Πώς να αφαιρέσετε γραφικά στοιχεία από το Κέντρο ειδοποιήσεων σε Mac

Τα γραφικά στοιχεία βρίσκονται στο κάτω μισό του Κέντρου Ειδοποιήσεων. Ενώ ορισμένα γραφικά στοιχεία είναι αρκετά χρήσιμα, ίσως θέλετε να απαλλαγείτε από άλλα για μια πιο καθαρή εμφάνιση. Δείτε πώς μπορείτε να αφαιρέσετε γραφικά στοιχεία από το Κέντρο ειδοποιήσεων στο Mac.

Οι χρήστες Mac που χρησιμοποιούν macOS 11 Big Sur ή νεότερο έχουν πρόσβαση στο ενοποιημένο Κέντρο ειδοποιήσεων. Αντί να χωρίζεται σε δύο καρτέλες, το Κέντρο ειδοποιήσεων χωρίζεται πλέον σε δύο μισά. Το επάνω μισό εμφανίζει τις μη αναγνωσμένες ειδοποιήσεις σας (αν έχετε) και το κάτω μισό εμφανίζει τα γραφικά στοιχεία σας.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τη συνάρτηση YEAR στο Microsoft Excel

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Κέντρο ειδοποιήσεων, κάντε κλικ στο κουμπί Ώρα και ημερομηνία από τη γραμμή μενού (δίπλα στο κουμπί Κέντρο ελέγχου). Μπορείτε επίσης να σύρετε προς τα μέσα από τη δεξιά άκρη του trackpad του MacBook σας με δύο δάχτυλα για να αποκαλύψετε το Κέντρο ειδοποιήσεων.

Τώρα, εάν θέλετε να διαγράψετε γρήγορα ένα γραφικό στοιχείο, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε την επιλογή “Κατάργηση γραφικού στοιχείου”.

Το γραφικό στοιχείο θα αφαιρεθεί αμέσως από το Κέντρο ειδοποιήσεων.

Εάν θέλετε να αφαιρέσετε πολλά γραφικά στοιχεία ταυτόχρονα, είναι καλύτερα να μεταβείτε στη λειτουργία επεξεργασίας γραφικών στοιχείων.

  Οι 5 καλύτερες συμβουλές για το MS Office του 2016

Κάντε κύλιση στο κάτω μέρος του Κέντρου ειδοποιήσεων και κάντε κλικ στο κουμπί “Επεξεργασία γραφικών στοιχείων”. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε γραφικό στοιχείο και να επιλέξετε την επιλογή «Επεξεργασία γραφικών στοιχείων» από το μενού.

Τώρα, θα δείτε όλα τα γραφικά στοιχεία στο δεξιό παράθυρο. Για να αφαιρέσετε ένα γραφικό στοιχείο, κάντε κλικ στο εικονίδιο “-” από την επάνω αριστερή γωνία της οθόνης.

Κάντε κλικ στο

Μπορείτε να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να διαγράψετε όλα τα widget που θέλετε. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Τέλος” για να αποθηκεύσετε τη διάταξη.

Όπως είπαμε στην κορυφή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο για να διαγράψετε όλα τα γραφικά στοιχεία και να αποκτήσετε ένα καθαρό Κέντρο ειδοποιήσεων (όπως φαίνεται στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης).

  Σημειώστε, θολώστε ή προσθέστε σχήματα σε στιγμιότυπα οθόνης στο iPhone σας

Δεν σας αρέσει να πηγαίνετε στο Κέντρο Ελέγχου κάθε φορά που θέλετε να συνδέετε μια συσκευή Bluetooth ή να αλλάζετε την έξοδο ήχου; Δείτε πώς να καρφιτσώσετε οποιαδήποτε μονάδα του Κέντρου Ελέγχου απευθείας στη γραμμή μενού.

body #primary .entry-content ul#nextuplist {list-style-type: none;margin-left:0px;padding-left:0px;}
body #primary .entry-content ul#nextuplist li a {text-decoration:none;color:#1d55a9;}