Αποκτήστε μια γραμμή που εμφανίζει ενεργές και ολοκληρωμένες λήψεις στον Firefox

Ο Firefox έχει υποστεί πολλές αλλαγές σχεδιασμού τον περασμένο χρόνο. Γίνεται όλο και πιο μίνιμαλ επιτρέποντας τον μέγιστο χώρο να καταλαμβάνει μια ιστοσελίδα. Κατάργησε πολλές γραμμές και κουμπιά που αποτελούσαν μέρος της διεπαφής πριν από μερικά χρόνια, δίνοντας στους χρήστες ένα πολύ πιο προσεγμένο πρόγραμμα περιήγησης για να εργαστούν. Μία από τις σημαντικές αλλαγές στη διεπαφή χρήστη που έκανε ο Firefox ήταν να σκοτώσει τη γραμμή λήψεων και να την αντικαταστήσει με ένα μόνο κουμπί Λήψεις. Το κουμπί, όταν κάνετε κλικ, αποκαλύπτει ένα αναδυόμενο μενού που θα δείχνει την πρόοδο των ενεργών λήψεων και των λήψεων που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα. Η γραμμή λήψης είναι ένα πρόσθετο Firefox που επαναφέρει τη γραμμή λήψεων. Δεν σας δείχνει μόνο όλες τις ολοκληρωμένες λήψεις αλλά και αυτές που βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι λήψεις έχουν χρωματική κωδικοποίηση, έτσι ώστε οι ολοκληρωμένες και οι ενεργές να διακρίνονται ευκολότερα.

  Πώς να αποτρέψετε την αυτόματη ενημέρωση στον Firefox 57

Εγκαταστήστε τη γραμμή λήψης και κάθε φορά που ξεκινάτε τη λήψη ενός αρχείου, θα εμφανίζεται η γραμμή που δείχνει την πρόοδό του. Η γραμμή δεν εξαφανίζεται όταν ολοκληρωθεί η λήψη και πρέπει να την κλείσετε/αφαιρέσετε μόνοι σας. Το υπέροχο με τη γραμμή είναι ότι εμφανίζεται σε όλα τα παράθυρα του Firefox. Δεν χρειάζεται να κάνετε εναλλαγή μεταξύ πολλών παραθύρων για να δείτε πόση ποσότητα λήψης απομένει.

Μπορείτε να διακόψετε μια λήψη, να την ακυρώσετε και να λάβετε τον άμεσο σύνδεσμο λήψης με τη Γραμμή λήψης. Κάντε κλικ στο μικρό αναπτυσσόμενο βέλος δίπλα σε μια λήψη για να εμφανιστεί η παύση, ακύρωση, άνοιγμα φακέλου, αντιγραφή διεύθυνσης URL, κατάργηση, εκκαθάριση λίστας και Εμφάνιση όλων των επιλογών λήψης. Η επιλογή “Εκκαθάριση λίστας” είναι αυτή στην οποία θα κάνετε κλικ για να διαγράψετε τις λήψεις και να αποκρύψετε τη γραμμή λήψης. Εάν επισκεφτείτε τις επιλογές της γραμμής λήψης στη διαχείριση πρόσθετων, μπορείτε να επεξεργαστείτε το χρώμα που παίρνει μια λήψη όταν είναι σε εξέλιξη, σε παύση ή ολοκλήρωση.

  Πώς να αλλάξετε τη ζώνη ώρας στο πρόγραμμα περιήγησής σας [Firefox]

Για όποιον θέλει να επιστρέψει στον παλιό τρόπο λήψης αρχείων ή ίσως κάποιος που θέλει να αποκτήσει μια γραμμή λήψεων που μοιάζει με την προεπιλεγμένη στο Chrome, η Γραμμή λήψης είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Εγκαταστήστε τη γραμμή λήψης για Firefox