Γιατί οι φωτογραφίες φαίνονται διαφορετικές όταν τις εκτυπώνω;

Εάν έχετε προσπαθήσει ποτέ να εκτυπώσετε φωτογραφίες από τον υπολογιστή σας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εκπλαγείτε —αν όχι, απογοητευθήκατε— με το πώς βγήκαν. Ας δούμε πού μπορεί να κάνετε λάθος και γιατί οι φωτογραφίες συχνά φαίνονται διαφορετικές όταν τις εκτυπώνετε.

Ποιες φωτογραφίες εκτυπώνετε;

Το πρώτο μέρος που μπορεί να κάνετε λάθος είναι με τις ίδιες τις φωτογραφίες που προσπαθείτε να εκτυπώσετε. Για να έχετε καλά αποτελέσματα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε πρωτότυπα αρχεία υψηλής ανάλυσης. Οι φωτογραφίες που βγαίνουν κατευθείαν από το smartphone σας είναι καλές, αλλά οι εκδόσεις που έχετε ανεβάσει στο Facebook ή το Instagram δεν είναι—οι ιστότοποι μέσων κοινωνικής δικτύωσης συμπιέζουν και μειώνουν επιθετικά τις εικόνες.

Στη δοκιμή μου, όπου ανέβασα ένα αρχείο υψηλής ανάλυσης, 2,7 MB, 5166×3444 pixel στο Facebook και, στη συνέχεια, το αποθηκεύσα από το Timeline μου, κατέληξα σε ένα αρχείο 74 kb, 960×640 pixel. Αυτό το αρχείο έχει μόλις το 2,7% των αρχικών δεδομένων εικόνας. Δεν φαίνεται καλά στην οθόνη μου, επομένως δεν υπάρχει περίπτωση να φαίνεται καλά τυπωμένο. Ή τουλάχιστον, τυπωμένο σε οποιοδήποτε μέγεθος μεγαλύτερο από 3″ επί 2″.

Αν θέλετε να εκτυπώσετε μια φωτογραφία στην οποία κάποιος σας έχει επισημάνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να απευθυνθείτε σε αυτόν και να τους ζητήσετε να σας στείλουν το πρωτότυπο υψηλής ανάλυσης. Εάν τραβήξατε τη φωτογραφία, λάβετε το πρωτότυπο από το τηλέφωνο ή την κάμερά σας και εκτυπώστε το—όχι την έκδοση που ανεβάσατε στο Facebook. Είναι ο μόνος τρόπος για να έχετε μια καλή εκτύπωση.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα «Έλεγχος της σύνδεσης Wi-Fi» στις φωτογραφίες στα Windows 10

Πόσο φωτεινή είναι η οθόνη σας;

Ένα πολύ κοινό πρόβλημα με τις εκτυπωμένες εικόνες είναι ότι, σε σύγκριση με τη φωτογραφία στην οθόνη, φαίνονται πραγματικά άτονες και σκοτεινές. Αυτό συμβαίνει επειδή οι οθόνες και οι εκτυπωμένες εικόνες είναι θεμελιωδώς διαφορετικά πράγματα: μια οθόνη εμφανίζει εικόνες εκπέμποντας απευθείας φως ενώ μια εκτύπωση αντανακλά το φως του περιβάλλοντος.

Δεδομένου ότι μια οθόνη είναι η ίδια πηγή φωτός, οι εικόνες φαίνονται σχεδόν πάντα πολύ πιο φωτεινές με πιο ζωντανά χρώματα στην οθόνη από ό,τι όταν εκτυπώνονται. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τη φωτεινότητα και τον κορεσμό πολύ ψηλά. Πρέπει να θυμάστε ότι η οθόνη σας εμφανίζει μόνο τα υποκείμενα δεδομένα εικόνας: εάν η οθόνη σας είναι φωτεινή, κάνει την εικόνα να φαίνεται φωτεινή, αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η εικόνα είναι φωτεινή στο αρχικό αρχείο.

Η μετατροπή αυτού που βλέπετε στην οθόνη σε εκτύπωση είναι μια από τις μεγάλες προκλήσεις της υψηλής ποιότητας εκτύπωσης φωτογραφιών. Χρειάζεται χρόνος και να μάθεις από τα λάθη σου για να γίνεις καλός σε αυτό. Είμαι ακόμα απαίσια σε αυτό. Μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι:

Βαθμονόμηση της οθόνης σας για πιο ακριβή χρώματα.
Μειώστε τη φωτεινότητα της οθόνης σας πολύ.
Χρησιμοποιήστε το ιστόγραμμα κατά την επεξεργασία για να έχετε μια καλύτερη ιδέα για το πώς είναι οι σκιές και οι επισημάνσεις σας.

  Πώς να ενεργοποιήσετε το GameDVR στα Windows 10 σε μη υποστηριζόμενο σύστημα

Πώς είναι η ρύθμιση του εκτυπωτή σας;

Ακόμα κι αν έχετε ρυθμίσει τα πάντα τέλεια στον υπολογιστή σας, αν ο εκτυπωτής σας δεν είναι κατάλληλος για τη δουλειά, δεν θα έχετε εξαιρετικές εκτυπώσεις. Οι περισσότεροι τυπικοί εκτυπωτές inkjet ή laser δεν έχουν σχεδιαστεί για την εκτύπωση φωτογραφιών υψηλής ποιότητας. Είναι εντάξει αν θέλετε να εκτυπώσετε μερικές διαφάνειες Powerpoint, αλλά όχι αν θέλετε κάτι που μπορείτε πραγματικά να τοποθετήσετε στον τοίχο σας.

Το πρώτο βήμα είναι να αποκτήσετε έναν εκτυπωτή που να είναι στην πραγματικότητα στο ύψος της δουλειάς. Ο αδελφός μας ιστότοπος ReviewGeek έχει μια εξαιρετική συλλογή εκτυπωτών φωτογραφιών για κάθε προϋπολογισμό. Στη συνέχεια, θα χρειαστείτε φωτογραφικό χαρτί υψηλής ποιότητας—κάνει τη διαφορά. Το τελευταίο βήμα είναι να βεβαιωθείτε ότι ο εκτυπωτής σας έχει ρυθμιστεί σωστά με τα σωστά προγράμματα οδήγησης και χρωματικά προφίλ.

Αν όλα αυτά ακούγονται λίγο πολύ, τότε μπορείτε να εκτυπώσετε τις φωτογραφίες σας επαγγελματικά, τις οποίες θα εξετάσουμε στη συνέχεια.

Ποιος κάνει την εκτύπωση;

Η «επαγγελματική» εκτύπωση είναι μια αρκετά μεγάλη κατηγορία και κάνει τη γκάμα από τρομερή σε απίστευτη. Στο κάτω άκρο, έχετε κακά καταστήματα που απλώς θα εκτυπώσουν οποιοδήποτε αρχείο τους παραδώσετε για μερικά δολάρια. Στο υψηλότερο επίπεδο, έχετε τεχνίτες που θα εκτυπώσουν, θα κορνιζάρουν και θα τοποθετήσουν ένα πανόραμα πέντε ποδιών για μερικές εκατοντάδες δολάρια. Όπως είπα, η γκάμα είναι μεγάλη.

  Απενεργοποιήστε τη γρήγορη εκκίνηση στα Windows 10 για σωστό τερματισμό λειτουργίας

Εάν έχετε εκτυπώσει τις φωτογραφίες σας από κάποιον προς το χαμηλότερο άκρο της σειράς ή χρησιμοποιώντας μια μηχανή φαρμακείου, τότε είναι φυσιολογικό να περιμένετε ότι οι εκτυπώσεις θα επανέλθουν λίγο. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να δείτε τις εκτυπώσεις, να αξιολογήσετε τι συμβαίνει με αυτές και, στη συνέχεια, να κάνετε τις αλλαγές στα αρχικά αρχεία και να τα εκτυπώσετε ξανά. Εάν οι φωτογραφίες είναι πολύ σκοτεινές, αυξήστε τη φωτεινότητα. Αν φαίνονται κίτρινα, διορθώστε την ισορροπία λευκού. Συνεχίστε να το κάνετε αυτό μέχρι να λάβετε φωτογραφίες που φαίνονται όπως θέλετε. Μπορεί να χρειαστούν μερικές φορές, αλλά, καθώς είναι φθηνό, δεν θα σπάσετε τα χρήματα.

Από την άλλη πλευρά, εάν πρόκειται να πάτε με ένα τυπογραφείο υψηλής ποιότητας, απλώς μιλήστε μαζί τους. είναι οι ειδικοί. Ζητήστε τους να ελέγξουν το αρχείο σας και να κάνουν μια μικρότερη δοκιμαστική εκτύπωση. Συνήθως θα χαρούν να βοηθήσουν.

Η καλύτερη μέση λύση είναι να πάτε σε ένα κατάστημα φωτογραφικών μηχανών που εκτυπώνει επίσης φωτογραφίες. Το προσωπικό θα είναι ενημερωμένο και πρόθυμο να βοηθήσει ή να προσφέρει συμβουλές.

Πώς να αποκτήσετε καλύτερες εκτυπώσεις

Έτσι, αυτοί είναι μερικοί από τους συνήθεις τρόπους με τους οποίους η διαδικασία εκτύπωσης καταστρέφεται και δεν σας δίνει τα αποτελέσματα που θέλετε. Για να αποφύγετε όλες τις παγίδες:

Χρησιμοποιήστε πρωτότυπα αρχεία υψηλής ποιότητας.
Βεβαιωθείτε ότι η οθόνη σας δεν είναι πολύ φωτεινή ή πολύ κορεσμένη.
Εάν μιλάτε σοβαρά, βαθμονομήστε την οθόνη σας.
Επεξεργαστείτε τις εικόνες σας χρησιμοποιώντας το ιστόγραμμα.
Αποκτήστε έναν καλό εκτυπωτή ή χρησιμοποιήστε έναν επαγγελματία.
Κάντε δοκιμαστικές εκτυπώσεις και, στη συνέχεια, διορθώστε τυχόν προβλήματα.