Αυτός ο προσιτός κλώνος Ambilight είναι πολύ καλύτερος από το αναμενόμενο

Βασικά Takeaways

  • Ακριβής αντιστοίχιση χρωμάτων και αλλαγές χρωμάτων με απόκριση, ειδικά στη λειτουργία παιχνιδιού
  • Η λειτουργία DreamView συνδέεται με έως και πέντε άλλα φώτα Govee
  • Λειτουργεί ως αυτόνομο έξυπνο φως

Το Govee TV Backlight 3 Lite προσφέρει έναν εκπληκτικά αποτελεσματικό τρόπο για να προσθέσετε δυναμικό φωτισμό περιβάλλοντος στην τηλεόρασή σας σε προσιτή τιμή, χρησιμοποιώντας μια έξυπνη λύση κάμερας που βρίσκεται πάνω από την τηλεόρασή σας και «παρακολουθεί» την οθόνη για αλλαγές χρώματος.

Govee TV Backlight 3 Lite

Χρησιμοποιώντας μια κάμερα που βρίσκεται στο πάνω μέρος της τηλεόρασής σας, το Govee TV Backlight 3 Lite προσφέρει έναν προσιτό και εύκολο τρόπο για να προσθέσετε φωτισμό περιβάλλοντος στην εμπειρία προβολής της τηλεόρασής σας. Είναι φωτεινό, ανταποκρίνεται και με τη λειτουργία DreamView μπορείτε να επεκτείνετε το σύστημά σας με άλλους φωτισμούς Govee.

Μάρκα Govee

Απαιτούμενος Αρ

Music Reactive Ναι

Πολύχρωμα με δυνατότητα Ναι, pixel LED

Σύνθεση χρώματος RGB συν λευκό

Πληκτρολογήστε RGBICW

Συνδεσιμότητα Bluetooth + Wi-Fi

Τιμή $90

Εκδόσεις μήκους 55-65″ και 75-85″

Πλεονεκτήματα

  • Κυρίως ακριβής αντιστοίχιση χρωμάτων και αλλαγές με απόκριση
  • Λειτουργία DreamView για σύνδεση με άλλα φώτα Govee
  • Μπορεί να λειτουργήσει χωρίς την τηλεόραση ως γενικό έξυπνο φως

Μειονεκτήματα

  • Μπορεί να είναι δύσκολο να βαθμονομήσετε με άλλο έξυπνο φωτισμό στο δωμάτιο
  • Η κάμερα πρέπει να βρίσκεται στο επάνω μέρος της τηλεόρασής σας

Πώς διαφέρει το Govee TV Backlight 3 Lite

Η αυθεντική τηλεόραση “Ambilight” της Philips είναι ενσωματωμένη στο σώμα της τηλεόρασης, προσφέροντας την πιο συμβατή και ακριβή λύση παρακολουθώντας το σήμα εσωτερικά. Αυτό σημαίνει ότι λειτουργεί με όλες τις έξυπνες εφαρμογές που εκτελείτε στην τηλεόραση, καθώς και με εξωτερικές εισόδους. Φυσικά, απαιτεί επίσης την αγορά μιας νέας τηλεόρασης και ο ενσωματωμένος φωτισμός πιθανώς δεν θα πρέπει να είναι ο κύριος παράγοντας λήψης αποφάσεων.

James Bruce / MakeUseOf

Σήμερα, μπορείτε να αγοράσετε πολλά εκ των υστέρων κιτ φωτισμού περιβάλλοντος, αλλά τα περισσότερα χρησιμοποιούν μια είσοδο HDMI για την ανάλυση του σήματος και την ακριβή αντιστοίχιση χρωμάτων. Αυτό μπορεί να περιορίσει τη συμβατότητα (συχνά δεν λειτουργεί με συστήματα παιχνιδιών 120 Hz ή μεταβλητή ανανέωση) και ενδεχομένως να δημιουργήσει καθυστέρηση καθώς περνάει το σήμα. Επίσης, δεν θα λειτουργεί με ενσωματωμένες εφαρμογές έξυπνης τηλεόρασης, καθώς αυτές δεν χρησιμοποιούν εξωτερικό σήμα HDMI. Μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε τον δικό σας κλώνο Ambilight με ένα Raspberry Pi — αλλά δεν θα ενοχλούσα, γιατί το Govee TV Backlight 3 Lite είναι στην πραγματικότητα φθηνότερο.

Αντίθετα, το Govee TV Backlight 3 Lite χρησιμοποιεί μια κάμερα web στο πάνω μέρος της τηλεόρασής σας για να “παρακολουθήσει” τι εμφανίζεται στην οθόνη και να ταιριάζει με τις λυχνίες LED. Αυτό σημαίνει ότι είναι συμβατό τόσο με τις έξυπνες εφαρμογές της τηλεόρασης όσο και με τις εξωτερικές εισόδους—επειδή δεν χρειάζεται να εξετάσει κανένα σήμα, απλώς βλέπει τα πάντα στην οθόνη της τηλεόρασης, όπως και εσείς.

  Πώς να μετρήσετε κενά ή άδεια κελιά στα φύλλα Google

Το σύστημα έχει τα μειονεκτήματά του, αλλά μετά από μερικές επαναλήψεις, είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι είναι εξαιρετικά ακριβές και ανταποκρίνεται—και σε φανταστική τιμή.

Εάν ανησυχείτε για το απόρρητο (ειδικά αν η τηλεόρασή σας βρίσκεται στην κρεβατοκάμαρά σας), τότε μην ανησυχείτε. Η κάμερα web είναι αυστηρά στραμμένη προς την τηλεόραση ανά πάσα στιγμή, και ακόμα κι αν επρόκειτο να καταγράψει κάποιες αντανακλάσεις άλλων πραγμάτων που συμβαίνουν στο δωμάτιο, η ροή απορρίπτεται αμέσως μετά από τοπική ανάλυση για αντιστοίχιση χρωμάτων—δεν υπάρχει τίποτα για να παραβιαστείτε μέσω της σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο .

Εγκατάσταση: Δύσκολη αλλά απλή

James Bruce / MakeUseOf

Περιλαμβάνεται στο κουτί η λωρίδα των φώτων, ένας μικρός διανομέας ελέγχου, κάμερα web και αξεσουάρ τοποθέτησης. Η λωρίδα LED χωρίζεται σε τμήματα με ένα εύκαμπτο καλώδιο σύνδεσης ενδιάμεσα.

James Bruce / MakeUseOf

Ξεκινώντας από μία από τις κάτω γωνίες, απλώστε κάθε πλευρά περίπου στο κέντρο και περίπου μια ίντσα μακριά από την άκρη—ή όπου μπορείτε να τα τοποθετήσετε χωρίς να μπορείτε να δείτε τα LED από την μπροστινή ή την κανονική γωνία θέασης. Δεδομένου ότι τα τοποθετώ σε μια πραγματική τηλεόραση Philips Ambilight για λόγους σύγκρισης, με περιόρισαν επίσης τα ενσωματωμένα LED.

Θα πρέπει να ελέγξετε το μέγεθος της τηλεόρασής σας πριν την αγοράσετε για να αποφύγετε την απογοήτευση, καθώς έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν μόνο σε ένα συγκεκριμένο εύρος. Το κιτ που έχω είναι για τηλεοράσεις 55-65 ιντσών, αν και διατίθεται και μια ελαφρώς μεγαλύτερη. Εάν η τηλεόρασή σας είναι μικρότερη, θα καταλήξετε με λωρίδες LED να κρέμονται από την άκρη.

Πριν επιχειρήσετε να κολλήσετε τις λωρίδες στην τηλεόραση, θα πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε τα παρεχόμενα μαντηλάκια με οινόπνευμα, τα οποία θα εξασφαλίσουν μια επιφάνεια χωρίς λίπος για να κολλήσετε. Ακόμη και τότε, διαπίστωσα ότι η κολλώδης γκρι κόλλα από καουτσούκ στο πίσω μέρος των λωρίδων ήταν αρκετά εύκολο να αφαιρεθεί. Ευτυχώς, το Govee παρέχει επίσης μερικά επιπλέον κλιπ που κολλάνε, τα οποία είναι πολύ πιο δυνατά.

James Bruce / MakeUseOf

Χρησιμοποίησα επίσης μερικά από αυτά για να τραβήξω πίσω τα καλώδια σύνδεσης σε κάθε γωνία. Για αναφορά, η τηλεόρασή μου είναι 58”.

James Bruce / MakeUseOf

Τέλος, τοποθετήστε τον διανομέα ελέγχου. Δεν χρειάζεται να βρίσκεται στο κέντρο, εφόσον το καλώδιο USB-C μπορεί να φτάσει στην κάμερα web που θα τοποθετηθεί στην κορυφή—το καλώδιο στο άκρο της λωρίδας LED είναι αρκετά μακρύ. Η κάμερα web βρίσκεται ανάμεσα στις δύο επάνω θύρες, τα LED στην κάτω.

James Bruce / MakeUseOf

Η τοποθέτηση της κάμερας είναι ζωτικής σημασίας: πρέπει να βρίσκεται στο επάνω μέρος της οθόνης σας, όχι από κάτω, και πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το στήριγμα στην κάτω πλευρά του βραχίονα της κάμερας βρίσκεται σε γωνία 90 μοιρών ως προς την οθόνη—ο οδηγός γρήγορης εγκατάστασης το εξηγεί καλύτερα. Ο κύριος βραχίονας της κάμερας web καταλήγει να κάθεται σε μια ελαφρά γωνία προς τα πάνω.

  Αποθηκεύστε έγγραφα και συνεργαστείτε με τους συμπαίκτες σας χρησιμοποιώντας το Sync

Προσέξτε αυτό το βήμα, γιατί είναι λίγο αντίθετο με το πώς θα είχα τοποθετήσει την κάμερα χωρίς οδηγίες. Εάν το κάνετε αυτό λάθος, η κάμερα δεν θα δει το επάνω μέρος της τηλεόρασης.

Ρύθμιση και λογισμικό: Η βαθμονόμηση είναι ζωτικής σημασίας

James Bruce / MakeUseOf

Μόλις συνδεθεί και ενεργοποιηθεί, μπορείτε να εκκινήσετε την εφαρμογή Govee και να προσθέσετε μια νέα συσκευή. Θα εντοπιστεί αυτόματα μέσω Bluetooth και, στη συνέχεια, μπορείτε να ακολουθήσετε τη διαμόρφωση. Θα χρειαστεί να προσθέσετε τα στοιχεία Wi-Fi σας. η εφαρμογή ισχυρίζεται ότι θα λειτουργεί μόνο με δίκτυα 2,4 GHz, αλλά όταν κάθεται δίπλα στο σημείο πρόσβασης διπλής ζώνης μου συνδέθηκε μια χαρά.

Η τηλεόρασή σας θα πρέπει τώρα να τοποθετηθεί ξανά στο τελευταίο της σπίτι και θα πρέπει να κοιτάτε το μπροστινό μέρος της οθόνης ως συνήθως. στη συνέχεια βεβαιωθείτε ότι οι πλευρές ταιριάζουν με τις οδηγίες στην οθόνη (ή επιλέξτε μια διάταξη που ταιριάζει).

Το πιο περίπλοκο και σημαντικό μέρος της ρύθμισης περιλαμβάνει την κάμερα. Θα χρειαστεί να τοποθετήσετε επτά πορτοκαλί κύβους με κολλώδη πλάτη γύρω από την οθόνη της τηλεόρασής σας για βαθμονόμηση και, στη συνέχεια, τραβήξτε προς τα έξω τις γωνίες και τη μέση του πλαισίου οριοθέτησης για να ταιριάζουν. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο καθώς η εικόνα είναι παραμορφωμένη και αρκετά χαμηλής ποιότητας. Στην ιδανική περίπτωση, δεν θα έχετε αντανακλάσεις ούτε στην τηλεόρασή σας, αλλά αυτό δεν είναι ρεαλιστικό στα περισσότερα νοικοκυριά.

Από προεπιλογή, θα εκκινείται σε λειτουργία βίντεο αντιδραστική, έτσι τα φώτα θα αναπαράγουν οτιδήποτε στην τηλεόρασή σας. Μπορείτε να αλλάξετε λειτουργίες από την εφαρμογή Govee.

Απόδοση: Κυρίως ακριβής, αλλά όχι τέλεια

Έτρεξα σε μια σειρά από δοκιμαστικά βίντεο του Ambilight. Η προεπιλεγμένη λειτουργία είναι “Ταινία”, η οποία φαίνεται να καθυστερεί τις αλλαγές χρώματος. Αλλάξτε το σε λειτουργία “Παιχνίδι” για ταχύτερους χρόνους απόκρισης (αν και μπορεί να το βρείτε λίγο πολύ φανταχτερό).

Γενικά, βρήκα ότι τα χρώματα ακολουθούσαν όμορφα το περιεχόμενο της οθόνης, αν και τα μπλε έτειναν προς το μωβ φωτισμό κατά καιρούς και το λευκό έτεινε προς το ανοιχτό ροζ. Αυτό είναι αναμενόμενο με οποιονδήποτε φωτισμό περιβάλλοντος που βασίζεται σε κάμερα.

James Bruce / MakeUseOf

Ενώ μπορείτε να διορθώσετε τα περισσότερα από τα προβλήματα με ένα άλλο βήμα βαθμονόμησης χρώματος, εάν έχετε έξυπνο φωτισμό αλλού στο δωμάτιό σας, η κάμερα θα καταλάβει τις ανεπαίσθητες αλλαγές απόχρωσης στις αντανακλάσεις.

James Bruce / MakeUseOf

Κάνοντας ξανά τις δοκιμές με το αρχικό Ambilight της Philips ενεργοποιημένο ξανά, δεν θα μπορούσα να σας πω τη διαφορά. Στην πράξη, με ταινίες και περιεχόμενο gaming, φαίνεται να είναι εξαιρετικά ακριβές, κάτι που πραγματικά δεν περίμενα από ένα σύστημα που βασίζεται σε κάμερα. Ένα άλλο μικρό πλεονέκτημα του Govee TV Backlight 3 Lite (παραπάνω) σε σύγκριση με το αρχικό Philips Hue Ambilight (παρακάτω) είναι ότι έχετε τον ίδιο αριθμό LED στη βάση της τηλεόρασής σας με το επάνω μέρος. Με το ενσωματωμένο Ambilight στο σώμα της τηλεόρασης, η βάση διαθέτει λιγότερα LED για να χωρέσει τη βάση της τηλεόρασης (και σε ορισμένα μοντέλα, καθόλου κατά μήκος του κάτω άκρου).

  4 Καλύτερες Ιστοσελίδες για Γονείς Παιδιών με Αυτισμό

James Bruce / MakeUseOf

Το μόνο πρόβλημα που βρήκα ήταν η ανίχνευση απενεργοποίησης οθόνης και αυτό πιθανότατα οφειλόταν σε αναπόφευκτες αντανακλάσεις. Με την τηλεόραση σβηστή, ο οπίσθιος φωτισμός Govee έδωσε ένα ανοιχτό κίτρινο αριστερά και δεξιά. Εφόσον το πολύπριζο της τηλεόρασής μου χρησιμοποιεί ένα έξυπνο βύσμα ούτως ή άλλως για εξοικονόμηση ενέργειας, αυτό δεν είναι τεράστιο πρόβλημα για μένα. Όταν παρακολουθείτε ταινίες με μαύρες γραμμές, το σύστημα τις αναγνωρίζει σωστά, τις αγνοεί και αντιγράφει τα πραγματικά χρώματα της ταινίας.

Άλλα χαρακτηριστικά: DreamView, Music Modes και άλλα

Εάν έχετε επιπλέον φωτισμό Govee στην αίθουσα τηλεόρασής σας, θα εκτιμήσετε την ενσωμάτωση του DreamView. Αυτό επιτρέπει στο Backlight 3 Lite της τηλεόρασής σας να ελέγχει έως και πέντε άλλα φώτα Govee, ταιριάζοντας με το περιεχόμενο της οθόνης με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με τα LED στο πίσω μέρος της τηλεόρασής σας. Θα μπορείτε να τοποθετήσετε τα φώτα γύρω από το δωμάτιο ώστε να ταιριάζουν κατάλληλα με την αριστερή ή τη δεξιά άκρη και σχεδόν όλα τα φώτα Govee είναι συμβατά.

Δεδομένου ότι είναι εντελώς ξεχωριστό από την τηλεόρασή σας, το Govee TV Backlight 3 Lite λειτουργεί επίσης ως τυπικό έξυπνο φως Govee. Αυτό σας δίνει τον έλεγχο μέσω φωνητικών βοηθών και τον έλεγχο Bluetooth ή Wi-Fi μέσω της εφαρμογής. Κάνετε ένα αυτοσχέδιο πάρτι στο σαλόνι σας; Οι σκηνές που ταιριάζουν με ρυθμό μουσικής θα προσθέσουν λίγο δυναμικό φωτισμό πάρτι. Ή απλώς χαλαρώστε με κάποιο φωτισμό περιβάλλοντος, με εκατοντάδες σκηνές στην εφαρμογή που ταιριάζουν σε κάθε περίσταση. Και αν αγοράσετε την ειδική έκδοση Dune του Govee TV Backlight 3 Lite, θα λάβετε ακόμα περισσότερες σκηνές, τις οποίες μπορείτε να προσθέσετε στην εφαρμογή σας σαρώνοντας τον κωδικό QR που περιλαμβάνεται.

James Bruce / MakeUseOf

Πρέπει να αγοράσετε το Govee TV Backlight 3 Lite;

Ήμουν εξαιρετικά δύσπιστος για το Backlight 3 Lite που μπήκε σε αυτήν την κριτική. Έχω απομακρυνθεί από τυχόν οπίσθιους φωτισμούς τηλεόρασης που βασίζονται σε κάμερα, επειδή υποψιαζόμουν ότι θα ήταν πολύ αργοί και ανακριβείς για να παρέχουν ακριβή αναπαραγωγή χρωμάτων (και για να είμαστε δίκαιοι, οι πρώτες γενιές αυτών δεν ήταν εξαιρετικές). Αν και το TV Backlight 3 Lite δεν πρόκειται ποτέ να είναι τόσο ακριβές όσο ένα κιτ σήματος HDMI, είναι αρκετά καλό που δεν χρειάζεται να ανησυχώ. Ως ένας τρόπος για να βελτιώσετε τη βύθιση της τηλεόρασης και των ταινιών σας, λειτουργεί εξαιρετικά. Είναι επίσης πολύ φθηνότερο από άλλες επιλογές και το γεγονός ότι μπορεί να λειτουργήσει με οποιοδήποτε περιεχόμενο που εμφανίζεται στην τηλεόρασή σας και όχι μόνο με εξωτερικές εισόδους είναι ένα μεγάλο σημείο υπέρ του.

Εάν θέλετε οπίσθιο φωτισμό τηλεόρασης με προϋπολογισμό μικρότερο από 100 $, μην ψάχνετε άλλο. Είναι εύκολο στην εγκατάσταση και μετά από λίγη βαθμονόμηση, απλά λειτουργεί.

Govee TV Backlight 3 Lite

Χρησιμοποιώντας μια κάμερα που βρίσκεται στο πάνω μέρος της τηλεόρασής σας, το Govee TV Backlight 3 Lite προσφέρει έναν προσιτό και εύκολο τρόπο για να προσθέσετε φωτισμό περιβάλλοντος στην εμπειρία προβολής της τηλεόρασής σας. Είναι φωτεινό, ανταποκρίνεται και με τη λειτουργία DreamView μπορείτε να επεκτείνετε το σύστημά σας με άλλους φωτισμούς Govee.