Τι είναι το Steam Big Picture Mode και πώς το χρησιμοποιείτε;

Η λειτουργία Big Picture του Steam σάς επιτρέπει να πλοηγείστε στο Steam μόνο με ένα χειριστήριο, χωρίς να απαιτείται ποντίκι ή πληκτρολόγιο. Εάν παίζετε πολλά παιχνίδια με ένα χειριστήριο ή χρησιμοποιείτε το Steam σε μια ρύθμιση παιχνιδιών στο σαλόνι, η λειτουργία Big Picture θα μπορούσε να είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε για να μεταφέρετε την εξέδρα παιχνιδιών σας στο επόμενο επίπεδο.

Εάν αυτό ακούγεται σαν κάτι που θα σας ενδιέφερε, αυτό το άρθρο θα εξηγήσει ακριβώς τι είναι η λειτουργία Big Picture του Steam και πώς να τη χρησιμοποιήσετε.

Τι είναι η λειτουργία Big Picture του Steam;

Η λειτουργία Big Picture είναι μια λειτουργία του Steam που δίνει στην πλατφόρμα μια ολοκαίνουργια διεπαφή χρήστη. Αυτή η διεπαφή χρήστη είναι εύκολη στην πλοήγηση με ένα χειριστήριο και διαθέτει μεγαλύτερη γραμματοσειρά για ευκολότερη ανάγνωση όταν παίζετε σε οθόνες τηλεόρασης. Αυτό σας επιτρέπει να απολαμβάνετε τα παιχνίδια σας στο Steam από την άνεση του καναπέ σας αντί να σκαρφαλώνετε στο γραφείο σας, σκυμμένοι πάνω από τον υπολογιστή σας.

  Πώς να εγκαταστήσετε τα Windows στο Steam Deck

Η λειτουργία Big Picture μοιάζει με τις διεπαφές της αρχικής οθόνης πολλών από τις αγαπημένες σας κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών. Σας παρέχει όλες τις λειτουργίες της εφαρμογής για επιτραπέζιους υπολογιστές, αλλά σε μια νέα ευανάγνωστη μορφή.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσω τη λειτουργία Big Picture του Steam;

Η λειτουργία Big Picture έχει σχεδιαστεί ειδικά για να βοηθά τους παίκτες να ρυθμίζουν και να χρησιμοποιούν χειριστήρια κονσόλας για να παίζουν παιχνίδια στο Steam. Δεν αρέσει σε όλους το παιχνίδι με πληκτρολόγιο και ποντίκι, κάποιοι θα προτιμούσαν να συνδέσουν το Steam στην τηλεόρασή τους και να χαλαρώσουν στον καναπέ με ένα χειριστήριο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε streaming παιχνιδιών υπολογιστή στην τηλεόρασή σας και η λειτουργία Big Picture είναι ο τέλειος τρόπος για να φέρετε τα πάντα μαζί και να κάνετε την αίσθηση ότι παίζετε σε μια οικιακή κονσόλα.

Ωστόσο, παρόλο που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους παίκτες να χρησιμοποιούν το Steam με χειριστήριο αντί για ποντίκι και πληκτρολόγιο, δεν χρειάζεται να παίζετε παιχνίδια στο σαλόνι σας για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Big Picture. Η λειτουργία Big Picture του Steam λειτουργεί καλά σε οποιαδήποτε ρύθμιση και δεν είναι μόνο για χρήση στην τηλεόραση.

  Πώς να κρύψετε ή να αφαιρέσετε ένα παιχνίδι από τη βιβλιοθήκη Steam σας

Πώς να εκκινήσετε τη λειτουργία μεγάλης εικόνας του Steam

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Big Picture του Steam, πρώτα βεβαιωθείτε ότι το σύστημά σας πληροί τις απαιτήσεις. Η λειτουργία Big Picture τρέχει αυτήν τη στιγμή σε Windows 7 ή νεότερη έκδοση, MacOS 10.11 ή νεότερη έκδοση, μηχανές Linux που χρησιμοποιούν ενημερωμένες εκδόσεις Ubuntu και SteamOS.

Εάν η συσκευή σας πληροί τις παραπάνω απαιτήσεις, είστε έτοιμοι να συνεχίσετε. Ακολουθούν ορισμένες βασικές οδηγίες σχετικά με τον τρόπο εκκίνησης της λειτουργίας Big Picture.

Πώς να εισέλθετε στη λειτουργία μεγάλης εικόνας

Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι για να ξεκινήσετε τη λειτουργία Big Picture στο Steam. Η πρώτη και πιο εύκολη μέθοδος είναι να πατήσετε το κουμπί αρχικής οθόνης στο χειριστήριό σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να πατήσετε το εικονίδιο λειτουργίας Big Picture στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Μοιάζει με μια μικρή οθόνη οθόνης.

Μπορείτε επίσης να εισέλθετε στη λειτουργία Big Picture επιλέγοντας Προβολή από το μενού στην επάνω αριστερή γωνία και πατώντας Big Picture Mode.

Εάν χρησιμοποιείτε κυρίως το Steam με ένα χειριστήριο, μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε το Steam να εκκινεί σε λειτουργία μεγάλης εικόνας κάθε φορά που το ανοίγετε.

Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις σας, επιλέξτε Διασύνδεση και πατήστε Έναρξη Steam σε λειτουργία μεγάλης εικόνας.

  Πώς να επαναφέρετε το παλιό περιβάλλον χρήστη συνομιλίας Steam

Πώς να βγείτε από τη λειτουργία μεγάλης εικόνας

Για έξοδο από τη λειτουργία Big Picture, μεταβείτε στο Μενού, πατήστε Power και, στη συνέχεια, επιλέξτε Exit Big Picture.

Εάν το πληκτρολόγιό σας βρίσκεται κοντά, μπορείτε επίσης να πατήσετε τα πλήκτρα Alt και Enter ταυτόχρονα.

Επίπεδα υποστήριξης ελεγκτών

Παρόλο που μπορείτε να ανοίξετε οποιοδήποτε παιχνίδι Steam σε λειτουργία Big Picture, δεν έχουν όλα τα παιχνίδια πλήρη υποστήριξη ελεγκτή. Το Steam χρησιμοποιεί εικονίδια ελεγκτή για να δείξει τη συμβατότητα του ελεγκτή.

Αν δείτε ένα μερικώς γεμάτο εικονίδιο χειριστηρίου δίπλα στον τίτλο ενός παιχνιδιού, αυτό το παιχνίδι προσφέρει μερική υποστήριξη ελεγκτή. Η χρήση ποντικιού και πληκτρολογίου μπορεί να είναι απαραίτητη κατά τη λήψη, την εκκίνηση ή την αναπαραγωγή του παιχνιδιού.

Εάν δείτε ένα συμπληρωμένο εικονίδιο χειριστηρίου δίπλα στον τίτλο ενός παιχνιδιού, αυτό το παιχνίδι προσφέρει πλήρη υποστήριξη ελεγκτή. Θα πρέπει να μπορείτε να κατεβάσετε, να εκκινήσετε και να παίξετε αυτό το παιχνίδι μόνο με ένα χειριστήριο.

Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία μεγάλης εικόνας του Steam

Αυτός ήταν ένας βασικός οδηγός για το πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Big Picture του Steam. Εάν χρησιμοποιείτε χειριστήριο ενώ παίζετε παιχνίδια σε υπολογιστή ή τηλεόραση, μπορείτε πλέον να μεταβείτε στη λειτουργία Μεγάλης εικόνας όποτε θέλετε. Είναι τόσο εύκολο όσο να κρατάτε πατημένο το κουμπί αρχικής οθόνης στο χειριστήριό σας.

Τώρα μπορείτε να νιώσετε άνετα και να απολαύσετε το Steam από τη ζεστή αγκαλιά του καναπέ σας αντί να καταπονείτε την πλάτη σας αιωρούμενοι πάνω από το γραφείο σας με το ποντίκι και το πληκτρολόγιο.