Αποθήκευση προσαρτημένη σε δίκτυο (NAS) Επεξήγηση σε 5 λεπτά ή λιγότερο

Εξυπηρετήστε πελάτες με ύψιστη προτεραιότητα και ποιότητα με δικτυακό χώρο αποθήκευσης (NAS). Καθιστά τα επαγγελματικά αρχεία άμεσα διαθέσιμα όποτε το εργατικό δυναμικό σας χρειάζεται δεδομένα.

Στη σημερινή υβριδική εργασιακή κουλτούρα, η ασφαλής, αξιόπιστη και άψογη πρόσβαση στα δεδομένα είναι ζωτικής σημασίας για την επιχειρηματική επιτυχία. Ομοίως, για φοιτητές σε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα ή μια ομάδα επαγγελματιών που διοργανώνουν μια μικρή συναυλία, όλοι χρειάζονται πρόσβαση σε δεδομένα στο δίκτυο.

Οι συσκευές που συνδέονται με το δίκτυο είναι χρήσιμες σε τέτοιες περιπτώσεις. Η χρήση συσκευών NAS έχει επίσης αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Εάν είστε μια επιχείρηση που θέλει να κάνει την πρόσβαση στα δεδομένα πιο αποτελεσματική και βολική ή εξερευνάτε τις επιλογές σταδιοδρομίας στην τεχνολογία, αυτό το άρθρο για το NAS είναι μόνο για εσάς.

Τι είναι ένας χώρος αποθήκευσης που συνδέεται με το δίκτυο (NAS);

Μια συσκευή αποθήκευσης συνδεδεμένη στο δίκτυο συνδέεται απευθείας σε ένα τοπικό, ευρείας περιοχής ή δίκτυο cloud. Λειτουργεί ως ανεξάρτητη συσκευή κόμβου στο δίκτυο με αποκλειστική διεύθυνση IP. Ωστόσο, η συσκευή δεν συνοδεύεται από συσκευές εισόδου/εξόδου (I/O), όπως πληκτρολόγιο, ποντίκι, οθόνη κ.λπ., που μπορεί να βρείτε σε άλλους υπολογιστές.

Αν και το NAS είναι επίσης ένας υπολογιστής με ελάχιστους υπολογιστικούς πόρους, το σύστημα πρέπει να καλύψει τα αιτήματα πρόσβασης εισερχόμενων δεδομένων. Για παράδειγμα, θα βρείτε θύρες CPU, RAM, ATA, θύρες Ethernet, θύρες USB κ.λπ.

Ορισμένα σύγχρονα NAS ενδέχεται να διαθέτουν μια μικροσκοπική οθόνη LCD για να εμφανίζει διάφορες καταστάσεις συστήματος όπως διεύθυνση IP, θερμοκρασία Διαδικτύου, ρυθμούς μεταφοράς δεδομένων κ.λπ.

Το NAS είναι ένα κρίσιμο μέσο αποθήκευσης επαγγελματικής ποιότητας για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, νεοφυείς επιχειρήσεις και επιχειρήσεις που πρέπει να ελαχιστοποιήσουν τις δαπάνες τους σε μεμονωμένες συσκευές μαζικής αποθήκευσης για σταθμούς εργασίας.

Ανά πάσα στιγμή, δεκάδες και χιλιάδες κόμβοι δικτύου μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα NAS για να λάβουν τα δεδομένα που χρειάζονται χωρίς να επιβραδύνουν ολόκληρο το δίκτυο αποθήκευσης (NAS που βασίζεται σε SSD).

Γιατί το NAS είναι σημαντικό για την επιχείρησή σας;

Το NAS δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να κάνουν άμεσα διαθέσιμα επιχειρηματικά δεδομένα στο εργατικό δυναμικό τους από οποιαδήποτε τοποθεσία. Με το NAS, ένας οργανισμός δεν χρειάζεται να διαμορφώσει εκατοντάδες σταθμούς εργασίας σε ένα δίκτυο LAN, επιτρέποντας σε κάθε κόμβο πρόσβαση σε άλλους κόμβους. Θα μπορούσε να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια.

Αντίθετα, οι επιχειρήσεις μπορούν να αποκτήσουν μερικές συσκευές NAS και να τις συνδέσουν σε δρομολογητές Wi-Fi χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο Ethernet. Στη συνέχεια, ο διαχειριστής IT μπορεί να δημιουργήσει ένα ιδιωτικό δίκτυο cloud χρησιμοποιώντας την εφαρμογή web λογισμικού που ελέγχει το NAS. Έτσι, οι κόμβοι από το intranet και το Διαδίκτυο (μόνο για συσκευές άδειας) μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα κατ’ απαίτηση.

Εκτός από τα παραπάνω, άλλη αξιοσημείωτη σημασία της αποθήκευσης που συνδέεται με το δίκτυο είναι:

  • Ο καθένας μπορεί να λειτουργήσει με λίγες ώρες εκπαίδευσης. δεν χρειάζεται να προσλάβετε έναν ειδικό επαγγελματία πληροφορικής.
  • Μειώνει τη σπατάλη του χώρου της συσκευής μαζικής αποθήκευσης όταν συνδέετε όλους τους σταθμούς εργασίας σε ένα τεράστιο NAS για όλους τους σκοπούς αποθήκευσης, αρχειοθέτησης και ανάκτησης επιχειρηματικών δεδομένων.
  • Οι αποθηκευτικοί χώροι που συνδέονται με το δίκτυο είναι συμβατοί με διάφορες επιχειρηματικές εφαρμογές.
  • Η δυνατότητα ασφάλειας δεδομένων σε επίπεδο υλικού και λογισμικού καθιστά το NAS ασφαλή αποθήκευση δεδομένων.
  • Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας για κάθε μονάδα δίσκου ενός NAS ή να κλωνοποιήσετε ένα NAS σε άλλο υλικό αποθήκευσης συνδεδεμένο στο δίκτυο.
  Τι είναι το Clock Interrupt;

Στη συνέχεια, θα εξερευνήσουμε τα στοιχεία και τη λειτουργία του NAS.

Στοιχεία του NAS και η λειτουργία τους

Ένα τυπικό NAS περιλαμβάνει στοιχεία υλικού και λογισμικού. Αυτά είναι όπως περιγράφονται παρακάτω:

Υλικό NAS

Μπορείτε να το ονομάσετε κεφαλή NAS, πλαίσιο NAS, διακομιστή NAS ή μονάδα NAS. Αποτελείται από τα ακόλουθα μέρη:

#1. Μια κεντρική μονάδα επεξεργασίας (CPU)

Για τη διαχείριση του συστήματος αρχείων ή τον υπολογισμό, ένα κουτί NAS χρησιμοποιεί CPU μεσαίου εύρους (ταχύτητα ρολογιού 700 MHz έως 1,0 GHz). Διαχειρίζεται τους χρήστες, διευκολύνει την ενσωμάτωση στο cloud και εγγράφει δεδομένα για την εξυπηρέτηση και την επεξεργασία αρχείων.

#2. Chipset

Το chipset είναι η ενσωματωμένη μητρική πλακέτα ενός κουτιού NAS που περιέχει άλλα αξεσουάρ υπολογιστών όπως RAM, μια μονάδα για αποθήκευση λειτουργικού συστήματος, υποδοχές για διεπαφές δικτύου και πολλά άλλα.

#3. Δίσκοι μαζικής αποθήκευσης

Οι κεφαλές NAS θα μπορούσαν να περιέχουν είτε σκληρούς δίσκους είτε SSD. Θα μπορούσαν να υπάρχουν δύο έως πέντε θέσεις αποθήκευσης μονάδας δίσκου. Τέλος, χρησιμοποιεί RAID για να οργανώσει πολλαπλές φυσικές αποθήκες ως μεμονωμένες ή ανεξάρτητες λογικές μονάδες δίσκου.

#4. Διεπαφές Δικτύωσης

Τα κουτιά NAS περιέχουν όλους τους τύπους διεπαφών για σύνδεση σε διάφορα δίκτυα. Οι πιο κοινές διεπαφές δικτύου σε ένα NAS είναι το Wi-Fi υψηλής ταχύτητας, η θύρα LAN Ethernet, οι θύρες USB κ.λπ.

Μια κεφαλή NAS χρησιμοποιεί Wi-Fi για τη διαμόρφωση του cloud. Διαφορετικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη θύρα Ethernet για να συνδέσετε το NAS σε ένα δίκτυο intranet.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις θύρες USB για να συνδέσετε φορητούς υπολογιστές για να διαμορφώσετε το NAS, να φορτίσετε αξεσουάρ κ.λπ.

#5. Λειτουργικά συστήματα

Οι σύνθετες και σύγχρονες συσκευές αποθήκευσης συνδεδεμένες στο δίκτυο διαθέτουν ένα μικρό αλλά αποτελεσματικό λειτουργικό σύστημα. Το λειτουργικό σύστημα ελέγχει όλες τις μονάδες μαζικής αποθήκευσης, τη CPU, τα τσιπ RAM, τις διεπαφές δικτύου και πολλά άλλα.

Αυτά τα λειτουργικά συστήματα βγαίνουν από το κουτί με μια μονάδα NAS και παραμένουν ενσωματωμένα στη μητρική πλακέτα. Συνήθως, δεν χρειάζεται να κάνετε καμία συντήρηση για τέτοια ΛΣ. Ο κατασκευαστής NAS ρυθμίζει αυτόματες αναβαθμίσεις μέσω του cloud.

Λογισμικό NAS

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει πληκτρολόγιο, ποντίκι ή οθόνη για ένα πλαίσιο NAS, πρέπει να το ελέγχετε από έναν υπολογιστή κόμβου συνδεδεμένο στο δίκτυο.

Πρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση στην εφαρμογή NAS για να ελέγξετε τον διακομιστή αποθήκευσης σε αυτόν τον υπολογιστή κόμβου. Το λογισμικό NAS είναι μια ελαφριά εφαρμογή Ιστού ή αυτόνομο λογισμικό.

Πρωτόκολλα κοινής χρήσης αρχείων NAS

Τα πρωτόκολλα κοινής χρήσης αρχείων είναι απαραίτητα για δικτυωμένες συσκευές και οι συσκευές NAS δεν διαφέρουν καθόλου. Ένα κουτί NAS συνοδεύεται από πρωτόκολλα μεταφοράς δεδομένων στον Ιστό. Αυτοί είναι οι τυπικοί τρόποι μετάδοσης δεδομένων μεταξύ συσκευών μέσω Διαδικτύου ή intranet.

Οι συσκευές κόμβου μπορούν να έχουν πρόσβαση στη συσκευή NAS μέσω αυτών των πρωτοκόλλων. Τα πρωτόκολλα δικτύωσης μιας συσκευής NAS συνδέονται με έναν κεντρικό διακομιστή ή μεταγωγέα που διευκολύνει τη βέλτιστη δρομολόγηση δεδομένων.

  Πώς να ελέγξετε την έκδοση του Ubuntu (4 Μέθοδοι)

Ένα NAS εξαρτάται από τους ακόλουθους τύπους πρωτοκόλλων ψηφιακών δεδομένων:

Πρωτόκολλα επικοινωνίας δεδομένων

Αυτά είναι κυρίως IP και TCP. Το πρωτόκολλο IP ή Διαδικτύου βοηθά το NAS να αποκτήσει μια διεύθυνση δικτύου στο επιχειρηματικό δίκτυο. Βοηθά επίσης το NAS να εντοπίσει με ακρίβεια τη διεύθυνση δικτύου των κόμβων για τη μετάδοση δεδομένων.

Το TCP, ή το Πρωτόκολλο Ελέγχου Μετάδοσης, μετατρέπει τεράστια δεδομένα σε μικροσκοπικά πακέτα δεδομένων. Στη συνέχεια, στέλνει με ασφάλεια τα δεδομένα μέσω του δικτύου, διασφαλίζοντας τη μέγιστη ποιότητα των δεδομένων.

Πρωτόκολλα κοινής χρήσης αρχείων

Η μορφή αρχείου ή τα πρωτόκολλα κοινής χρήσης είναι ζωτικής σημασίας για τη βέλτιστη και άψογη απόδοση ενός κουτιού NAS. Τα ακόλουθα είναι τα κύρια πρωτόκολλα κοινής χρήσης αρχείων των τυπικών συσκευών NAS:

#1. Μπλοκ μηνυμάτων διακομιστή (SMB)

Κυρίως συσκευές που βασίζονται σε Microsoft Windows OS χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο SMB για κοινή χρήση αρχείων σε intranets ή στο διαδίκτυο. Οι άνθρωποι του κλάδου το αποκαλούν επίσης Microsoft Windows Network.

Η Microsoft ανέπτυξε το πρωτόκολλο SMB από το Common Internet File Sharing (CIFS). Ως εκ τούτου, θα μπορούσατε επίσης να δείτε αναφορές στο Microsoft Windows Network ως πρωτόκολλο CIFS/SMB.

#2. Πρωτόκολλο αρχειοθέτησης Apple (AFP)

Αυτό είναι ένα αποκλειστικό πρωτόκολλο μεταφοράς αρχείων δικτύου από την Apple και μέρος της Υπηρεσίας αρχείων της Apple (AFS). Εάν θέλετε να επιτρέψετε στους χρήστες συσκευών Apple εντός του οργανισμού σας να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα στο NAS, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το AFP.

#3. Συστήματα αρχείων δικτύου (NFS)

Αυτό είναι ένα πρωτόκολλο κοινής χρήσης αρχείων που χρησιμοποιείται συχνά για συσκευές λειτουργικού συστήματος Unix και Linux. Το πρωτόκολλο είναι πωλητής αγνωστικιστικό. Ως εκ τούτου, λειτουργεί για οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα, αρχιτεκτονική δικτύου ή συσκευή.

Γιατί πρέπει να επιλέξετε το σωστό NAS;

Πρέπει να επιλέξετε μια κατάλληλη λύση NAS για τις ανάγκες της επιχείρησής σας για να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα. Άλλοι λόγοι για να επιλέξετε τη σωστή λύση NAS είναι:

  • Επιτρέψτε στις επιχειρηματικές λειτουργίες που βασίζονται σε δεδομένα να εκτελούνται συνεχώς χωρίς διακοπές και συχνές διακοπές συντήρησης.
  • Αποφύγετε την ανεπαρκή ή σπατάλη χωρητικότητας αποθήκευσης επιλέγοντας μια λύση NAS πραγματοποιώντας εσωτερικές αξιολογήσεις για τις ανάγκες αποθήκευσης δεδομένων.
  • Μετά την αγορά, μπορεί να βρείτε μια υποτυπώδη συσκευή NAS ακατάλληλη για ορισμένες συσκευές ή εφαρμογές ιστού. Ως εκ τούτου, πρέπει να εκτελέσετε αυστηρή έρευνα πριν επιλέξετε ένα κουτί NAS.
  • Απολαύστε τα οφέλη της ανθεκτικότητας δεδομένων αποκτώντας ένα τυπικό NAS με δυνατότητα RAID.
  • Βεβαιωθείτε ότι το υλικό αποθήκευσης που είναι συνδεδεμένο στο δίκτυο θα διαθέτει προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως κρυπτογράφηση δεδομένων, πρόσβαση βάσει ρόλων, άδειες ad-hoc κ.λπ.

Τώρα, ας καταλάβουμε τη διαφορά μεταξύ NAS vs. DAS.

NAS Vs. DAS

Εάν αναρωτιέστε ποιο να επιλέξετε μεταξύ NAS και DAS, βρείτε παρακάτω έναν πίνακα που διακρίνει σαφώς τα δύο πρότυπα αποθήκευσης δεδομένων:

Χαρακτηριστικά Άμεση συνδεδεμένη αποθήκευση (DAS) Αποθήκευση προσαρτημένη στο δίκτυο (NAS) ΤοποθεσίαΣτη συσκευή ή ως φυσικός διακομιστήςΣτο δίκτυο νέφους ή ενδοδίκτυοΣυντήρησηΗ διαχείριση DAS σημαίνει διαχείριση μεμονωμένων HDD ή SSD σε έναν διακομιστή ή πολλούς σταθμούς εργασίας ΤοNAS σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε όλα τα επιχειρηματικά δεδομένα σε ένα Κεντρικός αποθηκευτικός χώρος με πρόσβαση στο δίκτυο για όλους τους κόμβους.

NAS Vs. SAN

Μάθετε παρακάτω τα διακριτικά χαρακτηριστικά μεταξύ NAS και SAN:

Χαρακτηριστικά Δίκτυο αποθήκευσης προσαρτημένο σε δίκτυο (NAS) Δίκτυο χώρου αποθήκευσης (SAN) Κοινή χρήση αποθήκευσηςΈνα κοινόχρηστο δίκτυο σάς παρέχει πρόσβαση σε κοινόχρηστο χώρο αποθήκευσης σε ένα αποκλειστικό δίκτυο της NASA σας δίνει πρόσβαση σε κοινόχρηστο χώρο αποθήκευσης σε ένα SANΚόστος ιδιοκτησίας Μέτριο έως προσιτόΑκριβό από μια λύση NASΔιαχείριση Εύκολη ανάπτυξη, δημιουργία, εύκολη ανάπτυξη, δημιουργία λογαριασμοί χρηστών για νέους κόμβους και διαχείριση θέσεων μονάδων δίσκου Η ανάπτυξη είναι πολύπλοκη καθώς και η συντήρησηΠρωτόκολλαTCP/IP μέσω πρωτοκόλλου EthernetFibre Channel (FC) με χρήση καλωδίων οπτικών ινών

  Πώς να ακυρώσετε την κάρτα Green Dot

Οφέλη του NAS

Το NAS έχει διάφορα πλεονεκτήματα για περιπτώσεις επαγγελματικής και ατομικής χρήσης, και αυτά είναι τα παρακάτω:

  • Τα κουτιά NAS είναι εξαιρετικά φορητά. Ως εκ τούτου, αυτές είναι ιδανικές για την ανάπτυξη λύσεων αποκατάστασης καταστροφών.
  • Το NAS βοηθά τις επιχειρήσεις να εξοικονομήσουν κεφάλαια ενοποιώντας όλες τις απαιτήσεις για χώρους μαζικής αποθήκευσης σε μία κεντρική συσκευή.
  • Μπορείτε εύκολα να αναπτύξετε ένα πλαίσιο NAS ακολουθώντας τις οδηγίες που αναφέρονται στο εγχειρίδιό του.
  • Οι κατασκευαστές λογισμικού και συσκευών IoT μπορούν να χρησιμοποιήσουν το NAS για αδόμητη αποθήκευση δεδομένων και επιτόπιες αναλύσεις δεδομένων.
  • Οι μικρές επιχειρήσεις, όπως εταιρείες ψηφιακού μάρκετινγκ, ιστότοποι κοινωνικών μέσων, πάροχοι εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων, κ.λπ., μπορούν να χρησιμοποιούν το DAS για αποθήκευση δεδομένων και ανάγκες εξυπηρέτησης με χαμηλότερο κόστος από τους διακομιστές αποθήκευσης και την αποθήκευση cloud.
  • Τα κουτιά NAS θα μπορούσαν να είναι ταχύτερα από τις συμβατικές λύσεις αποθήκευσης δεδομένων, εάν λάβετε λύσεις NAS που βασίζονται σε SSD.
  • Τα κουτιά NAS διαθέτουν επιπλέον κενές θέσεις σκληρού δίσκου. Ως εκ τούτου, οι επιχειρήσεις μπορούν εύκολα να αυξήσουν την αποθήκευσή τους γρήγορα και οικονομικά.

Στη συνέχεια, θα εξετάσουμε το μέλλον του Network-Attched Storage (NAS).

Το μέλλον του NAS

Τα συνολικά επιχειρηματικά έσοδα από το υλικό και το λογισμικό NAS ήταν 20 δισεκατομμύρια δολάρια στην παγκόσμια αγορά. Σύμφωνα με το Global Market Insights, οι ειδικοί πιστεύουν ότι η αγορά θα αναπτυχθεί γρήγορα με ρυθμό CAGR 15% ή περισσότερο από το 2023 έως το 2032.

Οι εταιρείες που ασχολούνται με συσκευές και λογισμικό NAS έρχονται με καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες όπως αυτά που περιγράφονται παρακάτω. Αυτές οι υπηρεσίες και τα προϊόντα θα βοηθήσουν την ιδέα αποθήκευσης που βασίζεται σε αρχεία ή το NAS να ευδοκιμήσει στο μέλλον:

  • Κορυφαίοι πάροχοι υπηρεσιών cloud όπως η Amazon, η Google και η Microsoft χρησιμοποιούν το NAS στην αρχιτεκτονική αποθήκευσης cloud.
  • Υπάρχουν διαθέσιμες εφαρμογές και υπηρεσίες ενσωμάτωσης για Υπερσυγκλίνουσες Υποδομές ή HCI.
  • Υπάρχουν προγραμματιστές λογισμικού που εργάζονται πάνω σε λύσεις για να χρησιμοποιήσουν το NAS ως συσκευή ανάλυσης δεδομένων επιτόπου, όπως τα edge analytics.

Στη συνέχεια, θα εξερευνήσουμε μερικούς από τους καλύτερους πόρους για να μάθετε NAS.

Πόροι

Αποθήκευση συνδεδεμένη με το δίκτυο Ένας πλήρης οδηγός

Μπορείτε να γίνετε λειτουργικός αξιολογητής τομέα NAS διαβάζοντας προσεκτικά αυτό το βιβλίο πλήρους οδηγού NAS.

Είναι ένα βιβλίο αυτοαξιολόγησης που απαντά σε πολλές ερωτήσεις που θα μπορούσε να κάνει ένας χρήστης NAS ή ένας διαχειριστής IT.

Εισαγωγή στο SAN και NAS Storage

Αυτό το μάθημα Εισαγωγή στο SAN και NAS Storage σάς βοηθά να κατανοήσετε τα βασικά και ορισμένες προηγμένες έννοιες σχετικά με τα συνδεδεμένα με το δίκτυο δίκτυα αποθήκευσης και περιοχής αποθήκευσης.

Είναι ένα δωρεάν εκπαιδευτικό βίντεο διάρκειας 3 ωρών και 35 λεπτών. Οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει NAS και SAN εύκολα επιλέγοντας αυτό το διαδικτυακό μάθημα.

Απλά πρέπει να έχετε μαζί σας βασικές γνώσεις υπολογιστών. Στο τέλος, μπορείτε να ολοκληρώσετε ένα κουίζ για να μετρήσετε τις γνώσεις σας για το NAS και το SAN.

Δίκτυο Αποθήκευση (NAS) για αρχάριους

Εάν δεν γνωρίζετε τίποτα σχετικά με την απομακρυσμένη και κεντρική αποθήκευση δεδομένων, πρέπει να εγγραφείτε σε αυτό το μάθημα Udemy για την Αποθήκευση Προσαρτημένης στο Δίκτυο (NAS) για αρχάριους. Μπορείτε να μάθετε τις θεωρητικές και πρακτικές πτυχές του NAS σε αυτό το μάθημα.

Επίσης, μπορείτε να δείτε μια πραγματική συσκευή NAS, πώς να την εγκαταστήσετε, πώς να τη διαχειριστείτε και πολλά άλλα. Το μοντέλο συσκευής στο οποίο θα αποκτήσετε πραγματική εμπειρία είναι το Synology DS218j.

Τελικές Λέξεις

Λοιπόν, τώρα γνωρίζετε την αποθήκευση που είναι συνδεδεμένη με το δίκτυο από την αρχή. Έχετε επίσης εξερευνήσει ορισμένα διαδικτυακά μαθήματα εκμάθησης και βιβλία για να αποκτήσετε περισσότερες τεχνικές γνώσεις και πραγματική εμπειρία χρήσης σε συσκευές NAS.

Δώστε μια ευκαιρία σε αυτούς τους πόρους ανάγνωσης και εκμάθησης καθώς αυξάνετε την ικανότητα και την τεχνική τεχνογνωσία σας σε συσκευές αποθήκευσης συνδεδεμένες στο δίκτυο.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν οι καλύτερες λύσεις αποθήκευσης που συνδέονται με το δίκτυο για επαγγελματική και ατομική χρήση.