Απόλυτος οδηγός για τις λειτουργίες Killer της πλατφόρμας

Εάν είστε μανιώδης αναγνώστης του ιστολογίου μας, πρέπει να έχετε δει τους καλεσμένους συγγραφείς μας και εμάς να αναφέρουμε μια ισχυρή εργαλειοθήκη — το Semrush.

Εμφανίζεται όταν μιλάμε για εκτιμητές επισκεψιμότητας, μεταετικέτες, σφάλματα ιστότοπου, έρευνα λέξεων-κλειδιών και πολλές άλλες πτυχές του ψηφιακού μάρκετινγκ, οπότε ίσως αναρωτηθείτε ποια εργαλειοθήκη έχει λόγο σε όλα αυτά.

Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε να κάνουμε μια διεξοδική ανάλυση του Semrush, μιας πλατφόρμας που χρησιμοποιούμε καθημερινά και κάτι που πιστεύουμε ότι οποιοσδήποτε ψηφιακός έμπορος μετά βίας μπορεί να επιβιώσει χωρίς αυτόν.

Τι είναι το Semrush;

Γεμάτο με 50+ εργαλεία που καλύπτουν κάθε σκεπτόμενη και αδιανόητη πτυχή της διαδικτυακής προβολής, το Semrush είναι ουσιαστικά μια πηγή πληροφοριών για όλα τα πράγματα στο διαδικτυακό μάρκετινγκ.

Αποτελούμενη από πέντε εργαλειοθήκες, η πλατφόρμα καλύπτει:

  • SEO?
  • Ψηφιακή διαφήμιση;
  • Έρευνα αγοράς και ανάλυση ανταγωνισμού.
  • Μάρκετινγκ περιεχομένου; και
  • Διαχείριση μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ουσιαστικά, το Semrush σάς παρέχει τα δεδομένα και τις πληροφορίες που είναι απαραίτητες για να κάνετε τις σωστές κλήσεις όσον αφορά το ψηφιακό μάρκετινγκ — από αποφάσεις υψηλού επιπέδου για είσοδο σε νέες αγορές ή λανσάρισμα νέων προϊόντων/υπηρεσιών έως πιο αναλυτικά και τεχνικά πράγματα, όπως η εκτέλεση ελέγχων ιστότοπου και παρακολουθώντας τις τάξεις σας.

Ανασκόπηση Semrush ή τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της πλατφόρμας

Όπως μπορείτε να πείτε, το Semrush είναι, ελλείψει καλύτερης λέξης, τεράστιο!

Επομένως, είναι αδύνατο να συμπιέσει κανείς μια ανασκόπηση ολόκληρης της πλατφόρμας σε μια μόνο ανάρτηση — 10.000 λέξεις θα αρκούσαν μετά βίας εδώ.

Αντίθετα, αποφασίσαμε να εστιάσουμε σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της εργαλειοθήκης, επισημαίνοντας μερικές από τις πιο μοναδικές και μοναδικές τεχνογνωσίες με τις οποίες είναι γεμάτη το Semrush.

Semrush = Λέξη-κλειδί Intel

Η Semrush ήταν πάντα γνωστή στον κλάδο για τα δυνατά της σημεία έρευνας και ανάλυσης λέξεων-κλειδιών.

Στην πραγματικότητα, σήμερα, η πλατφόρμα διαθέτει το μεγαλύτερο (και, το πιο σημαντικό, το πιο ενημερωμένο) βάση δεδομένων λέξεων-κλειδιών στην αγορά.

Πηγή: Στατιστικά Semrush

Κάθε φορά που ελέγχουμε τη σελίδα στατιστικών του Semrush, βλέπουμε έναν μεγαλύτερο αριθμό, επομένως ο ρυθμός ανάπτυξης είναι απλά εκπληκτικός.

Ωστόσο, δεν πρόκειται μόνο για ακατέργαστα δεδομένα λέξεων-κλειδιών. Η πλατφόρμα έχει έναν τρόπο να μετατρέπει τη λέξη-κλειδί intel σε χρήσιμες πληροφορίες, βοηθώντας σας να εντοπίσετε πράγματα όπως:

  • Όγκος παγκόσμιας και τοπικής αναζήτησης (πόσοι χρήστες Google τον συγκεκριμένο όρο αναζήτησης το μήνα) μαζί με μια λίστα με σημασιολογικά σχετικές λέξεις-κλειδιά.
  • Πρόθεση λέξης-κλειδιού (με την αυξανόμενη έμφαση της Google στην πρόθεση των χρηστών, αυτή η μοναδική στο είδος της δυνατότητα του Semrush μπορεί να σας βοηθήσει να στοχεύσετε περισσότερο τις λέξεις-κλειδιά και να βελτιστοποιήσετε τις προσπάθειές σας για το περιεχόμενο).
  • Δυσκολία λέξης-κλειδιού (πόσο δύσκολο είναι να ταξινομηθεί για μια δεδομένη λέξη-κλειδί με βάση τον ανταγωνισμό και άλλους παράγοντες όπως backlinks, χαρακτηριστικά SERP, κ.λπ.) που σχετίζονται με κάθε γεωγραφικό τομέα.
  • Ανταγωνισμός (λαμβάνετε μια λίστα ιστότοπων που κατατάσσονται για μια δεδομένη λέξη-κλειδί, η οποία σας βοηθά να κατανοήσετε ποιον και τι ανταγωνίζεστε).
  • Χαρακτηριστικά SERP (για τα οποία το SERP διαθέτει ενεργοποιητές λέξεων-κλειδιών, επομένως μπορείτε να ανταγωνιστείτε).
  Κάντε τη γραφή σας πιο εύκολη στην ανάγνωση χρησιμοποιώντας 1000 λέξεις που χρησιμοποιούνται συνήθως

Πηγή: Εργαλείο επισκόπησης λέξεων-κλειδιών

Όλες αυτές οι πληροφορίες συνοδεύονται από ένα εύχρηστο οικοσύστημα διαχείρισης λέξεων-κλειδιών — μπορείτε να διαχωρίσετε τις λέξεις-κλειδιά ανά γεωγραφική θέση, γλώσσα και άλλα κριτήρια και να δημιουργήσετε βασικές λίστες με δυνατότητα δράσης.

Η παρακολούθηση κατάταξης έγινε εύκολη

Με τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας διαθέσιμα σε όλους τους χρήστες ανεξάρτητα από το σχέδιό τους, αυτό είναι πολύ σημαντικό όσον αφορά την παρακολούθηση κατάταξης — ενώ τα πράγματα μπορεί να φαίνονται πολλά υποσχόμενα σε επιτραπέζιους υπολογιστές, μπορεί να χάσετε τη θέση σας στο κινητό.

Λοιπόν, του Semrush Παρακολούθηση θέσης Το εργαλείο έχει όλα όσα χρειάζεστε για να παρακολουθείτε τις καθημερινές σας τάξεις και να εντοπίσετε οποιαδήποτε αλλαγή προτού προκαλέσει πραγματικό πρόβλημα.

Πηγή: Εργαλείο παρακολούθησης θέσης

Ωστόσο, πέρα ​​από την απλή παρακολούθηση κατάταξης, το εργαλείο προσφέρει ακόμη περισσότερα:

  • Μερίδιο αναφοράς φωνής και ορατότητας έναντι του ανταγωνισμού.
  • Καθημερινές ενημερώσεις δεδομένων.
  • Δυνατότητες πολλαπλής παρακολούθησης όπου μπορείτε να παρακολουθείτε την κατάταξή σας σε συσκευές και τοποθεσίες (μέχρι το επίπεδο ZIP).
  • Κάλυψη χαρακτηριστικών SERP που (μοναδική!) περιλαμβάνει τοπική παρακολούθηση 3 πακέτων και πολλές γλώσσες. και
  • Λειτουργίες αναφοράς επόμενου επιπέδου που σας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε ακόμη και μια εφαρμογή σύνδεσης Google Data Studio (ιδιαίτερα σημαντική εάν προσαρμόζετε τους πελάτες σας).

Αυτό το πρόγραμμα παρακολούθησης κατάταξης θα ανιχνεύσει ακόμη και σελίδες που προκαλούν αυτοανταγωνισμό (αναφορά κανιβαλισμού).

Ένας πραγματικά ισχυρός έλεγχος ιστότοπου

Ενώ θα εξετάσουμε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, το βασικό στοιχείο που καθιστά ένα ισχυρό εργαλείο ελέγχου ιστότοπου είναι η συνάφειά του και η ικανότητά του να συμβαδίζει με τις αλλαγές στον κλάδο. Και του Semrush Εργαλείο ελέγχου τοποθεσίας κάνει εντυπωσιακή δουλειά με τις ενημερώσεις της Google.

  5 απλές συμβουλές επεξεργασίας φωτογραφιών για να κάνετε τις φωτογραφίες σας λαμπερές

Μόλις η Google ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Ενημέρωση εμπειρίας σελίδας, η Semrush κυκλοφόρησε την αναφορά Core Web Vitals (CWV) εντός του εργαλείου Site Audit. Είναι ένα εξαιρετικά μοναδικό χαρακτηριστικό που χαρακτηρίζει την ταχύτητα της αλλαγής τόσο στον κλάδο όσο και στο εργαλείο.

Με πάνω από 140+ ελέγχους, το εργαλείο ουσιαστικά αξιολογεί την απόδοση του ιστότοπού σας σε σχέση με τους βασικούς δείκτες υγείας του ιστότοπου που εκτείνονται σε:

  • Τεχνικά (π.χ. ανιχνευσιμότητα, HTTPS, AMP και απόδοση) ζητήματα.
  • Ζητήματα επί της σελίδας και δομημένων δεδομένων.
  • Έλεγχος σήμανσης.
  • Διεθνή θέματα SEO? και
  • Ζητήματα εσωτερικής σύνδεσης.

Πηγή: Εργαλείο ελέγχου τοποθεσίας

Εάν συνδέσετε τον λογαριασμό σας GA, το εργαλείο θα δώσει προτεραιότητα στα προβλήματα που εντοπίστηκαν εντοπίζοντας σελίδες που έχουν περισσότερες προβολές σελίδας. Επιπλέον, τα δεδομένα GA σας θα προσθέσουν δύο ακόμη ελέγχους στη μίξη — ορφανές σελίδες και σελίδες που χρειάζονται πολύ χρόνο για να φορτωθούν (παράγοντας κατάταξης).

Αυτό που ξεχωρίζει είναι ότι Έλεγχος τοποθεσίας δεν εντοπίζει μόνο ζητήματα ιστότοπου. πραγματικά δίνει χρήσιμες συμβουλές για το πώς να τα διορθώσετε.

On-Page SEO Checker και Backlink Audit – Εργαλεία που είναι μοναδικά στην αγορά

Θα σκεφτόμασταν Έλεγχος τοποθεσίας αρκετά μοναδικό στην αγορά, δεδομένης της ισχύος, του βάθους ελέγχου και του ρυθμού των ενημερώσεων. Ωστόσο, άλλες πλατφόρμες έχουν επίσης ελέγχους ιστότοπων. Αλλά το Semrush έχει δύο πραγματικά μοναδικά εργαλεία — Έλεγχος SEO στη σελίδα και Backlink Audit.

Έλεγχος SEO στη σελίδα (OPSC)

Αυτός είναι ένας από τους πιο έξυπνους και στοχευμένους τρόπους για να τελειοποιήσετε την απόδοση των σελίδων σας.

Απλώς καθορίστε τη λέξη-κλειδί-στόχο σας και OPSC θα συλλέξει πολύτιμες ιδέες για τη βελτίωση της σελίδας και του περιεχομένου που βασίζονται σε ανταγωνιστικές πληροφορίες. Από τις δυνατότητες τεχνικής SEO, δημιουργίας συνδέσμων και SERP έως το UX και τη σημασιολογία, θα λάβετε προτάσεις για κάθε πτυχή της σελίδας που μπορεί να επηρεάσει την κατάταξή σας για μια λέξη-κλειδί-στόχο.

Πηγή: Έλεγχος SEO στη σελίδα

Επιπλέον, το εργαλείο θα εντοπίσει σελίδες που χρειάζονται πιο επείγουσα προσοχή με βάση την ευκολία επιδιορθώσεων και τον αντίκτυπο στην απόδοση της σελίδας.

Εργαλεία backlink

του Semrush Έλεγχος Backlink διαθέτει 50+ μοναδικούς δείκτες τοξικότητας που βοηθούν στον εντοπισμό των backlinks που βλάπτουν το προφίλ σας και, ως εκ τούτου, την απόδοση.

Αλλά υπάρχουν περισσότερα στις δυνατότητες backlink της πλατφόρμας. Με μια βάση δεδομένων backlink άνω των 43 δισεκατομμυρίων, το εργαλείο Backlink Analytics του Semrush έχει πρόσβαση στη μεγαλύτερη (και πιο φρέσκια) βάση δεδομένων backlink στην αγορά, γεγονός που το καθιστά ίσως την ισχυρότερη λύση για να ρίξετε μια κλεφτή ματιά στα χαρτοφυλάκια backlink των ανταγωνιστών σας και να πάρετε ιδέες για δικές σας προσπάθειες δημιουργίας συνδέσμων.

  Πώς να δημιουργήσετε δημοσκοπήσεις σε ομαδικές συνομιλίες iMessage σε iPhone και iPad

Και το εργαλείο Link Building θα σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε και να διαχειριστείτε ολόκληρη τη διαδικασία προσέγγισης.

Κάλυψη ροής εργασιών μάρκετινγκ περιεχομένου

Όλη η στίλβωση του ιστότοπού σας, η προσέγγιση backlink, η ανταγωνιστική ανάλυση και άλλες προσπάθειες δεν κοστίζουν ούτε μια δεκάρα χωρίς περιεχόμενο υψηλής ποιότητας. Και το Semrush διαθέτει μερικά εργαλεία που ουσιαστικά καλύπτουν τη ροή εργασιών μάρκετινγκ περιεχομένου — και εννοούμε, πλήρως.

Πηγή: Εργαλείο έρευνας θεμάτων

Από τη σύντομη δημιουργία έως την ανάλυση της απόδοσης περιεχομένου, διαθέτουν ένα εργαλείο για σχεδόν όλα τα πράγματα στο περιεχόμενο:

  • Το εργαλείο Έρευνας Θεμάτων έχει δημιουργηθεί για το στάδιο του ιδεασμού περιεχομένου, βοηθώντας σας να επιλέξετε το πιο μοντέρνο και συναρπαστικό θέμα για μελλοντικό περιεχόμενο μέχρι το τοπικό επίπεδο με βάση τη γεωγραφική θέση-στόχο σας.
  • Πρότυπο περιεχομένου SEO αναλύει τα κορυφαία κομμάτια περιεχομένου για τις λέξεις-κλειδιά-στόχους σας και δημιουργεί αυτόματα μια σύντομη περιγραφή (με SEO, αναγνωσιμότητα, μήκος κειμένου, σημασιολογία και ιδέες backlink) για τους συγγραφείς σας. Και Βοηθός γραφής SEO Το πρόσθετο βοηθά να βεβαιωθείτε ότι το κείμενό σας πληροί τις βέλτιστες πρακτικές του περιεχομένου κορυφαίας απόδοσης των αντιπάλων σας.
  • Αναλυτής περιεχομένου παρακολουθεί την απόδοση του περιεχομένου σας και αν το δείτε να καθυστερεί, περάστε τη σελίδα μέσα από το Έλεγχος SEO στη σελίδα και λάβετε δραστικές συστάσεις βελτίωσης.

Τιμολόγηση: Ίσως το καλύτερο χαρακτηριστικό του Semrush

Συνήθως, η τιμολόγηση είναι το πιο εκφοβιστικό μέρος κάθε λύσης, ειδικά τόσο ολοκληρωμένη όσο το Semrush. Ωστόσο, οι άνθρωποι εκεί φαίνεται να είναι αρκετά μετριοπαθείς.

Για όλη την πληροφορία που λαμβάνετε και την ποιότητα των δεδομένων και των πληροφοριών, η τιμολόγηση του Semrush είναι τόσο προσιτή όσο γίνεται, ειδικά αν είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε την πλήρη ισχύ της πλατφόρμας:

Πηγή: Σελίδα τιμολόγησης Semrush

Φυσικά, εάν επιλέξετε ένα ετήσιο πρόγραμμα, οι τιμές πέφτουν ακόμη περισσότερο και η συνδρομή PRO γίνεται συμφωνία 99,95 $/μήνα.

Και για αυτήν την τιμή, έχετε τη γνώση και τις δυνατότητες περισσότερων από 50 εργαλείων — για να έχετε μια ολοκληρωμένη, συνυφασμένη και ομαλή διαχείριση ολόκληρης της διαδικασίας διαδικτυακής προβολής σας.

Τελικές παρατηρήσεις 👈

Φυσικά, η κάλυψη του Semrush έχει γρατσουνίσει μόνο την επιφάνεια της πλατφόρμας. Δεν έχουμε μπει καν στο βάθος της διαφήμισης, της διαχείρισης μέσων κοινωνικής δικτύωσης, της αναφοράς και άλλων δυνατοτήτων.

Ωστόσο, η γρήγορη εκτέλεση μας έχει επισημάνει μερικά από τα πιο συναρπαστικά χαρακτηριστικά της πλατφόρμας που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού. Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι τώρα έχετε μια καλύτερη ιδέα για το πόσο η δουλειά σας στο ψηφιακό μάρκετινγκ μπορεί να γίνει ευκολότερη και πιο έξυπνη αν επιλέξετε να οπλιστείτε με τη δύναμη της πλατφόρμας.

Και, ως αναγνώστης μας, έχετε μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε μόνοι σας τα δυνατά σημεία της εργαλειοθήκης με ένα Δωρεάν δοκιμή Semrush 14 ημερών.