τιμές σε διάφορες συσκευές Apple, συμπεριλαμβανομένων των Mac. Λάβετε υπόψη ότι κάθε ιστότοπος θα παρέχει διαφορετική προσφορά για το Mac σας, επομένως θα θελήσετε να ελέγξετε μερικούς ιστότοπους για να δείτε ποιος είναι διατεθειμένος να πληρώσει τα περισσότερα.

Για να σας δώσουμε ένα παράδειγμα για το πώς μπορεί να διαφέρει, πήγαμε σε μερικούς ιστότοπους για να λάβουμε μια προσφορά για ένα βασικό M2 MacBook Air 13 ιντσών στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, με το φορτιστή αλλά χωρίς το κουτί. Ακολουθούν τα αποτελέσματα τη στιγμή της σύνταξης:

Εάν το Mac σας είναι πολύ παλιό σε σημείο που κανένας ιστότοπος τρίτων δεν είναι πρόθυμος να προσφέρει χρήματα, υπάρχουν μερικοί χρήσιμοι τρόποι για να επαναχρησιμοποιήσετε έναν παλιό Mac.

Τελικά, ποιος ιστότοπος χρησιμοποιείτε για συναλλαγές στο Mac σας εξαρτάται από δύο παράγοντες: από πού λαμβάνετε την καλύτερη προσφορά και για ποιο σκοπό σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τα χρήματα. Το πρόγραμμα ανταλλαγής εισιτηρίων της Apple είναι καλύτερο εάν θέλετε μια απρόσκοπτη μετάβαση στο νέο σας Mac. Αλλά αν θέλετε την καλύτερη δυνατή πληρωμή ή χρειάζεστε σκληρά μετρητά, οι πλατφόρμες τρίτων είναι δύσκολο να αντισταθείτε.