Ανασκόπηση έξυπνης κάμερας TP-Link Tapo C120: Ισχυρή, προσιτή ασφάλεια

Βασικά Takeaways

  • Η Tapo C120 της TP-Link είναι μια προσιτή και συμπαγής κάμερα ασφαλείας με ανίχνευση αντικειμένων AI και πολλαπλές επιλογές τοποθέτησης.
  • Η κάμερα προσφέρει ανάλυση υψηλής ποιότητας, νυχτερινή όραση και αμφίδρομο ήχο, καθιστώντας την κατάλληλη για χρήση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  • Ενώ η συσκευή έχει ορισμένα μειονεκτήματα όπως η καθυστέρηση εικόνας σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού και η ανάγκη για συνδρομή για ορισμένες λειτουργίες, παρέχει εντυπωσιακή λειτουργικότητα για την τιμή της.

Η κάμερα ασφαλείας εσωτερικού/εξωτερικού χώρου Wi-Fi Tapo C120 της TP-Link είναι μια κομψή, συμπαγής και εξαιρετικά λειτουργική κάμερα σε προσιτή τιμή. Διαθέτει μια ισχυρή γροθιά για μια τόσο συμπαγή συσκευή, γεγονός που την καθιστά εξαιρετική επιλογή

όποιος αναζητά ένα επιπλέον σύνολο ματιών γύρω από το σπίτι του.

Έξυπνη κάμερα εσωτερικού/εξωτερικού χώρου TP-Link Tapo C120

Η έξυπνη κάμερα εσωτερικού/εξωτερικού χώρου Tapo C120 παρέχει ασφάλεια υψηλής ποιότητας σε ένα εύκολο στην εγκατάσταση πακέτο. Με ανίχνευση αντικειμένων AI, νυχτερινή όραση και ήχο 2 κατευθύνσεων, είναι κατάλληλο για διάφορες χρήσεις εντός και εκτός σπιτιού.

Μάρκα TP-Link

Ανάλυση 2K, 4MP

Συνδεσιμότητα Wi-Fi

Συμβατότητα εφαρμογών Tapo

Πηγή ρεύματος με καλώδιο, USB-C

Διαστάσεις (κάμερα) 2,65 x 2,26 x 1,74 ίντσες (67 x 57 x 44 mm)

Αντοχή στις καιρικές συνθήκες IP66 Ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες

Βάρος 12 oz (340 g)

Νυχτερινή όραση Χρώμα και υπέρυθρο

Χρώματα Λευκό

Spotlight Ναι

Αποθηκευτικός χώρος MicroSD ή προαιρετική συνδρομή στο cloud

Ηχείο διπλής κατεύθυνσης Ναι

Ανίχνευση κίνησης Ναι, με αναγνώριση αντικειμένων AI

Απαιτείται συνδρομή; Οχι

Λειτουργία απορρήτου Ναι

Πλεονεκτήματα

  • Πολύ προσιτό
  • Αναγνώριση αντικειμένων AI
  • Πολλαπλές επιλογές τοποθέτησης (σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους)
  • Συμπαγές μέγεθος

Μειονεκτήματα

  • Η εικόνα υστερεί σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού

Τοποθετήστε το Tapo C120 οπουδήποτε, σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο

Η κάμερα Wi-Fi ασφαλείας εσωτερικού/εξωτερικού σπιτιού Tapo, που ονομάζεται επίσης και η Tapo C120συνοδεύεται από όλα όσα χρειάζονται για να εγκαταστήσετε την κάμερα και να είναι έτοιμη για χρήση για παρακολούθηση 24/7:

  • Η κάμερα C120
  • Καλώδιο τροφοδοσίας USB-C με μήκος 9,8 πόδια (3 μέτρα).
  • Μετασχηματιστής ρεύματος (5V, 1A)
  • Μαγνητική βάση με ευέλικτο βραχίονα και αντιολισθητικά μαξιλαράκια
  • Στηρίγματα για να στερεώσετε το καλώδιο στην επιφάνεια εγκατάστασης
  • Μεταλλικός δίσκος στήριξης για χρήση σε μη μαγνητικές επιφάνειες
  • Αυτοκόλλητο προτύπου μέτρησης για την τοποθέτηση των βιδών στη σωστή απόσταση μεταξύ τους για να στερεώσετε το μεταλλικό βραχίονα στήριξης στην επιφάνεια εγκατάστασης
  • Τέσσερις βίδες στερέωσης με άγκυρες
  • Ταινία στερέωσης διπλής όψης
  • Εργαλείο επαναφοράς για εύκολη επαναφορά της συσκευής σε περίπτωση προβλήματος

Ο σχεδιασμός προσφέρεται για μια κομψή και συμπαγή συσκευή που ταιριάζει καλά τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό περιβάλλον. Το λευκό χρώμα της κάμερας, το καλώδιο τροφοδοσίας και το μπλοκ τροφοδοσίας συνδυάζονται καλά με τις κοινές οικιακές επιφάνειες.

Μεγάλες δυνατότητες σε μια μικρή συσκευή

Το Tapo C120 έχει πολλές ενσωματωμένες δυνατότητες που το καθιστούν ιδανικό για τους περισσότερους χρήστες που θέλουν μια οικονομικά προσιτή και λειτουργική κάμερα ασφαλείας. Αδιάβροχο και ανθεκτικό στη σκόνη, το Tapo C120 μπορεί να αντέξει τη βροχή ή το χιόνι και είναι ιδανικό τόσο για εξωτερική ασφάλεια όσο και για εσωτερική παρακολούθηση παιδιών ή κατοικίδιων.

  Τι είναι η εντολή εργασίας; [+ 4 Templates]

Η συσκευή φιλοξενεί μια κάμερα 2K Quad-HD, ανάλυσης 4MP με οπτικό πεδίο 120 μοιρών. Ένας αισθητήρας αστρικού φωτός επιτρέπει την πλήρη έγχρωμη νυχτερινή όραση. Επιπλέον, ένας μικρός προβολέας μπορεί να φωτίσει το περιβάλλον όπως χρειάζεται ή να λειτουργήσει αποτρεπτικά. Τόσο στο φως της ημέρας όσο και στο νυχτερινό φωτισμό, η ανάλυση 2K του C120 (2560 x 1440) σημαίνει ότι δεν θα χάσετε καμία σημαντική λεπτομέρεια.

Το Tapo C120 διαθέτει ένα ρυθμιζόμενο IR LED που παρέχει καλύτερες δυνατότητες νυχτερινής αναγνώρισης έως και 30 πόδια μακριά, καθώς και μια λυχνία εγγραφής LED που υποδεικνύει στους περαστικούς ότι παρακολουθούνται ενεργά. Εάν χρησιμοποιείτε τη συσκευή σε μια ρύθμιση όπου η λυχνία εγγραφής LED αποσπά την προσοχή αντί για όφελος—όπως η παρακολούθηση ενός μωρού—μπορεί επίσης να απενεργοποιηθεί εντελώς.

Οι ειδοποιήσεις ανίχνευσης κίνησης, οι οποίες μπορούν να ρυθμιστούν για μια συγκεκριμένη ευαισθησία, κάνουν το Tapo C120 ιδανικό για μπροστινές αυλές ή κοντά σε πόρτες.

Και στις δύο πλευρές της κάμερας, σε οριζόντια διαμόρφωση, υπάρχουν δύο προβολείς που βοηθούν στο φωτισμό του περιβάλλοντος όταν χρειάζεται. Αυτοί οι προβολείς κάνουν μεγάλη διαφορά στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Επιπλέον, οι προβολείς μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αποτρεπτικό και χαρακτηριστικό ασφαλείας όταν είναι ρυθμισμένοι να ενεργοποιούνται σε περίπτωση ανίχνευσης κίνησης. Για τη βελτίωση αυτής της δυνατότητας ασφαλείας, η συσκευή μπορεί επίσης να εκπέμψει έναν επιθετικό ήχο συναγερμού. Αυτή η ρύθμιση μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί μέσω της εφαρμογής Tapo.

Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, το Tapo C120 μπορεί να αναγνωρίσει πολλούς τύπους αντικειμένων, όπως αυτοκίνητα, ανθρώπους ή ζώα. Προσφέρεται χωρίς πρόσθετη χρέωση και σας επιτρέπει να λαμβάνετε μόνο τις ειδοποιήσεις ή τις ειδοποιήσεις που σας ενδιαφέρουν, όπως το να αγνοείτε το κατοικίδιό σας να περιπλανάται στην αυλή. Ενώ η αναγνώριση αντικειμένων είναι αρκετά συνηθισμένη στις κάμερες ασφαλείας τώρα, οι δυνατότητες αναγνώρισης ήχου κάνουν το C120 ακόμα πιο χρήσιμο. Μπορεί να διακρίνει ανάμεσα στο κλάμα ενός μωρού, το γάβγισμα ενός σκύλου, το νιαούρισμα μιας γάτας ή το σπάσιμο του ποτηριού.

Για αποθήκευση, μπορείτε είτε να τοποθετήσετε μια κάρτα microSD (τα 512 GB θα σας πάρουν περίπου 680 ώρες) είτε να εγγραφείτε στην προαιρετική υπηρεσία Tapo Care, η οποία παρέχει 30 ημέρες ιστορικού βίντεο, ανεξάρτητα από το πόσα συμβάντα κίνησης καταγράφηκαν.

Θα βρείτε επίσης αμφίδρομο, full duplex ήχο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να μιλήσετε σε άλλους μέσω του ίδιου του Tapo C120 σαν να έχετε μια ενεργή συνομιλία στο τηλέφωνο, αντί να πρέπει να κρατάτε πατημένο ένα κουμπί όπως ένα φορητό ραδιόφωνο. Αυτό εξαλείφει τον τραυλισμό και τον ήχο μιας ζώνης που παρέχουν πολλές άλλες συσκευές. Αυτή η δυνατότητα καθιστά τη συσκευή εξαιρετική επιλογή για να μιλήσετε με τους οδηγούς παράδοσης ή τους επισκέπτες στην πόρτα όταν οι χρήστες δεν είναι σπίτι. Επιπλέον, εάν η κάμερα χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση παιδιών ή κατοικίδιων ζώων, επιτρέπει στους φροντιστές να συνομιλούν εύκολα με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Βρήκα ότι αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες βελτιώσεις σε σύγκριση με άλλες κάμερες ασφαλείας που έχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν, επιτρέποντας μια συνομιλία με πιο φυσικό ήχο με ελάχιστη κακή επικοινωνία.

  Γιατί δεν υπάρχουν άλλα jailbreak του ChatGPT; 7 λόγοι για τους οποίους τα jailbreak του ChatGPT δεν λειτουργούν

Ομαλή εμπειρία χρήστη

Βρήκα την εμπειρία χρήστη του Tapo C120 διαισθητική για ρύθμιση και εύκολη χρήση καθημερινά. Όταν επιλέγετε τη βέλτιστη κάμερα ασφαλείας για το σπίτι σας, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη την τοποθεσία στην οποία θα εγκατασταθεί. Δοκίμασα πολλές τοποθεσίες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και σε κάθε περίπτωση, η εγκατάσταση ήταν εύκολη χρησιμοποιώντας το παρεχόμενο υλικό.

Υπάρχουν τέσσερις τρόποι για να συνδέσετε την κάμερα στην επιθυμητή θέση, όλοι από τους οποίους είναι εύκολο να ρυθμίσετε την τέλεια γωνία με τη σύνδεση βραχίονα με βάση. Οι χρήστες μπορούν:

  • Τοποθετήστε την κάμερα στην παρεχόμενη βάση με λαστιχένιες λαβές για να βοηθήσετε τη σταθερότητα.
  • Χρησιμοποιήστε την παρεχόμενη μαγνητική βάση για να στερεώσετε τη συσκευή σε μια μεταλλική επιφάνεια.
  • Χρησιμοποιήστε την προ-κομμένη ταινία στήριξης διπλής όψης για άβολη τοποθέτηση σε εσωτερικό χώρο.
  • Χρησιμοποιήστε το παρεχόμενο στήριγμα στερέωσης και τις βίδες για πιο μόνιμη εγκατάσταση σε εξωτερικό χώρο.

Βρήκα χρήσιμο το γεγονός ότι η συσκευή χρησιμοποιεί μια τυπική υποδοχή USB-C για τροφοδοσία, η οποία διευκόλυνε την αντικατάσταση του καλωδίου τροφοδοσίας με διαφορετικό μήκος, εάν χρειαστεί. Σε εσωτερικούς χώρους, το συμπεριλαμβανόμενο καλώδιο 9,8 ποδιών (3 μέτρα) ήταν περισσότερο από αρκετό. Ωστόσο, όταν εγκατέστησα την κάμερα έξω, χρειαζόμουν ένα μακρύτερο καλώδιο για να αντιμετωπίσω την έλλειψη πρίζας έξω από το σπίτι μου.

Η εφαρμογή Tapo περιλαμβάνει μια ευνόητη διάταξη για τη διαχείριση συσκευών σε ένα μέρος, με καθαρά εικονίδια για κοινές λειτουργίες και μια ενότητα ρυθμίσεων για προσαρμογή όπως επιθυμείτε. Οι χρήστες μπορούν να τραβήξουν ένα στιγμιότυπο, να παρακολουθήσουν ζωντανή προβολή, να ακούσουν το περιβάλλον ή να ενεργοποιήσουν το ηχείο εντός της εφαρμογής.

Θα βρείτε επίσης δυνατό υψηλό βαθμό προσαρμογής, με λειτουργίες όπως περιοχές απορρήτου, ειδοποιήσεις διέλευσης γραμμών, έγχρωμη νυχτερινή όραση, ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση συναγερμών κίνησης, ζώνες κίνησης και ευαισθησία κίνησης. Τα προγράμματα εγγραφής μπορούν να ρυθμιστούν ώστε η κάμερά σας να εγγράφει ενεργά μόνο σε συγκεκριμένες ώρες. Επιπλέον, τα πλάνα μπορούν εύκολα να ληφθούν ή να μοιραστούν απευθείας από την εφαρμογή.

Κατά τη χρήση της συσκευής, παρατήρησα μερικά χαρακτηριστικά που βρήκα ότι ήταν πολύ ωφέλιμα:

  • Μπορείτε να παρακολουθήσετε πολλές ζωντανές προβολές ταυτόχρονα εάν έχετε περισσότερες από μία κάμερες ασφαλείας.
  • Μπορείτε να κάνετε ζουμ στη γραμμή χρόνου ή να επιταχύνετε ή να επιβραδύνετε την ταχύτητα αναπαραγωγής.
  • Οι αυτόματες επανεκκινήσεις μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να επανεκκινούν αυτόματα την κάμερα από την εφαρμογή σε καθορισμένα διαστήματα για βέλτιστη απόδοση.
  • Οι ρυθμίσεις είναι διαθέσιμες για να υπαγορεύουν το επίπεδο φωτεινότητας και τη διάρκεια των προβολέων όταν ανιχνεύεται κίνηση.
  • Η εικόνα μπορεί να αναστραφεί εάν η κάμερα είναι εγκατεστημένη σε μια άβολη τοποθεσία, όπως στην οροφή.
  • Οι ειδοποιήσεις κίνησης εμφανίστηκαν στο τηλέφωνό μου πολύ γρήγορα σε σύγκριση με την παλιά μου κάμερα ασφαλείας.
  • Όταν δεν χρησιμοποιείται, η βάση της κάμερας διπλώνει τέλεια στο μπροστινό μέρος της κάμερας και παρέχει προστασία. Γίνεται επίσης πολύ συμπαγής.

Πιθανά μειονεκτήματα

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ η ίδια η κάμερα είναι μια εξαιρετική τιμή, η προαιρετική συνδρομητική υπηρεσία TapoCare είναι απαραίτητη για να ξεκλειδώσετε ορισμένες λειτουργίες. Αυτό περιλαμβάνει πράγματα όπως αποθήκευση cloud για πλάνα. Οι ειδοποιήσεις για κίνηση ή ανίχνευση ήχου λειτουργούν καλά χωρίς συνδρομή, αλλά με το TapoCare θα λάβετε επίσης ένα στιγμιότυπο της εκδήλωσης.

  Πώς να χωρίσετε την οθόνη σε ένα Chromebook (5 Μέθοδοι)

Τούτου λεχθέντος, δεν χρειαζόταν να εγγραφώ στο TapoCare για να είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με τη λειτουργικότητα του Tapo C120. Περιλαμβάνει πολλές εξαιρετικές δυνατότητες χωρίς τη συνδρομή, συμπεριλαμβανομένου του αγαπημένου μου: την αναγνώριση ήχων και κίνησης με τη βοήθεια AI.

Ενώ η μαγνητική πλάκα προσάρτησης είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για χρήση σε εσωτερικούς χώρους, το βρήκα λίγο πολύ αδύναμο για να το εμπιστευτώ για εξωτερική χρήση. Αν συναντούσε ισχυρούς ανέμους ή χαλάζι, όπως συμβαίνει συχνά στην περιοχή μου, θα ανησυχούσα ότι δεν θα κρατούσε. Σε αυτήν την περίπτωση, θα επέλεγα να χρησιμοποιήσω την παρεχόμενη πλάκα στερέωσης.

Υπήρχε επίσης κάποια ασυνεπής απεικόνιση/καθυστέρηση όταν βρίσκονταν σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού. Κάποια φαντάσματα είναι αναμενόμενα με τις περισσότερες κάμερες ασφαλείας σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού, και ενώ υπήρχαν ακόμα μερικά με το Tapo C120, δεν ήταν ενοχλητικό στη χρήση του για ασφάλεια. Συνολικά, εντυπωσιάστηκα με την ποιότητα της εικόνας για την τιμή και το μέγεθος της ίδιας της συσκευής.

Τέλος, είναι μια ενσύρματη συσκευή. Ως επί το πλείστον, αυτό δεν είναι πρόβλημα, καθώς η συσκευή θα εγκατασταθεί και θα άφηνε για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Ωστόσο, με τη μαγνητική βάση στερέωσής της και την ικανότητά της να διπλώνεται σε ένα τέτοιο συμπαγές μέγεθος έτοιμο για ταξίδια, νομίζω ότι θα ήταν εξαιρετικά ωφέλιμο να μετακινήσετε εύκολα αυτήν τη συσκευή χωρίς να χρειάζεται να τοποθετήσετε ξανά το καλώδιο. Θα λειτουργούσε καλά ως κάμερα ασφαλείας ταξιδιού αν χρειαστεί.

Είναι το Tapo C120 κατάλληλο για εσάς;

Συνολικά, η ευέλικτη κάμερα Tapo 2K QHD είναι μια εντυπωσιακή συσκευή από μόνη της. Σε συνδυασμό με την προσιτή τιμή του, έχει μια τόσο εντυπωσιακή γροθιά. Θα το συνιστούσα σε όποιον θέλει μια εύκολη στην τοποθέτηση και κάμερα ασφαλείας που δεν κάνει συμβιβασμούς στις λειτουργίες.

Το Tapo C120 υποστηρίζεται από την εφαρμογή Tapo και περιλαμβάνει μια σειρά από λειτουργίες, ακόμη και χωρίς συνδρομή, που δεν βρίσκονται δωρεάν σε άλλες πλατφόρμες. Επιτρέπει την απενεργοποίηση του φωτός εγγραφής και ο αμφίδρομος ήχος πλήρους διπλής όψης κάνει τη συνομιλία με την οικογένεια εύκολη και καθαρή χωρίς άβολο σταμάτημα. Υποστηρίζει επίσης αναγνώριση αντικειμένων με τη βοήθεια AI στη συσκευή για τη μείωση των ειδοποιήσεων ανεπιθύμητης κίνησης.

Είτε σας ενδιαφέρει να το χρησιμοποιήσετε ως εσωτερική οθόνη για παιδιά και κατοικίδια είτε εάν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε για εξωτερική ασφάλεια, είναι μια εντυπωσιακή κάμερα, ειδικά σε τόσο οικονομική τιμή.

Έξυπνη κάμερα εσωτερικού/εξωτερικού χώρου TP-Link Tapo C120

Η έξυπνη κάμερα εσωτερικού/εξωτερικού χώρου Tapo C120 παρέχει ασφάλεια υψηλής ποιότητας σε ένα εύκολο στην εγκατάσταση πακέτο. Με ανίχνευση αντικειμένων AI, νυχτερινή όραση και ήχο 2 κατευθύνσεων, είναι κατάλληλο για διάφορες χρήσεις εντός και εκτός σπιτιού.

Μάρκα TP-Link

Ανάλυση 2K, 4MP

Συνδεσιμότητα Wi-Fi

Συμβατότητα εφαρμογών Tapo

Πηγή ρεύματος με καλώδιο, USB-C

Διαστάσεις (κάμερα) 2,65 x 2,26 x 1,74 ίντσες (67 x 57 x 44 mm)

Αντοχή στις καιρικές συνθήκες IP66 Ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες

Βάρος 12 oz (340 g)

Νυχτερινή όραση Χρώμα και υπέρυθρο

Χρώματα Λευκό

Spotlight Ναι

Αποθηκευτικός χώρος MicroSD ή προαιρετική συνδρομή στο cloud

Ηχείο διπλής κατεύθυνσης Ναι

Ανίχνευση κίνησης Ναι, με αναγνώριση αντικειμένων AI

Απαιτείται συνδρομή; Οχι

Λειτουργία απορρήτου Ναι