Το 5 καλύτερο λογισμικό ενίσχυσης παιχνιδιών για Windows 10

Τα παιχνίδια είναι μερικές από τις πιο απαιτητικές εφαρμογές που θα εκτελέσετε στο σύστημά σας. Για να τρέξετε ένα παιχνίδι, το σύστημά σας πρέπει να πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις του. Στην πραγματικότητα, είναι πάντα καλύτερο να ελέγχετε τις ελάχιστες απαιτήσεις ενός παιχνιδιού πριν το αγοράσετε.

Οι απαιτήσεις του παιχνιδιού είναι βασικά προδιαγραφές υλικού που πρέπει να πληροί το σύστημά σας για να τρέξει το παιχνίδι. Όσο καλύτερο είναι το υλικό, τόσο καλύτερα θα τρέχει το παιχνίδι σας. Δεν θα καθυστερήσει και θα λάβετε πολύ υψηλότερο FPS (εφόσον το υποστηρίζει το παιχνίδι).

Λογισμικό ενίσχυσης παιχνιδιών

Απόδοση παιχνιδιού για Windows 10

Η απόδοση του παιχνιδιού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το υλικό του συστήματός σας. Τούτου λεχθέντος, μπορείτε να έχετε το βασικό υλικό που απαιτείται για την εκτέλεση ενός παιχνιδιού, ή καλύτερα, αλλά το παιχνίδι μπορεί να μην εκτελείται καλά. Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους. το παιχνίδι μοιράζεται τους πόρους του συστήματος με άλλες διεργασίες στο σύστημά σας ή το υλικό σας δεν έχει ρυθμιστεί ώστε να λειτουργεί με υψηλή χωρητικότητα.

Εάν η απόδοση του παιχνιδιού σας καθυστερεί, βεβαιωθείτε ότι δεν εκτελείτε άλλες εργασίες έντασης πόρων και ότι το παιχνίδι σας χρησιμοποιεί τη GPU. Εάν συνεχίσετε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με την απόδοση του παιχνιδιού, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή ενίσχυσης παιχνιδιού.

  Το "OK Google" γίνεται πολύ πιο ασφαλές σε κλειδωμένα τηλέφωνα

Τι είναι το λογισμικό ενίσχυσης παιχνιδιών;

Η απόδοση του παιχνιδιού βασίζεται στο καλό υλικό και στην ικανότητα του παιχνιδιού να το χρησιμοποιεί αποκλειστικά ή να αξιοποιεί το υλικό. Ένας χρήστης ενδέχεται να μην είναι σε θέση να το εγγυηθεί εάν δεν γνωρίζει πώς να ελέγξει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται το υλικό του συστήματος από άλλες εφαρμογές. Αυτό κάνουν γενικά οι εφαρμογές ενίσχυσης παιχνιδιών. βοηθούν στην απελευθέρωση πόρων συστήματος και δίνουν προτεραιότητα στο παιχνίδι πάνω από όλα, διατηρώντας παράλληλα τη σταθερότητα του συστήματος.

Το λογισμικό ενίσχυσης παιχνιδιών δεν πρόκειται να σας προσφέρει εκθετικές βελτιώσεις απόδοσης, π.χ., εάν το σύστημά σας μπορεί να υποστηρίξει FPS έως και 60, δεν θα μπορείτε ξαφνικά να παίξετε το παιχνίδι στα 120 FPS.

Λογισμικό ενίσχυσης παιχνιδιών για Windows 10

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές εφαρμογές που μπορείτε να εγκαταστήσετε για να ενισχύσετε την απόδοση του παιχνιδιού στα Windows 10. Θα πρέπει πρώτα να δοκιμάσετε τη λειτουργία Game Mode και να δείτε αν αυτό βοηθάει. Για ορισμένα παιχνίδια, ενισχύει την απόδοση, αλλά για άλλα, κάνει τα πράγματα χειρότερα. Εάν το χρησιμοποιείτε, απενεργοποιήστε το πρώτα και ελέγξτε εάν η απόδοση του παιχνιδιού σας βελτιώνεται.

Τούτου λεχθέντος, εδώ είναι μερικές εφαρμογές που μπορείτε να δοκιμάσετε για να ενισχύσετε την απόδοση του παιχνιδιού στα Windows 10.

1. Παιχνίδι Fire 6

Παιχνίδι Fire 6 έχει μια δωρεάν έκδοση με ελάχιστη βελτιστοποίηση και μια πληρωμένη έκδοση που έχει όλα τα καμπανάκια και σφυρίχτρες που χρειάζεστε για να βελτιστοποιήσετε την απόδοση του παιχνιδιού στα Windows 10. Αυτή η εφαρμογή προσφέρει βελτιώσεις απόδοσης σε πραγματικό χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι ενώ παίζετε το παιχνίδι σας, η εφαρμογή θα εκτελείται στο παρασκήνιο, θα παρακολουθεί ενεργά τις διαδικασίες στο σύστημά σας και θα τις διαχειρίζεται έτσι ώστε το παιχνίδι σας να αξιοποιεί στο έπακρο το υλικό.

  Πώς να αγοράσετε με ασφάλεια φωτογραφικό εξοπλισμό στο διαδίκτυο

Εάν λάβετε την πληρωμένη έκδοση, θα απολαύσετε τις ειδικές δυνατότητες βελτιστοποίησης των Windows 10 της εφαρμογής.

2. WTFast

WTFast είναι παρόμοια με το Game Fire 6 εκτός από το ότι αυτή η εφαρμογή είναι ειδικά για διαδικτυακά παιχνίδια. Διαχειρίζεται την καθυστέρηση ή την ταχύτητα Διαδικτύου και τη σύνδεσή σας με διακομιστές παιχνιδιών. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με υψηλό ping, παρόλο που έχετε σταθερή και γρήγορη σύνδεση στο Διαδίκτυο, αυτό είναι ένα εργαλείο που αξίζει να ελέγξετε. Πληρώνεται και δεν είναι εφάπαξ πληρωμή. η εφαρμογή λειτουργεί σε ένα μοντέλο συνδρομής και λειτουργεί σε βάση ανά σύστημα, δηλαδή, η τιμή της συνδρομής σας θα αλλάξει ανάλογα με τον αριθμό των συστημάτων στα οποία σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή. Προσφέρει μια δωρεάν δοκιμή, οπότε δοκιμάστε πριν εγγραφείτε.

3. Razer Cortex Boost

ο Razer Cortex Boost μια εφαρμογή από τη Razer, κατασκευαστές τσιπ CPU και GPU που στοχεύουν παίκτες. Η εφαρμογή είναι δωρεάν και δεν έχει σημασία αν το σύστημά σας διαθέτει το υλικό της Razer ή όχι. Θα λειτουργεί με επεξεργαστές Intel και GPU AMD ή Nvidia. Η ώθηση στην απόδοση μπορεί να μην είναι η ίδια που θα έπαιρνα αν χρησιμοποιούσατε υλικό Razer, αλλά θα παρατηρήσετε μια διαφορά. Οι εφαρμογές υποστηρίζουν επιλεγμένα παιχνίδια και θα διαπιστώσετε ότι υποστηρίζονται ως επί το πλείστον δημοφιλείς τίτλοι.

  Πώς να απεγκαταστήσετε έναν εκτυπωτή στα Windows 10

Η εφαρμογή προσφέρει επίσης μια εκτεταμένη ματιά στο πόσο καλά αποδίδει ένα παιχνίδι. θα χαρτογραφήσει τα FPS που λαμβάνετε σε ένα παιχνίδι. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ενισχύσετε την απόδοση οποιασδήποτε εφαρμογής στο σύστημά σας και όχι μόνο παιχνιδιών.

4. Wise Game Booster

Wise Game Booster είναι μια δωρεάν εφαρμογή που μπορεί να διαχειρίζεται τις διαδικασίες στο σύστημά σας, να διαχειρίζεται τη δραστηριότητα του δικτύου και να τερματίζει τις περιττές εφαρμογές για να δώσει ώθηση στην απόδοση του παιχνιδιού σας. Δεν είναι τόσο ισχυρό όσο το Game Fire 6, αλλά αν χρειάζεστε ένα εργαλείο μικρής κλίμακας για τη διαχείριση διαδικασιών, αυτή η εφαρμογή είναι μια καλή επιλογή.

5. MSI Afterburner

MSI Afterburner είναι ένα εργαλείο overclocking. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για overclock τόσο CPU όσο και GPU. Όταν αυτά τα στοιχεία υλικού έχουν υπερχρονιστεί, τα παιχνίδια σας θα μπορούν να έχουν περισσότερη ισχύ και περισσότερη χρήση από αυτά. Η εφαρμογή δεν διαχειρίζεται τις διαδικασίες του συστήματος και δεν εξισορροπεί τον τρόπο χρήσης των πόρων του συστήματος. Το MSI Afterburner είναι για μικροαλλαγές υλικού. Μόλις υπερχρονίσετε το υλικό σας, μπορείτε να εκτελέσετε και άλλο λογισμικό ενίσχυσης.

Ωστόσο, το overclocking είναι σοβαρή υπόθεση, επομένως, αν δεν ξέρετε τι κάνετε, θα πρέπει να εμμείνετε στις άλλες εφαρμογές αυτής της λίστας.

συμπέρασμα

Υπάρχει ένα όριο στο πόσο μπορείτε να ενισχύσετε την απόδοση ενός συστήματος ή ενός παιχνιδιού που εκτελείται στο σύστημά σας. Το υλικό σας είναι ουσιαστικά αυτό που περιορίζει τα πράγματα, οπότε να το έχετε υπόψη σας όταν παίζετε ένα παιχνίδι. Σας συνιστούμε θερμά να χρησιμοποιήσετε τις δοκιμαστικές εκδόσεις αυτών των εφαρμογών προτού αγοράσετε μία και να δείτε αν η αγορά αξίζει τον κόπο.