Γιατί πρέπει να φορτίζετε το τηλέφωνό σας έξω από το δωμάτιό σας

Γίνεται πολύς λόγος για το ότι τα smartphone είναι ανθυγιεινά, αλλά δεν είναι πάντα αλήθεια. Πολλοί άνθρωποι έχουν πρόβλημα με τα τηλέφωνά τους, όχι επειδή τα τηλέφωνα είναι εγγενώς κακά, αλλά επειδή δεν έχουν σκεφτεί πώς να τα χρησιμοποιήσουν σωστά.

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν πολλοί άνθρωποι είναι ότι χρησιμοποιούν τα smartphone τους πολύ κοντά στην ώρα του ύπνου. Μια άλλη πρόκληση είναι να ελέγχουν τις συσκευές τους πρώτα το πρωί, πριν προλάβουν να ξυπνήσουν και να προσαρμοστούν στην ημέρα. Και τα δύο προβλήματα μπορούν να ελαχιστοποιηθούν ή ακόμα και να εξαλειφθούν φορτίζοντας τις συσκευές τους σε διαφορετικό δωμάτιο. Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να φορτίζετε το τηλέφωνό σας έξω από το δωμάτιό σας.

Γιατί πρέπει να φορτίζετε το τηλέφωνό σας έξω από το δωμάτιό σας

Ας δούμε πρώτα μερικά από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα που σχετίζονται με τη φόρτιση του τηλεφώνου σας έξω από το δωμάτιό σας.

1. Θέστε φυσικά όρια

Είτε πρόκειται για επιτυχία στην προσωπική είτε στην επαγγελματική σας ζωή, ο καθορισμός ορίων είναι απαραίτητος. Ένα τεράστιο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι είναι ότι επιτρέπουν στους εαυτούς τους να είναι διαθέσιμοι όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, κάτι που μπορεί να εμποδίσει την ικανότητά τους να ανακάμψουν και να υπηρετήσουν τον κόσμο με καλύτερο τρόπο. Για παράδειγμα, μπορεί να γνωρίζετε κάποιον που έχει τα email της εργασίας του στο προσωπικό του τηλέφωνο—και ίσως να είστε εσείς αυτό το άτομο.

Η φόρτιση του smartphone σας σε άλλο δωμάτιο θέτει φυσικά όρια, καθώς δεν θα μπορείτε να απαντάτε στους άλλους για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κάθε μέρα και βράδυ. Ως αποτέλεσμα, πιθανότατα θα νιώσετε ότι έχετε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας. Χάρη σε αυτό, μπορείτε να αρχίσετε να επεξεργάζεστε σκέψεις και συναισθήματα που μπορεί προηγουμένως να καταπιέζατε.

  Απολαύστε τον εκπληκτικό εικονικό κόσμο με αυτά τα 8 ακουστικά Metaverse

Εάν σκοπεύετε να είστε πιο παραγωγικοί στο γραφείο ειδικότερα, μπορείτε να εξετάσετε αυτούς τους τρόπους για να θέσετε όρια στην εργασία.

2. Δεν ελέγχετε την οθόνη σας πρώτα το πρωί

Πόσες φορές έχετε βάλει την πρόθεση να έχετε μια παραγωγική μέρα το προηγούμενο βράδυ και στη συνέχεια — μόλις ξυπνήσετε — πήρατε το smartphone σας και αρχίσατε να ελέγχετε τις ειδοποιήσεις σας;

Αφού ξεκινήσατε τη μέρα σας με κύλιση και ανταπόκριση σε κείμενα, μπορεί να δυσκολευτήκατε να παραμείνετε συγκεντρωμένοι για το υπόλοιπο της ημέρας. Αυτό είναι κάτι για το οποίο ήμουν ιδιαίτερα ένοχος από περίπου το 2014 έως το 2019, και με έφερε σε μια αποσπασματική κατάσταση πιο συχνά από όσο θα ήθελα να παραδεχτώ.

Όταν φορτίζετε το τηλέφωνό σας έξω από το δωμάτιό σας, μπορείτε να διευκολύνετε το να μην ελέγχετε την οθόνη σας πρώτα το πρωί. Αντίθετα, μπορείτε να αντικαταστήσετε αυτόν τον χρόνο με μια πιο υγιεινή συνήθεια—όπως ο διαλογισμός ή το ημερολόγιο. Μπορεί επίσης να σας είναι πιο εύκολο να παραμείνετε σε μια πρωινή ρουτίνα καθώς έχετε αφαιρέσει έναν σημαντικό απόσπαση της προσοχής.

Εάν θέλετε να αποκτήσετε τον διαλογισμό ως θετική συνήθεια, εξετάστε τον οδηγό μας για να ξεκινήσετε με το διαλογισμό.

3. Δεν έχετε τον πειρασμό να ελέγξετε το τηλέφωνό σας στη μέση της νύχτας

Μια άλλη κακή συνήθεια που εμπόδιζε την παραγωγικότητά μου στις αρχές των 20 μου ήταν να τσεκάρω το τηλέφωνό μου στη μέση της νύχτας. Φόρτιζα το iPhone μου ακριβώς δίπλα στο μαξιλάρι μου, κάτι που διευκόλυνε τη γρήγορη απάντηση σε ένα μήνυμα ή τον έλεγχο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όταν έπρεπε να κοιμάμαι.

Μόλις άρχισα να φορτίζω το τηλέφωνό μου αλλού, η ποιότητα του ύπνου μου βελτιώθηκε μέσα σε λίγες εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ήταν επίσης πιο εύκολο να μην ελέγξω τις ειδοποιήσεις στη συσκευή μου. Μάλλον θα χρειαστεί να καταβάλετε σημαντική προσπάθεια για να αντιστρέψετε τη συνήθεια να ελέγχετε το τηλέφωνό σας στη μέση της νύχτας, αλλά στους ανθρώπους αρέσει να ακολουθούν το μονοπάτι της ελάχιστης αντίστασης. Έτσι, η φόρτιση του τηλεφώνου σας σε άλλο δωμάτιο είναι ένα εύκολο σημείο εκκίνησης.

  Πώς διαγράφετε έναν λογαριασμό Wix

Ένας άλλος χρήσιμος κανόνας που πρέπει να ακολουθήσετε είναι να μην χρησιμοποιείτε καθόλου το τηλέφωνό σας στο κρεβάτι. Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις συμβουλές για το γιατί δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας στο κρεβάτι.

4. Πιθανώς να κοιμηθείτε καλύτερα

Η ποιότητα του ύπνου σας είναι απαραίτητη και θα πρέπει να κάνετε ό,τι μπορείτε για να βελτιώσετε αυτόν τον τομέα της ζωής σας. Και αν έχετε παρατηρήσει ότι αισθάνεστε κουρασμένοι όταν ξυπνάτε, ίσως είναι καλή ιδέα να επανεξετάσετε πού φορτίζετε το τηλέφωνό σας.

ΕΝΑ μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2020 διαπίστωσε ότι μεταξύ 1.925 μαθητών στη Σαουδική Αραβία, η χρήση του τηλεφώνου σας μετά το σβήσιμο των φώτων συσχετίστηκε με χειρότερη ποιότητα ύπνου. Επιπλέον, οι μαθητές που φόρτιζαν τα τηλέφωνά τους δίπλα στο κεφάλι τους ήταν επίσης επιρρεπείς στο να αισθάνονται πιο κουρασμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τα καλά νέα είναι ότι αν προσπαθείτε να προσαρμόσετε τη χρήση του smartphone σας για καλύτερη ποιότητα ύπνου, μπορείτε να εκτελέσετε πολλές ενέργειες για να μειώσετε τη χρήση smartphone και να αυξήσετε την υγιεινή του ύπνου. Εκτός από τη φόρτιση του τηλεφώνου σας σε άλλο δωμάτιο, μπορείτε να εκτελέσετε δραστηριότητες που δεν περιλαμβάνουν οθόνες.

Τρόπος αντικατάστασης λειτουργιών που θα χρησιμοποιούσατε κανονικά στο τηλέφωνό σας

Τώρα που μιλήσαμε για μερικά από τα μεγαλύτερα οφέλη που σχετίζονται με τη φόρτιση του τηλεφώνου σας έξω από το δωμάτιό σας, ίσως να πειστείτε να το δοκιμάσετε. Ωστόσο, μπορεί να έχετε και τις αμφιβολίες σας. Τελικά, πώς θα ξέρεις πότε να ξυπνήσεις;

Ακολουθούν ορισμένες αντικαταστάσεις για ορισμένες λειτουργίες τηλεφώνου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν φορτίζετε τη συσκευή σας σε άλλο δωμάτιο.

1. Ξυπνητήρι ανατολής

Μπορεί να είστε αρκετά μεγάλοι για να θυμάστε μια εποχή που χρησιμοποιούσατε ξυπνητήρια πριν την ύπαρξη smartphone. Σήμερα, μπορείτε να βελτιώσετε τη ρουτίνα του ύπνου σας ακόμη περισσότερο χρησιμοποιώντας ένα ξυπνητήρι με την ανατολή του ηλίου, το οποίο κάνει σταδιακά το δωμάτιό σας πιο ελαφρύ λίγο πριν ξυπνήσετε.

  Ο φακός iPhone δεν λειτουργεί; 10 καλύτεροι τρόποι για να διορθώσετε!

Τα ξυπνητήρια Sunrise συχνά σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε πόσο φωτεινός είναι και ο χρόνος φωτός, κάτι που θα σας επιτρέψει να ελέγχετε καλύτερα την ποσότητα φωτός που εισέρχεται στο δωμάτιό σας καθώς κοιμάστε. Επιπλέον, μπορείτε να ρυθμίσετε τη μέγιστη ισχύ φωτός.

Εκτός από το να σας βοηθούν να ξυπνάτε, τα ξυπνητήρια ανατολής έχουν το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι λειτουργούν ως λάμπα ανάγνωσης και πολλά άλλα. Εάν δεν έχετε πειστεί ακόμα, σκεφτείτε να διαβάσετε αυτόν τον οδηγό σχετικά με τους κορυφαίους λόγους για να αγοράσετε ένα ξυπνητήρι ανατολής.

2. Φυσικά σημειωματάρια

Εάν συνήθως γράφετε ημερολόγιο πριν τον ύπνο ή αμέσως μετά το ξύπνημα, μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα φυσικά σημειωματάρια είναι καλύτερα από τη χρήση της οθόνης του τηλεφώνου σας. Θα μπορείτε να ανατρέχετε σε κάθε σελίδα όποτε θέλετε, και μερικοί άνθρωποι βρίσκουν επίσης ότι οι πληροφορίες κολλάνε καλύτερα όταν τις γράφουν με στυλό και χαρτί.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε εάν θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ψηφιακά ή φυσικά σημειωματάρια εάν είστε ακόμα στο φράχτη.

3. Ένα Kindle

Μερικοί άνθρωποι θέλουν να διαβάζουν στο τηλέφωνό τους πριν πάνε για ύπνο, αλλά υπάρχουν πολλοί άλλοι αποτελεσματικοί τρόποι για να συνεχίσετε αυτή τη συνήθεια χωρίς smartphone. Για πολλούς ανθρώπους, η αγορά ενός φυσικού βιβλίου και η ανάγνωσή του μπορεί να είναι πραγματικά καλύτερο. Ωστόσο, αν σας αρέσει να διαβάζετε σε μια οθόνη, μπορείτε να πάρετε ένα Kindle.

Η ανάγνωση σε ένα Kindle πριν τον ύπνο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε τις γνώσεις σας για ορισμένα θέματα. Και για άλλους ανθρώπους, είναι μια εξαιρετική επιλογή για να χαλαρώσετε. Υπάρχουν πολλές ρυθμίσεις που μπορείτε να αλλάξετε για να κάνετε το Kindle σας καλύτερο να διαβάζεται τη νύχτα.

Σκεφτείτε να φορτίσετε το τηλέφωνό σας έξω από το δωμάτιό σας για καλύτερο ύπνο

Μερικές φορές, είναι οι μικρότερες αλλαγές που μπορεί να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην παραγωγικότητά σας και σε άλλους τομείς της ζωής σας. Για όσους θέλουν να θέσουν καλύτερα όρια με τα smartphone τους, αξίζει να σκεφτούν να φορτίσουν τη συσκευή σε άλλο δωμάτιο ενώ κοιμούνται.

Η φόρτιση του smartphone σας έξω από το δωμάτιό σας μπορεί να διευκολύνει την καλύτερη ποιότητα ύπνου και επίσης πιθανότατα θα είναι πιο εύκολο να σταματήσετε να ελέγχετε το τηλέφωνό σας στη μέση της νύχτας. Επιπλέον, μπορείτε να θέσετε φυσικά όρια που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεκουραστείτε και να αναρρώσετε.