Αυτοματοποιήστε την εναλλαγή μεταξύ προσαρμοσμένων προφίλ στο Android με το προφίλ TF

Θυμάστε εκείνα τα παλιά τηλέφωνα που έβγαιναν με πολλά ενσωματωμένα προφίλ; Σίγουρα ήταν βολικό να κάνετε άμεση εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών προφίλ υπό διαφορετικές συνθήκες, όπως κανονικό, αθόρυβο, συνάντηση κ.λπ. Το Stock Android, δυστυχώς, δεν διαθέτει αυτήν την επιλογή από την έναρξή του και ο μόνος τρόπος για να αποκτήσετε αυτήν τη λειτουργία στη συσκευή σας θα ήταν μέσω εγκατάστασης τρίτου -εφαρμογές πάρτι ή χρήση προσαρμοσμένων ROM όπως το CyanogenMod που το έχουν ενσωματωμένο. Τι θα λέγατε όμως να δημιουργήσετε διαφορετικά προφίλ και να ενεργοποιηθούν αυτόματα ανάλογα όταν χρειάζεται; Το μέλος του XDA-Developers j2187 έχει αντιμετωπίσει αυτό το μειονέκτημα με τη μορφή TF Profile – Profile Scheduler που σας επιτρέπει να δημιουργείτε προφίλ και να αυτοματοποιείτε την εναλλαγή τους με τρόπο παρόμοιο με το Tasker. Λεπτομέρειες μετά το άλμα.

  Το δημοφιλές KMPlayer έρχεται σε Android & iOS. Πηγαίνουμε Hands-On

Κατά την εκκίνηση του Προφίλ TF, προσγειώνεστε σε μια οθόνη επιλογής προφίλ, από όπου μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ Λειτουργίας αυτοκινήτου, Οικίας, Μουσικής, Εξωτερικού χώρου και Ύπνου. Στο κάτω μέρος, θα βρείτε κουμπιά για πλοήγηση στην ενότητα Προφίλ, Κατάσταση και Ρύθμιση.

Βασικά, κάθε προφίλ σάς επιτρέπει να απενεργοποιήσετε ορισμένες ρυθμίσεις όταν δεν είναι πλέον απαραίτητες. Για παράδειγμα, όταν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο, μπορεί να μην χρειάζεστε WI-Fi, επομένως η εφαρμογή το απενεργοποιεί αυτόματα όταν μεταβαίνετε στο προφίλ Outdoors. Εκτός από το Wi-Fi, μπορείτε επίσης να αλλάξετε άλλες λειτουργίες του τηλεφώνου σας για κάθε προφίλ, όπως Bluetooth, GPS, Λειτουργία πτήσης, Δεδομένα κ.λπ. Μπορείτε επίσης να καθορίσετε την κατάσταση χρονικού ορίου λήξης οθόνης, καθώς και να εκκινήσετε ορισμένες εφαρμογές όταν ενεργοποιείται ένα συγκεκριμένο προφίλ.

  Διακοπή ειδοποιήσεων που ενεργοποιούν την οθόνη σας όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία Μην ενοχλείτε στο Android 7

Η επεξεργασία ενός προφίλ δεν είναι καθόλου δύσκολη. απλά πατήστε παρατεταμένα σε αυτό που θέλετε να τροποποιήσετε και πατήστε Επεξεργασία από το μενού που εμφανίζεται. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε την τρέχουσα εικόνα του προφίλ. Το TF Profile σάς επιτρέπει επίσης να ορίσετε μια διαφορετική ταπετσαρία για κάθε προφίλ, η οποία μπορεί να ενεργοποιηθεί από την οθόνη Ρυθμίσεις. Ενώ η δωρεάν έκδοση απαιτεί χειροκίνητη εναλλαγή προφίλ, η παραλλαγή Pro του TF Profile σάς επιτρέπει να δημιουργείτε προσαρμοσμένα προφίλ και να ορίζετε προσαρμοσμένους κανόνες για την αυτοματοποίηση της διαδικασίας εναλλαγής προφίλ.

Μπορείτε να ορίσετε νέους κανόνες μεταβαίνοντας στην οθόνη Συνθήκες, όπου πρέπει να καθορίσετε το όνομα, τον κανόνα και την ενέργεια Συνθήκης. Ένας κανόνας μπορεί να είναι οτιδήποτε κυμαίνεται από μια συγκεκριμένη ημερομηνία, ώρα, επίπεδο μπαταρίας κ.λπ., ενώ η ενέργεια είναι βασικά το προφίλ που θα θέλατε να ενεργοποιήσετε όταν πληρούται η καθορισμένη συνθήκη.

  Πώς να αλλάξετε τη φωνή του Βοηθού Google [Android]

Συνολικά, είναι μια εξαιρετική εφαρμογή για τη ρύθμιση διαφορετικών ρυθμίσεων για διαφορετικά προφίλ. Λειτουργεί χωρίς πρόσβαση root, αλλά σε περίπτωση που είστε root, έχετε πρόσβαση και σε ορισμένες πρόσθετες λειτουργίες.

Εγκαταστήστε το προφίλ TF από το Play Store (Ελεύθερος)

Εγκαταστήστε το TF Profile Pro Key από το Play Store (Επί πληρωμή)

[via XDA-Developers]