Ο φακός iPhone δεν λειτουργεί; 10 καλύτεροι τρόποι για να διορθώσετε!

Ο φακός είναι εδώ και πολύ καιρό ένα χρήσιμο εργαλείο iPhone που οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε σε σκοτεινά/χαμηλού φωτισμού περιβάλλοντα. Είτε πεζοπορούμε στην άγρια ​​φύση είτε ψάχνουμε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, ανάβουμε τον φακό για να βρούμε το δρόμο μας ή να εντοπίσουμε κάτι. Γι’ αυτό η Apple το έχει καταστήσει προσβάσιμο απευθείας από την οθόνη κλειδώματος της συσκευής σας iOS, ώστε να μπορείτε να το φέρετε σε εφαρμογή με ευκολία. Παρόλο που αυτή η χρήσιμη λειτουργία έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί αξιόπιστα, δεν είναι απρόσβλητη σε αποτυχία. Αλλά μην ανησυχείτε, σημειώσαμε τις 9 επαγγελματικές συμβουλές για να διορθώσετε τον φακό του iPhone σας εάν δεν λειτουργεί.

10 τρόποι για να διορθώσετε το πρόβλημα του φακού iPhone που δεν λειτουργεί (2022)

Τι θα μπορούσε να εμποδίσει τη λειτουργία του φακού του iPhone;

Το πρόβλημα του φακού μπορεί να σχετίζεται τόσο με το υλικό όσο και το λογισμικό. Εάν οφείλεται σε τυχαίο σφάλμα λογισμικού, μπορείτε να το ξεφορτωθείτε δοκιμάζοντας μερικές αξιόπιστες εισβολές λογισμικού. Ωστόσο, εάν οφείλεται σε βλάβη υλικού, θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με την Apple ή με ένα εξουσιοδοτημένο κέντρο σέρβις iPhone. Έχοντας υπόψη και τις δύο αυτές πτυχές, προτείνουμε τις λύσεις που είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που δεν λειτουργεί ο φακός στο iPhone σας.

1. Βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή κάμερας είναι κλειστή

Καθώς τόσο το φλας της κάμερας όσο και ο φακός χρησιμοποιούν τον ίδιο λαμπτήρα, είναι καλύτερο να κρατάτε την εφαρμογή της κάμερας κλειστή ενώ ενεργοποιείτε τον φακό για να αποφύγετε οποιαδήποτε πιθανή σύγκρουση. Επομένως, εάν η εφαρμογή της κάμερας είναι ανοιχτή στο παρασκήνιο, φροντίστε να την κλείσετε αναγκαστικά (σύρετε το δάχτυλό σας προς τα πάνω από την αρχική γραμμή ή πατήστε δύο φορές το κουμπί αρχικής οθόνης για να εμφανιστεί η εναλλαγή εφαρμογών και, στη συνέχεια, σύρετε προς τα επάνω στην κάρτα εφαρμογής για να σκοτώσετε την εφαρμογή ).

  Πώς να εγκαταστήσετε τις επεκτάσεις Gnome Shell με τον εύκολο τρόπο με το Extension Manager

2. Αφαιρέστε οποιαδήποτε θήκη ή προστατευτικό οθόνης

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ορισμένες θήκες/καλύμματα iPhone, αξεσουάρ, ακόμη και ταινίες τείνουν να μπλοκάρουν το φλας και να το εμποδίζουν να λειτουργεί κανονικά. Επομένως, αφαιρέστε οποιαδήποτε θήκη ή φιλμ και, στη συνέχεια, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τον φακό στο iPhone σας. Αν αρχίσει να λειτουργεί τώρα, έφταιγε η θήκη/ταινία σας και όχι το iPhone σας.

3. Επανεκκινήστε το iPhone σας

Ένας άλλος τρόπος για να διορθώσετε το φακό του iPhone σας εάν δεν λειτουργεί είναι να δοκιμάσετε μια απλή επανεκκίνηση. Δείτε πώς μπορείτε να επανεκκινήσετε το iPhone σας ανάλογα με το αν έχει Face ID ή Touch ID.

  • Σε iPhone χωρίς κουμπί Home: Κρατήστε πατημένο το κουμπί αύξησης/μείωσης έντασης και το πλευρικό κουμπί μέχρι να εμφανιστεί το ρυθμιστικό απενεργοποίησης. Μετά από αυτό, σύρετε το ρυθμιστικό απενεργοποίησης για να τερματίσετε τη λειτουργία της συσκευής σας. Στη συνέχεια, πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλευρικό κουμπί μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple.

Ευγένεια εικόνας: Apple

  • Σε iPhone με κουμπί αρχικής οθόνης: Πατήστε παρατεταμένα το πλευρικό/επάνω κουμπί και, στη συνέχεια, σύρετε το ρυθμιστικό απενεργοποίησης για να απενεργοποιήσετε τη συσκευή σας. Μετά από αυτό, πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλευρικό/επάνω κουμπί για επανεκκίνηση της συσκευής σας.

4. Επαναφέρετε σκληρά το iPhone σας

Η σκληρή επαναφορά, γνωστή και ως αναγκαστική επανεκκίνηση, είναι ελαφρώς πιο αποτελεσματική από μια απλή επανεκκίνηση όταν πρόκειται για τη διόρθωση περίεργων προβλημάτων iOS. Επομένως, θα πρέπει να το δοκιμάσετε και αυτό.

  • Σε iPhone 8 ή νεότερη έκδοση: Πατήστε και αφήστε το κουμπί αύξησης της έντασης. Στη συνέχεια, πατήστε και αφήστε γρήγορα το κουμπί μείωσης της έντασης. Μετά από αυτό, πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλευρικό κουμπί μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple στην οθόνη.

Ευγένεια εικόνας: Apple

  • Στο iPhone 7/7 Plus: Πατήστε παρατεταμένα το πλευρικό κουμπί και το κουμπί μείωσης της έντασης ήχου ταυτόχρονα μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple στην οθόνη.
  • Σε iPhone 6s/6s Plus ή παλαιότερο: Κρατήστε πατημένο το κουμπί αρχικής οθόνης και το κουμπί στο πλάι/πάνω ταυτόχρονα μέχρι να δείτε το λογότυπο της Apple στην οθόνη.
  Πώς να εγκαταστήσετε το Docker Engine στο CentOS

5. Δοκιμάστε το φλας LED χρησιμοποιώντας τον φακό στο Κέντρο Ελέγχου

Ένας γρήγορος τρόπος για να ελέγξετε εάν ο φακός λειτουργεί ή όχι είναι χρησιμοποιώντας το κέντρο ελέγχου. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα του φακού χρησιμοποιώντας το ρυθμιστικό του.

  • Σε iPhone με Face ID: Σύρετε προς τα κάτω από την επάνω δεξιά γωνία της οθόνης για πρόσβαση στο κέντρο ελέγχου.
  • Σε iPhone με κουμπί αρχικής οθόνης (Touch ID: Σύρετε προς τα επάνω από το κάτω άκρο της οθόνης για να εμφανιστεί το κέντρο ελέγχου.

Τώρα, πατήστε το εικονίδιο του φακού για να ελέγξετε αν λειτουργεί κανονικά. Επιπλέον, αγγίξτε παρατεταμένα το εικονίδιο του φακού για πρόσβαση στο ρυθμιστικό και, στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι η φωτεινότητα έχει ρυθμιστεί στο υψηλότερο επίπεδο.

6. Δοκιμάστε το φλας LED χρησιμοποιώντας την κάμερα

Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε εάν η ίδια η λάμπα φλας λειτουργεί ή όχι. Ένας εύκολος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε απλώς την εφαρμογή κάμερας του iPhone σας. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή κάμερας στο iPhone σας και κατευθυνθείτε στην επιλογή «Φωτογραφία». Εδώ, πατήστε στο εικονίδιο βέλους (ή σύρετε προς τα επάνω στο σκόπευτρο) για να δείτε επιπλέον ρυθμίσεις.

  • Τώρα πατήστε στο εικονίδιο του φλας και επιλέξτε «Ενεργό» αντί για «Αυτόματο» ή «Απενεργοποιημένο».

Δοκιμάστε να κάνετε κλικ σε μια φωτογραφία και δείτε αν ανάβει το φλας. Εάν συμβαίνει, τότε το πρόβλημα δεν είναι με το φλας LED υλικού, αλλά μάλλον με σφάλμα λογισμικού.

7. Επαναφέρετε όλες τις ρυθμίσεις

Η επαναφορά του iPhone στις εργοστασιακές προεπιλογές είναι το είδος της λύσης που είναι χρήσιμη όταν αντιμετωπίζετε επίμονα προβλήματα. Δεδομένου ότι ήταν πάντα σαν ένα εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων που σχετίζονται με το λογισμικό, αξίζει να το δοκιμάσετε επίσης.

  • iOS 15 ή νεότερη έκδοση: Μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας -> Γενικά -> Μεταφορά ή Επαναφορά iPhone -> Επαναφορά -> Επαναφορά όλων των iPhone.
  • iOS 14 ή νεότερη έκδοση: Μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις -> Γενικά -> Επαναφορά -> Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων.

8. Ενημέρωση λογισμικού

Εάν ο φακός συνεχίζει να παρουσιάζει κακή συμπεριφορά στο iPhone σας, ενημερώστε το λογισμικό. Εάν το πρόβλημα οφείλεται σε ένα σπάνιο σφάλμα λογισμικού, η ενημέρωση του λογισμικού μπορεί να το επιλύσει.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας -> Γενικά -> Ενημέρωση λογισμικού. Τώρα, επιτρέψτε στο iOS να ελέγξει για την ενημέρωση.
  • Όταν εμφανιστεί η πιο πρόσφατη ενημέρωση, κάντε λήψη και εγκαταστήστε την ως συνήθως.
  Πώς να προστατέψετε το Mac σας από Ransomware

9. Επαναφέρετε το iPhone σας σε ένα προηγούμενο αντίγραφο ασφαλείας

Αυτή ήταν εδώ και καιρό μια πυρηνική λύση για το iPhone, ειδικά όταν αντιμετωπίζετε ένα περίπλοκο ζήτημα. Επομένως, εάν κανένα από τα προαναφερθέντα κόλπα δεν λειτούργησε για τη διόρθωση του προβλήματος που δεν λειτουργεί ο φακός iPhone, επαναφέρετε το iPhone σας από το προηγούμενο αντίγραφο ασφαλείας.

Λάβετε υπόψη ότι θα διαγράψει ολόκληρο το iPhone σας εξαφανίζοντας ό,τι υπάρχει στη συσκευή σας iOS. Επομένως, μην συνεχίσετε με αυτό μέχρι να δημιουργήσετε πλήρως αντίγραφα ασφαλείας της συσκευής σας.

  • Εάν έχετε αντίγραφο ασφαλείας iCloud (εφαρμογή Ρυθμίσεις -> banner Apple ID -> iCloud -> Αντίγραφο ασφαλείας iCloud), μπορείτε να επαναφέρετε τη συσκευή σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε το Finder/iTunes. Μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις -> Γενικά -> Μεταφορά ή επαναφορά iPhone -> Επαναφορά -> Διαγραφή όλου του περιεχομένου και των ρυθμίσεων.

  • Μόλις η συσκευή σας διαγραφεί επιτυχώς, ακολουθήστε τον βοηθό εγκατάστασης για να ρυθμίσετε τη συσκευή σας. Στην πορεία, θα έχετε την επιλογή να επαναφέρετε το iPhone σας από ένα αντίγραφο ασφαλείας iCloud.

Ευγένεια εικόνας: Apple

Σημείωση:

  • Με το iOS 15 ή μεταγενέστερο, μπορείτε να λάβετε δωρεάν απεριόριστο αντίγραφο ασφαλείας iCloud, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας της συσκευής σας στο cloud και στη συνέχεια να επαναφέρετε τα δεδομένα σας. Εάν η συσκευή σας εκτελεί την πιο πρόσφατη έκδοση iOS, βεβαιωθείτε ότι επωφεληθείτε από τον δωρεάν απεριόριστο χώρο αποθήκευσης για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να επαναφέρετε τη συσκευή σας.

Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή Mac ή Windows για να επαναφέρετε το iPhone σας από το προηγούμενο αντίγραφο ασφαλείας.

  • Συνδέστε το iPhone σας στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο USB και, στη συνέχεια, εκκινήστε το Finder/iTunes. Τώρα, φροντίστε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας της συσκευής σας εάν δεν το έχετε κάνει ακόμη.
  • Μετά από αυτό, κάντε κλικ στο Restore Backup -> επιλέξτε το πιο πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας και πατήστε Restore.

10. Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη της Apple

Εάν ο φακός του iPhone σας δεν έχει ακόμη αρχίσει να λειτουργεί κανονικά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το πρόβλημα να σχετίζεται με το υλικό. Και σε αυτή την κατάσταση, θα πρέπει επικοινωνήστε με την Υποστήριξη της Apple χωρίς καμία καθυστέρηση.

Διορθώθηκε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί ο φακός στο iPhone

Αυτό είναι! Ας ελπίσουμε ότι ο φακός του iPhone σας επέστρεψε στο κανονικό. Όπως είπα παραπάνω, εάν το πρόβλημα οφείλεται σε κακή λειτουργία του λογισμικού, μια σκληρή επαναφορά ή ενημέρωση λογισμικού είναι κάτι παραπάνω από ικανό να επιλύσει το πρόβλημα. Ωστόσο, εάν οφείλεται σε αστοχία υλικού, η επικοινωνία με ένα αξιόπιστο κέντρο επισκευής iPhone είναι πάντα ο σωστός τρόπος. Εν πάση περιπτώσει, ενημερώστε μας για το hack που διόρθωσε τον φακό του iPhone σας. Και αν γνωρίζετε κάποια άλλη αξιόπιστη λύση για την επίλυση αυτού του ζητήματος, συμβουλέψτε μας και γι’ αυτό.