Κλειδωμένη συνολική τιμή (TVL) σε κρυπτογράφηση: Επεξήγηση

Το Total Value Locked (TVL) είναι μια ζωτική μέτρηση που χρησιμοποιούν οι έμποροι στη σφαίρα κρυπτογράφησης, ειδικά στον χώρο της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi), για να αξιολογήσουν τις δυνατότητες και τη δύναμη ενός συστήματος.

Εάν έχετε βάλει στόχο να γίνετε επιτυχημένος επενδυτής κρυπτονομισμάτων, πρέπει να συνειδητοποιήσετε τι σημαίνει TVL στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων.

Καλύπτεστε αν μόλις συναντήσετε τον όρο κλειδωμένη συνολική αξία (TVL) και δεν γνωρίζετε ακριβώς τι σημαίνει. Αυτό το άρθρο θα αναλύσει το TVL, πώς υπολογίζεται και πώς σχετίζεται με τα πρωτόκολλα κρυπτογράφησης και DeFi. Μόλις κατανοήσετε την ουσία αυτής της κρίσιμης μέτρησης και μπορέσετε να τη χρησιμοποιήσετε για να αναλύσετε διαφορετικά πρωτόκολλα, θα γίνει το δεξί σας εργαλείο όταν λαμβάνετε κρίσιμες επενδυτικές αποφάσεις που βασίζονται σε κρυπτογράφηση.

Τι είναι η συνολική αξία κλειδωμένη;

Η εμφάνιση του Decentralized Finance (DeFi) και η άνθησή του το 2020 αναστάτωσαν τη χρηματοπιστωτική αγορά με μια νέα μορφή επενδυτικού φορέα. Από τότε, πολλά κρυπτονομίσματα είχαν βρεθεί στο τρενάκι της αγοράς εν μέσω εκείνης της ασταθούς περιόδου όταν τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων άρχισαν να αντιμετωπίζουν μια απόσυρση από το DeFi. Το Total Value Locked αναφέρεται στην Αξία των κεφαλαίων κρυπτογράφησης που διατηρούνται σε όλα τα έξυπνα συμβόλαια μιας πλατφόρμας DeFi.

Ακριβώς όπως μια λυδία λίθος, το TVL δίνει τη δυνατότητα στους επενδυτές να αναγνωρίσουν σε ποιο από τα πολλά πρωτόκολλα DeFi θα ήταν ιδανικό να επενδύσουν, καθώς όσο υψηλότερο είναι το TVL μιας πλατφόρμας, τόσο πιο προσοδοφόρα θα πρέπει να είναι.

Επομένως, η έκταση της Κλειδωμένης Συνολικής Αξίας είναι ένας σημαντικός δείκτης που δείχνει τη δημοτικότητα ή όχι μιας πλατφόρμας δανεισμού ή ανταλλαγής DeFi και το μέγεθος της προσοχής και της αλληλεπίδρασης που αντλεί από ενεργούς χρήστες και μηνιαίες συναλλαγές.

Το TVL θα αναφέρεται επίσης στον αριθμό των κεφαλαίων των χρηστών που κατατίθενται σε μια πλατφόρμα DeFi, τα οποία η πλατφόρμα μπορεί να χρησιμοποιήσει για εξειδικευμένες λειτουργίες που υποστηρίζονται από κρυπτογράφηση, όπως ποντάρισμα κρυπτογράφησης, ομάδες ρευστότητας ή δανεισμός κρυπτογράφησης.

Η διαφορά μεταξύ TVL και κεφαλαιοποίησης αγοράς

Η κεφαλαιοποίηση αγοράς ενός έργου DeFi δείχνει πόση υποστήριξη έχει ένα πρωτόκολλο μεταξύ ενεργών και παθητικών επενδυτών. Συνήθως, ορισμένοι παθητικοί επενδυτές τοποθετούν τα κεφάλαιά τους σε μια πλατφόρμα προσδοκώντας μια καλή απόδοση επένδυσης σε μεταγενέστερο στάδιο. Το TVL, από την άλλη πλευρά, προβάλλει την απόδοση ενός έργου εντός του χώρου DeFi.

Οι παθητικοί επενδυτές αγοράζουν μάρκες και περιμένουν να βελτιωθεί η τιμή πριν μπορέσουν να πουλήσουν, διευκολύνοντας έτσι την κεφαλαιοποίηση ενός έργου. Ωστόσο, το TVL είναι ένας ακριβής δείκτης της πραγματικής χρηστικότητας της πλατφόρμας μεταξύ των επενδυτών.

Ενώ οι περισσότεροι επενδυτές θεωρούν την κεφαλαιοποίηση της αγοράς μια ζωτικής σημασίας μέτρηση που δείχνει πόσο ενεργή είναι μια πλατφόρμα DeFi, το TVL είναι η μέτρηση που υποδεικνύει πόσο δημοφιλές είναι το έργο στους ενεργούς χρήστες καθώς αποκαλύπτει την ευρωστία ενός έργου DeFi. Εάν το ανώτατο όριο αγοράς είναι ένα καλό βαρόμετρο για επενδυτές που θέλουν να μετρήσουν τις μελλοντικές δυνατότητες ενός πρωτοκόλλου DeFi, τότε το TVL γίνεται το μέτρο για τον έλεγχο της τρέχουσας κατάστασης του έργου.

Η σημασία της συνολικής αξίας που είναι κλειδωμένη στο Crypto

Ένα ισχυρό Κλείδωμα συνολικής αξίας είναι ένας εξαιρετικός δείκτης της ευημερίας ενός πρωτοκόλλου DeFi. Όταν μια πλατφόρμα DeFi έχει υψηλότερο TVL, έχει αποκτήσει υγιή εμπιστοσύνη μεταξύ των επενδυτών που είναι πρόθυμοι να καταθέσουν τα κρυπτοκεφαλαία τους σε αυτούς. Ένα πιο σημαντικό ποσό περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης μεταφράζεται σε περισσότερο διαθέσιμο κεφάλαιο ως πηγή υψηλότερης ρευστότητας, καθιστώντας έτσι την πλατφόρμα πιο ελκυστική και εύχρηστη για τους επενδυτές.

  Ο Δυναμικός Περιοδικός Πίνακας είναι ένα διαδραστικό εργαλείο για τους λάτρεις της χημείας [Web]

Ας υποθέσουμε ότι ενδιαφέρεστε να λάβετε μια τεκμηριωμένη επενδυτική απόφαση και να γνωρίζετε τις συνολικές κλειδωμένες αξίες διαφορετικών έργων DeFi, συμπεριλαμβανομένου του μεριδίου αγοράς τους. Σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχουν πλατφόρμες ανάλυσης όπως το DeFiPulse ή το DeFiLlama, μεταξύ άλλων.

Ενώ οι πληροφορίες που συλλέγετε από τους συναθροιστές DeFi μπορεί να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε για την υγεία ενός συγκεκριμένου έργου κρυπτογράφησης, θέλετε να θυμάστε ότι τα tokenomics ενός κρυπτονομίσματος είναι εξίσου σημαντικά. Είναι απαραίτητο να δούμε τη μεγαλύτερη εικόνα της πλατφόρμας, καθώς ένα εξαιρετικό TVL από μόνο του μπορεί να μην υποδηλώνει απαραίτητα την απόδοση ενός διακριτικού.

Η τρέχουσα κατάσταση της συνολικής αξίας είναι κλειδωμένη στο DeFi

Προτού μπορέσουμε να βουτήξουμε βαθύτερα στο θέμα και να μάθουμε πώς μπορείτε να υπολογίσετε το TVL ενός έργου DeFi, πρέπει να λάβουμε υπόψη την τρέχουσα κατάσταση του TVL σε ολόκληρο τον κλάδο του DeFi. Το έτος 2021 έδειξε τεράστιες μετρήσεις για ολόκληρη τη βιομηχανία κρυπτογράφησης και οι αποκεντρωμένες πλατφόρμες χρηματοδότησης δεν έμειναν πίσω καθώς προσέλκυσαν σημαντικές ροές κεφαλαίων.

Ωστόσο, σύμφωνα με μια έκθεση της εταιρείας ανάλυσης δεδομένων αγοράς κρυπτογράφησης CryptoRank, οι πίνακες άναψαν τη βιομηχανία DeFi το 2022 λόγω του συνεχιζόμενου χειμώνα κρυπτογράφησης. Συγκεκριμένα, το TVL ολόκληρης της αγοράς DeFi μειώθηκε κατά 68,3% από 303,8 δισεκατομμύρια δολάρια τον Δεκέμβριο του 2021 σε τουλάχιστον 96,3 δισεκατομμύρια δολάρια τον Σεπτέμβριο του 2022.

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν πολλές πλατφόρμες DeFi, όλες οι οποίες προσφέρουν διαφορετικούς τύπους επενδυτικών λύσεων. Αυτές οι πλατφόρμες παρέχουν επενδυτικές επιλογές DeFi που αποζημιώνουν τους επενδυτές με τόκους ή ανταμοιβές για τη συμμετοχή τους σε υπηρεσίες όπως η παροχή δεξαμενών ρευστότητας, ο δανεισμός κρυπτογράφησης και το ποντάρισμα ως έξυπνα συμβόλαια. Οι δυνητικοί επενδυτές αναλύουν τη συνολική αξία που κλειδώθηκε από διαφορετικές πλατφόρμες προτού αποφασίσουν εάν η επένδυση των κρυπτογραφικών τους στοιχείων σε μια συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι λογική.

Σύμφωνα με την έκθεση CryptoRank, η ανάπτυξη TVL με το χώρο DeFi γνώρισε εκπληκτική ανάπτυξη το 2021, έχοντας αυξηθεί κατά 1.200%, με το Ethereum να παίρνει τη μερίδα του λέοντος στο 62%. Ενώ ολόκληρο το TVL στο DeFi ανήλθε σε μόλις 400 εκατομμύρια δολάρια στις αρχές του 2020, ο κλάδος του DeFi γνώρισε το πιο απίστευτο άλμα μεταξύ 2020 και 2021. Εκτός από το Ethereum, άλλα πρωτόκολλα DeFi όπως το Curve και το Aave συνέβαλαν πάρα πολύ στην ανάπτυξη του TVL στην αποκεντρωμένη χρηματοδότηση.

Πώς προσδιορίζεται το crypto TVL;

Λόγω της κερδοφορίας του χώρου κρυπτογράφησης γενικά και της αγοράς DeFi ειδικότερα, υπάρχει κάθε πιθανότητα να υπάρχει πάντα μια νέα πλατφόρμα DeFi. Αυτό, επομένως, υπογραμμίζει τόσο τη σημασία όσο και τη δυσκολία καθορισμού της ακριβούς συνολικής αξίας που έχει κλειδωθεί σε ολόκληρη την αγορά, εκτός από τον καθορισμό του επιπέδου ασφάλειας μιας συγκεκριμένης πλατφόρμας για τους εκκολαπτόμενους επενδυτές.

Ωστόσο, οι πιθανοί επενδυτές θα πρέπει να προσπαθήσουν να επιλέξουν έργα DeFi με TVL τουλάχιστον 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, καθώς αυτό θα ήταν ένα αρκετά δίκαιο δίχτυ ασφαλείας. Εκτός από την επιλογή ενός πρωτοκόλλου με υψηλότερο TVL που είναι καλός δείκτης μιας υγιούς πλατφόρμας, είναι επίσης σκόπιμο να σκεφτείτε μια πλατφόρμα με μια ισχυρή ομάδα προγραμματιστών. Αυτές είναι μεταξύ των παραμέτρων που προσελκύουν επενδυτές (δανειστές) και συμμετέχοντες (δανειολήπτες), οδηγώντας σε μια πιο υγιή TVL για το έργο.

Το πιο σημαντικό είναι ότι οι πιθανοί χρήστες που εξετάζουν το Total Value Locked ενός έργου κρυπτογράφησης θα πρέπει να βλέπουν μια πλατφόρμα DeFi με χαμηλό TVL που προσφέρει ασυνήθιστα υψηλές αποδόσεις ως κόκκινη σημαία. Ενώ αυτές θα μπορούσαν να είναι προωθήσεις που προορίζονται να προσελκύσουν την προσοχή μεταξύ των χρηστών σχετικά με μια νέα πλατφόρμα κρυπτογράφησης, υπάρχουν επίσης μεγάλες πιθανότητες να είναι μια απάτη, όπως ένα χάλι όταν η πλατφόρμα έχει πολύ λίγους ή καθόλου συμμετέχοντες.

  Πώς να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τις έξυπνες λήψεις του Netflix

Παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τον υπολογισμό του TVL

Η συνολική τιμή κλειδωμένη στο DeFi μπορεί να υπολογιστεί λαμβάνοντας υπόψη τρεις κύριους παράγοντες: την προσφορά, τη μέγιστη προσφορά και την τρέχουσα τιμή. Το TVL περιλαμβάνει όλα τα νομίσματα που έχουν κατατεθεί σε όλες τις λειτουργίες που προσφέρουν τα πρωτόκολλα DeFi, συμπεριλαμβανομένων των ομάδων πονταρίσματος, δανεισμού και ρευστότητας.

Παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τον υπολογισμό της συνολικής αξίας κλειδωμένη

Υπάρχουν τρεις σημαντικοί παράγοντες που λαμβάνετε υπόψη κατά τον υπολογισμό του TVL ενός πρωτοκόλλου DeFi:

  • Η προσφορά του έργου του περιουσιακού στοιχείου (ανώτατο όριο αγοράς)
  • Η μέγιστη κυκλοφορία του περιουσιακού στοιχείου
  • Η τρέχουσα τιμή του περιουσιακού στοιχείου

Το ανώτατο όριο αγοράς προκύπτει πολλαπλασιάζοντας την προσφορά περιουσιακών στοιχείων του πρωτοκόλλου με την τρέχουσα τιμή του. Μετά από αυτό, διαιρείτε το ανώτατο όριο αγοράς με τη μέγιστη προσφορά του για να επωφεληθείτε από το TVL του.

Πώς να υπολογίσετε τη συνολική αξία που κλειδώθηκε σε ένα έργο

Είναι σχετικά εύκολο να υπολογίσετε τη Συνολική Κλειδωμένη Αξία σε ένα έργο κρυπτογράφησης: λαμβάνετε τον συνολικό αριθμό των διακριτικών κρυπτογράφησης που έχει στοιβάξει το πρωτόκολλο και τον πολλαπλασιάζετε με την τρέχουσα Αξία του διακριτικού σε USD. Ας υποθέσουμε ότι ένα έργο DeFi επιτρέπει το ποντάρισμα χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τύπους διακριτικών. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε το TVL κάθε διακριτικού ξεχωριστά πριν τα προσθέσετε μαζί, ώστε να μπορείτε να προσδιορίσετε την Κλειδωμένη συνολική τιμή του πρωτοκόλλου.

Ας φανταστούμε το πρωτόκολλο DeFi που επιλέξατε, επιτρέπει στους χρήστες να ποντάρουν τρία διαφορετικά κρυπτογραφικά (Crypto X, Crypto Y και Crypto Z). Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να υπολογίσετε το συνολικό ποσό του πονταρισμένου crypto X και να το πολλαπλασιάσετε με την τρέχουσα αγοραία αξία του διακριτικού σε USD. Στη συνέχεια, πρέπει να επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για το crypto Y και το crypto Z και στη συνέχεια να προσθέσετε τα αποτελέσματα των τριών κρυπτονομισμάτων για να προσδιορίσετε το TVL ολόκληρου του έργου DeFi.

Θα μπορούσαμε να συνοψίσουμε τη διαδικασία στα ακόλουθα απλά βήματα:

  • Βήμα #1: Προσδιορίστε την κεφαλαιοποίηση αγοράς του έργου DeFi. Αυτό επιτυγχάνεται πολλαπλασιάζοντας τη συνολική προσφορά των token του έργου με την τρέχουσα τιμή του.
  • Βήμα #2: Βρείτε τη συνολική αξία που κλειδώθηκε διαιρώντας την κεφαλαιοποίηση αγοράς του πρωτοκόλλου με τη μέγιστη προσφορά κυκλοφορίας του πρωτοκόλλου. Η διαίρεση της συνολικής κεφαλαιοποίησης αγοράς του έργου με την εκτιμώμενη TVL θα σας δώσει μια σαφή εικόνα της αναλογίας TVL.

Θέλετε να μάθετε την αναλογία TVL ενός έργου επειδή δείχνει εάν ένα συγκεκριμένο διακριτικό DeFi είναι υπερτιμημένο ή υποτιμημένο. Για παράδειγμα, εάν η αναλογία TVL ενός διακριτικού πέσει κάτω από 1, σημαίνει ότι το διακριτικό είναι υποτιμημένο και θα προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα για τους επενδυτές.

Ωστόσο, ένα περιουσιακό στοιχείο υπερτιμάται εάν ο λόγος TVL του είναι υψηλότερος από την εκτίμηση TVL του. Ο ευκολότερος τρόπος εκμάθησης του TVL ενός έργου είναι να αποφύγετε να κάνετε τους υπολογισμούς μόνοι σας και να επισκεφτείτε τοποθεσίες συγκέντρωσης DeFi όπως το DeFiPulse, το DeBank ή το DeFiLlama.

Επειδή έχουμε ήδη καταλάβει τι είναι το TVL και πώς να το υπολογίσουμε, ας εξετάσουμε ένα υποθετικό παράδειγμα.

Ας φανταστούμε ότι ο Shah καταθέτει 2.000 $ σε κρυπτογράφηση σε μια ομάδα πονταρίσματος για να βοηθήσει στην επικύρωση των συναλλαγών συνδέοντας το κρυπτοπορτοφόλι του σε μια πλατφόρμα DeFi χρησιμοποιώντας το εγγενές διακριτικό της εν αναμονή των ανταμοιβών πονταρίσματος. Ας πούμε επίσης ότι δανείζει επιπλέον κρυπτογράφηση αξίας 2.000 $ σε έναν δανειολήπτη στην ίδια πλατφόρμα DeFi και τοποθετεί περίπου 3.000 $ σε μια ομάδα ρευστότητας. Εάν κανένας άλλος συμμετέχων δεν τοποθετήσει τα χρήματά του στην πλατφόρμα DeFi, τότε η συνολική αξία του πρωτοκόλλου κλειδωμένη θα είναι 7.000 $.

  Χρησιμοποιήστε προσαρμοσμένα πρότυπα για οποιαδήποτε εφαρμογή παραγωγικότητας iWork στο iCloud

Από την άλλη πλευρά, ας υποθέσουμε ότι το πρωτόκολλο DeFi X έχει 2 εκατομμύρια Ether (ETH) που έχουν κατατεθεί από διαφορετικούς χρήστες στις ομάδες ρευστότητας και πονταρίσματος, και το ETH αξίζει 1.300 $ το καθένα. Το TVL για το πρωτόκολλο DeFi X θα είναι 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτήν την περίπτωση. Ωστόσο, εάν η τιμή του ETH αλλάξει σε 1.500 $ τις επόμενες 2 ώρες, το TVL θα είναι 3 δισεκατομμύρια $, παρόλο που το ποσό του ETH θα εξακολουθεί να είναι το ίδιο.

Το μειονέκτημα της συνολικής αξίας είναι κλειδωμένο

Το Total Value Locked μπορεί να είναι μια καλή μέτρηση που βοηθά τους συμμετέχοντες στο DeFi, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που θα μπορούσε να παραποιήσει τη σωστή κατάσταση και τη σωστή θέση ενός έργου DeFi. Μια καλή περίπτωση είναι ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, το τεράστιο ποσό των κεφαλαίων κρυπτογράφησης σε ένα πρωτόκολλο DeFi θα μπορούσε να ανήκει σε λίγα άτομα, που συνήθως ονομάζονται «κρυπτοφάλαινες». Τα οικονομικά τους πρότυπα, όπως το HODLing και οι δραστηριότητες απόσυρσης, θα μπορούσαν να «κινήσουν τη βελόνα» δυσανάλογα όσον αφορά τις μετρήσεις TVL.

Δεδομένου ότι το TVL δεν λαμβάνει υπόψη τον αριθμό των περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης που ανήκουν και ελέγχονται από μεμονωμένους συμμετέχοντες, οι ενέργειες μιας κρυπτοφάλαινας που, για παράδειγμα, κατέχει το 90% των κεφαλαίων θα μπορούσαν να ελέγξουν μια μεγάλη αποτροπή της Κλειδωμένης Συνολικής Αξίας ενός έργου. Σε μια τέτοια κατάσταση, οι πιθανοί επενδυτές που εξαρτώνται μόνο από τις μετρήσεις TVL ενός πρωτοκόλλου DeFi θα έχουν βασιστεί σε μια εσφαλμένη αίσθηση της κατάστασης υγείας του έργου.

Ακόμη χειρότερα, θα μπορούσαν να εξακολουθήσουν να υπάρχουν καταστάσεις όπου τέτοιες κρυπτοφάλαινες αποκτούν οικονομικά κίνητρα για να καταθέσουν τα κεφάλαιά τους σε ένα έργο DeFi για να υπερκαλύψουν το TVL του για να προσελκύσουν νέους επενδυτές και λάτρεις του πονταρίσματος κρυπτονομισμάτων. Ως εκ τούτου, ενώ παραμένει ένα ουσιαστικό βαρόμετρο για τον χώρο κρυπτογράφησης, οι επενδυτές που αναλύουν το Total Value Locked ενός έργου θα πρέπει να προσέχουν να το συνδυάζουν με άλλες μετρήσεις όταν εξετάζουν μια επένδυση σε μια συγκεκριμένη πλατφόρμα DeFi.

Γιατί πρέπει να νοιάζεστε για το Total Value Locked

Οποιοσδήποτε δυνητικός επενδυτής θα πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη της αγοράς με ένα διακριτικό στο οποίο σκοπεύει να επενδύσει προτού μπορέσει να επιλέξει από πολλά έργα που είναι διαθέσιμα στην αγορά. Το Total Value Locked είναι μια βασική μέτρηση που χρησιμοποιούν οι επενδυτές για να προσδιορίσουν την ισχύ ή όχι των έργων DeFi και κρυπτογράφησης. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι το TVL από μόνο του μπορεί να μην είναι 100% ακριβές και πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα ως επενδυτής πριν επενδύσετε σε ένα έργο κρυπτογράφησης.

Το οικοσύστημα Ethereum παραμένει το θεμέλιο των περισσότερων εφαρμογών DeFi και παραμένει το κορυφαίο δίκτυο όσον αφορά το crypto TVL. Ωστόσο, το τοπίο κρυπτογράφησης και DeFi είναι σε κίνηση και θα υπάρχουν πάντα νέα έργα και λύσεις. Καθώς τα πρότυπα και οι περιπτώσεις χρήσης αλλάζουν συνεχώς, οι σημερινοί ηγέτες θα μπορούσαν εύκολα να δώσουν τη θέση τους στους ανταγωνιστές τους και το Κλείδωμα Συνολικής Αξίας τους θα μπορούσε να αλλάξει αμέσως.

Τελικά, η συνεχώς εξελισσόμενη αγορά κρυπτογράφησης που λειτουργεί σε ένα μη ρυθμιζόμενο περιβάλλον δημιουργεί μεγάλη δραστηριότητα στην αλυσίδα από κερδοσκοπικούς παίκτες που αναζητούν βραχυπρόθεσμα κέρδη. Οποιοσδήποτε αριθμός χρηστών που κλειδώνουν την κρυπτογράφηση τους επιδιώκοντας να δημιουργήσουν παθητικό εισόδημα θα μπορούσαν να το αποσύρουν από ένα έργο κρυπτογράφησης στον καθορισμένο χρόνο τους, γεγονός που θα μπορούσε να μειώσει τη συνολική κλειδωμένη αξία ενός πρωτοκόλλου.

Τελικές Λέξεις

Η σημασία του Total Value Locked in crypto είναι κυρίως ξεκάθαρη στην εμφάνιση της άμεσης κατάστασης ενός έργου DeFi. Οι επενδυτές θα πρέπει να το θεωρούν σημαντικό δείκτη, αλλά όχι τον ατομικό οδηγό όταν εξετάζουν την αξία υφιστάμενων ή νέων έργων κρυπτογράφησης, εκτός από το ότι ανοίγουν το δρόμο για την αυξημένη υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων. Το να μαθαίνετε συνεχώς περισσότερα για το Total Value Locked και τον ρόλο του στο αποκεντρωμένο τοπίο παραμένει ουσιαστικό για όλους τους επίδοξους επενδυτές.