Αυτόματη απενεργοποίηση της οθόνης/οθόνης όταν κλειδώνετε τα Windows

Τα Windows σάς επιτρέπουν να ορίσετε ένα χρονικό όριο για το χρονικό διάστημα που η οθόνη σας θα πρέπει να παραμένει «Ενεργή» ακόμα κι αν είστε ανενεργοί. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν τη ρύθμιση από τις επιλογές του σχεδίου παροχής ενέργειας στην ενότητα “Απενεργοποίηση οθόνης”. Η οθόνη, μαζί με άλλες επιλογές εξοικονόμησης ενέργειας, όπως η μείωση της φωτεινότητας της οθόνης ή η θέση των Windows σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας, δεσμεύονται από έναν χρονοδιακόπτη και εξαρτώνται από το αν ο χρήστης είναι ανενεργός. Το MpowerSaver είναι ένα μικρό βοηθητικό πρόγραμμα των Windows που θα απενεργοποιήσει αμέσως την οθόνη ή την εξωτερική οθόνη σας εάν κλειδώσετε την οθόνη σας. Σας επιτρέπει επίσης να ορίσετε ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε το σύστημα θα πρέπει να τερματίζεται, να γίνεται επανεκκίνηση, να μεταβείτε σε κατάσταση αναμονής ή αδρανοποίησης.

  Πώς να προσθέσετε ένα διαχωριστικό στη γραμμή εργασιών στα Windows 10

Το MpowerSaver είναι ένα φορητό, δηλαδή, δεν χρειάζεται εγκατάσταση, βοηθητικό πρόγραμμα. Απλώς κατεβάστε το και εκτελέστε το. Θα εμφανιστεί στη γραμμή εργασιών και θα λειτουργεί αθόρυβα στο παρασκήνιο. Κλειδώστε την οθόνη σας και η οθόνη θα σβήσει αμέσως. Για να ενεργοποιήσετε ξανά την οθόνη ή την οθόνη, κουνήστε το ποντίκι ή τον κέρσορα μέσω της επιφάνειας αφής.

Το MpowerSaver μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να εκτελείται αυτόματα κατά την εκκίνηση των Windows. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον προγραμματισμό ύπνου συστήματος μέσω των ρυθμίσεών του. Για πρόσβαση στις ρυθμίσεις της εφαρμογής, κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής και επιλέξτε «Επαναφορά» από το μενού περιβάλλοντος.

  Το 5 καλύτερο λογισμικό ενίσχυσης παιχνιδιών για Windows 10

Οι ρυθμίσεις χωρίζονται σε δύο καρτέλες. Γενικά και προκαταβολικά. Οι Γενικές ρυθμίσεις σάς επιτρέπουν να ρυθμίσετε ένα χρονόμετρο για το πότε τα Windows θα πρέπει να κλειδώνουν και η οθόνη θα πρέπει να τίθεται σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας, καθώς και ένα χρονόμετρο όταν η οθόνη πρέπει να απενεργοποιείται μετά από αδράνεια.

Οι ρυθμίσεις για προχωρημένους σάς επιτρέπουν να ορίσετε μια ώρα και ημερομηνία για το πότε το σύστημα πρέπει να τεθεί σε αδράνεια, να τεθεί σε κατάσταση αναμονής, να επανεκκινηθεί ή να τερματιστεί η λειτουργία του. Είναι πολύ χρήσιμο εάν έχετε τη συνήθεια να αφήνετε το σύστημά σας σε λειτουργία ή για εκτεταμένες χρονικές περιόδους και θέλετε να το επανεκκινήσετε ή να το τερματίσετε εάν λειτουργεί πολύ καιρό.

  Δωρεάν λήψη: PowerToys της Microsoft για Windows 10

Το MpowerSaver είναι ένα απλό βοηθητικό πρόγραμμα, αλλά έχει αρκετές χρήσιμες λειτουργίες διαχείρισης ενέργειας που δένουν καλά με την οθόνη του συστήματός σας.

Κατεβάστε το MpowerSaver για Windows