Βελτιώστε τα πρωινά σας με τις ρουτίνες Alexa

Το ξύπνημα μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά η Alexa μπορεί να το κάνει πιο εύκολο. Η Alexa δεν θα σας κάνει να νυστάζεστε λιγότερο ούτε θα σας παρασύρει από το κρεβάτι, αλλά μπορεί να κάνει την πρωινή σας ρουτίνα πολύ πιο αποτελεσματική.

Ρουτίνες για τον καιρό, την κυκλοφορία, τα φώτα και την αναβολή

Αν είστε όπως πολλοί άνθρωποι, ξυπνάτε (τελικά), προσπαθείτε να μάθετε κάποια νέα, ελέγχετε το email σας, ντύνεστε, καταλαβαίνετε τις καιρικές συνθήκες και τις συνθήκες κυκλοφορίας και πίνετε καφέ (ίσως και πρωινό!) πριν φύγετε για τη δουλειά . Είναι πολλά που πρέπει να γίνουν, και πιθανότατα δεν βοηθάει το γεγονός ότι πατήσατε το κουμπί αναβολής τρεις ή τέσσερις φορές — παρόλο που ορκιστήκατε χθες ότι ήταν η τελευταία φορά που θα το κάνατε ξανά.

Τι θα γινόταν αν μπορούσατε τουλάχιστον να κάνετε τα πρωινά σας πιο παραγωγικά; Αντί να πρέπει να βγάλετε το τηλέφωνό σας για να ελέγξετε ειδήσεις, μετά τον καιρό και μετά την κυκλοφορία, θα μπορούσατε να φροντίσετε όλα αυτά μια ρουτίνα. Εάν διαθέτετε τεχνολογία smarthome, θα μπορούσατε ακόμη και να εξετάσετε τις ρουτίνες για να ανάψετε τα φώτα, να ενεργοποιήσετε την καφετιέρα και να ζεστάνετε (ή να δροσίσετε) το σπίτι. Με μερικές καθυστερημένες ρουτίνες, μπορείτε ακόμη και να ανάβετε τα φώτα αργά, όπως ένα ρολόι με την ανατολή του ηλίου.

Εάν θέλετε να πάτε τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα, θα μπορούσατε να προσθέσετε κουμπιά Echo στις ρουτίνες σας και να σας δώσετε ένα φυσικό αντικείμενο για χαστούκι που θα αναβάλει την Alexa, όπως παλιά ξυπνητήρια. Θα σας δείξουμε πώς να συναρμολογήσετε μερικές πρωινές ρουτίνες για να κάνετε το να σηκωθείτε από το κρεβάτι πιο υποφερτό — ή τουλάχιστον να εξοικονομήσετε λίγο χρόνο το πρωί.

Συνδυάζοντας τη ρουτίνα

Η δημιουργία πρωινών ρουτινών θα ακολουθήσει παρόμοια βήματα με οποιεσδήποτε άλλες ρουτίνες που έχετε δημιουργήσει. Ανοίξτε την εφαρμογή Alexa και, στη συνέχεια, πατήστε το μενού χάμπουργκερ.

  Πώς να μετρήσετε υψόμετρο στο iPhone σας

Πατήστε «Ρουτίνες».

Πατήστε το κουμπί Συν (+) στην επάνω δεξιά γωνία για να δημιουργήσετε μια νέα ρουτίνα.

Πατήστε στο σύμβολο συν στα δεξιά του “Όταν συμβεί αυτό”.

Πατήστε «Προγραμματισμός».

Πατήστε «Επιλογή» στα δεξιά του «Στην ώρα».

Επιλέξτε την επιθυμητή ώρα έναρξης. Σε αυτήν την περίπτωση, παρόλο που θέλουμε να ξυπνήσουμε πλήρως στις 6:30 π.μ., θα επιλέξουμε τις 6:00 για να μπορούμε να ανάβουμε αργά τα φώτα. Πατήστε «Επιλογή» στα δεξιά του «Επανάληψη».

Επιλέξτε τις ημέρες που θέλετε να ενεργοποιηθεί η ρουτίνα. Εάν εργάζεστε από Δευτέρα έως Παρασκευή, μπορείτε να επιλέξετε Καθημερινές. Στη συνέχεια, πατήστε «Τέλος».

Πατήστε «Επόμενο» στην επάνω δεξιά γωνία.

Πατήστε το σύμβολο συν στα δεξιά της “Προσθήκη ενέργειας”.

Πατήστε «Smart Home» για να ελέγξετε τις συσκευές smarthome. Θα δείξουμε πώς να ανάβετε έξυπνα φώτα όπως οι λαμπτήρες Philips Hue ή LIFX.

Πατήστε «Συσκευή ελέγχου» για να ανάψετε μία λάμπα ή πατήστε «Ομάδα ελέγχου» για να ανάψετε μια ομάδα φώτων που έχετε ρυθμίσει στην κρεβατοκάμαρά σας.

Πατήστε το όνομα του έξυπνου φωτός ή της ομάδας που θέλετε να ενεργοποιήσετε.

Πατήστε “Φωτεινότητα” και χαμηλώστε το ρυθμιστικό στο 5%. Αυτό ανάβει το φως σας σε φωτεινότητα 5% στην αρχή και θα αυξήσουμε σταδιακά τη φωτεινότητά του από εκεί. Στη συνέχεια, πατήστε «Επόμενο» στην επάνω δεξιά γωνία.

Πατήστε «Προσθήκη ενέργειας».

Πατήστε «Περιμένετε».

Αλλάξτε τη διάρκεια σε έξι λεπτά και, στη συνέχεια, πατήστε «Επόμενο». Η Alexa θα περιμένει τόσα λεπτά πριν εκτελέσει την επόμενη ενέργεια που θα ρυθμίσετε.

Επαναλάβετε αυτά τα βήματα για να προσθέσετε τις ίδιες ενέργειες έξυπνου φωτός και αναμονής, αυξάνοντας τη φωτεινότητα του έξυπνου φωτός σε βήματα του 20% κάθε φορά μέχρι να φτάσετε στις 6:30 π.μ. και να φθάσετε στο 100% φωτεινότητα.

Πατήστε «Προσθήκη ενέργειας».

Πατήστε “Alexa Says”. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει επίσης ενέργειες όπως το να τραγουδήσει ένα τραγούδι ή να μου πει ένα διασκεδαστικό γεγονός. Θα χρησιμοποιήσουμε έναν πρωινό χαιρετισμό.

  Πώς να απενεργοποιήσετε την εκ νέου κοινή χρήση σε ιστορίες στο Instagram για τον λογαριασμό σας

Πατήστε «Καλημέρα». Αυτή η ενέργεια κάνει την Alexa να σας χαιρετήσει το πρωί και η Amazon λέει ότι θα πρέπει να προσφέρει ένα διασκεδαστικό γεγονός—αλλά δεν έχουμε ακούσει ποτέ κάτι τέτοιο.

Πατήστε «Επόμενο» στην επάνω δεξιά γωνία.

Πατήστε «Προσθήκη ενέργειας».

Πατήστε “Καιρός” για να ακούσετε μια αναφορά καιρού για την περιοχή σας.

Πατήστε «Επόμενο» στην επάνω δεξιά γωνία.

Πατήστε «Προσθήκη ενέργειας».

Πατήστε “Κίνηση”. Εάν δεν έχετε ορίσει ακόμα επιλογές κυκλοφορίας, θα πρέπει να το κάνετε και αυτό.

Πατήστε «Επόμενο» στην επάνω δεξιά γωνία.

Πατήστε «Προσθήκη ενέργειας».

Πατήστε «Μουσική» για να βάλετε την Alexa να παίζει μουσική από μια υπηρεσία όπως η Pandora ή η Amazon Music.

Πληκτρολογήστε το όνομα ενός τραγουδιού ή μιας λίστας αναπαραγωγής που προτιμάτε και, στη συνέχεια, πατήστε “Επιλογή παρόχου” και επιλέξτε έναν πάροχο όπως το Spotify ή το Amazon Music. Στη συνέχεια, πατήστε την επιλογή χρονοδιακόπτη για να ορίσετε ένα χρονικό όριο (αν επιλέξατε λίστα αναπαραγωγής). Η Alexa θα σταματήσει να παίζει μουσική μετά από όποια χρονικά όρια επιλέξετε. Διαφορετικά, θα παίζει μέχρι το τέλος της λίστας αναπαραγωγής ή θα την απενεργοποιήσετε.

Πατήστε «Επόμενο» στην επάνω δεξιά γωνία.

Ελέγξτε ότι όλες οι ενέργειες ρουτίνας σας έχουν ταξινομηθεί σωστά, θα εκτελούνται η μία μετά την άλλη. Εάν κάτι βρίσκεται στο λάθος μέρος, πατήστε παρατεταμένα στις δύο γραμμές στη δεξιά πλευρά της δράσης και, στη συνέχεια, σύρετέ το πάνω ή κάτω. Όταν όλα είναι σωστά, πατήστε “Αποθήκευση” για να ολοκληρώσετε τη δημιουργία ρουτίνας.

Και τώρα έχετε μια ρουτίνα που θα ανεβάζει τα φώτα αργά, θα σας δίνει πληροφορίες για τον καιρό, την κυκλοφορία και θα παίζει μουσική για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Μπορείτε να αλλάξετε μεμονωμένες λεπτομέρειες, προσθέτοντας άλλες επιλογές smarthome ή παίζοντας ειδήσεις αντί για τον καιρό. Τι γίνεται όμως όταν χρειάζεται να αναβάλετε; Εάν έχετε κουμπί Amazon Echo, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ρουτίνα που το μετατρέπει σε κουμπί αναβολής.

  Πώς να προγραμματίσετε μια συνάντηση Google Meet

Ρύθμιση κουμπιού αναβολής ηχούς

Στη συνέχεια, θα ρυθμίσουμε ένα κουμπί αναβολής. Αυτό μπορεί τεχνικά να λειτουργήσει με οποιαδήποτε ρουτίνα που παίζει ήχο, αλλά λειτουργεί καλά με τις πρωινές σας ρουτίνες που εκτοξεύουν ειδήσεις ή μουσική. Αυτός ο οδηγός προϋποθέτει ότι έχετε ήδη ζευγαρώσει τα κουμπιά Echo σας. Εάν δεν το έχετε κάνει, έχουμε έναν εύχρηστο οδηγό που σας καθοδηγεί στη διαδικασία.

Δημιουργήστε μια νέα ρουτίνα όπως πριν. Αφού πατήσετε το σύμβολο συν στα δεξιά του “Όταν συμβεί αυτό”, θα επιλέξετε το κουμπί Echo.

Όταν σας ζητηθεί, πατήστε το φυσικό κουμπί Echo που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και, στη συνέχεια, πατήστε «Προσθήκη».

Πατήστε το σύμβολο συν στα δεξιά της Προσθήκης ενέργειας.

Επιλέξτε «Ρυθμίσεις συσκευής».

Επιλέξτε «Διακοπή έντασης».

Εάν το κουμπί έχει αντιστοιχιστεί με το Echo που χρησιμοποιείτε για τις πρωινές ρουτίνες, αφήστε επιλεγμένο το “Associated Device”. Διαφορετικά, ελέγξτε τη σωστή Echo. Στη συνέχεια, πατήστε «Επόμενο».

Πατήστε «Επόμενο».

Ωστόσο, χρειαζόμαστε ξανά αναπαραγωγή μουσικής, επομένως θα προσθέσουμε μια καθυστερημένη ενέργεια για την αναπαραγωγή μουσικής. Πατήστε «Προσθήκη ενέργειας».

Επιλέξτε την επιλογή «Περιμένετε».

Επιλέξτε μια ώρα για την οποία θέλετε να αναβάλετε, όπως 10 λεπτά. Στη συνέχεια, πατήστε «Επόμενο» στην επάνω δεξιά γωνία.

Τώρα που έχουμε καθυστέρηση αναμονής, πρέπει να επανεκκινήσουμε τη μουσική. Πατήστε «Προσθήκη ενέργειας».

Επιλέξτε την επιλογή «Μουσική».

Χρησιμοποιήστε τις ίδιες επιλογές μουσικής, παρόχου και χρονοδιακόπτη που επιλέξατε για την πρωινή σας ρουτίνα.

Στη συνέχεια, πατήστε «Επόμενο» στην επάνω δεξιά γωνία.

Εάν θέλετε να περιορίσετε τη δυνατότητα αναβολής ξανά και ξανά, ακολουθεί ένα προαιρετικό βήμα για να επιτρέψετε να λειτουργήσει μόνο μία φορά. Πατήστε την επιλογή “Αλλαγή” στα δεξιά του Anytime.

Αναπτύξτε την ενότητα “Αποστολή για” και επιλέξτε “1 ώρα”. Στη συνέχεια, πατήστε «Επόμενο».

Τώρα πατήστε “Αποθήκευση” για να ολοκληρώσετε τη δημιουργία αυτής της ρουτίνας. Τώρα το πρωί, αν πατήσετε το κουμπί αναβολής, θα σταματήσει τη μουσική για δέκα λεπτά και μετά θα την επανεκκινήσει.

Μπορείτε να αλλάξετε ορισμένες από αυτές τις μεταβλητές για να ταιριάζουν στις ανάγκες σας, αλλά η χρήση ρουτίνας θα κάνει τα πρωινά πιο εύκολα—αν όχι χαρούμενα.