Αποφύγετε τον περιορισμό του λογαριασμού PayPal και τα παγωμένα κεφάλαια με αυτές τις 5 συμβουλές

Βασικά Takeaways

  • Το PayPal μπορεί να περιορίσει τον λογαριασμό σας για διάφορους λόγους, όπως συναλλαγές υψηλής αξίας ή αλλαγές σε προϊόντα που πωλούνται.
  • Για να αποφύγετε περιορισμούς, αποσύρετε κεφάλαια στρατηγικά, διατηρήστε ένα συνεπές μοτίβο συναλλαγών και τηρήστε τους όρους προστασίας των πωλητών.
  • Κρατήστε τους πελάτες ικανοποιημένους, αποφύγετε να αλλάζετε συχνά τα στοιχεία του λογαριασμού και έχετε μια εφεδρική πύλη πληρωμής σε περίπτωση περιορισμών.

Το PayPal κάνει εύκολη την ηλεκτρονική πληρωμή. δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό. Αλλά το PayPal μπορεί επίσης να είναι η πηγή τεράστιας απογοήτευσης εάν λάβετε μια προειδοποίηση περιορισμού του λογαριασμού PayPal, χάρη στην αυστηρή καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και μερικές φορές λιγότερο από διαφανή μέτρα ασφαλείας.

Αν και είναι εύκολο να αποφύγετε αυτούς τους περιορισμούς τηρώντας τους όρους χρήσης του PayPal, ορισμένοι λογαριασμοί περιορίζονται για απροσδόκητους λόγους. Λοιπόν, τι προκαλεί αυτούς τους περιορισμούς και πώς τους αποφεύγετε;

Τι προκαλεί περιορισμούς λογαριασμού PayPal;

Οι περιορισμοί του λογαριασμού PayPal μπορούν να προκληθούν από παράγοντες που δεν αντιβαίνουν απαραίτητα στους όρους και τις προϋποθέσεις του PayPal, αλλά από οτιδήποτε δημιουργεί υποψίες, όπως:

  • Ασυνήθιστα υψηλές συναλλαγές. Το PayPal φιλοξενεί ένα ευρύ φάσμα τιμών συναλλαγών, αλλά μπορεί να αντιληφθεί μια ασυνήθιστη αύξηση των συναλλαγών ως ένδειξη δόλιας δραστηριότητας ή μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης και, ως εκ τούτου, να την περιορίσει προσωρινά για να φτάσει στο κάτω μέρος της.
  • Ξαφνικές αλλαγές προϊόντων πώλησης. Για να δημιουργήσετε έναν επαγγελματικό λογαριασμό στο PayPal, πρέπει να διευκρινίσετε τον τύπο των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρετε. Έτσι, όταν ξαφνικά αλλάζετε τα προϊόντα πωλήσεών σας, για παράδειγμα, από την πώληση ρούχων στην πώληση προϊόντων υψηλού κινδύνου όπως κοσμήματα, το PayPal θα περιορίσει προσωρινά τον λογαριασμό σας για να ελέγξει εάν συμμορφώνεστε με τις πολιτικές και τους κανονισμούς του.
  • Συναλλαγές εκτός της κανονικής σας περιοχής. Το PayPal παρακολουθεί ενεργά τις συναλλαγές για να εντοπίσει πιθανές απειλές για την ασφάλεια. Για παράδειγμα, όταν οι συναλλαγές πραγματοποιούνται ξαφνικά σε μια άγνωστη τοποθεσία, μπορεί να τις επισημάνει ως μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον λογαριασμό και να ζητήσει ένα προσωρινό όριο μέχρι να ενημερώσετε διαφορετικά.
  • Αλλαγές στα στοιχεία του λογαριασμού. Οι συχνές αλλαγές στις πληροφορίες του λογαριασμού, ιδιαίτερα στις διευθύνσεις email και στους συνδεδεμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, μπορούν να ενεργοποιήσουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας του PayPal. Αυτό το μέτρο αποτρέπει τους χρήστες από την πώληση λογαριασμών. Επιπλέον, τέτοιες αλλαγές θα μπορούσαν να υποδηλώνουν μη εξουσιοδοτημένη προσπάθεια πρόσβασης στον λογαριασμό.
  • Διαφωνίες, αξιώσεις και αντιστροφές χρεώσεων. Τα συχνά παράπονα κατά ενός λογαριασμού PayPal θα εγείρουν φυσικά ανησυχίες σχετικά με την αξιοπιστία του χρήστη και, κατ’ επέκταση, τη συμμόρφωση με τις πολιτικές του PayPal. Ως εκ τούτου, ο λογαριασμός μπορεί να είναι περιορισμένος και εάν υπάρχουν σαφείς αποδείξεις για παραβιάσεις, ο λογαριασμός θα αποκλειστεί οριστικά.
  Πώς να προσθέσετε νέα κουμπιά στην κορδέλα του Microsoft Office

Εάν χρησιμοποιείτε τακτικά το PayPal για online συναλλαγές, οι πιθανότητες να αντιμετωπίσετε περιορισμό λογαριασμού είναι υψηλές λόγω όλων αυτών των παραγόντων. (Δυστυχώς, εξακολουθούν να είναι υψηλότερα για επαγγελματικούς λογαριασμούς και για αυτούς που πραγματοποιούν πολλές συναλλαγές γενικά). Ωστόσο, υπάρχουν πολλά μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να αποφύγετε τον περιορισμό του λογαριασμού PayPal.

Πώς να αποφύγετε τους περιορισμούς λογαριασμού PayPal

Για τους περισσότερους ανθρώπους, η αποφυγή περιορισμών λογαριασμού PayPal είναι τόσο εύκολη όσο και η διασφάλιση ότι δεν κάνετε τίποτα παράνομο. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει το PayPal για χρόνια και δεν αντιμετώπισαν ποτέ περιορισμό λογαριασμού ή ακόμα και άλλα προβλήματα με το PayPal. Ωστόσο, περιστασιακά εμφανίζονται περιπτώσεις ατόμων που συμμορφώνονται με όλους τους όρους χρήσης του PayPal και εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν περιορισμούς λογαριασμού, επομένως είναι συνετό να γνωρίζετε πώς να αποφύγετε τους περιορισμούς λογαριασμού PayPal.

1. Απόσυρση κεφαλαίων Στρατηγικά

Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να αποφύγετε να κρατάτε πολλά χρήματα στον λογαριασμό σας στο PayPal. Κάθε φορά που λαμβάνετε πληρωμές, είναι ασφαλέστερο να κάνετε ανάληψη για να αποφύγετε το κλείδωμα σε περίπτωση περιορισμού του λογαριασμού.

  Οι 12 καλύτερες ταξιδιωτικές/φορητές οθόνες για να συνεχίσετε στο επόμενο ταξίδι σας

Ωστόσο, το PayPal μπορεί επίσης να θεωρήσει την ανάληψη μεγάλων ποσών ως ύποπτη. Αντίθετα, σκεφτείτε ένα σταθερό και συνεπές μοτίβο απόσυρσης. Με αυτόν τον τρόπο, δεν φαίνεται να υπάρχει καμία αταξία.

2. Αποφύγετε να κάνετε ασυνήθιστες συναλλαγές

Το PayPal παρακολουθεί τις συναλλαγές και μπορεί να εντοπίσει αυτόματα μοτίβα που αποκλίνουν από το κανονικό. Προσπαθήστε να διατηρήσετε ένα συνεπές μοτίβο συναλλαγών για να αποτρέψετε την επισήμανση του λογαριασμού σας στο PayPal.

Οι κανονικοί λογαριασμοί PayPal μπορούν να πραγματοποιήσουν συναλλαγές έως και 4.000 $, ενώ οι επαληθευμένοι λογαριασμοί μπορούν να στείλουν έως και 10.000 $ σε μία μόνο συναλλαγή. Μπορείτε να αναλύσετε τις πληρωμές σε δόσεις ανάλογα με το όριο συναλλαγών του λογαριασμού σας, διασφαλίζοντας παράλληλα σταθερά ποσά. Διαφορετικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το PayPal ως εναλλακτικό Payoneer για την επεξεργασία των πληρωμών σας.

3. Πληρείτε τους Όρους Προστασίας Πωλητών PayPal

Οι όροι προστασίας πωλητών σας προστατεύουν ως πωλητή από ορισμένες μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές και αξιώσεις από άτομα που ενδέχεται να έχουν κακόβουλες προθέσεις αφού τους παραδώσετε προϊόντα ή υπηρεσίες. Δυστυχώς, η κακία πελατών είναι εκτός ελέγχου.

Η καλύτερη προστασία σας είναι να τεκμηριώσετε τα πάντα κατά τη διάρκεια μιας συναλλαγής, από την απόδειξη ταχυδρομικών τελών, την απόδειξη παράδοσης, τις υπηρεσίες, τα ταξιδιωτικά εισιτήρια, τις ημερομηνίες παράδοσης και τη διεύθυνση του παραλήπτη. Σε περίπτωση κακόβουλης διαφωνίας, αξίωσης ή αντιστροφής χρέωσης, θα δείξετε αποδεικτικά στοιχεία και θα προστατεύσετε τον λογαριασμό σας από περιορισμούς.

4. Βεβαιωθείτε ότι οι αγοραστές σας είναι ικανοποιημένοι

Το να κρατάτε τους πελάτες σας ευχαριστημένους είναι αναπόσπαστο στοιχείο για τη διατήρηση ενός υγιούς λογαριασμού PayPal, εάν διαχειρίζεστε μια διαδικτυακή επιχείρηση. Δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε διαφωνίες από δυσαρεστημένους πελάτες, όπως και το PayPal.

Δώστε προτεραιότητα στις εξαιρετικές υπηρεσίες, αντιμετωπίστε γρήγορα τις ανησυχίες και εξασφαλίστε σαφή επικοινωνία με τους πελάτες ή τους πελάτες σας για να μειώσετε τις πιθανότητες παραπόνων. Γνωρίζουμε ότι μερικές φορές είναι πιο εύκολο να το πεις παρά να το κάνεις, και μερικοί άνθρωποι θα εκμεταλλευτούν το PayPal για να προσπαθήσουν να πάρουν κάτι δωρεάν. Όμως, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το PayPal για τον σκοπό που προορίζονται, το να διατηρείτε τους πραγματικούς πελάτες σας γλυκούς είναι κάτι το αδιανόητο.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα εκτυπωτή "Αποτυχία φίλτρου" σε Mac

Επίσης, ασχολείστε μόνο με άτομα που μπορείτε να εμπιστευτείτε για να αποφύγετε την απώλεια χρημάτων από απάτες με PayPal.

5. Αποφύγετε την τακτική αλλαγή των στοιχείων του λογαριασμού σας

Το PayPal έχει μεγάλη σημασία στην πρόληψη των παράνομων πληρωμών και ένας σημαντικός διευκολυντής αυτών των συμβάντων είναι η δυνατότητα των χρηστών να αλλάζουν τα στοιχεία τους κατά βούληση. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, το PayPal περιορίζει πόσο συχνά μπορείτε να αλλάζετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας και θα επισημαίνει τον λογαριασμό σας εάν το κάνετε τακτικά.

Κατά την εγγραφή σας για λογαριασμό PayPal ή την επαλήθευση της ταυτότητάς σας, χρησιμοποιήστε σωστά και συνεπή στοιχεία, ώστε να μην χρειάζεται να τα αλλάξετε ποτέ. Εάν πρέπει να αλλάξετε μερικές λεπτομέρειες αργότερα, κάντε το μόνο περιστασιακά. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα πέσετε στο ραντάρ της ασφάλειας του PayPal.

Τι να κάνετε εάν ο λογαριασμός σας στο PayPal είναι περιορισμένος

Παρά το γεγονός ότι κάνετε τα πάντα σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του PayPal, εξακολουθείτε να υπάρχει πιθανότητα ο λογαριασμός σας να περιοριστεί. Εάν συμβεί, πρέπει να ρωτήσετε για τους περιορισμούς με έναν αντιπρόσωπο εξυπηρέτησης πελατών της PayPal.

  • Κάντε κλικ στη Βοήθεια στο κύριο μενού, μετακινηθείτε προς τα κάτω στη σελίδα Βοήθεια και επιλέξτε Επικοινωνήστε μαζί μας.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Στείλτε μας μήνυμα. Αυτό θα σας ζητήσει ένα αναδυόμενο παράθυρο διασύνδεσης συνομιλίας όπου μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με έναν αντιπρόσωπο εξυπηρέτησης πελατών σχετικά με το ζήτημα.
  • Τα ζητήματα περιορισμού του λογαριασμού PayPal συχνά χρειάζονται λίγο χρόνο για να επιλυθούν, γι’ αυτό να είστε υπομονετικοί καθώς τα αντιμετωπίζουν. Για βέλτιστη πρακτική, παρέχετε αρκετές πληροφορίες για να επιταχύνετε τη διαδικασία επίλυσης, ειδικά όταν σας ζητηθεί.

    Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι ο λογαριασμός σας στο PayPal θα αντιμετωπίσει προειδοποίηση περιορισμού. Έτσι, εκτός από το να διασφαλίσετε ότι οι δραστηριότητες του λογαριασμού σας είναι κανονικές και συνεπείς, σκεφτείτε να δημιουργήσετε λογαριασμούς σε εναλλακτικές πύλες πληρωμών όπως το Cash App, το Payoneer και το Venmo. Με αυτόν τον τρόπο, έχετε ένα εναλλακτικό σχέδιο για να συνεχίσετε τις συναλλαγές σας στο διαδίκτυο καθώς το PayPal διορθώνει έναν περιορισμό λογαριασμού.