Α έως Ω Σχετικά με την εξασφάλιση μάρκετινγκ

Το μάρκετινγκ μεταφέρεται στο επόμενο επίπεδο με νέα μέσα που έρχονται. Από αφίσες και φυλλάδια έως ψηφιακό περιεχόμενο, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προωθήσετε οποιοδήποτε εμπορικό σήμα.

Ας το καταλάβουμε καλύτερα μέσω του Marketing Collateral.

Τι είναι η εξασφάλιση μάρκετινγκ;

Εγγύηση μάρκετινγκ είναι κάθε έντυπο ή ψηφιακό υλικό που χρησιμοποιείται για την επικοινωνία ή την προώθηση του μηνύματος, των προϊόντων ή των υπηρεσιών μιας εταιρείας. Η εξασφάλιση μάρκετινγκ μπορεί να λάβει πολλές μορφές, όπως καταλόγους, αφίσες σημείων πώλησης, βίντεο, ηλεκτρονικά βιβλία, ενημερωτικά δελτία, γραφικά κ.λπ. Αυτά τα εργαλεία πωλήσεων έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τη διαδικασία πωλήσεων ευκολότερη και πιο αποτελεσματική.

Η επωνυμία της εταιρείας συνήθως παρουσιάζεται μέσω της εξασφάλισης της για να ενισχύσει την επωνυμία της μέσω ενός συνεπούς μηνύματος και άλλων μέσων. Η πιο κοινή ερώτηση στο μυαλό των διαφόρων επιχειρήσεων είναι – πώς να κάνετε αποτελεσματικές τις εξασφαλίσεις μάρκετινγκ; Πρέπει να χρησιμοποιεί μια ισορροπία πληροφοριών, διαφημιστικού περιεχομένου και ψυχαγωγίας. Αυτός είναι ο τέλειος τρόπος για να το κάνετε πιο αποτελεσματικό.

Οφέλη από την εξασφάλιση μάρκετινγκ

Τα ακόλουθα είναι τα κύρια πλεονεκτήματα της χρήσης εξασφαλίσεων μάρκετινγκ:

  • Δίνει αξιοπιστία στην εταιρεία σας.
  • Η εξασφάλιση μάρκετινγκ δηλώνει ρητά γιατί το προϊόν ή η υπηρεσία σας είναι ανώτερη.
  • Παρέχει έναν αποτελεσματικό τρόπο για την ομάδα μάρκετινγκ και πωλήσεων να εξηγήσει τη λειτουργία του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας.

Πηγή – https://fullstop360.com/blog/marketing-collateral/

Πώς επηρεάζει το Digital Marketing;

Πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν εξασφαλίσεις μάρκετινγκ για να επιτύχουν στόχους που δεν σχετίζονται με τα έσοδα. Σκεφτείτε μια εταιρεία που υποφέρει από χαμηλό ηθικό των εργαζομένων. Θα μπορούσαν να προωθήσουν νέες πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη βελτίωση της κουλτούρας γραφείου μέσω της εμπορικής ασφάλειας.

Εναλλακτικά, μια εταιρεία που υποβάλλεται σε εταιρική αλλαγή επωνυμίας θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει εξασφαλίσεις μάρκετινγκ για να ενθαρρύνει την υιοθέτηση της ταυτότητας και των πολιτικών της νέας επωνυμίας της. Οι εξασφαλίσεις μάρκετινγκ μπορούν να προσεγγίσουν οποιοδήποτε κοινό και να επιτύχουν οποιονδήποτε στόχο. Απλά πρέπει να ξέρετε πώς να το χρησιμοποιήσετε.

Τι είδους εξασφαλίσεις μάρκετινγκ πρέπει να χρησιμοποιήσετε;

Διαφορετικοί τύποι εξασφαλίσεων εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς και καθορίζονται κυρίως από το πού βρίσκονται οι υποψήφιοί σας στη διοχέτευση μάρκετινγκ. Ορισμένοι υποψήφιοι πελάτες μπορεί να είναι έτοιμοι να δεσμευτούν για το προϊόν σας, ενώ άλλοι μπορεί να εξετάζουν τις επιλογές τους. Πρέπει να στοχεύσετε κάθε ομάδα με διαφορετικές εξασφαλίσεις ανάλογα με το πού βρίσκονται στο ταξίδι του αγοραστή.

  Πώς να αποκρύψετε ή να αφαιρέσετε σχόλια στα Έγγραφα Google

Τύποι εξασφάλισης Digital Marketing

Σχετικά με εμάς

Η ενότητα Σχετικά με εμάς παρέχει μια σύντομη εικόνα της επιχείρησής σας και του στόχου της. Είναι ένα εργαλείο μάρκετινγκ για να πείσει πιθανούς πελάτες και παίζει μεγάλο ρόλο στο μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης.

Blogs

Μια ανάρτηση ιστολογίου είναι ένας κοινός τύπος μάρκετινγκ εξασφαλίσεων ή μάρκετινγκ περιεχομένου που χρησιμοποιείται από τις επιχειρήσεις. Επιτρέπει στην εταιρεία σας να μοιράζεται περιεχόμενο στον ιστότοπό σας τακτικά. Διαφέρουν ως προς το θέμα, το μήκος και τον σκοπό, αλλά αποτελούν ένα ισχυρό εργαλείο για το μάρκετινγκ της επιχείρησής σας στον παγκόσμιο κόσμο.

Χρώματα μάρκας

Τα χρώματα μάρκας είναι μια παλέτα πέντε έως δέκα χρωμάτων που χρησιμοποιούνται για την αντιπροσώπευση μιας εταιρείας. Η συνεπής και στρατηγική εφαρμογή των χρωμάτων μιας εταιρείας μπορεί να αυξήσει την αναγνωρισιμότητα και την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι οι περισσότερες κορυφαίες μάρκες χρησιμοποιούν μόνο ένα ή δύο χρώματα! Το μπλε είναι η πιο κοινή χρωματική επιλογή για μάρκες.

Ιστορίες επωνυμίας

Η ιστορία της επωνυμίας σας είναι κάτι περισσότερο από μια αφήγηση της εταιρείας σας. Μπορεί να έχει τη μορφή βίντεο, ψηφιακής δημοσίευσης ή βιογραφικού τμήματος του ιστότοπού σας και δημιουργεί μια συναισθηματική σύνδεση μεταξύ της επωνυμίας σας και των πελατών σας, όπως ανθρώπινες εμπειρίες και πώς έχει προστιθέμενη αξία στη ζωή τους.

Επαγγελματική κάρτα

Η ιδέα μιας κλασικής επαγγελματικής κάρτας δεν παλιώνει ποτέ. Υπάρχει εδώ και χρόνια και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ευρέως. Μια επαγγελματική κάρτα δεν περιλαμβάνει μόνο την επωνυμία και το λογότυπο της εταιρείας, αλλά παρέχει επίσης στοιχεία επικοινωνίας όπως email, αριθμό τηλεφώνου και διεύθυνση. Η μη ψηφιακή μορφή μάρκετινγκ εξακολουθεί να αποδεικνύεται αποτελεσματική σε κάθε εκδήλωση δικτύωσης.

eBook

Τα ηλεκτρονικά βιβλία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενημερώσετε και να εκπαιδεύσετε τους αναγνώστες σας. Ένα eBook καταδεικνύει την ικανότητα μιας εταιρείας σε έναν κλάδο ή τομέα μέσω μιας εκπαιδευτικής προσέγγισης. Ένα eBook χρησιμοποιεί μια απλή και ελκυστική φωνή και σχέδιο για να παρουσιάσει ένα περίπλοκο θέμα με τρόπο που ο αναγνώστης μπορεί να κατανοήσει εύκολα.

Υπογραφή email

Η υπογραφή email είναι ένα πλαίσιο κειμένου που εμφανίζεται στο κάτω μέρος ενός μηνύματος email. Παρέχει στοιχεία επικοινωνίας στους παραλήπτες, όπως το όνομά σας, τον τίτλο εργασίας, τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνση email σας. Μια υπογραφή email είναι επίσης γνωστή ως υποσέλιδο email. Παρέχει πληροφορίες εταιρείας στους παραλήπτες.

Επεξηγηματικά βίντεο

Τα βίντεο Explainer είναι ελκυστικά γραφικά που χρησιμοποιούνται σε διάφορες βιομηχανίες και επιχειρήσεις και σε πολλές πλατφόρμες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επεξηγηματικά βίντεο για διάφορους σκοπούς, όπως για την αύξηση της αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας ή την παροχή εκπαίδευσης. Ο μοναδικός τρόπος παρουσίασης περιεχομένου το καθιστά ένα τόσο ισχυρό εργαλείο.

  Πώς να προσθέσετε και να αναδιατάξετε εφαρμογές στο Apple TV

Infographics

Τα γραφήματα είναι γραφικές αναπαραστάσεις ενός συγκεκριμένου θέματος ή κρίσιμου σημείου. Παρουσιάζουν πληροφορίες σε οπτική και όχι σε γραπτή μορφή. Τα γραφήματα μπορεί να διαφέρουν σε μέγεθος, στυλ και πρόθεση. Ωστόσο, όλα έχουν τον ίδιο σκοπό, δηλαδή να μεταδίδουν πληροφορίες με διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο.

Σελίδα προορισμού

Οι σελίδες προορισμού είναι αυτόνομες σελίδες που σχετίζονται με συγκεκριμένες καμπάνιες μάρκετινγκ. Αυτή είναι η σελίδα στην οποία φτάνει το κοινό σας αφού κάνει κλικ σε μια διαφήμιση. Συνήθως περιλαμβάνουν μια φόρμα που ζητά στοιχεία επικοινωνίας από τους υποψήφιους πελάτες σας. Ανάλογα με τον σκοπό της καμπάνιας, χρησιμεύουν ως εξώφυλλο για τις σελίδες που συνδέονται.

Καταλόγους

Η λίστα είναι ένας τύπος γραφής που χρησιμοποιεί μια λίστα ως θεματική δομή, αλλά περιέχει αρκετό αντίγραφο για να δημοσιευτεί ως άρθρο. Είναι εντυπωσιακά άρθρα σε μορφή λίστας. Μερικά διάσημα παραδείγματα λίστες είναι οι «10 κορυφαίες ταινίες του 2021» ή «10 συνήθειες για μια καλή ζωή».

Λογότυπο

Είναι έμβλημα, σύμβολο ή γραφικό σήμα. Το λογότυπο βοηθά τις εταιρείες στη δημόσια αναγνώριση και αναγνώριση. Μπορεί να είναι αφηρημένο ή εικονιστικό σε σχέδιο ή να περιλαμβάνει το κείμενο του ονόματος που αντιπροσωπεύει. Το λογότυπο βοηθά την εταιρεία σας να ξεχωρίσει από τους ανταγωνιστές της.

Δήλωση αποστολής

Η δήλωση αποστολής είναι μια δήλωση δραστηριότητας που δηλώνει τον σκοπό ενός οργανισμού και τον τρόπο με τον οποίο εξυπηρετεί τους πελάτες του. Μια δήλωση αποστολής είναι μια συνοπτική περίληψη της αποστολής της εταιρείας σας. Βοηθά τους υπαλλήλους να θέσουν σαφείς στόχους και να παραμείνουν συγκεντρωμένοι.

Ενημερωτικά δελτία

Οι εταιρείες χρησιμοποιούν ενημερωτικά δελτία για να παραμείνουν σε επαφή με τους τρέχοντες πελάτες. Ενημερώνουν τους πελάτες για νέες δυνατότητες ή ενημερώσεις προϊόντων. Γενικά αποστέλλονται ως email. Σχεδόν το 70% των επιχειρήσεων βασίζονται σε αυτά για να παραμείνουν σε επαφή με τους πελάτες τους.

Διαφημίσεις στο Διαδίκτυο

Σε αυτήν την εποχή του Διαδικτύου, όπου τα πάντα είναι με το πάτημα του δακτύλου σας, η διαφήμιση της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη. Η διαδικτυακή διαφήμιση είναι ευέλικτη και είναι παντού, από υπολογιστές έως κινητές συσκευές. Βοηθούν τους καταναλωτές να μεταβούν γρήγορα από μια διαφήμιση σε έναν πωλητή. Ενισχύει τις πωλήσεις και την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας.

Pillar Pages

Η Σελίδα Πυλώνας είναι ένα περιεκτικό κομμάτι σε μια ενιαία ιστοσελίδα σχετικά με ένα συγκεκριμένο θέμα. Οι σελίδες με πυλώνες βυθίζονται βαθιά σε συναφείς ομάδες θεμάτων και συνδέονται με άλλες αναρτήσεις ιστολογίου και κομμάτια περιεχομένου. Ορισμένοι τυπικοί τίτλοι σελίδων πυλώνων περιλαμβάνουν τα “Best of __” και “Guide/How to __”.

  13 Εκτυπωτές ετικετών αποστολής για τη νέα σας πύλη ηλεκτρονικού εμπορίου

Pitch Deck

Το pitch deck είναι μια σύντομη παρουσίαση. Μπορείτε να το δημιουργήσετε σε PowerPoint ή Keynote. Βοηθά να παρέχετε στο κοινό σας μια επισκόπηση υψηλού επιπέδου του επιχειρηματικού σας σχεδίου. Οι παρουσιάσεις προώθησης είναι αυτονόητες αντί για παρουσιάσεις ημέρας επίδειξης που περιλαμβάνουν πολλές εξηγήσεις από τον παρουσιαστή.

Podcast

Ένα podcast είναι μια επιλογή ή μια σειρά ψηφιακών αρχείων ήχου. Μπορείτε είτε να το ακούσετε είτε να το κατεβάσετε. Το podcast είναι η νεότερη μορφή ψυχαγωγίας στην αγορά. Είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο μάρκετινγκ που βοηθά τις επωνυμίες να προσεγγίσουν το στοχευμένο κοινό. Τα podcast δημιουργούν αξία για τους αγοραστές καθώς είναι ενημερωτικά.

Χαρτοφυλάκιο

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει μια ποικιλία καναλιών ψηφιακού μάρκετινγκ, όπως ιστότοπους, διαφημίσεις, αναρτήσεις ή καμπάνιες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, βίντεο, μάρκετινγκ μέσω email και άλλα. Επαγγελματίες, φοιτητές και εταιρείες – όλοι χρησιμοποιούν χαρτοφυλάκια. Εμφανίζουν εμπειρία, επιτεύγματα, στόχους και δεξιότητες. Σήμερα, τα ψηφιακά χαρτοφυλάκια έχουν γίνει αρκετά δημοφιλή.

Κατάλογος προϊόντων

Ένας κατάλογος παραθέτει όλα τα προϊόντα με τα οποία διαπραγματεύεται η επιχείρησή σας. Είναι φυλλάδια μήκους βιβλίων. Αναλύουν τις πληροφορίες προϊόντος με παρόμοιο τρόπο με τα φυλλάδια. Ωστόσο, είναι πολύ μεγαλύτερες επειδή μερικές φορές περιλαμβάνουν ιστορίες για τα προϊόντα. Υπάρχουν πολλά πρότυπα ασφάλειας μάρκετινγκ στο Διαδίκτυο που μπορείτε να ελέγξετε για να πάρετε μια καλύτερη ιδέα.

Αναφορές

Οι αναφορές ή οι ψηφιακές αναφορές παρουσιάζουν δεδομένα σημαντικά τόσο για οργανισμούς όσο και για άτομα. Οι πληροφορίες μιας ψηφιακής αναφοράς είναι συνήθως συνοπτικές και περιέχουν πολλά στατιστικά στοιχεία. Οι ψηφιακές αναφορές δημιουργήθηκαν παραδοσιακά ως έγγραφα PDF, καθιστώντας τα στεγνά και στατικά.

Κοινωνικό Προφίλ

Τα κοινωνικά προφίλ περιγράφουν τα κοινωνικά χαρακτηριστικά ενός ατόμου που το προσδιορίζουν σε ιστότοπους κοινωνικών μέσων όπως το LinkedIn. Έχει μεγάλη εμβέλεια και εξασφαλίζει υψηλή αφοσίωση. Παρέχει επίσης μια κοινότητα όπου μπορούν να επικοινωνούν οι ίδιοι άνθρωποι.

Μαρτυρίες

Οι μαρτυρίες είναι θετικές βαθμολογίες από πελάτες που περιγράφουν την εμπειρία και τα αποτελέσματά τους μετά τη χρήση του προϊόντος ή της υπηρεσίας της εταιρείας. Επιτρέπει στους υποψήφιους πελάτες να διαβάσουν τι έχουν πει οι προηγούμενοι πελάτες για τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα της, γεγονός που προσδίδει αξιοπιστία στην εταιρεία. Αυτές οι κριτικές παίζουν σημαντικό ρόλο στην προσέλκυση περισσότερων πελατών και στη διατήρηση της εικόνας της μάρκας.

Λευκό χαρτί

Οι Λευκές Βίβλοι είναι μακροσκελή, σε βάθος άρθρα για ένα τεχνικό θέμα. Χρησιμοποιούνται συνήθως στην πολιτική, την τεχνολογία και τις επιχειρήσεις για τη συζήτηση θεμάτων, προκλήσεων και λύσεων για την αντιμετώπιση προβλημάτων. Έχουν περίπου το ίδιο μήκος με τα ηλεκτρονικά βιβλία, αλλά είναι γραμμένα με περισσότερο τεχνικό παρά διασκεδαστικό τόνο.

Περίληψη

Χρειάζεστε ένα σχέδιο, στόχους και ειδικευμένους ανθρώπους για να δημιουργήσετε συναρπαστικές και επαγγελματικής εμφάνισης εξασφαλίσεις μάρκετινγκ. Η εξασφάλιση μάρκετινγκ αντιπροσωπεύει την επιχείρηση της εταιρείας σας. Είναι ένα ενεργό εργαλείο που λειτουργεί ακόμα και όταν δεν είστε. Αυτό το άρθρο έχει συζητήσει την έννοια της ασφάλειας μάρκετινγκ και τους διάφορους τύπους της.

Μπορείτε επίσης να εξετάσετε γιατί το μάρκετινγκ βίντεο είναι απαραίτητο για την επιχείρησή σας.