Γιατί ορισμένα πληκτρολόγια έχουν πολλά σύμβολα σε ορισμένα πλήκτρα;

Οι διατάξεις του πληκτρολογίου είναι τυποποιημένες. Τα περισσότερα πληκτρολόγια ακολουθούν τη διάταξη QWERTY, αλλά υπάρχουν και οι λιγότερο δημοφιλείς διατάξεις QZERTY, DVORAK που χρησιμοποιούνται. Αν ασχοληθείτε με τα μηχανικά πληκτρολόγια, υπάρχουν περισσότερες παραλλαγές. Οι τελικοί χρήστες ασχολούνται κυρίως με τη διάταξη QWERTY. Αυτές οι διατάξεις υπαγορεύονται από την τοποθέτηση των αγγλικών γραμμάτων στο πληκτρολόγιο. Άλλες γλώσσες όπως τα αραβικά και τα κινέζικα έχουν τη δική τους διάταξη. Ορισμένα πληκτρολόγια ενδέχεται να εμφανίζουν τόσο το αγγλικό όσο και το αντίστοιχο αραβικό γράμμα ή το κινέζικο σύμβολο που θα εκτελέσει ένα πλήκτρο στα πλήκτρα του. Μερικές φορές, ένα κανονικό αγγλικό πληκτρολόγιο QWERTY θα έχει πολλά σύμβολα σε ορισμένα πλήκτρα. Αυτά είναι συνήθως τα πλήκτρα στίξης, αλλά στην πραγματικότητα δεν μπορείτε να πληκτρολογήσετε κανένα από αυτά, οπότε γιατί υπάρχουν;

  Πώς να προσθέσετε ένα GIF στην ιστορία σας στο Instagram

Αυτά τα πρόσθετα πλήκτρα είναι παραλλαγές για το πληκτρολόγιο QWERTY. Το πληκτρολόγιο QWERTY από μόνο του έχει αρκετές παραλλαγές για άλλες γλώσσες. Για παράδειγμα, τα ισπανικά και τα γαλλικά από μόνα τους έχουν δύο παραλλαγές QWERTY και αυτά τα σύμβολα αντιστοιχούν σε αυτές τις διατάξεις.

Πώς πληκτρολογώ αυτά τα σύμβολα;

Τώρα που ξέρετε γιατί το πληκτρολόγιό σας έχει πολλά σύμβολα σε ορισμένα πλήκτρα, το ερώτημα είναι πώς να τα πληκτρολογήσετε. Κανένα από αυτά τα σύμβολα δεν μπορεί να πληκτρολογηθεί κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Shift. Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτά τα πλήκτρα, πρέπει να προσθέσετε μια διαφορετική διάταξη πληκτρολογίου. Αυτό δεν είναι πολύ δύσκολο. Το δύσκολο μέρος είναι να καταλάβουμε ποια σύμβολα αντιστοιχούν σε ποια γλώσσα.

  Ποιες ρυθμίσεις κάμερας πρέπει να χρησιμοποιήσω για αθλητικές φωτογραφίες;

Για παράδειγμα, το πληκτρολόγιό μου υποστηρίζει γαλλικά, όπως αποδεικνύεται από το ‘Verr.maj’ κάτω από το πλήκτρο Caps Lock. Δυστυχώς, η προσθήκη της διάταξης του γαλλικού πληκτρολογίου δεν μου επέτρεψε να πληκτρολογήσω τα αντίστοιχα σύμβολα στα πλήκτρα μου. Ο λόγος είναι επειδή τα γαλλικά είναι στην πραγματικότητα μια καναδική παραλλαγή διάταξης QWERTY. Για όσους δεν γνωρίζουν, τα γαλλικά είναι η δεύτερη γλώσσα στον Καναδά.

Για να πληκτρολογήσετε αυτά τα σύμβολα, πρέπει να προσθέσετε τη σωστή διάταξη πληκτρολογίου, αλλά δεν χρειάζεται απαραίτητα να αλλάξετε τη γλώσσα εισαγωγής. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στα Windows 10. Μεταβείτε στην ομάδα ρυθμίσεων Ώρα και γλώσσα. Επιλέξτε την καρτέλα Περιοχή & Γλώσσα. Εάν θέλετε να παραμείνετε με την τρέχουσα γλώσσα εισαγωγής, επιλέξτε την και κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογές κάτω από αυτήν.

  Πώς να αναζητήσετε και να εγκαταστήσετε εφαρμογές στο Apple Watch

Στην επόμενη οθόνη, κάντε κλικ στο κουμπί συν και προσθέστε μια δεύτερη διάταξη πληκτρολογίου. Ονομάζονται από τη γλώσσα για την οποία χρησιμοποιούνται.

Όταν μεταβείτε στην άλλη διάταξη, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικά από τα άλλα σύμβολα στα πλήκτρα. Δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα τέσσερα ή πέντε σύμβολα σε ένα κλειδί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο το πλήκτρο Shift για να εισαγάγετε το δεύτερο σύμβολο πεζών-κεφαλαίων, αλλά μέχρι εκεί.