Ένας οδηγός εισαγωγής στο BizDevOps για αρχάριους

Πρέπει να ενσωματώσετε τις επιχειρήσεις, την ανάπτυξη προϊόντων και τις λειτουργίες προϊόντων σε μια ενιαία ροή εργασίας για να μειώσετε τα απόβλητα, να αυξήσετε την ασφάλεια των προϊόντων και να λάβετε τα μέγιστα έσοδα από το προϊόν. Μια επιχείρηση μπορεί να το κάνει μόνο όταν υιοθετήσει την ιδέα BizDevOps για την ανάπτυξη προϊόντων.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους είχαν αποσιωπηθεί πλήρως πριν από τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Μετά την ψηφιακή προσαρμογή, οι εταιρείες μείωσαν την αποσυνδεδεμένη προσέγγιση σε οποιοδήποτε έργο. Ωστόσο, ο ψηφιακός μετασχηματισμός πρόσθεσε επίσης πολλά εργαλεία, εφαρμογές και ροές εργασίας σε διαφορετικά τμήματα μιας επιχείρησης ανάλογα με την εξειδίκευσή τους.

Τώρα, οι εταιρείες γίνονται όλο και πιο αποσιωπημένες επειδή πρέπει να μάθουν να χρησιμοποιούν διαφορετικά εργαλεία και να ειδικεύονται σε αυτά από τμήμα σε τμήμα. Έτσι, οι ειδικοί στη διαχείριση επιχειρήσεων ανακάλυψαν ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός ή ο μετασχηματισμός στο cloud δεν λύνει τα αποσιωπημένα τμήματα των επιχειρήσεων.

Ως εκ τούτου, τα μεγάλα επιχειρηματικά μυαλά κάθισαν μαζί για να ανακαλύψουν νέους τρόπους για να ξεφύγουν οι οργανισμοί από την κουλτούρα εργασίας και να αυξήσουν τη συνεργασία και την κατανόηση μεταξύ των ομάδων. Το BizDevOps είναι το αποτέλεσμα αυτής της επαναστατικής προσπάθειας από ειδικούς και ηγέτες επιχειρήσεων.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε το BizDevOps από μέσα προς τα έξω. Μπορείτε να εφαρμόσετε την ιδέα στην επιχείρησή σας για να έχετε εξαιρετικά αποτελέσματα. Εναλλακτικά, εάν είστε επαγγελματίας, μπορείτε να γίνετε ειδικός εκπαιδευτής στο BizDevOps για εταιρείες και νεοφυείς επιχειρήσεις.

Εισαγωγή στο DevOps

Το DevOps είναι ένα πλαίσιο ανάπτυξης προϊόντων που περιλαμβάνει ένα σύνολο εργαλείων, πρακτικών και πολιτιστικών φιλοσοφιών. Ένας τέτοιος συνδυασμός ενσωματώνει και αυτοματοποιεί τις ροές εργασίας μεταξύ των λειτουργιών και των ομάδων ανάπτυξης προϊόντων (λογισμικού).

Πρωταρχικός στόχος του είναι να προωθήσει την επικοινωνία μεταξύ ομάδων, την ενδυνάμωση της ομάδας, τη συνεργατική εργασία και τον τεχνολογικό αυτοματισμό.

Οι ηγέτες των επιχειρήσεων πληροφορικής αποκάλυψαν το πλαίσιο DevOps κάπου μεταξύ 2007 και 2009. Οι εταιρείες λογισμικού δημιούργησαν ένα τέτοιο μοντέλο λειτουργίας για να επιλύσουν τις τακτικές διαφωνίες που σχετίζονται με το προϊόν μεταξύ των προγραμματιστών λογισμικού και των λειτουργιών.

Το DevOps είναι απλώς μια συντομογραφία της ανάπτυξης και των λειτουργιών. Φέρνει τις ομάδες λειτουργιών και ανάπτυξης σε ένα τραπέζι από την αρχή του προγραμματισμού λογισμικού μέχρι την αγορά και την ανάπλαση.

Αφού είδαν τα τεράστια οφέλη της διαδικασίας DevOps στη βιομηχανία λογισμικού, άλλες βιομηχανίες που ασχολούνται με προϊόντα υιοθέτησαν το πλαίσιο.

Στρατηγική DevOps

Αυτό το πλαίσιο ανάπτυξης προϊόντος περιλαμβάνει έναν άπειρο βρόχο για να δείξει τη συνεχή διαδικασία ανάπτυξης προϊόντος. Αν και μπορεί να βρείτε μια διαδοχική εμφάνιση φάσεων σε ένα μοντέλο DevOps, πρέπει να παρατηρήσετε ότι η διαδικασία περιστρέφεται σε έναν βρόχο λόγω της συνέχισης των αναβαθμίσεων προϊόντων σύμφωνα με τα σχόλια των πελατών.

Δείτε πώς λειτουργεί η στρατηγική DevOps:

  • Ανακάλυψη μιας ανάγκης και ενός προϊόντος για την κάλυψη της ανάγκης (Ομάδα ανάπτυξης)
  • Σχεδιασμός ανάπτυξης προϊόντος (Ομάδα ανάπτυξης)
  • Ανάπτυξη του προϊόντος (Ομάδα ανάπτυξης)
  • Δοκιμή του προϊόντος (Ομάδα ανάπτυξης)
  • Ανάπτυξη προϊόντος (Ομάδα επιχειρήσεων)
  • Λειτουργία του προϊόντος ή επίβλεψη της λειτουργίας του (Ομάδα λειτουργιών)
  • Παρατήρηση της απόδοσης του προϊόντος (Ομάδα Επιχειρήσεων)
  • Λήψη συνεχών σχολίων από εσωτερικούς και εξωτερικούς χρήστες (Ομάδα λειτουργιών)
  • Συμπερίληψη ανατροφοδότησης όπως απαιτείται στην αρχική ανακάλυψη και επιστροφή στο στάδιο του σχεδιασμού (Ομάδα Ανάπτυξης και Επιχειρήσεων)
  Πώς να εγκαταστήσετε λογισμικό χωρίς δικαιώματα διαχειριστή

DevOps Tools

Η στοίβα τεχνολογίας του πλαισίου DevOps θα πρέπει να περιλαμβάνει έναν συνδυασμό των ακόλουθων εργαλείων:

  • Διαχείριση έργου
  • Υπεύθυνος πελατειακών σχέσεων (CRM)
  • Εφαρμογές ή όργανα ανάπτυξης λογισμικού ή προϊόντων
  • Εγκαταστάτες πακέτων
  • Cloud και εικονικές συσκευές
  • Συλλέκτες σχολίων
  • Ομαδική παρακολούθηση

Οφέλη DevOps

  • Αυξήστε το χρόνο του προϊόντος σας στην αγορά
  • Ενισχύστε τη συνεργασία στο έργο
  • Αγορά εφαρμογών ή προϊόντων γρήγορα
  • Ευθύνη
  • Διασφάλιση ποιότητας
  • Ασφάλεια

DevOps Challenges και BizDevOps in Rescue

Δεν επιθυμείτε να ακολουθήσετε την αλλαγή

Το DevOps είναι μια επιχειρηματική διαδικασία όπου είναι παρούσες οι ομάδες ανάπτυξης και λειτουργίας. Αποχωρείτε από την ομάδα επιχειρήσεων και διοίκησης. Ως εκ τούτου, μπορεί να αντιληφθείτε ότι οι ενδιαφερόμενες ομάδες είναι απρόθυμες να υιοθετήσουν DevOps.

Αλλά το BizDevOps είναι ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο που ενσωματώνει ολόκληρο τον οργανισμό. Ως εκ τούτου, το εργατικό δυναμικό σας δεν θα έχει κανένα λόγο να αντισταθεί στην αλλαγή.

Συνέχεια Επιχειρηματικής Διαδικασίας

Το DevOps δεν μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σε μια αλλαγή σε ένα λογισμικό και σε όλο το άλλο συνδεδεμένο λογισμικό που δεν μπορούν να εκτελέσουν τις εργασίες τους. Στην ανάπτυξη προϊόντων, μια αλλαγή προϊόντος βλάπτει το μάρκετινγκ άλλων προϊόντων.

Στο BizDevOps, φροντίζετε για ολόκληρη την επιχείρηση. Σχεδιάζει την ενημέρωση ή την εκ νέου ανάπτυξη λογισμικού ή προϊόντων με τέτοιο τρόπο ώστε άλλες σχετικές εφαρμογές ή προϊόντα να μην επηρεάζονται από την αλλαγή.

Αυξάνει την κουλτούρα Siled Work

Το DevOps θα έπρεπε να είχε εξαλείψει το σιλό στις επιχειρήσεις. Όμως, με διαφορετικές εφαρμογές για διαφορετικές ομάδες, έχει αυξηθεί το στυλ εργασίας του siled.

Με το BizDevOps, οι ειδικοί αναμένουν ότι η εργασία σε σιλό που εισάγει το DevOps θα μειωθεί δραστικά.

Το DevOps έμεινε πίσω από τον εγκέφαλο της επιχείρησης

Η μονάδα επιχειρήσεων και διοίκησης είναι ο εγκέφαλος της εταιρείας. Η επιχείρηση και ο διαχειριστής περιλαμβάνουν τις πωλήσεις, το μάρκετινγκ, τη λογιστική, τη φορολογία και ούτω καθεξής. Αυτές οι ομάδες δεν γνώριζαν τι συμβαίνει με το λογισμικό, το προϊόν ή τις υπηρεσίες που παρήγαγε η εταιρεία τους.

Ως εκ τούτου, από την έγκριση του προϋπολογισμού έως τις πωλήσεις, το χάσμα μεταξύ των επιχειρηματικών ομάδων και των ομάδων DevOps άρχισε να αυξάνεται.

Η ομάδα DevOps αντιμετωπίζει πολλά σημεία συμφόρησης όταν χρειάζεται να λάβει εγκρίσεις προϋπολογισμού, να εμπορευτεί τα προϊόντα της, να συλλέξει σχόλια από το πεδίο και ούτω καθεξής.

Μπορείτε να περιμένετε ότι ένα τέτοιο ζήτημα δεν θα εμφανιστεί στα μελλοντικά σας έργα ανάπτυξης προϊόντων όταν υιοθετήσετε το πλαίσιο BizDevOps.

Ενδοεταιρική Επικοινωνία

Στο DevOps, μόνο οι ομάδες ανάπτυξης προϊόντων και λειτουργιών προϊόντων επικοινωνούν μεταξύ τους. Η επιχειρηματική ομάδα που διαχειρίζεται τις πωλήσεις, το μάρκετινγκ και τα έσοδα, δεν γνωρίζει τι συμβαίνει με τα προϊόντα που πωλούν ή εμπορεύονται.

Ως εκ τούτου, όταν η ομάδα πωλήσεων βγαίνει στο χωράφι, αντιμετωπίζει δύσκολες ερωτήσεις για τις οποίες είναι απροετοίμαστη. Αυτό συμβαίνει λόγω ενός κενού επικοινωνίας μεταξύ της επιχειρηματικής ομάδας από την ομάδα DevOps.

Το BizDevOps θα περιποιηθεί ολόκληρο τον οργανισμό με τρόπο ώστε όλοι να γνωρίζουν το επιχειρηματικό, την ανάπτυξη και το λειτουργικό μέρος των προϊόντων της εταιρείας. Ως εκ τούτου, η ομάδα μάρκετινγκ και πωλήσεων μπορεί εύκολα να απαντήσει σε ερωτήματα πελατών και να αυξήσει την ικανοποίηση των πελατών και τα έσοδα από τις πωλήσεις.

  Πώς να αποσυνδέσετε τον λογαριασμό EA από το Xbox

Τι είναι το BizDevOps;

Το BizDevOps είναι μια προσέγγιση ανάπτυξης προϊόντος ή λογισμικού που ενθαρρύνει όλους να συνεργαστούν σε ένα έργο για να αυξήσουν την επιτυχία του έργου και τα έσοδα της εταιρείας. Ολόκληρος ο οργανισμός μπορεί να πάρει μια ιδέα από την επιχειρηματική ομάδα και να την κάνει πραγματικότητα.

Η ομάδα ανάπτυξης και λειτουργίας προσθέτει αξία σε αυτήν την ιδέα. Μπορείτε να συνειδητοποιήσετε τη σημασία μιας τέτοιας αρμονικής εργασιακής κουλτούρας όταν βλέπετε λιγότερα παράπονα για το λογισμικό ή το προϊόν σας από τον πελάτη και αυξημένα έσοδα.

Ως εκ τούτου, όταν η επιχειρηματική ομάδα συμμετέχει επίσης σε μια διαδικασία ανάπτυξης προϊόντος μαζί με την ομάδα προγραμματιστών και την ομάδα λειτουργίας κατά τη διάρκεια ολόκληρου του κύκλου ζωής του προϊόντος, τότε το ονομάζετε πλαίσιο BizDevOps. Με το BizDevOps μπορείτε να επιτύχετε τα ακόλουθα:

  • Ευθυγραμμίστε την ανάπτυξη προϊόντων και λογισμικού
  • Ενισχυμένη διακυβέρνηση του οργανισμού
  • Παρακολούθηση σε βάθος
  • Αυξημένη απόδοση, παραγωγικότητα και μειωμένη σπατάλη

Με λίγα λόγια, το BizDevOps θα πρέπει να καταρρίψει το εμπόδιο μεταξύ της επιχείρησης και της τεχνολογίας ενός έργου. Συχνά, οι προγραμματιστές μιλούν διαφορετικές γλώσσες. Αυτή η γλώσσα δεν είναι η ανθρώπινη γλώσσα. Είναι γλώσσα μηχανής. Οι προγραμματιστές μιλούν με όρους κωδικών και σύνταξης. Όμως, η επιχειρηματική ομάδα δεν καταλαβαίνει αυτή τη γλώσσα.

Η ευθύνη του BizDevOps είναι να φέρει την επιχειρηματική ομάδα στο ίδιο επίπεδο με την ομάδα DevOps. Ως εκ τούτου, όταν οι πελάτες αναφέρουν την εμφάνιση αυξημένων προβλημάτων με ένα νέο προϊόν, η επιχειρηματική ομάδα μπορεί να μεταφέρει κατάλληλα το μήνυμα στην ομάδα DevOps. Έτσι, διασφαλίζετε ότι οι ομάδες σας δεν χάνουν τα σχόλια των πελατών στη μετάφραση.

Βέλτιστες πρακτικές για το BizDevOps

Ενεργή συμμετοχή όλων των ομάδων

Όλες οι ομάδες και τα μέλη του έργου θα πρέπει να συμμετέχουν σε δραστηριότητες ανάπτυξης προϊόντων, δοκιμών και μάρκετινγκ.

Δημιουργήστε Αυτοοργανωτικές Ομάδες

Οι ομάδες εντός του οργανισμού σας θα πρέπει να έχουν αυτόνομα κίνητρα και να οργανώνονται για να ολοκληρώσουν τις αντίστοιχες εργασίες τους και να αναθέτουν νέες εργασίες από έναν κοινό κάδο εργασιών.

Εκπαιδεύστε τις ομάδες να είναι διαλειτουργικές

Το BizDevOps απαιτεί να στέλνετε την επιχείρησή σας, την ομάδα ανάπτυξης και λειτουργίας για εκπαίδευση σε διαλειτουργικές δεξιότητες και τεχνολογίες συχνότερα.

Δημιουργήστε πολλαπλές ομάδες από τα παραπάνω τμήματα και παρέχετε εταιρική εκπαίδευση σε θέματα διαχείρισης επιχειρήσεων, πληροφορικής και επιχειρηματικών λειτουργιών.

Επιλέξτε μια επίπεδη οργανωτική δομή

Από την πλευρά της ανάπτυξης προϊόντος, δεν θα πρέπει να υπάρχουν ιεραρχικές διαφορές. Μπορείτε να το διατηρήσετε για να το χειριστεί η ομάδα ανθρώπινου δυναμικού σας σε περιβάλλον που δεν είναι προϊόν.

Αύξηση της συνεργασίας και της ομαδικής εργασίας

Πρέπει να ενθαρρύνετε τους ηγέτες της ομάδας, τους κορυφαίους επιδόσεις κ.λπ., να συνεργάζονται στενά με τους υφισταμένους και τους συνομηλίκους τους για να δημιουργήσουν μια κουλτούρα εργασίας που προωθεί την ανταλλαγή γνώσεων. Κατά συνέπεια, θα δείτε αυξημένη ομαδική συνεργασία.

Προσαρμογή στις Αλλαγές

Πρέπει να αξιολογείτε τακτικά την απόδοση των ομάδων και να αυτοσχεδιάζετε τον κύκλο ζωής ανάπτυξης του προϊόντος. Επίσης, πρέπει να εκπαιδεύσετε τις ομάδες σας με σχέδια επιχειρηματικής συνέχειας, ώστε να μπορούν να χειριστούν μια έκτακτη ανάγκη για μια επιχείρηση με οργανωμένο τρόπο.

Θέστε κοινούς στόχους για όλες τις ομάδες

Το BizDevOps έχει να κάνει με το συγχρονισμό ολόκληρου του οργανισμού. Ως εκ τούτου, οι στόχοι ή οι στόχοι της ομάδας ανάπτυξής σας, της ομάδας λειτουργιών και της ομάδας επιχειρήσεων δεν μπορεί να είναι διαφορετικοί.

Ορίστε πελατοκεντρικούς KPI

Οι KPI της επιχείρησής σας θα πρέπει να επικεντρώνονται στις ανάγκες των πελατών σας. Εάν θέσετε διαφορετικούς KPI και στόχους ικανοποίησης πελατών, θα αντιμετωπίσετε μια διαφορά μεταξύ απόδοσης προϊόντος και επιχειρηματικής απόδοσης.

  Πώς να μάθετε την ασφάλεια εφαρμογών Ιστού;

Μοντέλο εργασίας του BizDevOps

Το μοντέλο εργασίας του BizDevOps έχει τρεις διαφορετικές ομάδες, την επιχειρηματική ομάδα, την ομάδα ανάπτυξης και την ομάδα λειτουργιών.

Κάθε μία από τις παραπάνω ομάδες πρέπει να παραδώσει ορισμένες εργασίες σύμφωνα με το παρακάτω infographic:

Μεταγραφή της παραπάνω εικόνας στην παρακάτω λίστα:

  • Η επιχειρηματική ομάδα θα πρέπει να δημιουργεί αξία, επιχειρηματικά σχέδια, επιχειρηματικά σχέδια και ανατροφοδότηση για να καινοτομεί και να ωφελείται.
  • Η ομάδα ανάπτυξης θα πρέπει να διαχειρίζεται τις εκκρεμότητες, να σχεδιάζει το προϊόν, τα προγράμματα κωδικοποίησης, να δοκιμάζει το MVP και να παρέχει τη δυνατότητα να διασφαλίσει τη δημιουργικότητα και την παράδοση.
  • Η ομάδα λειτουργιών πρέπει να αναπτύσσει, να παρακολουθεί, να λειτουργεί και να συλλέγει δεδομένα χρήστη για να παρέχει πληροφορίες για τη βελτιστοποίηση του προϊόντος.
  • Στόχοι του BizDevOps

  • Για να ευθυγραμμίσετε την επιχειρηματική στρατηγική με τους στόχους DevOps
  • Συντομεύστε τον βρόχο ανατροφοδότησης
  • Ελαχιστοποιήστε τις μεταβιβάσεις μεταξύ ομάδων και οριστικοποιήστε το προϊόν με συλλογικό τρόπο
  • Αυξήστε την αποτελεσματικότητα ολόκληρης της ομάδας ανάπτυξης προϊόντων
  • Ελαχιστοποιήστε τις αναβαθμίσεις, τις εκ νέου εργασίες και την ad-hoc εφαρμογή χαρακτηριστικών
  • Σχεδιάστε κατάλληλα και συμπεριλάβετε σχόλια από προηγούμενα έργα για να κάνετε το MVP πιο σταθερό
  • Εστιάστε στη φιλική προς τον χρήστη παράδοση προϊόντων
  • Οι ομάδες όπως οι επιχειρήσεις, οι λειτουργίες και η ανάπτυξη θα πρέπει να θέτουν τις προτεραιότητές τους από κοινού.
  • Επιβραβεύστε άτομα και ιδέες που φέρνουν βελτιώσεις και καινοτομίες
  • Πλεονεκτήματα του BizDevOps

  • Θέτετε τον επιχειρηματικό στόχο πίσω από ένα έργο ανάπτυξης προϊόντος από την αρχή.
  • Η ομάδα DevOps συνεργάζεται στενά με τα ενδιαφερόμενα μέρη της επιχείρησης ή την ομάδα διαχείρισης.
  • Οι στόχοι όλων των ομάδων ευθυγραμμίζονται με τον στόχο του προϊόντος.
  • Οι ομάδες μπορούν να προσφέρουν τεχνολογικές λύσεις πιο γρήγορα αφού ολόκληρος ο οργανισμός εργάζεται στο ίδιο έργο.
  • Δεν χρειάζεται να σταματήσετε έργα για ξεχωριστές εγκρίσεις από τις ομάδες επιχειρήσεων, ανάπτυξης και λειτουργίας.
  • Μπορείτε να αναπτύξετε την πιο δημοφιλή τεχνολογική λύση που απαιτούν οι χρήστες.
  • Η ομάδα DevOps μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες του χρήστη όταν συνεργάζεται στενά με την επιχειρηματική ομάδα.
  • Συχνές ερωτήσεις στο BizDevOps

    Πώς διαφέρουν τα BizDevOps από τα DevOps;

    Το DevOps είναι μια ευέλικτη μεθοδολογία ανάπτυξης για τη δημοσίευση λογισμικού υψηλής ποιότητας σε λιγότερο χρόνο και τη βελτίωση του προϊόντος μέσω ενός συνεχούς κύκλου ζωής ανάπτυξης. Φέρνει την ομάδα λειτουργιών και ανάπτυξης στην ανάπτυξη, τη δοκιμή και την αναβάθμιση προϊόντων.

    Από την άλλη πλευρά, το BizDevOps αφορά ολόκληρο τον οργανισμό που εργάζεται για ένα κερδοφόρο προϊόν που θα αρέσει στους πελάτες. Σε αυτό το πλαίσιο, η επιχειρηματική ομάδα συνεργάζεται στενά με την ομάδα DevOps για να φέρει αποτελέσματα.

    Τι είναι το Agile BizDevOps;

    Το Agile είναι μια συλλογική προσέγγιση για την ανάπτυξη λογισμικού ή προϊόντων. Σε αυτήν τη μεθοδολογία, οι προγραμματιστές δημιουργούν ένα ελάχιστο βιώσιμο προϊόν (MVP) και το στέλνουν στην ομάδα λειτουργιών. Η ομάδα Ops χρησιμοποιεί το προϊόν ή επιβλέπει τη χρήση του προϊόντος από τους πελάτες και μοιράζεται σχόλια για το προϊόν με την ομάδα ανάπτυξης.

    Η ομάδα ανάπτυξης ξεκινά την εφαρμογή των αιτημάτων χαρακτηριστικών από τους χρήστες για να βελτιώσει το MVP και να κάνει το προϊόν πιο σταθερό.

    Εφόσον το BizDevOps περιλαμβάνει όλες τις παραπάνω στρατηγικές ανάπτυξης προϊόντων, μπορείτε να το ονομάσετε Agile BizDevOps.

    συμπέρασμα

    Το BizDevOps θα είναι η καλύτερη πρακτική για την ανάπτυξη προϊόντων για οργανισμούς που είναι έτοιμοι για το μέλλον. Εάν υιοθετήσετε αυτό το πλαίσιο νωρίτερα από τον ανταγωνιστή σας, θα απολαύσετε τα πλεονεκτήματα της γρήγορης κίνησης.

    Δείτε πώς η Google κυριαρχεί στον κλάδο των μηχανών αναζήτησης, εξελισσόμενη γρήγορα στην επιχείρηση ιστοτόπων. Μπορείτε να γίνετε η «Επόμενη Google: στον σχετικό κλάδο σας μεταβαίνοντας σε BizDevOps από DevOps ή συμβατικά επιχειρηματικά μοντέλα.

    Επιπλέον, η εφαρμογή BizDevOps δεν είναι επιστήμη πυραύλων. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια επαγγελματική ομάδα που είναι έτοιμη να δεχτεί τις αλλαγές για να παραμείνει στη ζωή. Τα υπόλοιπα εξαρτώνται από τα εργαλεία και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιείτε στην επιχείρησή σας.
    Μπορείτε να αναβαθμίσετε επιτυχώς την επιχείρησή σας σε κατάσταση BizDevOps όταν κατακτήσετε το πλαίσιο DevOps.

    Ακολουθούν ορισμένα αξιόπιστα και προσβάσιμα διαδικτυακά μαθήματα που είναι απαραίτητα για την εκμάθηση DevOps.