Ανάπτυξη του SDDC με χρήση VMware Cloud σε υπηρεσίες AWS

Το VMware Cloud on AWS (VMC σε AWS) είναι μια υπηρεσία pay-as-you-go (κατ’ απαίτηση) που επιτρέπει σε μικρές, μεσαίες και ακόμη και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις να εκτελούν φόρτους εργασίας σε περιβάλλοντα cloud που βασίζονται σε VMware vSphere χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα Υπηρεσίες AWS.

Το VMware Cloud στο AWS τροφοδοτείται από το VMware Cloud Foundation (VCF) που ενσωματώνει VMware vSphere, vCenter Server, VMware vSAN και VMware NSX για την εκτέλεση και τη βελτιστοποίηση εφαρμογών σε αποκλειστική, ελαστική και γυμνή μεταλλική υποδομή AWS.

Το VMC στο AWS επιτρέπει στους διαχειριστές IT να διαχειρίζονται απρόσκοπτα τους πόρους cloud που βασίζονται σε VMware στο νέφος AWS χωρίς να πραγματοποιούν σύνθετες μετατροπές ή επανααρχιτεκτονική και επίσης τους δίνει τη δυνατότητα να εκσυγχρονίσουν την υποδομή IT χρησιμοποιώντας συναρπαστικά σύνολα δεξιοτήτων και εργαλείων.

Επιτρέπει στις επιχειρήσεις να επωφεληθούν από τα οφέλη όπως:

  • Ευελιξία και επεκτασιμότητα
  • Διαθεσιμότητα πόρων κατ’ απαίτηση
  • Υψηλή διαθεσιμότητα (HA)
  • Cloud Security
  • Χρέωση βάσει κοινής ωφέλειας
  • Επέκταση σε διαφορετική γεωγραφική θέση

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθουμε πώς να δημιουργήσουμε ένα Κέντρο Δεδομένων που καθορίζεται από λογισμικό (SDDC) που βασίζεται σε VMware που φιλοξενείται πάνω από το δημόσιο νέφος AWS.

Ας υποθέσουμε ότι χρησιμοποιείτε ένα εικονικό περιβάλλον που βασίζεται σε VMware στο εσωτερικό κέντρο δεδομένων σας και θέλετε να μετεγκαταστήσετε τις εφαρμογές και τους φόρτους εργασίας σας στο cloud. Το VMware Cloud στο AWS θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική λύση για την επιχείρησή σας. Μπορείτε να επωφεληθείτε από ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά των τεχνολογιών cloud, όπως η διαθεσιμότητα πόρων κατ’ απαίτηση, η ευελιξία, η επεκτασιμότητα, η υψηλή διαθεσιμότητα, η ασφάλεια και η μετεγκατάσταση.

Χρησιμοποιήστε τις θήκες για το VMware Cloud στο AWS

Το VMC στο AWS έχει μια αξιοσημείωτη ικανότητα να επεκτείνει τα κέντρα δεδομένων από τις εγκαταστάσεις στο cloud. Ακολουθούν ορισμένες περιπτώσεις χρήσης που το καθιστούν την πιο ολοκληρωμένη λύση για κάθε τύπο επιχείρησης:

Ανάκτηση καταστροφών ως υπηρεσία (DRaaS)

Το VMware Cloud στο AWS είναι λίγο πολύ κατάλληλο για ανάκτηση καταστροφών. Πολλές μεσαίες έως μεγάλες επιχειρήσεις δημιούργησαν τα κύρια κέντρα δεδομένων τους για την εκτέλεση εφαρμογών και συντοπίσεων για να χειριστούν οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη ενώ χρησιμοποιούν το VMware Site Recovery Manager (SRM) για αναπαραγωγή, δοκιμή failover και εκτέλεση αποτυχιών παραγωγής και μετεγκατάστασης σε συντοποθετήσεις ή δευτερεύοντα κέντρα δεδομένων .

Το VMware Cloud στο AWS μπορεί να είναι μια πιο εξαιρετική λύση για τη δημιουργία συντοπίσεων για αναπαραγωγή, ανάκτηση καταστροφών και μετεγκατάσταση κρίσιμων δεδομένων για τη μείωση της ψύξης, του κόστους υποδομής, του εργατικού δυναμικού και πολλών άλλων παραγόντων.

Επέκταση Κέντρου Δεδομένων

Το VMware Cloud προσφέρει ένα ενοποιημένο υβριδικό περιβάλλον cloud με αξιόπιστη υποδομή και λειτουργίες από ένα κέντρο δεδομένων εσωτερικής χρήσης έως ένα cloud AWS όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να έχουν πρόσβαση και να επεκτείνουν τους πόρους που χρειάζονται.

Cloud Migration

Το VMC στο AWS επιτρέπει στους οργανισμούς την απόλυτη ευελιξία να μεταφέρουν φόρτους εργασίας που βασίζονται σε VMware vSphere στο σύννεφο AWS εύκολα με ταχύτητα και σιγουριά, ενώ αξιοποιούν τα υπάρχοντα εργαλεία και σύνολα δεξιοτήτων VMware.

  Πώς να αφαιρέσετε γραφικά στοιχεία από το Κέντρο ειδοποιήσεων σε Mac

Μπορείτε επίσης να επιταχύνετε τη μετεγκατάσταση από τις εγκαταστάσεις στο cloud εύκολα χωρίς διακοπές λειτουργίας, να αξιοποιήσετε το κατάλληλο περιβάλλον για κάθε φόρτο εργασίας, να μειώσετε το κόστος υλικού και λειτουργίας και να ικανοποιήσετε τις επιχειρηματικές απαιτήσεις με μεγαλύτερη ορατότητα, ασφάλεια και έλεγχο.

Πλεονεκτήματα του VMware Cloud στο AWS

Το VMC στο AWS προσφέρει αποκλειστικές υπηρεσίες cloud βασισμένες σε VMware μεμονωμένου μισθωτή σε υποδομή γυμνού μετάλλου AWS που υποστηρίζει έως και 16 κεντρικούς υπολογιστές ανά σύμπλεγμα, τις πιο πρόσφατες παρουσίες υψηλής I/O βελτιστοποιημένες για αποθήκευση του Amazon EC2 και μη πτητική μνήμη χαμηλής καθυστέρησης SSD που βασίζονται σε Express (NVMe). Μπορεί να ξεκινήσει με τουλάχιστον 2 κεντρικούς υπολογιστές ανά σύμπλεγμα SDDC και να κλιμακωθεί έως και 16 κεντρικούς υπολογιστές.

Μπορείτε να εκτελέσετε τη στοίβα λογισμικού VMware SDDC απευθείας σε διακομιστές γυμνού μετάλλου AWS χωρίς ένθετη εικονικοποίηση και να μετακινήσετε υπάρχοντες φόρτους εργασίας από εσωτερικό εικονικό περιβάλλον VMware στο VMware Cloud σε AWS μέσω μετεγκατάστασης προτύπων VM, ψυχρής μετεγκατάστασης και vMotion.

Τα παρακάτω είναι μερικά πλεονεκτήματα του VMware Cloud στο AWS:

  • Ελαστικό και κατ’ απαίτηση περιβάλλον vSphere SDDC στο AWS
  • Καμία ειδική απαίτηση εκπαίδευσης προσωπικού ή πρόσληψης ειδικών ταλέντων
  • Συνεπής διακυβέρνηση, ασφάλεια και λειτουργίες
  • Πρόσβαση σε 200+ υπηρεσίες AWS
  • Παγκόσμια διαθεσιμότητα σε 17 παγκόσμιες περιοχές AWS

Προϋποθέσεις και περιορισμοί για το VMWare Cloud στο AWS

Ακολουθούν ορισμένες προϋποθέσεις που θα πρέπει να λάβετε υπόψη πριν από την ανάπτυξη του VMware Cloud στο AWS:

Λογαριασμός MyVMware: Αυτό το προφίλ θα πρέπει να συμπληρωθεί πλήρως για να μπορέσετε να ξεκινήσετε την αρχική σας ανάπτυξη.

Λογαριασμός AWS: Αυτός ο λογαριασμός πρέπει να έχει δικαιώματα διαχειριστή για ορισμένους από τους λόγους στην ανάπτυξη.

Σύνδεσμος ενεργοποίησης: Αυτός ο σύνδεσμος θα σταλεί στη διεύθυνση email που σχετίζεται με το προφίλ σας στο MyVMware.

Το VMC στο AWS προσφέρει πολλές δυνατότητες που έχουν ορισμένους περιορισμούς σε μέγιστα και ελάχιστα επίπεδα και αυτά τα όρια θεωρούνται σκληρά όρια (δεν μπορούν να αλλάξουν), εκτός εάν υποδεικνύεται διαφορετικά. Ακολουθούν ορισμένοι σημαντικοί περιορισμοί για το VMware Cloud στο AWS που πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν από την ανάπτυξη:

Μέγιστη διαμόρφωση
Περιγραφή
Οργάνωση

Αριθμός κεντρικών υπολογιστών ανά οργανισμό
32 (απαλό όριο)

Δημόσιες διευθύνσεις IP (Elastic IP)
75 (απαλό όριο)
Μέγιστος αριθμός διευθύνσεων IP ανά οργανισμό
SDDC

Αριθμός SDDC ανά οργανισμό
2 (απαλό όριο)

Αριθμός συνδεδεμένων VPC
1
Ο μέγιστος αριθμός συνδεδεμένων AWS VPC ανά SDDC.
Ελάχιστοι κεντρικοί υπολογιστές ανά σύμπλεγμα για πλήρη SLA
2
Αυτός είναι ο ελάχιστος αριθμός ESXi ανά σύμπλεγμα vSphere που πρέπει να υποστηρίζεται στο πλήρες SLA.
Μέγιστος αριθμός κεντρικών υπολογιστών ανά σύμπλεγμα (συμπεριλαμβανομένων των τεντωμένων συστάδων)
16
Ο μέγιστος αριθμός κεντρικών υπολογιστών ESXi ανά σύμπλεγμα vSphere. Αυτό το όριο ισχύει τόσο για συστάδες μονής AZ όσο και για τεντωμένες ομάδες.
Μέγιστα συμπλέγματα
10 (απαλό όριο). 20 (σκληρό όριο)
Ο μέγιστος αριθμός συμπλεγμάτων vSphere ανά SDDC.
SDDC ανά περιοχή
5 (απαλό όριο)

Μεγάλες SDDC vCPU
68

Μεγάλη μνήμη RAM SDDC
240 GB

Δικτύωση και Ασφάλεια

Αριθμός πελατών VPN L2
1

IPSec VPN Tunnel
16

Λογικές θύρες
2048 ανά λογικό τμήμα – 4000 σε ολόκληρο το SDDC

SDDC ανά Ομάδα SDDC
20 (Έκδοση 1.12+)

Ομάδες SDDC ανά οργανισμό
5 (Έκδοση 1.12+)

Για μια πλήρη λίστα με τους πιο πρόσφατους περιορισμούς στο VMC στο AWS, μπορείτε να δείτε Μέγιστα ρυθμίσεις παραμέτρων VMware.

  Πώς να απενεργοποιήσετε ή να προσαρμόσετε τις ειδοποιήσεις Xbox One

Η Αρχιτεκτονική του VMware Cloud στο AWS

Το VMware Cloud στο AWS βασίζεται σε στοίβα λογισμικού VMware όπως vSphere, vCenter, vSAN, NSX-T, σχεδιασμένο να λειτουργεί σε αποκλειστική υποδομή γυμνού μετάλλου AWS. Επιτρέπει στις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται πόρους και εργαλεία που βασίζονται σε VMware στο AWS με απρόσκοπτη ενοποίηση με άλλες υπηρεσίες της Amazon όπως το Amazon EC2, το Amazon S3, το Amazon Redshift, το Amazon Direct Connect, το Amazon RDS και το Amazon DynamoDB.

Η βασική οντότητα της λύσης VMware Cloud σε AWS είναι ένα SDDC και έχει ορισμένα σημαντικά στοιχεία, όπως:

Υπολογισμός: Το VMC στο AWS μπορεί να περιέχει έως και 10 συμπλέγματα vSphere με 4 έως 32 κεντρικούς υπολογιστές σε κάθε σύμπλεγμα και κάθε κεντρικός υπολογιστής γυμνού μετάλλου είναι εξοπλισμένος με 512 GB RAM και δύο επεξεργαστές της σειράς Intel Xeon E5-2600. Μπορούν να προστεθούν περισσότεροι κεντρικοί υπολογιστές μέσω μιας διαχειριστικής διεπαφής ή μέσω API.

Αποθήκευση: Τα συμπλέγματα SDDC υποστηρίζουν VMware vSAN με διαμόρφωση all-flash για αποθήκευση με χρήση αποθήκευσης flash NVMe, την ταχύτερη και υψηλής απόδοσης αποθήκευση. Ένα σύμπλεγμα κεντρικού υπολογιστή ESXi που είναι εγκατεστημένο με 4+ μονάδες vSAN παρέχει περισσότερο από 20 TB χρησιμοποιήσιμου αποθηκευτικού χώρου ενώ προστατεύει όλα τα εικονικά μηχανήματα από μία μόνο αποτυχία κεντρικού υπολογιστή. Τα δεδομένα σε κατάσταση ηρεμίας κρυπτογραφούνται αυτόματα και οι εικονικοί δίσκοι χρησιμοποιούνται με τη χρήση της διαχείρισης βάσει πολιτικής αποθήκευσης (SPBM).

Δικτύωση: Η διαχείριση των δυνατοτήτων και των πολιτικών δικτύωσης γίνεται μέσω του VMware NSX-T στο σύμπλεγμα SDDC όπου δημιουργούνται εικονικά δίκτυα πολλαπλών επιπέδων για τον διαχωρισμό των πόρων δικτύου από τον φυσικό εξοπλισμό. Επιτρέπει στο VMC σε χρήστες AWS να δημιουργούν λογικά, καθορισμένα από λογισμικό δίκτυα (SDN). Κάθε σύμπλεγμα έχει δύο τυπικά λογικά δίκτυα: ένα για το επίπεδο διαχείρισης και το άλλο για το επίπεδο υπολογισμού, και η επικοινωνία μεταξύ διαφορετικών λογικών δικτύων πραγματοποιείται μέσω πυλών.

Το VMware NSX-T παρέχει μια πύλη διαχείρισης (υποστηρίζει IPSEC VPN και DNS) που παρέχει πρόσβαση στον διακομιστή vCenter.

Υψηλή Διαθεσιμότητα: Το HA υποστηρίζεται μέσω VMware HA στο SDDC και εάν αποτύχει ένας κεντρικός υπολογιστής, οι εφαρμογές και οι φόρτοι εργασίας μεταφέρονται σε άλλο κεντρικό υπολογιστή και τα VM επανεκκινούνται σε άλλους κεντρικούς υπολογιστές στο σύμπλεγμα. Και η θεραπεία γίνεται επίσης από το VMware vSphere στο VMware Cloud στο AWS.

Βήματα πριν από την ανάπτυξη του SDDC στο VMware Cloud στο AWS

Βήμα 1: Συνδεθείτε στον λογαριασμό AWS

  • Για να αναπτύξετε το πρώτο σας Κέντρο δεδομένων που καθορίζεται από λογισμικό (SDDC) στο VMware Cloud στο AWS, συνδεθείτε στο Λογαριασμός AWS με έναν χρήστη IAM με τα απαραίτητα δικαιώματα.
  • Διασφαλίστε τη σωστή διαμόρφωση του λογαριασμού σας AWS.
  • Τώρα θα ορίσετε το Amazon VPC που θα συνδέεται με το SDDC κατά τη φάση της ενσωμάτωσης.

Σημείωση: Εάν έχετε ήδη διαμορφώσει ένα VPC και θέλετε να το χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να παραλείψετε το Βήμα 2 και να συνεχίσετε από το Βήμα 3.

Βήμα 2: Δημιουργία νέου VPC

Επιλέξτε τη σωστή περιοχή για την ανάπτυξη του VMware Cloud στο AWS SDDC.

Ανοίξτε τον Αμαζόνιο Κονσόλα VPC. Επιλέξτε τα VPC σας > VPC.

Κάντε κλικ στο Create VPC.

Εισαγάγετε τις λεπτομέρειες VPC, όπως ετικέτα ονόματος, μπλοκ IPv4 CIDR, Μίσθωση ως προεπιλογή και κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Κλείσιμο.

Βήμα 3: Δημιουργία ιδιωτικού υποδικτύου

Τώρα θα δημιουργήσετε ένα ιδιωτικό υποδίκτυο για την Elastic Network Interface (ENI) για κάθε Ζώνη Διαθεσιμότητας και συνιστάται ένα υποδίκτυο χωρίς συνδεδεμένη πύλη Διαδικτύου.

  Μεταδώστε το παιχνίδι σας σε αυτές τις 13 πλατφόρμες ζωντανής ροής και κερδίστε χρήματα

Ανοιξε το Κονσόλα Amazon VPCκαι επιλέξτε Υποδίκτυα.

Επιλέξτε Δημιουργία υποδικτύου.

Στην οθόνη Δημιουργία υποδικτύου, δώστε μια ετικέτα ονόματος, επιλέξτε την επιθυμητή ζώνη διαθεσιμότητας, μπλοκ IPv4 CIDR και κάντε κλικ στο Δημιουργία.

Επαναλάβετε τα βήματα για να δημιουργήσετε τα επιθυμητά υποδίκτυα για κάθε εναπομένουσα Ζώνη Διαθεσιμότητας στην περιοχή και κάντε κλικ στο Κλείσιμο.

Βήμα 4: Ενεργοποιήστε το VMware Cloud στην υπηρεσία AWS

Τώρα μπορείτε να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία VMware Cloud σε AWS. Κατά την επεξεργασία της αγοράς, η AWS στέλνει ένα email καλωσορίσματος στην καθορισμένη διεύθυνση email και ξεκινά τη διαδικασία ακολουθώντας τα ακόλουθα βήματα:

  • Επιλέξτε τον σύνδεσμο Ενεργοποίηση υπηρεσίας αφού λάβετε το email καλωσορίσματος από την AWS.
  • Συνδεθείτε με τα διαπιστευτήρια MyVMware.
  • Διαβάστε τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη χρήση των υπηρεσιών και επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου για αποδοχή.
  • Επιλέξτε Επόμενο για να ολοκληρώσετε με επιτυχία τη διαδικασία ενεργοποίησης του λογαριασμού και θα ανακατευθυνθείτε στο VMware Cloud στην κονσόλα AWS.
  • Δημιουργήστε έναν οργανισμό που είναι συνδεδεμένος με τον λογαριασμό MyVMware.
  • Εισαγάγετε το όνομα και τη διεύθυνση του οργανισμού για λογική διάκριση.
  • Επιλέξτε Δημιουργία οργανισμού για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Βήμα 5: Διαχείριση ταυτότητας και πρόσβασης (IAM)

Εκχωρήστε προνομιακή πρόσβαση σε συγκεκριμένους χρήστες για πρόσβαση στις Υπηρεσίες Cloud και την κονσόλα SDDC, τα στοιχεία SDDC και NSX. Υπάρχουν δύο τύποι ρόλων οργάνωσης. Ο ιδιοκτήτης του οργανισμού και το μέλος του οργανισμού είναι διαθέσιμα.

Ο Οργανισμός Ρόλος με τον Κάτοχο Οργανισμού μπορεί να προσθέσει, να τροποποιήσει και να αφαιρέσει χρήστες και πρόσβαση στις υπηρεσίες VMware Cloud. Ο Ρόλος Οργανισμού με Μέλος Οργανισμού μπορεί να έχει πρόσβαση στις Υπηρεσίες Cloud αλλά όχι να προσθέτει, να αφαιρεί ή να τροποποιεί χρήστες.

Ανάπτυξη του SDDC στο VMware Cloud στο AWS

#1. Συνδεθείτε στο Cloud Services Portal (CSP) για να ξεκινήσετε την ανάπτυξη του SDDC σε VMC στο AWS. Συνδεθείτε στο Κονσόλα VMC.

#2. Επιλέξτε VMware Cloud on AWS Service από τις διαθέσιμες υπηρεσίες.

#3. Επιλέξτε Δημιουργία SDDC.

#4. Εισαγάγετε τις ιδιότητες SDDC όπως Περιοχή AWS, Ανάπτυξη (είτε Single Host, Multi-Host ή Stretched Cluster), Τύπος κεντρικού υπολογιστή, Όνομα SDDC, Αριθμός κεντρικών υπολογιστών, Χωρητικότητα κεντρικού υπολογιστή και Συνολική χωρητικότητα και κάντε κλικ στο Επόμενο.

#5. Συνδεθείτε σε έναν νέο λογαριασμό AWS και κάντε κλικ στο ΕΠΟΜΕΝΟ.

#6. Επιλέξτε το VPC και το υποδίκτυο που έχετε ρυθμίσει προηγουμένως και το NEXT.

#7. Εισαγάγετε το μπλοκ διαχείρισης υποδικτύου CIDR για το SDDC και κάντε κλικ στο ΕΠΟΜΕΝΟ.

#8. Κάντε κλικ στα δύο πλαίσια ελέγχου για να αναγνωρίσετε ότι αναλαμβάνετε την ευθύνη για το κόστος και κάντε κλικ στην ΑΝΑΠΤΥΞΗ SDDC.

#9. Θα χρεωθείτε όταν κάνετε κλικ στο DEPLOY SDDC και δεν μπορείτε να διακόψετε ή να ακυρώσετε τη διαδικασία ανάπτυξης μόλις ξεκινήσει και θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να ολοκληρωθεί.

#10. Το VMware που βασίζεται είναι έτοιμο στο AWS.

Τελειώστε 👩‍🏫

Το VMware Cloud στο AWS ή το VMC στο AWS είναι μια υπηρεσία cloud που επιτρέπει σε κάθε τύπο επιχείρησης να εκτελεί τους φόρτους εργασίας που βασίζονται σε VMware με στοιχεία VMware σε AWS χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών AWS.

Προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες όπως ευελιξία, επεκτασιμότητα, διαθεσιμότητα πόρων κατ’ απαίτηση, υψηλή διαθεσιμότητα, ασφάλεια και πολλές άλλες δυνατότητες για εύκολη διαχείριση και μετεγκατάσταση των εφαρμογών σας από εσωτερική εγκατάσταση στο cloud AWS.

Με το VMC στο AWS, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως δευτερεύοντα ιστότοπο για ανάκτηση καταστροφών, να επεκτείνετε το κέντρο δεδομένων σας σε διαφορετικές γεωγραφικές τοποθεσίες και να μεταφέρετε φόρτους εργασίας μεταξύ διαφορετικών cloud.

Για να χρησιμοποιήσετε το VMC σε AWS και να αναπτύξετε ένα SDDC, θα πρέπει να έχετε έναν λογαριασμό MyVMware και έναν λογαριασμό AWS. Μπορείτε να αναπτύξετε SDDC ενός κεντρικού υπολογιστή χαμηλού κόστους σε AWS και να κλιμακώσετε το περιβάλλον σας απρόσκοπτα σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Εάν έχετε βαρεθεί να διαχειρίζεστε πόρους και να κάνετε προϋπολογισμό για υλικό, το VMware Cloud στο AWS μπορεί να είναι η σωστή επιλογή για τις ανάγκες της επιχείρησής σας.