Γιατί ένα IR Blaster είναι ακόμα χρήσιμο στα τηλέφωνα το 2020

Υπάρχει μια πιθανότητα (αν και ολοένα μειούμενη) το τηλέφωνό σας να συνοδεύεται από ένα blaster υπερύθρων. Αυτά επιτρέπουν στο τηλέφωνό σας να επικοινωνεί με καθημερινές συσκευές στο σπίτι σας, όπως τηλεοράσεις και DVR, χρησιμοποιώντας αόρατες εκρήξεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Εάν χάνετε διαρκώς το τηλεχειριστήριό σας, τα τηλέφωνα με blaster υπερύθρων είναι εξαιρετικά βολικά. Αλλά πώς λειτουργούν και πού μπορείτε να το βρείτε;

Όταν οι υπέρυθρες ήταν βασιλιάς

Οι αναγνώστες μιας ορισμένης ηλικίας μπορεί να θυμούνται ότι χρησιμοποιούν υπέρυθρες για κοινή χρήση αρχείων και συνδέσεων Διαδικτύου μεταξύ του τηλεφώνου, του PDA ή του υπολογιστή τους. Αυτή η δυνατότητα (μεταγλωττισμένη “IrDA“) ήταν συνηθισμένο στη δεκαετία του 1990 και στις αρχές του 1900 πριν από το Bluetooth και το Wi-Fi.

Εκείνη την εποχή, το IrDA ήταν επαναστατικό, αλλά έχει πάψει εδώ και πολύ καιρό να είναι mainstream. Οι σύγχρονες τεχνολογίες μεταφοράς δεδομένων είναι απλώς καλύτερες. Με το Bluetooth και το IrDA, και οι δύο θύρες υπερύθρων δεν χρειάζεται να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση ή να έχουν οπτική επαφή.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία χαμηλών δεδομένων στο iPhone σας

Είναι επίσης σημαντικά πιο γρήγοροι. Η θύρα IrDA στο Apple PowerBook G3 ξεπερνά τα 230,4 kbps. Συγκρίνετε το με το Bluetooth 5.0, το οποίο υποστηρίζει ταχύτητες έως και 2 Mbps ή το Wi-Fi 6, το οποίο έχει βασική ταχύτητα 1,2 Gbps και μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 10 Gbps.

Αξίζει να τονιστεί ότι οι IR blaster δεν είναι ίδιοι με τις παλιές θύρες IrDA του παρελθόντος. Χρησιμοποιούν ένα εντελώς διαφορετικό πρωτόκολλο που ονομάζεται Καταναλωτικές Υπέρυθρες (cIR) και λειτουργούν σε πολύ πιο αργές ταχύτητες.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε το γυαλιστερό νέο σας τηλέφωνο για να συνδεθείτε με τον φορητό υπολογιστή στα τέλη της δεκαετίας του ’90.

Σε τι χρησιμοποιείται το IR το 2020;

Οι εκτοξευτήρες υπερύθρων χρησιμοποιούνται σχεδόν αποκλειστικά για τον έλεγχο άλλων συσκευών, όπως τηλεοράσεις, αποκωδικοποιητές και μονάδες κλιματισμού. Με τη λήψη μιας εφαρμογής, μπορείτε να μετατρέψετε αποτελεσματικά το τηλέφωνό σας σε τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης και να ελέγξετε ολόκληρο τον κόσμο σας.

Επειδή τα IR blaster για τηλεοράσεις και αποκωδικοποιητές καλωδίων είναι τόσο διαδεδομένα, το Kinect της Microsoft για Xbox One ενσωμάτωσε επίσης ένα. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο το υλικό Kinect επιτρέπει στο Xbox One να ελέγχει μια τηλεόραση.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Fedora Media Writer για να δημιουργήσετε ένα USB εγκατάστασης Fedora

Μερικά τηλέφωνα, όπως το Unihertz Jelly 2, συνοδεύονται από προεγκατεστημένες εφαρμογές καθολικού τηλεχειριστηρίου. Εάν το δικό σας δεν το κάνει, υπάρχουν επιλογές στο Google Play κατάστημα.

Lean Remote είναι ένα από τα καλύτερα και προσφέρει μεγάλη γκάμα υποστήριξης για οικιακά ηλεκτρονικά. Τα χιλιόμετρα σας θα ποικίλλουν, φυσικά.

Λίγα τηλέφωνα ΗΠΑ προσφέρουν IR Blaster

Στις αρχές της δεκαετίας του 2010, τα τηλέφωνα Android αποστέλλονταν συνήθως με εκτοξευτές υπερύθρων. Κατασκευαστές όπως η Samsung και η LG τα συμπεριέλαβαν στις συσκευές τους, αλλά σταδιακά αυτό σταμάτησε. Ωστόσο, οι εκτοξευτήρες υπερύθρων εξακολουθούν να αποστέλλονται συχνά σε τηλέφωνα από Κινέζους κατασκευαστές, όπως η Huawei και η Xiaomi.

Παρακάτω είναι μερικά από τα πιο πρόσφατα τηλέφωνα που προσφέρουν IR blaster.

TCL 10 Pro

Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η TCL στέλνει έναν υπέρυθρο blaster στα τηλέφωνά της κορυφαίας κατηγορίας. Εξάλλου, η κινεζική μάρκα τεχνολογίας είναι ευρύτερα γνωστή για τις προσιτές έξυπνες τηλεοράσεις της και υπάρχουν προφανείς συνέργειες.

Με τιμή 449 $, η τετραπλή κάμερα TCL 10 Pro προσφέρει Qualcomm Snapdragon 675, 128 GB αποθηκευτικού χώρου, 6 GB μνήμης RAM και μια ψηλή οθόνη 6,47 ιντσών. Υπάρχει επίσης μια υποδοχή ακουστικών 3,5 mm που είναι κάπως σπάνια αυτές τις μέρες.

Είναι ένα από τα λίγα τηλέφωνα με IR blaster που πωλούνται στις ΗΠΑ

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τα μυστικά emoticon του Microsoft Teams

Xiaomi Poco F2 Pro

Το Poco F2 Pro της Xiaomi συνδυάζει προδιαγραφές επιπέδου ναυαρχίδας, όπως επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 865 και ρύθμιση τετραπλής κάμερας 64 MP, με τιμή κάτω των 500 $.

Αυτό είναι ένα από τα λίγα τηλέφωνα Xiaomi που είναι διαθέσιμα στις ΗΠΑ Ενώ η εταιρεία δεν έχει εισέλθει επίσημα στην αμερικανική αγορά smartphone, έχει εισαχθεί ευρέως από μεταπωλητές και, επομένως, μπορεί να βρέθηκε στο Amazon.

Huawei P30 Pro Νέα Έκδοση

Ανακοινώθηκε νωρίτερα φέτος, το Huawei P30 Pro New Edition είναι μια μέτρια ενημερωμένη έκδοση της ναυαρχίδας του περασμένου έτους από τον μαχόμενο κινεζικό τεχνολογικό γίγαντα.

Σε αντίθεση με άλλα πρόσφατα τηλέφωνα της Huawei, αυτή η συσκευή περιλαμβάνει τις ιδιόκτητες εφαρμογές Android της Google, επομένως έχει πρόσβαση στο κατάστημα Google Play. Έρχεται με 8 GB μνήμης RAM και 256 GB αποθηκευτικού χώρου από προεπιλογή και, ναι, υπάρχει IR blaster.

Το P30 Pro New Edition δεν είναι άμεσα διαθέσιμο στις ΗΠΑ, αν και είναι ευρέως πωλούνται στην Ευρώπη για περίπου $800.

Κάνε το δικό σου

Δεν αστειευόμουν όταν είπα ότι τα IR blaster γίνονται όλο και πιο σπάνια. Αν και είναι σίγουρα αλήθεια ότι μπορούν να βρεθούν, πολύ λίγα περιλαμβάνονται σε συσκευές που πωλούνται στις ΗΠΑ

Ευτυχώς, τα ηλεκτρονικά πίσω από ένα blaster υπερύθρων είναι εξαιρετικά απλά. Εάν είστε βολικοί με ένα κολλητήρι, είναι δυνατό δημιούργησε δικό σου και συνδέστε το στην υποδοχή ακουστικών 3,5 mm του τηλεφώνου σας. Ωστόσο, τα χιλιόμετρα σας θα διαφέρουν.