Πώς να αλλάξετε τη ζώνη ώρας στο πρόγραμμα περιήγησής σας [Firefox]

Κάθε λειτουργικό σύστημα, είτε πρόκειται για επιτραπέζιο υπολογιστή είτε για smartphone, σάς επιτρέπει να αλλάξετε τη ζώνη ώρας σας σε όποια θέλετε. Ωστόσο, δεν υπάρχουν περιορισμοί εκεί, τα λειτουργικά συστήματα τείνουν να εκτελούν ορισμένες υπηρεσίες οι οποίες θα σταματήσουν να λειτουργούν εάν η ζώνη ώρας που έχετε επιλέξει είναι εσφαλμένη για την τρέχουσα τοποθεσία σας. Για παράδειγμα, το iMessage μπορεί να μην λειτουργεί σε macOS και iOS και η Cortana μπορεί να μην λειτουργεί στα Windows 10. Εάν πρέπει να δείξετε ότι εργάζεστε σε διαφορετική ζώνη ώρας, μπορείτε να αλλάξετε τη ζώνη ώρας στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Το Change Timezone είναι ένα πρόσθετο Firefox που σας επιτρέπει να κάνετε ακριβώς αυτό.

  Πώς να ξεκινήσετε μια συνομιλία με τον Firefox Hello

Ζώνη ώρας στο πρόγραμμα περιήγησής σας

Εγκαθιστώ Αλλαγή ζώνης ώρας στον Firefox. Θα προσθέσει ένα κουμπί δίπλα στη γραμμή τοποθεσίας που σας επιτρέπει να κάνετε εναλλαγή του πρόσθετου On/Off. Για να επιλέξετε τη ζώνη ώρας, μεταβείτε στη σελίδα πρόσθετου Firefox μέσω της συντόμευσης πληκτρολογίου Ctrl+Shift+A. Αναζητήστε το πρόσθετο Αλλαγή ζώνης ώρας και κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογές δίπλα του.

Από το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε σε ποια ζώνη ώρας θέλετε να μεταβείτε και, στη συνέχεια, επανεκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης.

Περιορισμοί

Αυτό δεν θα σας επιτρέψει να αλλάξετε τη ζώνη ώρας για όλες τις υπηρεσίες web που χρησιμοποιείτε. Για ορισμένες υπηρεσίες, όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που βασίζεται στον ιστό, όπως το Gmail, η χρονική σήμανση σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα εξακολουθεί να αντικατοπτρίζει τη σωστή ζώνη ώρας σας. Ομοίως, οποιαδήποτε υπηρεσία Ιστού που σημαδεύει τη δραστηριότητα των χρηστών, π.χ. email, ενημερώσεις Facebook ή tweets δεν θα ξεγελαστεί.

  Πώς να κάνετε αυτόματη σίγαση ήχου σε ιστότοπους στον Firefox

Η αλλαγή ζώνης ώρας λειτουργεί σε περιορισμένα σενάρια. Εάν πρέπει να παραποιήσετε τη ζώνη ώρας σας πέρα ​​από αυτό που μπορεί να διαχειριστεί αυτό το πρόσθετο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία VPN. Και πάλι, εάν δεν θέλετε το VPN να εκτελείται σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος, μπορείτε να αναζητήσετε ένα VPN για Firefox ή Chrome, (όποιο πρόγραμμα περιήγησης και αν χρησιμοποιείτε). Με ένα VPN, μπορείτε να αλλάξετε τη ζώνη ώρας στα περισσότερα προγράμματα περιήγησης ή τουλάχιστον τα δημοφιλή. Μια καλή υπηρεσία VPN θα μπορεί να ξεγελάσει το Facebook, το Twitter και το Gmail.

Εάν δεν χρησιμοποιείτε τις δυνατότητες του λειτουργικού συστήματος που απαιτούν να ορίσετε τη σωστή ζώνη ώρας για την τοποθεσία σας, μπορείτε να αλλάξετε τη ζώνη ώρας από τις ενσωματωμένες επιλογές στο λειτουργικό σας σύστημα. Αυτό θα έχει λίγο πολύ την ίδια επίδραση με την αλλαγή της ζώνης ώρας στο πρόγραμμα περιήγησής σας με το πρόσθετο, δηλαδή δεν θα ξεγελάσει όλες τις υπηρεσίες Ιστού. Η μόνη σας άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία VPN σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος που μπορεί να παραποιήσει την τοποθεσία σας και να σας επιτρέψει να αλλάξετε τη ζώνη ώρας σας. Το μόνο πρόβλημα θα είναι να βρείτε μια υπηρεσία VPN που να υποστηρίζει τη ζώνη ώρας στην οποία θέλετε να μεταβείτε.

  Προσθήκη Opera-Style Κουμπί Επιστροφή στην Έναρξη στο Mozilla Firefox