Αποτρέψτε τη διαρροή δεδομένων και διατηρήστε το απόρρητο [+8 Tools]

Μια υπηρεσία εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN) προστατεύει τη σύνδεσή σας στο δίκτυο για να βελτιώσει το απόρρητό σας στο διαδίκτυο.

Ο ISP σας δεν μπορεί να παρακολουθεί τις δραστηριότητές σας όταν χρησιμοποιείτε VPN. Ομοίως, κανένας κακόβουλος παράγοντας δεν μπορεί να κατασκοπεύει τις δραστηριότητές σας, δεδομένου ότι οι συνδέσεις δικτύου σας παραμένουν πάντα κρυπτογραφημένες.

Τι γίνεται όμως αν το δίκτυό σας αποσυνδεθεί/επανασυνδεθεί για λίγο; Τι γίνεται αν η σύνδεση πέσει για οποιονδήποτε λόγο;

Λοιπόν, αυτό εκθέτει τη δραστηριότητά σας στο Διαδίκτυο στον ISP και αφαιρεί το απόρρητο που ελπίζατε να αποκτήσετε.

Με άλλα λόγια, οι συνδέσεις σας γίνονται ανασφαλείς.

Τότε είναι χρήσιμος ο διακόπτης “VPN Kill Switch”. Λοιπόν, τι είναι ένας διακόπτης kill VPN;

VPN Kill Switch: Τα βασικά

Ένας διακόπτης προστασίας VPN αποτρέπει την έκθεση της ασφαλούς σύνδεσής σας VPN σε περίπτωση αποτυχίας δικτύου, είτε από την πλευρά σας είτε από την υπηρεσία VPN.

Με άλλα λόγια, δεν επιτρέπει στη συσκευή σας να συνδεθεί στο διαδίκτυο εάν πέσει η σύνδεση VPN.

Πολλά από τα δημοφιλή δωρεάν και premium VPN προσφέρουν τη δυνατότητα.

Θα χρειαστεί να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία διακόπτη VPN Kill από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής VPN για να τη χρησιμοποιήσετε, η οποία λειτουργεί σε επιτραπέζιους υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα.

Για ορισμένους χρήστες, τα σφάλματα σύνδεσης μπορεί να μην είναι τυπικά, επομένως μπορεί να πιστεύετε ότι δεν χρειάζεται να ενεργοποιήσετε το διακόπτη εξάλειψης VPN.

Ωστόσο, ακόμη και λίγα δευτερόλεπτα πτώσης δικτύου μπορεί να εκθέσει την ταυτότητα και τις δραστηριότητές σας στο δίκτυο στον ISP και τις υπηρεσίες web. Όταν συνδέεστε σε μια υπηρεσία VPN, το δίκτυό σας παραμένει κρυπτογραφημένο (δρομολογείται μέσω ασφαλούς καναλιού). Εάν πέσει, η σύνδεση γίνεται μη κρυπτογραφημένη, καθιστώντας την ανασφαλή.

Επομένως, εάν είστε αυστηροί σχετικά με το απόρρητό σας στο διαδίκτυο και θέλετε να είστε συνδεδεμένοι σε μια υπηρεσία VPN όλη την ώρα, ένας διακόπτης σκοτώματος VPN είναι απαραίτητος.

Λάβετε υπόψη ότι ο διακόπτης kill VPN μερικές φορές μπορεί να είναι λίγο άβολος, δεδομένου ότι δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο χωρίς VPN. Ορισμένοι ιστότοποι ή υπηρεσίες δεν λειτουργούν καλά με το VPN (ή φορτώνονται αργά). Έτσι, σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα και να την ενεργοποιήσετε ξανά για να αποκτήσετε αυτό που ψάχνετε.

Χαρακτηριστικά του VPN Kill Switch

Τεχνικά, τα χαρακτηριστικά αυτού που κάνει είναι αυτονόητα. Ωστόσο, για να τονίσουμε τι αποκομίζετε από αυτό, ακολουθούν πράγματα που μπορούν να συνοψιστούν για να το περιγράψουν:

  • Επιπλέον επίπεδο ασφαλείας για την προστασία της πραγματικής σας διεύθυνσης IP
  • Διασφαλίστε την ιδιωτικότητα και την ανωνυμία
  • Βεβαιωθείτε ότι η σύνδεση δικτύου παραμένει κρυπτογραφημένη
  • Εντοπισμός πτώσης δικτύου
  Ένα φύλλο εξαπάτησης για εφαρμογές επεξεργασίας βίντεο για το iPhone σας

Πλεονεκτήματα του VPN Kill Switch

Τεχνικά, η περίπτωση χρήσης του εξηγεί ήδη τα πλεονεκτήματά του (λίγο αυτονόητα), καθιστώντας το ένα από τα χαρακτηριστικά VPN που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αγορά ενός VPN.

Για να σας δώσω μια ευρύτερη ιδέα σε μερικά σημεία, επιτρέψτε μου να επισημάνω τα οφέλη ενός διακόπτη kill VPN:

  • Παρέχει ασφάλεια για να διατηρείτε τη σύνδεσή σας ασφαλή
  • Δεν εκθέτει τις δραστηριότητές σας στο Διαδίκτυο στον ISP σας
  • Αποτρέπει την ανασφαλή σύνδεση δικτύου στη συσκευή σας
  • Διατηρεί το απόρρητό σας στο διαδίκτυο όπως ακριβώς σκοπεύατε

Χρησιμοποιήστε τον διακόπτη Cases of Kill

Με τα πλεονεκτήματα που αναφέρθηκαν, έχετε ορισμένες ειδικές περιπτώσεις χρήσης για τη λειτουργία.

Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  • Οι δημοσιογράφοι που ασχολούνται με ευαίσθητες πληροφορίες θα πρέπει να χρησιμοποιούν έναν διακόπτη kill για να κρατούν κρυφές την ταυτότητά τους.
  • Οι επαγγελματίες ασφάλειας μπορούν να θεωρήσουν χρήσιμο να βελτιώσουν το απόρρητο και την ασφάλειά τους, ενώ εστιάζουν σε ό,τι έχει μεγαλύτερη σημασία για αυτούς.
  • Σε χώρες όπου επικρατεί η λογοκρισία, ο διακόπτης kill μπορεί να σημαίνει ζωή ή θάνατο. Εάν η κυβέρνηση ανακαλύψει ότι έχετε παρακάμψει τους περιορισμούς δικτύου, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει μια ποικιλία κυρώσεων.
  • Οι επαγγελματίες του ψηφιακού μάρκετινγκ μπορούν επίσης να το χρησιμοποιούν πάντα για να εμφανίζονται συνδεδεμένοι από διαφορετικές τοποθεσίες για ερευνητικούς σκοπούς.
  • Για οποιοδήποτε άτομο, εάν έχετε πρόσβαση σε έναν ιστότοπο με περιορισμένη πρόσβαση και δεν θέλετε να εκθέσετε τη διεύθυνση IP σας, θα πρέπει να είναι χρήσιμο.

Πώς λειτουργεί το VPN Kill Switch;

Ο διακόπτης kill VPN είναι μια λειτουργία παρακολούθησης και αποκλεισμού που ελέγχει εάν η σύνδεση VPN είναι άθικτη.

Εάν εντοπίσει ότι η κρυπτογραφημένη σύνδεση VPN πέφτει, περιορίζει τη συσκευή από την πλήρη πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Για να αναλύσουμε τη διαδικασία, ακολουθούν τέσσερα βήματα που την εξηγούν:

  • Παρακολούθηση: Διατηρεί μια καρτέλα για τη σύνδεσή σας σε πραγματικό χρόνο. Εάν υπάρξει αλλαγή στο δίκτυο, αναλύεται η κατάσταση του δικτύου.
  • Ανίχνευση: Όταν επίκειται μια αλλαγή δικτύου, η δυνατότητα εντοπίζει πρόβλημα σύνδεσης ή πτώση.
  • Αποσύνδεση: Σύμφωνα με τη φάση ανίχνευσης, εάν εντοπίσει πτώση δικτύου, η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο θα αποσυνδεθεί από το υπόλοιπο σύστημα ανάλογα με τον τύπο του διακόπτη kill. Μπορεί να αποκοπεί εντελώς ή για συγκεκριμένες εφαρμογές.
  • Επανασύνδεση: Για αποφυγή ταλαιπωρίας, η λειτουργία ελέγχει συνεχώς την κατάσταση του δικτύου. Εάν εντοπίσει ότι είναι φυσιολογικό, θα προσπαθήσει να επανασυνδέσει τη σύνδεσή σας VPN και να συνεχίσει την πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Ορισμένες λειτουργίες σάς επιτρέπουν να φιλτράρετε αυτό που θέλετε να αποκλείσετε (για παράδειγμα, συγκεκριμένες εφαρμογές). Έτσι, σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο ακόμα και όταν η σύνδεσή σας VPN έχει διακοπεί για εργασίες που δεν απαιτούν ασφαλή κρυπτογραφημένη σύνδεση.

  Το μεγαλύτερο σημαίνει πραγματικά καλύτερο;

Η ακριβής λειτουργία (παρακολούθηση + αποκλεισμός) μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του διακόπτη σκοτώματος VPN που διατίθεται με την υπηρεσία VPN που χρησιμοποιείτε.

Τύποι VPN Kill Switch

Η δυνατότητα kill switch δεν είναι αρκετή. Πρέπει να είστε σίγουροι ότι έχετε τον ακριβή έλεγχο του τι χρειάζεστε για να ασφαλίσετε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο. Για ορισμένους χρήστες, απαιτείται διακόπτης kill σε επίπεδο συστήματος και για άλλους, βοηθάει ένας τύπος σε επίπεδο εφαρμογής. Εδώ είναι περισσότερα για αυτούς:

#1. Διακόπτης Kill VPN σε επίπεδο συστήματος

Με αυτόν τον τύπο διακόπτη kill VPN, η πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε ολόκληρο το σύστημα διακόπτεται εάν παρουσιαστεί η σύνδεση VPN ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα σύνδεσης.

Αυτό μπορεί να είναι άβολο όταν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο, αλλά υπάρχει πρόβλημα σύνδεσης VPN.

#2. Διακόπτης Kill VPN σε επίπεδο εφαρμογής

Με αυτό, μπορείτε να επιτρέψετε σε ορισμένες εφαρμογές και υπηρεσίες να παρακάμψουν τον περιορισμό και να συνδεθούν στο διαδίκτυο μέσω ενός μη κρυπτογραφημένου καναλιού.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτές οι υπηρεσίες και ο ISP σας θα μπορούν να παρακολουθούν αυτές τις δραστηριότητες. Επομένως, φροντίστε να επιτρέπετε μόνο εφαρμογές που δεν ασχολούνται με ευαίσθητες πληροφορίες.

Τι συμβαίνει εάν δεν χρησιμοποιείτε τον διακόπτη VPN Kill;

Ένα VPN σάς δίνει μια νέα ταυτότητα για το Διαδίκτυο, κάνοντας τις υπηρεσίες και τις πλατφόρμες να αποκτούν μια νέα διεύθυνση IP που δεν αποκαλύπτει την τοποθεσία και την ταυτότητά σας.

Ομοίως, κρυπτογραφεί τη σύνδεση, έτσι ο ISP σας δεν μαθαίνει για τη δραστηριότητα περιήγησής σας.

Σημειώστε ότι ένα VPN δεν σας καθιστά εντελώς ανώνυμους, αλλά ενισχύει το απόρρητό σας.

Έτσι, εάν δεν χρησιμοποιείτε έναν διακόπτη VPN Kill, μια μικρή διακύμανση δικτύου από τον πάροχο υπηρεσιών σας ή τον πάροχο VPN μπορεί να εκθέσει την πραγματική σας διεύθυνση IP στις υπηρεσίες web.

Επιπλέον, θα αποκαλυφθεί επίσης η κατά προσέγγιση τοποθεσία (ή η χώρα προέλευσης).

Ο ISP σας μπορεί να δει μέσω της κυκλοφορίας του δικτύου σας, λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα DNS, και η σύνδεση δεν θα παραμένει πλέον μη κρυπτογραφημένη.

Πώς να επιλέξετε ένα VPN με τον καλύτερο διακόπτη Kill;

Για το βιομηχανικό πρότυπο, οι πιο δημοφιλείς επιλογές παρέχουν έναν διακόπτη kill που σας επιτρέπει να αναλάβετε τον έλεγχο του απορρήτου και της ασφάλειας του δικτύου σας.

Εάν μπορείτε να βρείτε μια δοκιμαστική προσφορά ή μια προσφορά εγγύησης επιστροφής χρημάτων για ένα VPN, ίσως θέλετε να δώσετε την πρώτη προτίμηση για να δοκιμάσετε τη λειτουργία kill-switch καθώς χρησιμοποιείτε και αποφασίζετε να επιστρέψετε τα χρήματα ή να συνεχίσετε την υπηρεσία.

Δεν θα πρέπει να είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα kill switch.

Επιπλέον, μπορείτε να αναζητήσετε χρήσιμους πόρους ή τεκμηρίωση στο VPN για να γνωρίζετε την τεχνική υλοποίηση. Φυσικά, δεν μπορεί κάθε χρήστης να έχει χρόνο για αυτό. θα πρέπει να προσπαθήσετε να το μάθετε πριν αγοράσετε το VPN.

Τώρα, εξερευνούμε μια λίστα παρόχων VPN που εφαρμόζουν τη δυνατότητα kill switch, προσφέροντας μια απρόσκοπτη εμπειρία ως επί το πλείστον. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν:

  Πόσο συμβατά είναι τα Xbox Series X και S;

NordVPN

Το NordVPN το ονομάζει αυτόματο διακόπτη Kill. Αναφέρουν ότι το NordVPN έχει δύο εκδόσεις της δυνατότητας.

Μπορείτε να αποκλείσετε συνδέσεις και να επιλέξετε συγκεκριμένες εφαρμογές για να παρακάμψετε τη δυνατότητα ασφαλείας. Η επιλογή μπορεί να λειτουργεί διαφορετικά όταν χρησιμοποιείται σε Windows και άλλες πλατφόρμες.

ProtonVPN

Το ProtonVPN είναι μια από τις πιο επικεντρωμένες στο απόρρητο υπηρεσίες εκεί έξω. Μαζί με πολλά άλλα μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως το Secure Connect, σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στον διακόπτη kill.

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη δυνατότητα πάντα για να έχετε ενεργοποιημένο το VPN και να προσθέτετε περιορισμούς για πρόσβαση σε μη ασφαλείς συνδέσεις όταν πέφτει το δίκτυο.

ExpressVPN

Το ExpressVPN το αποκαλεί κλείδωμα δικτύου, το οποίο σας επιτρέπει να διατηρείτε τα δεδομένα σας ασφαλή κάθε φορά που πέφτει η σύνδεση VPN.

Σε αντίθεση με ορισμένους άλλους παρόχους, το ExpressVPN ενεργοποιεί το κλείδωμα δικτύου από προεπιλογή, το οποίο είναι ένα καλό βήμα για χρήστες που εστιάζουν στο απόρρητο. Επομένως, εάν αισθάνεστε ότι είναι άβολο να μην έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο για προβλήματα σύνδεσης, ίσως αποφασίσετε να το απενεργοποιήσετε.

Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε το ExpressVPN σε έναν δρομολογητή για να διασφαλίσετε ότι κάθε συνδεδεμένη συσκευή επωφελείται από τη λειτουργία kill switch.

PureVPN

Το PureVPN φημίζεται για την πολιτική επιστροφής χρημάτων του, ενώ διαθέτει την επιλογή kill-switch. Σε σύγκριση με άλλες, η δυνατότητα kill switch του PureVPN μπορεί να μην είναι τόσο απρόσκοπτη όσο άλλες, αλλά είναι διαχειρίσιμη, τουλάχιστον όταν πρόκειται για Windows. Για άλλες πλατφόρμες, μπορεί να είναι καλύτερη εμπειρία.

IPVanish

Το IPVanish είναι μια συναρπαστική προσφορά που υποστηρίζει τον διακομιστή μεσολάβησης SOCKS5 και τη βασική δυνατότητα Kill switch.

Είναι διαθέσιμο για όλες τις δημοφιλείς πλατφόρμες και υποστηρίζει πολλαπλά πρωτόκολλα σύνδεσης, συμπεριλαμβανομένου του WireGuard. Μπορείτε να επωφεληθείτε από την εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών για να το δοκιμάσετε πριν συνεχίσετε την υπηρεσία.

Surfshark

Το Surfshark φημίζεται για τις απίστευτες εκπτώσεις και το σύνολο χαρακτηριστικών του σε σύγκριση με άλλες υπηρεσίες.

Εάν θέλετε να αγοράσετε μια μακροπρόθεσμη συνδρομή για ένα VPN με διακόπτη kill και άλλα βασικά στοιχεία, το Surfshark δεν πρέπει να απογοητεύσει. Είναι διαθέσιμο για τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Windows, macOS, Android και iOS.

SwitchVPN

Το SwitchVPN είναι μια εξαιρετική επιλογή για χρήστες που εστιάζουν στο απόρρητο και χρειάζονται πρόσβαση σε υπηρεσίες P2P και λειτουργίες προώθησης θυρών.

Έρχεται φορτωμένο με τη δυνατότητα αυτόματης Kill Switch για την προστασία της διεύθυνσης IP και των ερωτημάτων DNS σας.

VyprVPN

Όπως μερικές άλλες, το VyprVPN είναι μια υπηρεσία με έδρα την Ελβετία που παρέχει μία από τις καλύτερες προστασίες απορρήτου.

Είναι γνωστό για το ιδιόκτητο πρωτόκολλο Chameleon που σας βοηθά να καταπολεμήσετε τη λογοκρισία. Το Kill Switch είναι διαθέσιμο για τα επίπεδα εφαρμογής και συστήματος και μπορείτε επίσης να το διαμορφώσετε με το LAN για να επιτρέπεται/μπλοκάρετε την κυκλοφορία.

Είναι το Kill Switch το απόλυτο Deal Maker;

Οι υπηρεσίες VPN που αναφέρονται παραπάνω περιλαμβάνουν τη λειτουργία Kill Switch. Ωστόσο, πρέπει να αξιολογήσετε τις δυνατότητες προστασίας απορρήτου, την ταχύτητα που λαμβάνετε, την υποστήριξη για την αντιμετώπιση προβλημάτων, τη συμβατότητα πλατφόρμας και μερικά άλλα πράγματα πριν λάβετε μια απόφαση.

Μην αφήσετε αυτό να σας μπερδέψει. οι αναφερόμενες υπηρεσίες προσφέρουν μια από τις καλύτερες εμπειρίες VPN με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Πρέπει να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στην περίπτωση χρήσης σας.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε μερικές καλύτερες λύσεις VPN για Android.