Είναι τα δωρεάν VPN πιο αργά από τα επί πληρωμή VPN;

Βασικά Takeaways

  • Τα δωρεάν VPN έχουν συχνά περιορισμούς και δυνητικά χαμηλότερες ταχύτητες σύνδεσης σε σύγκριση με τα επί πληρωμή VPN.
  • Ωστόσο, τα αποτελέσματα δοκιμών δείχνουν ότι η δωρεάν και επί πληρωμή εκδόσεις του Tunnelbear VPN έχουν παρόμοιες ταχύτητες σύνδεσης.
  • Μπορεί να μην είναι απαραίτητη η αναβάθμιση σε VPN επί πληρωμή για καλύτερες ταχύτητες, καθώς ορισμένα δωρεάν VPN προσφέρουν συγκρίσιμη απόδοση.

Είναι πάντα δελεαστικό να επιλέγετε ένα δωρεάν VPN για να εξοικονομήσετε χρήματα, αλλά αυτές οι υπηρεσίες έχουν συχνά μειονεκτήματα. Αλλά τα VPN επί πληρωμή είναι πιο γρήγορα από τα δωρεάν αντίστοιχά τους ή υπάρχει μικρή ή καθόλου διαφορά εδώ;

Δωρεάν έναντι επί πληρωμή VPN: Ποιο είναι πιο γρήγορο;

Οι δωρεάν εκδόσεις μιας εφαρμογής freemium συνοδεύονται από ορισμένα μειονεκτήματα και περιορισμούς, τα οποία τίθενται σε εφαρμογή για να ενθαρρύνουν τις συνδρομές. Οι εφαρμογές VPN δεν αποτελούν εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα.

Ορισμένες εφαρμογές VPN είναι εντελώς δωρεάν, άλλες πληρώνονται μόνο και κάποιες προσφέρουν και τις δύο επιλογές. Εάν το VPN που χρησιμοποιείτε προσφέρει την τελευταία επιλογή, τότε είναι πιθανό η δωρεάν έκδοση να συνοδεύεται από σχετικά χαμηλό όριο δεδομένων και περιορισμένες τοποθεσίες διακομιστή. Άλλες λειτουργίες, όπως ένας διακόπτης προστασίας VPN ή οι επιλογές πρωτοκόλλου VPN, ενδέχεται επίσης να μην είναι διαθέσιμες στα δωρεάν μέλη.

  Τα καλύτερα δίκτυα VPN για 2024 (Μάιος)

Υπάρχουν πρόσθετες ανησυχίες σχετικά με τη χρήση δωρεάν VPN, ιδιαίτερα σχετικά με την καταγραφή δεδομένων. Αλλά εδώ, θα συζητήσουμε εάν τα δωρεάν VPN είναι πιο αργά από τα επί πληρωμή VPN.

Για να συγκρίνουμε τις ταχύτητες σύνδεσης των δωρεάν και των VPN, θα συγκρίνουμε τις δωρεάν και επί πληρωμή εκδόσεις μιας πολύ γνωστής υπηρεσίας: του Tunnelbear.

Μια γρήγορη επισκόπηση των αποτελεσμάτων που ελήφθησαν μπορείτε να δείτε παρακάτω. Εμφανίζονται τόσο τα αποτελέσματα της ταχύτητας λήψης όσο και μεταφόρτωσης για κάθε δοκιμή.

Χωρίς VPN

Δωρεάν VPN Tunnelbear

Επί πληρωμή Tunnelbear VPN

Κατά την Περιήγηση

Λήψη: 74,16 Mbps Μεταφόρτωση: 17,87 Mbps

Λήψη: 71,57 Mbps Μεταφόρτωση: 10,01 Mbps

Λήψη: 73,72 Mbps Μεταφόρτωση: 18,22 Mbps

Κατά τη ροή

Λήψη: 73,53 Mbps Μεταφόρτωση: 17,84 Mbps

Λήψη: 69,79 Mbps Μεταφόρτωση: 16,23 Mbps

Λήψη: 73,64 Mbps Μεταφόρτωση: 17,14 Mbps

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού

Λήψη: 74,48 Mbps Μεταφόρτωση: 17,21 Mbps

Λήψη: 73,63 Mbps Μεταφόρτωση: 17,02 Mbps

Λήψη: 72,30 Mbps Μεταφόρτωση: 17,48 Mbps

Τώρα, ας μπούμε σε λίγο περισσότερες λεπτομέρειες, ξεκινώντας με το δωρεάν VPN του Tunnelbear.

Δοκιμή ταχυτήτων χωρίς VPN

Πριν ελέγξουμε εάν το δωρεάν VPN είναι πιο αργό από το επί πληρωμή VPN, πρέπει να μετρήσουμε την ταχύτητα της σύνδεσής μας στο Διαδίκτυο χωρίς VPN.

  Πώς να εγκαταστήσετε ένα VPN σε έναν δρομολογητή [All Major Brands]

Χωρίς VPN, Περιήγηση

Χωρίς VPN, ροή στο YouTube

Χωρίς VPN, Παιχνίδια στο Steam

Τώρα, ας δούμε την ταχύτητα του δωρεάν VPN του Tunnelbear στις ίδιες συνθήκες.

Δωρεάν ταχύτητες VPN του Tunnelbear

Υπάρχουν ορισμένοι προφανείς περιορισμοί που θα αντιμετωπίσουν οι δωρεάν χρήστες του Tunnelbear VPN. Αυτά περιλαμβάνουν όριο δεδομένων 2 GB, περιορισμένη χρήση συσκευής και περιορισμένες τοποθεσίες διακομιστή. Τι γίνεται όμως με την ταχύτητα;

Το δωρεάν VPN Tunnelbear συνδέθηκε σε έναν απομακρυσμένο διακομιστή στη Γαλλία για κάθε δοκιμή ταχύτητας. Να τι βρήκαμε.

Δωρεάν VPN Ενεργό, Περιήγηση

Προφανώς, η ενεργοποίηση του VPN έχει αρνητική επίδραση τόσο στην ταχύτητα λήψης όσο και στη μεταφόρτωση. Ενώ η ταχύτητα λήψης μειώθηκε κατά 2,82 Mbps, η ταχύτητα μεταφόρτωσης μειώθηκε κατά 7,71 Mbps. Τι γίνεται όμως αν προχωρήσουμε πέρα ​​από την περιήγηση;

Δωρεάν VPN Ενεργό, ροή στο YouTube

Δωρεάν VPN Active, Gaming στο Steam

Προφανώς, οι ταχύτητες λήψης επηρεάζονται κάπως αρνητικά από την ενεργοποίηση του VPN, αλλά όχι σε σκληρό βαθμό. Λοιπόν, πώς μετριέται το πληρωμένο VPN;

Ταχύτητες VPN επί πληρωμή του Tunnelbear

Λοιπόν, αλλάζουν οι ταχύτητες σύνδεσης με μια πληρωμένη συνδρομή Tunnelbear VPN;

Ενεργό VPN επί πληρωμή, περιήγηση

Ενεργό VPN επί πληρωμή, ροή στο YouTube

Επί πληρωμή VPN Active, Gaming στο Steam

Οι ταχύτητες λήψης και μεταφόρτωσης όταν τα δωρεάν και επί πληρωμή VPN ήταν ενεργά δεν διαφέρουν πάρα πολύ. Ενώ το επί πληρωμή VPN παρείχε ελαφρώς υψηλότερη ταχύτητα λήψης κατά την περιήγηση και τη ροή, το δωρεάν VPN παρείχε υψηλότερη ταχύτητα παιχνιδιού. Αυτές οι παραλλαγές είναι μόνο λίγα Mbps, κάτι που δεν θα πρέπει να επηρεάζει πολύ τους χρόνους φόρτωσης.

  Μείνετε ασφαλείς με αυτά τα 7 καλύτερα VPN Chromebook

Σε όλες τις δοκιμές, το VPN επί πληρωμή παρείχε υψηλότερες ταχύτητες μεταφόρτωσης από το δωρεάν VPN, αλλά και πάλι, αυτές οι παραλλαγές ήταν ελάχιστες.

Διαφέρουν οι ταχύτητες VPN επί πληρωμή και δωρεάν;

Σε αυτό το παράδειγμα, όχι. Το Tunnelbear χρησιμοποιεί την ίδια υπηρεσία VPN στις επί πληρωμή και δωρεάν εκδόσεις του.

Σελίδα βοήθειας του Tunnelbear αναφέρει, «Όλα τα προγράμματα TunnelBear, δωρεάν και επί πληρωμή, έχουν τα ίδια επίπεδα απόδοσης». Τα αποτελέσματα των δοκιμών μας αντικατοπτρίζουν αυτή τη δήλωση, καθώς δεν υπήρχαν σημαντικές διαφορές στις ταχύτητες σύνδεσης μεταξύ των δωρεάν και επί πληρωμή VPN.

Τώρα, ενώ αυτή η δοκιμή περιορίζεται σε έναν πάροχο VPN, δείχνει ότι μπορεί να μην χρειαστεί να κάνετε αναβάθμιση από το δωρεάν VPN στην επί πληρωμή υπηρεσία του για να επιτύχετε καλύτερες ταχύτητες. Προτού πληρώσετε χρήματα, ελέγξτε εάν τα δωρεάν και επί πληρωμή προγράμματα των επιλεγμένων παρόχων σας χρησιμοποιούν το ίδιο υλικό και λογισμικό, καθώς αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι και οι δύο εκδόσεις προσφέρουν παρόμοιες ταχύτητες. Επιπλέον, εάν ο πάροχος VPN προσφέρει μια δωρεάν δοκιμή της premium υπηρεσίας του, γιατί να μην το πάρετε για μια περιστροφή και να συγκρίνετε μόνοι σας τις ταχύτητες χρησιμοποιώντας ένα παρόμοιο σύστημα δοκιμών με το δικό μας;