Απόλυτος οδηγός για τη χρήση εργαλείων παρακολούθησης τιμών

Μια σταθερή στρατηγική τιμολόγησης είναι πράγματι απαραίτητη για την επιχείρησή σας. Όχι μόνο σας κάνει ανταγωνιστικούς αλλά και σας βοηθά να αυξήσετε τα περιθώρια κέρδους σας.

Αυτές τις μέρες, στους ανθρώπους αρέσει να ψωνίζουν online καθώς είναι βολικό, εύκολο και προσφέρει πολλές επιλογές. Επιπλέον, μπορούν εύκολα να συγκρίνουν την τιμολόγηση ενός προϊόντος σε διαφορετικούς ιστότοπους και να επιλέξουν το καλύτερο.

Τούτου λεχθέντος, εάν δεν ξέρετε πώς να τιμολογήσετε το προϊόν σας, ενδέχεται να διακινδυνεύσετε να χάσετε πολλούς πελάτες και την αξία της επωνυμίας σας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τι συμβαίνει στην αγορά. Πρέπει επίσης να αναλύσετε τις στρατηγικές τιμολόγησης των ανταγωνιστών σας, πού πωλούν και σε ποια τιμή, καθώς και άλλες σχετικές πληροφορίες.

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο παρακολούθησης τιμών για να παρακολουθείτε τις τιμές των ανταγωνιστών σας και να σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε τη στρατηγική τιμολόγησης σας.

Ας το κατανοήσουμε περισσότερο και ας καταλάβουμε τους τρόπους με τους οποίους ένα εργαλείο παρακολούθησης τιμών μπορεί να ωφελήσει την επιχείρησή σας.

Τι είναι τα εργαλεία παρακολούθησης τιμών;

Ένα εργαλείο παρακολούθησης τιμών χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση, ανάλυση και σύγκριση των τιμών των προϊόντων από τους ιστότοπους των ανταγωνιστών. Ονομάζεται επίσης εργαλείο παρακολούθησης τιμών που συλλέγει πληροφορίες όπως η διαθεσιμότητα ενός προϊόντος, η οπτική αναπαράσταση, οι προσφορές, οι κριτικές πελατών κ.λπ., εκτός από την τιμολόγηση.

Αυτά τα εργαλεία προσφέρουν δυναμική ανάλυση τιμολόγησης που μπορεί να σας εξοπλίσει με αυτοματοποιημένη, ισχυρή βελτιστοποίηση τιμολόγησης. Σας δίνουν επίσης τη δυνατότητα να προβλέψετε τις αλλαγές στον όγκο ζήτησης που σχετίζονται με ένα μοντέλο τιμολόγησης και σας βοηθούν να προσδιορίσετε τη σωστή τιμολόγηση.

Τα εργαλεία παρακολούθησης τιμών είναι ωφέλιμα για εταιρείες που ασχολούνται με προϊόντα, λιανοπωλητές, ιστότοπους που βασίζονται σε προϊόντα ηλεκτρονικού εμπορίου, αγορές, κατασκευαστές, ακόμη και τελικούς χρήστες.

Πώς λειτουργούν;

Τα εργαλεία παρακολούθησης τιμών αξιοποιούν τη μηχανική εκμάθηση και την επιστήμη δεδομένων για να παράγουν ακριβείς ανταγωνιστικές τιμές χρησιμοποιώντας διαφορετικές παραμέτρους όπως η τιμολόγηση ανταγωνιστών, η προσφορά και η ζήτηση και η ανάλυση αγοράς.

Ορισμένα εργαλεία παρακολούθησης τιμολόγησης μπορούν επίσης να παρακολουθούν περιγραφές προϊόντων, εικόνες, κριτικές και άλλες πληροφορίες. Στη συνέχεια, αποθηκεύει τα συλλεγμένα δεδομένα σε μια βάση δεδομένων, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να τα οπτικοποιήσουν καθαρά σε έναν πίνακα εργαλείων σε μια προηγμένη διάταξη.

Γιατί χρειάζεστε ένα εργαλείο παρακολούθησης τιμών;

Ο καθορισμός μιας βέλτιστης στρατηγικής τιμολόγησης δεν είναι εύκολος, είτε η επιχείρησή σας είναι εκτός σύνδεσης είτε στο διαδίκτυο. Είναι ακόμη πιο εμφανές αν είστε νέος στην αγορά και δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε και πώς να τιμολογήσετε το προϊόν ή τις υπηρεσίες σας. Είναι επίσης σημαντικό για τις έμπειρες επιχειρήσεις να παρακολουθούν τις τρέχουσες τιμές στον κλάδο για να συνεχίσουν να αποκομίζουν τα μέγιστα κέρδη.

  Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη δόνηση πληκτρολογίου στο iPhone

Επιπλέον, θα βοηθούσε να ληφθούν υπόψη παράγοντες όπως η ζήτηση προϊόντων, τα ελάχιστα περιθώρια κέρδους, το κόστος στις τοπικές και διεθνείς αγορές και πολλά άλλα. Σε αυτήν την περίπτωση, εάν δεν έχετε τη σωστή στρατηγική τιμολόγησης για τα προϊόντα σας, μπορεί να επηρεάσει την κερδοφορία σας.

Επομένως, θα πρέπει να αναλύσετε τις τιμές των ανταγωνιστών σας και να τις συγκρίνετε με το προϊόν σας και την ανταγωνιστικότητά του στην αγορά. Αυτό μπορείτε να περιμένετε από ένα εργαλείο παρακολούθησης τιμών.

Ας δούμε μερικά από τα οφέλη του:

  • Ανάλυση ανταγωνισμού: Τα εργαλεία παρακολούθησης τιμών σάς επιτρέπουν να λαμβάνετε πληροφορίες σχετικά με τα μοντέλα τιμολόγησης των ανταγωνιστών σας. Μπορείτε να συγκρίνετε την αναλογία προϊόντος-τιμής με τη δική σας για να λάβετε γνώση σχετικά με τη θέση της εταιρείας σας στην αγορά.
  • Εσωτερική ανάλυση: Μπορείτε να παρακολουθήσετε το ιστορικό τιμολόγησης της εταιρείας σας και να ελέγξετε προηγούμενες ή τρέχουσες στρατηγικές αγοράς. Θα σας βοηθήσει να μάθετε τα κενά και να τα γεμίσετε με μια καλύτερη προσέγγιση αξιοποιώντας τα δεδομένα που συλλέγονται με ένα εργαλείο παρακολούθησης τιμών για ανάλυση αγοράς.
  • Ανάλυση αγοράς: Ένα εργαλείο παρακολούθησης τιμών μπορεί να πραγματοποιήσει ανάλυση αγοράς και σας δείχνει ποιοι πωλητές προσφέρουν ένα συγκεκριμένο προϊόν και ποια κανάλια χρησιμοποιούν, όπως Amazon, eBay κ.λπ., για να πουλήσουν το προϊόν. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ελέγξετε ποιοι ιστότοποι προωθούν τα προϊόντα τους, τις τιμές τους και άλλες πληροφορίες. Θα σας βοηθήσει να αξιολογήσετε την ανταγωνιστικότητα της επωνυμίας σας στα κανάλια πωλήσεων και στην αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου.

  • Περισσότερες πωλήσεις: Με ανταγωνιστικές τιμές, αυξάνετε τις πιθανότητες για περισσότερες πωλήσεις. Είναι επειδή στους σύγχρονους πελάτες αρέσει να συγκρίνουν προϊόντα σε διαφορετικούς ιστότοπους και πωλητές, με τις τιμές τους και να επιλέγουν το καλύτερο. Έτσι, εάν η ποιότητα των προϊόντων σας είναι καλή και οι τιμές σας ανταγωνιστικές, μπορείτε να περιμένετε καλύτερες πωλήσεις.
  • Αυξήστε τα περιθώρια κέρδους: Πολλοί πιστεύουν ότι ένας ανιχνευτής τιμών στοχεύει στη μείωση των τιμών, δεν είναι αλήθεια. Ένα εργαλείο παρακολούθησης τιμών σάς παρέχει μια ακριβή εικόνα της τιμολόγησης για να διαμορφώσετε μια σταθερή στρατηγική τιμολόγησης. Θα σας βοηθήσει να λάβετε τεκμηριωμένες αποφάσεις για να διατηρήσετε την τιμή σας στο βέλτιστο εύρος για να κερδίσετε μέγιστα περιθώρια πωλήσεων και κέρδους.
  • Εξοικονομήστε χρόνο: Αντί να παρακολουθείτε μη αυτόματα τις τιμές των ανταγωνιστών σας και άλλα δεδομένα που σχετίζονται με το προϊόν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λογισμικό παρακολούθησης τιμών για να το κάνετε αυτόματα. Σας απελευθερώνει σημαντικό χρόνο που μπορείτε να αφιερώσετε σε άλλες παραγωγικές εργασίες.

Τώρα, εάν εξακολουθείτε να αναρωτιέστε γιατί χρειάζεστε το λογισμικό για αυτό, εάν μπορείτε να το κάνετε με μη αυτόματο τρόπο, περιμένετε.

Ναι, μπορείτε να πραγματοποιήσετε μη αυτόματη παρακολούθηση τιμών και άλλες σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το προϊόν από τους ιστότοπους των ανταγωνιστών σας. Αλλά έχει κάποια μειονεκτήματα.

Ας συγκρίνουμε τη μη αυτόματη και την αυτοματοποιημένη παρακολούθηση τιμών για να σας δώσουμε μια σαφή ιδέα.

Μη αυτόματη παρακολούθηση έναντι αυτοματοποιημένης παρακολούθησης

Χειροκίνητη Παρακολούθηση

Η μη αυτόματη παρακολούθηση σημαίνει μη αυτόματη παρακολούθηση των τιμών και άλλων πληροφοριών που σχετίζονται με το προϊόν από άτομα που δεν χρησιμοποιούν εφαρμογές λογισμικού. Παρακολουθούν τις αλλαγές τιμών στους ιστότοπους των ανταγωνιστών και τις τεκμηριώνουν χρησιμοποιώντας ένα σύστημα όπως υπολογιστικά φύλλα. Πρέπει επίσης να ανανεώνουν τα δεδομένα όπως και όταν αλλάζουν.

  • Συνεπάγεται χαμηλή οπτική της τρέχουσας αγοράς.
  • Έχει χαμηλότερη ικανότητα να ανταποκρίνεται στη μεταβαλλόμενη δυναμική της αγοράς.
  • Η διαδικασία απαιτεί πολύ κόπο, χρόνο και πόρους.
  • Απαιτεί από την ομάδα σας να παρακολουθεί συνεχώς την αλλαγή των τιμών, κάτι που είναι δύσκολο.
  • Δεν διαθέτει πόρους για να παρέχει ενεργή διαχείριση τιμών.
  • Τα μη αυτόματα μέσα γίνονται ταλαιπωρία όταν υπάρχουν πολλά προϊόντα για παρακολούθηση και η συλλογή και η διατήρηση δεδομένων είναι επίσης δύσκολη.
  • Μπορεί να περιλαμβάνει ανθρώπινα λάθη. Ως εκ τούτου, μπορεί να μην είναι βιώσιμο ανά πάσα στιγμή.
  10 καλύτερες πλατφόρμες φιλοξενίας για εφαρμογή Python

Αυτοματοποιημένη Παρακολούθηση Τιμών

Η παρακολούθηση τιμών με τη βοήθεια μιας εφαρμογής λογισμικού είναι η αυτοματοποιημένη παρακολούθηση ή παρακολούθηση τιμών. Είναι μια εξελιγμένη προσέγγιση που διευκολύνει την ομάδα σας και την εξουσιοδοτεί με ένα σύστημα που παρακολουθεί την τιμολόγηση και τη διατηρεί εύκολα στον κλάδο σας.

  • Προσφέρει πλήρη προβολή στην τρέχουσα αγορά.
  • Σας επιτρέπει να ανταποκριθείτε και να προσαρμοστείτε στη μεταβαλλόμενη δυναμική της αγοράς.
  • Λόγω της αυτοματοποιημένης παρακολούθησης τιμών και ενημερώσεων, η ομάδα σας δεν θα χρειαστεί να καταβάλει υπερβολική προσπάθεια και χρόνο, εξοικονομώντας πόρους.
  • Η ομάδα σας δεν χρειάζεται να παλεύει με την ενημέρωση των δεδομένων κάθε φορά που αλλάζει η τιμολόγηση. το λογισμικό μπορεί να το φροντίσει.
  • Είναι εύκολο ακόμα κι αν έχετε πολλά προϊόντα για παρακολούθηση
  • Δεν υπάρχουν ανθρώπινα σφάλματα, επομένως παρέχει μεγαλύτερη ακρίβεια δεδομένων.

Το καλύτερο εργαλείο παρακολούθησης τιμών

Ένα από τα καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης τιμών που μπορείτε να βρείτε στην αγορά είναι Οπτικοποίηση. Είναι ένα ισχυρό αλλά απλό εργαλείο για την ανάλυση αλλαγών που χρησιμοποιούν πάνω από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι. Μπορεί να σας ειδοποιεί μέσω email, Slack, κειμένου, API κ.λπ. και περιλαμβάνει χιλιάδες περιπτώσεις χρήσης για επαγγελματικές και προσωπικές εφαρμογές.

Περιπτώσεις χρήσης οπτικοποίησης

  • Οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το εργαλείο ανίχνευσης αλλαγών ιστότοπου για ανταγωνιστική ευφυΐα, παρακολούθηση της τιμολόγησης, της σελίδας ομάδας ή καριέρας, διαφημίσεις banner, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πολλά άλλα.
  • Οι ιδιώτες μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να βρουν τις καλύτερες προσφορές στο Amazon και σε άλλους ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου. Μπορεί επίσης να τους ειδοποιεί για αναζήτηση εργασίας, παρακολούθηση μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όταν τα επιθυμητά προϊόντα τους είναι ξανά σε απόθεμα ή νέα προϊόντα που μπορεί να τους αρέσουν στο eBay, το Craigslist κ.λπ.
  • Το Visualping είναι επίσης χρήσιμο σε νομικές προοπτικές. Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των κινδύνων συμμόρφωσης παρακολουθώντας τις αλλαγές στους κανονισμούς σε όλες τις δικαιοδοσίες για κλάδους με υψηλή ρύθμιση, όπως το επιχειρηματικό δίκαιο, το οικογενειακό δίκαιο και το εργατικό δυναμικό και την απασχόληση.
  • Είναι χρήσιμο στις συναλλαγές και τα οικονομικά να λαμβάνετε ειδοποίηση μόλις οι αλλαγές γίνουν διαθέσιμες δημόσια, κάτι που προηγουμένως δεν ήταν διαθέσιμο μέσω των τερματικών του Bloomberg.
  • Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Visualping στους ιστότοπούς τους για διασφάλιση ποιότητας, ενώ παράλληλα έχουν καλύτερο έλεγχο σε μη εγκεκριμένες ή τυχαίες αλλαγές. Μπορείτε να εντοπίσετε σελίδες που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης, προβολές για κινητά ή επιτραπέζιους υπολογιστές, ορατότητα από διάφορες χώρες και πολλά άλλα.
  • Το Visualping είναι επίσης χρήσιμο στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, ειδοποιώντας σας για παραβιάσεις ασφάλειας, διακοπές λειτουργίας DNS ή τυχαίες αλλαγές και αλλαγές στον κώδικα παρακολούθησης.
  Πώς να υπολογίσετε το περιθώριο [+ Margin Calculators]

Προσφορές

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Visualping για ειδοποιήσεις τιμών

Οδηγός χρήσης βήμα προς βήμα Οπτικοποίηση για παρακολούθηση τιμών:

  • Για να παρακολουθήσετε μια σελίδα προϊόντος για αλλαγές τιμών, μεταβείτε στο Αρχική σελίδα της Visualpingκαι επικολλήστε τη διεύθυνση URL της σελίδας στη γραμμή αναζήτησης. Κάντε κλικ στην επιλογή Μετάβαση.
  • Όταν εμφανιστεί η σελίδα προϊόντος, επιλέξτε την περιοχή της σελίδας που θέλετε να παρακολουθείτε – για ειδοποιήσεις πτώσης τιμής, αυτή είναι συνήθως η περιοχή της σελίδας με την αναγραφόμενη τιμή.
  • Στη συνέχεια, προσαρμόστε πόσο συχνά θέλετε η Visualping να ελέγχει για αλλαγές.
  • Συγουρεύομαι Επιλέγεται η οπτική σύγκριση. Αυτή είναι η καλύτερη λειτουργία παρακολούθησης για την παρακολούθηση των αλλαγών τιμών, καθώς παρακολουθεί τα εικονοστοιχεία ιστοσελίδων. Με το Visual-compare, οι ειδοποιήσεις μέσω email θα περιλαμβάνουν ένα στιγμιότυπο οθόνης της νέας τιμής που επισημαίνεται με κόκκινο.
  • Εισαγάγετε τη διεύθυνση email που θέλετε να λαμβάνετε τις ειδοποιήσεις αλλαγής τιμής.
  • Κάντε κλικ στο «Έναρξη παρακολούθησης». Στη συνέχεια, η Visualping θα σας στείλει ένα email, ζητώντας σας να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης για τον λογαριασμό σας.

Και τέλος!

Μόλις το Visualping εντοπίσει μια αλλαγή σελίδας, θα λάβετε μια ειδοποίηση πτώσης τιμής στο γραμματοκιβώτιό σας.

Visualping Τιμολόγηση

Τιμές για ιδιώτες: Προσφέρουν δύο τύπους τιμολόγησης – pay as you go και τιμολόγηση βάσει συνδρομής. Υπάρχουν διάφορα σχέδια:

  • Εκκίνηση: Δωρεάν, 65 επιταγές το μήνα, 2 σελίδες την ημέρα
  • Εντατική: 13 $/μήνα: 1200 επιταγές και 40 σελίδες την ημέρα, υποστήριξη email, υψηλή συχνότητα
  • Εντατική 4k: 24 $/μήνα: 4000 επιταγές και 130 σελίδες την ημέρα, υποστήριξη email, υψηλή συχνότητα
  • Intensive 10k: $58/μήνα, 10.000 επιταγές και 333 σελίδες την ημέρα, υποστήριξη email, υψηλή συχνότητα
  • Intensive 20k: $97/μήνα, 20.000 επιταγές και 667 σελίδες την ημέρα, υποστήριξη email, υψηλή συχνότητα

Τιμές για επιχειρήσεις: Η Visualping προσφέρει μια αποκλειστική υπηρεσία για επιχειρηματικά σχέδια και προηγμένες λειτουργίες με προτεραιότητα πρόσβασης για επιχειρήσεις. Τα σχέδια είναι:

  • Business 4k: 20 $/μήνα/χρήστης, 4.000 επιταγές το μήνα ανά χρήστη, 130 επιταγές την ημέρα
  • Business 10k: 48 $/μήνα/χρήστης, 10.000 επιταγές το μήνα ανά χρήστη, 333 επιταγές την ημέρα
  • Business 30k: 135 $/μήνα/χρήστης, 30.000 επιταγές το μήνα ανά χρήστη, 1000 επιταγές την ημέρα

Αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης προνόμια όπως αποκλειστική διαχείριση λογαριασμού, εκπαίδευση και επιδείξεις, τηλεφωνική υποστήριξη, χρόνο λειτουργίας 99% και ασφαλείς διακομιστές.

Επαγγελματικές συμβουλές κατά τη χρήση ενός εργαλείου παρακολούθησης τιμών

  • Αντί να εγγραφείτε σε γενικές λίστες email για να λαμβάνετε ειδοποίηση όταν αλλάζει η τιμή ενός προϊόντος, χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο ανίχνευσης αλλαγών ιστότοπου για να δημιουργήσετε στοχευμένες ειδοποιήσεις για συγκεκριμένες σελίδες προϊόντων.
  • Όταν χρησιμοποιείτε ένα εργαλείο ανίχνευσης αλλαγών ιστότοπου όπως το Visualping για την παρακολούθηση των αλλαγών τιμών, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει την περιοχή τιμών του προϊόντος για να αποφύγετε τη λήψη ψευδών ειδοποιήσεων.
  • Μέσα στον λογαριασμό σας Visualping, χρησιμοποιήστε τον πίνακα ελέγχου για να κάνετε αλλαγές στις σελίδες παρακολούθησης και να λαμβάνετε πιο ακριβείς ειδοποιήσεις μέσω email.
  • Εάν είναι διαθέσιμη, χρησιμοποιήστε τη δωρεάν έκδοση.

Συμπέρασμα 🧐

Εάν θέλετε να βρείτε τις καλύτερες διαδικτυακές προσφορές ή να παρακολουθείτε τις τιμές των ανταγωνιστών σας, ένα εργαλείο παρακολούθησης τιμών όπως το Visualping είναι ο καλύτερος τρόπος για να αυτοματοποιήσετε τη διαδικασία.