Πώς να μάθετε την ασφάλεια εφαρμογών Ιστού;

Η ασφάλεια Ιστού είναι μια πραγματική υπόθεση και είναι καλύτερο να το αναγνωρίσετε νωρίτερα παρά να περιμένετε να συμβεί κάτι κακό.

Η ταχεία πρόοδος στην τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένων των διαδικτυακών υπηρεσιών και των εφαρμογών, έχει φέρει επανάσταση στις σύγχρονες επιχειρήσεις. Πολλές επιχειρήσεις έχουν μεταφέρει τις περισσότερες δραστηριότητές τους στο διαδίκτυο, επιτρέποντας σε υπαλλήλους και επιχειρηματικούς εταίρους από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου να συνεργάζονται και να μοιράζονται δεδομένα εύκολα σε πραγματικό χρόνο.

Μετά την εισαγωγή των σύγχρονων εφαρμογών ιστού HTML5 και του Web 2.0, οι απαιτήσεις των πελατών άλλαξαν. Τώρα, ο καθένας θέλει να έχει πρόσβαση σε όποια πληροφορία μπορεί να χρειαστεί 24/7/365. Ως αποτέλεσμα, οι διαδικτυακές επιχειρήσεις πιέζονται επίσης να κάνουν τα δεδομένα τους διαθέσιμα όλη την ώρα.

Ενώ η παγκόσμια περίοδος κλειδώματος μπορεί να ήταν αρκετά καλή για όσους εργάζονται από το σπίτι και τους διαδικτυακούς λιανοπωλητές, έχει επίσης ωφελήσει πάρα πολύ τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

Οι αυξανόμενες διαδικτυακές συναλλαγές και η εξ αποστάσεως εργασία τους επέτρεψαν να παραβιάσουν πολλές πληροφορίες πιστωτικών καρτών και να στοχεύσουν απομακρυσμένους εργαζόμενους και τις οργανώσεις τους. Αυτή η πρόοδος προσκάλεσε επίσης απατεώνες και κακόβουλους χάκερ που αναπτύσσουν νέους φορείς απειλών κάθε τόσο.

Φέτος, περίπου το 80% των εταιρειών σημείωσε άνοδο των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, ενώ ο κορωνοϊός τροφοδότησε μια αύξηση 238% στις απειλές κατά των τραπεζών. κανω ΑΝΑΦΟΡΑ.

Για να μετριαστούν όλες αυτές οι επιθέσεις, η ασφάλεια των εφαρμογών Ιστού γεννήθηκε πολύ πίσω. Και αυτός ο κλάδος απαιτεί ταλαντούχους επαγγελματίες που μπορούν να σώσουν τους οργανισμούς από την απώλεια δεδομένων, χρημάτων και εμπιστοσύνης των καταναλωτών.

Αυτός είναι ο στόχος αυτού του άρθρου όπου θα κατανοήσετε πράγματα σχετικά με την ασφάλεια, τι αναμένεται από τους επαγγελματίες ασφάλειας ιστού και πηγές από τις οποίες μπορείτε να μάθετε και να κατακτήσετε τις δεξιότητες.

Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε;

Τι είναι η ασφάλεια εφαρμογών Ιστού;

Η ασφάλεια ιστού, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ή η ασφάλεια εφαρμογών ιστού είναι ο τρόπος προστασίας των διαδικτυακών υπηρεσιών και ιστότοπων από διάφορες απειλές που εκμεταλλεύονται τα τρωτά σημεία που σχετίζονται με τους κωδικούς μιας εφαρμογής.

Μερικοί από τους κοινούς στόχους αυτών των επιθέσεων είναι λύσεις διαχείρισης βάσεων δεδομένων όπως το phpMyAdmin, οι εφαρμογές SaaS, τα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) όπως το WordPress και άλλα.

Η ασφάλεια Ιστού στοχεύει στην αποτροπή τέτοιων επιθέσεων με την άρνηση μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης, χρήσης, καταστροφής/διακοπής ή τροποποίησης.

Λοιπόν, ποιος είναι ο λόγος που οι εισβολείς στοχεύουν ευρέως τις εφαρμογές Ιστού;

  • Η εγγενής πολυπλοκότητα του πηγαίου κώδικα της εφαρμογής, αυξάνοντας την πιθανότητα τρωτών σημείων καθώς και χειραγώγηση κώδικα.
  • Οι εφαρμογές είναι εύκολο να εκτελεστούν. Ως εκ τούτου, οι εισβολείς μπορούν να ξεκινήσουν ή να αυτοματοποιήσουν εύκολα τις περισσότερες επιθέσεις, οι οποίες μπορούν να στοχεύουν χιλιάδες εφαρμογές ταυτόχρονα.
  • Λάφυρα υψηλής αξίας που περιλαμβάνουν ευαίσθητα και ιδιωτικά δεδομένα μέσω χειραγώγησης του πηγαίου κώδικα καθώς και χρηματοοικονομικά λάθη

Κοινοί τύποι ευπάθειας

Σενάρια μεταξύ τοποθεσιών (XSS)

Το XSS επιτρέπει στους εισβολείς να εισάγουν σενάρια από την πλευρά του πελάτη σε μια ιστοσελίδα και να έχουν άμεση πρόσβαση σε σημαντικά δεδομένα, να ξεγελούν τους χρήστες να αποκαλύπτουν σημαντικά δεδομένα ή να πλαστοπροσωπούν τους χρήστες. Οι συνέπειές του περιλαμβάνουν πρόσβαση σε λογαριασμούς, ενεργοποίηση Trojans, αλλαγή περιεχομένου σελίδας κ.λπ.

Παραχάραξη αιτημάτων μεταξύ τοποθεσιών (CSRF)

Το CSRF ξεγελάει τα θύματα όταν κάνουν ένα αίτημα το οποίο χρησιμοποιεί την εξουσιοδότηση ή τον έλεγχο ταυτότητας τους. Ως εκ τούτου, μέσω αυτών των προνομίων λογαριασμού, οι εισβολείς μπορούν να υποβάλλουν αιτήματα πλαστοπροσωπίας του χρήστη. Θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεταφορά χρημάτων, αλλαγές κωδικού πρόσβασης κ.λπ.

Άρνηση υπηρεσίας (DoS) & Κατανεμημένη άρνηση υπηρεσίας (DDoS)

Οι επιτιθέμενοι υπερφορτώνουν τον στοχευμένο διακομιστή ή/και την υποδομή του με διάφορες επιθέσεις. Μόλις ο διακομιστής γίνει ανίκανος να επεξεργαστεί αποτελεσματικά αιτήματα inkling, αρχίζει να συμπεριφέρεται αργά και τελικά αρνείται την εξυπηρέτηση σε περισσότερα εισερχόμενα αιτήματα, ακόμη και από νόμιμους επισκέπτες.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Duo

SQL injection 💉

Η μέθοδος που χρησιμοποιεί ένας εισβολέας για να εκμεταλλευτεί τρωτά σημεία παρόμοια με τον τρόπο που οι βάσεις δεδομένων υλοποιούν ερωτήματα αναζήτησης. Οι εισβολείς χρησιμοποιούν το SQI για να έχουν πρόσβαση σε μη εξουσιοδοτημένα δεδομένα, να δημιουργούν ή να τροποποιούν δικαιώματα χρήστη, να καταστρέφουν ή να χειρίζονται ευαίσθητα δεδομένα και πολλά άλλα.

Απομακρυσμένη συμπερίληψη αρχείων

Οι εισβολείς το χρησιμοποιούν για να εισάγουν κακόβουλα αρχεία με κώδικες σε έναν διακομιστή εφαρμογών ιστού για να εκτελέσουν αυτούς τους κωδικούς για να βλάψουν την εφαρμογή, να την χειριστούν και να πραγματοποιήσουν κλοπή δεδομένων.

Οι υπολοιποι

Άλλες επιθέσεις περιλαμβάνουν καταστροφή μνήμης, παραβίαση δεδομένων, clickjacking, διέλευση καταλόγου, ένεση εντολών, υπερχείλιση βουτύρου και άλλα.

Ελπίζω ότι αυτά είναι αρκετά για να καταλάβουμε ότι η ασφάλεια ιστού είναι η ανάγκη της ώρας και γιατί όλοι πρέπει να την εφαρμόσουν το συντομότερο δυνατό προτού να αποτελέσει οποιαδήποτε απειλή για την αίτησή σας και να σας βλάψει οικονομικά ή από άποψη φήμης.

Λόγω των αυξανόμενων απαιτήσεών του, πολλοί άνθρωποι έρχονται μπροστά για να μάθουν. Και αν θέλετε να μάθετε αυτό το θέμα, θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική επιλογή καριέρας και επωφελής σε προσωπικό επίπεδο.

Τι κάνουν οι επαγγελματίες ασφάλειας Ιστού;

Οι επαγγελματίες ασφάλειας Ιστού είναι αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την προστασία των εφαρμογών Ιστού, των σχετικών δικτύων και των δεδομένων εφαρμογών. Βοηθούν στον μετριασμό των παραβιάσεων δεδομένων παρακολουθώντας το δίκτυο και αντιδρώντας σε απειλές.

Αυτοί οι επαγγελματίες έχουν υπόβαθρο ως διαχειριστές δικτύου ή συστημάτων, προγραμματιστές. Είναι επειδή αυτός ο τομέας απαιτεί περιέργεια, κριτική σκέψη, πάθος για έρευνα και μάθηση. Πρέπει να είναι σε θέση να ξεπερνούν τους χάκερ που είναι «καταστροφικά δημιουργικοί» στην ανάπτυξη και την εισαγωγή διαφόρων απειλών.

Καθώς οι απειλές ασφαλείας μπορεί να εμφανιστούν ανά πάσα στιγμή, οι επαγγελματίες ασφάλειας πρέπει να ενημερώνονται με όλες τις πιο πρόσφατες τακτικές που χρησιμοποιούν οι χάκερ για να εισχωρήσουν κρυφά σε συστήματα και δίκτυα. Μερικές από τις ευθύνες των επαγγελματιών ασφάλειας ιστού είναι:

  • Βρείτε τρωτά σημεία σε εφαρμογές web, βάσεις δεδομένων και κρυπτογράφηση.
  • Μετριάστε τις επιθέσεις διορθώνοντας ζητήματα ασφάλειας
  • Πραγματοποιήστε περιοδικούς ελέγχους για να διασφαλίσετε τις βέλτιστες πρακτικές ασφαλείας
  • Αναπτύξτε εργαλεία πρόληψης και ανίχνευσης τελικών σημείων για την πρόληψη κακόβουλων επιθέσεων
  • Εφαρμόστε συστήματα για τη διαχείριση ευπάθειας σε όλα τα στοιχεία στο cloud και στις εγκαταστάσεις
  • Χειριστείτε τον καθαρισμό σε περίπτωση που συμβούν επιθέσεις
  • Συνεργαστείτε με άλλες λειτουργίες πληροφορικής για να σχεδιάσετε την αποκατάσταση από καταστροφές.
  • Συνεργαστείτε με επικεφαλής ομάδων και ανθρώπινο δυναμικό για να εκπαιδεύσετε όλους τους υπαλλήλους για τον εντοπισμό ύποπτων δραστηριοτήτων.

Μερικές βέλτιστες πρακτικές ασφαλείας για την ασφάλεια των εφαρμογών Ιστού

Χρήση τείχους προστασίας εφαρμογών ιστού (WAF)

Το WAF βοηθά στην προστασία των εφαρμογών Ιστού σας από κακόβουλα αιτήματα HTTP. Τοποθετεί ένα φράγμα μεταξύ του εισβολέα και του διακομιστή σας. Μπορεί να προστατεύσει το επίπεδο επτά από απειλές όπως XSS, CSRF, SQL injection κ.λπ.

Μετριασμός DDoS

Όπως υποδηλώνει το όνομα, χρησιμοποιείται για τον μετριασμό των επιθέσεων DDoS εφαρμογών και επιπέδου δικτύου, διασφαλίζοντας έτσι την ασφάλεια ιστότοπων, εφαρμογών και υποδομής διακομιστή.

Φιλτράρισμα bot 🤖

Εφαρμόζεται για να φιλτράρει την κακή κυκλοφορία ρομπότ.

Προστασία DNS

Γίνεται για την προστασία του αιτήματός σας DNS από πειρατεία μέσω επιθέσεων εντός διαδρομής και δηλητηρίασης της κρυφής μνήμης DNS.

Χρήση HTTPS

Το HTTPS κρυπτογραφεί όλα τα δεδομένα που ανταλλάσσονται μεταξύ του διακομιστή και του πελάτη σας για να προστατεύσει τα διαπιστευτήρια σύνδεσης, τις πληροφορίες κεφαλίδας, τα cookies, τα δεδομένα αιτημάτων κ.λπ.

Έτσι, εάν έχετε αποφασίσει να μάθετε την ασφάλεια εφαρμογών ιστού, μπορείτε να ανατρέξετε στους παρακάτω πόρους εκμάθησης και να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας 🧑‍💻.

PortSwigger

Μάθετε από τους κατασκευαστές του Burp Suite – μια κορυφαία πλατφόρμα για μια ποικιλία εργαλείων κυβερνοασφάλειας από PortSwigger. Είναι μια διαδικτυακή και ΔΩΡΕΑΝ εκπαίδευση που μπορεί να ενισχύσει την καριέρα σας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Με τα διαδραστικά εργαστήρια, μπορείτε να μάθετε οποιαδήποτε στιγμή και από οπουδήποτε, καθώς και να παρακολουθείτε την πρόοδό σας με την πάροδο του χρόνου. Παρέχει εκπαίδευση σε θέματα ευπάθειας επιχειρησιακής λογικής, αποκάλυψη πληροφοριών, δηλητηρίαση κρυφής μνήμης ιστού, ανασφαλή αποζωνοποίηση, έγχυση SQL, XSS, CSRF, έγχυση XXE και άλλα.

  Πώς να αλλάξετε το όνομα χρήστη Kik Display

Το εκπαιδευτικό υλικό του PortSwigger κατασκευάζεται από έμπειρους επαγγελματίες, ερευνητική ομάδα και τον ιδρυτή τους – τον ​​Dafydd Stuttard. Είναι επίσης ο συγγραφέας ενός διάσημου βιβλίου που ονομάζεται Web Application Hacker’s Handbook.

Τα σεμινάρια εξηγούνται αναλυτικά στο περιεχόμενο κειμένου και βίντεο για να θυμάστε εύκολα βασικά σημεία. Τα διαδραστικά εργαστήριά τους κάνουν το συνολικό μάθημα συναρπαστικό και εκεί ζητούν ρεαλιστικούς γρίφους για να δοκιμάσουν τις ικανότητές σας στο hacking.

EdX

Βασικές αρχές ασφάλειας Ιστού από EdX είναι εξαιρετικό για την κατανόηση των βασικών αρχών. Σας παρέχει μια επισκόπηση των κοινών επιθέσεων και των αντίμετρων κατάλληλων για καθεμία από αυτές μόνο θεατρικά και πρακτικά.

Σας διδάσκουν επίσης τις βέλτιστες πρακτικές ασφαλείας που επικρατούν αυτή τη στιγμή για την ασφάλεια των εφαρμογών ιστού. Εάν θέλετε να συμμετάσχετε στο μάθημα, δεν χρειάζεστε απαραίτητα προηγούμενη γνώση ασφάλειας. Αλλά αν το κάνετε, θα σας βοηθήσει πολύ να κατανοήσετε καλύτερα πράγματα όπως HTTP, JavaScript, HTML κ.λπ.

Η διάρκεια του μαθήματος είναι 5 εβδομάδες, που περιλαμβάνει 4-6 ώρες την εβδομάδα. Είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ για εκμάθηση. Ωστόσο, εάν θέλετε, μπορείτε να πληρώσετε 48,97 $ ΗΠΑ για να λάβετε ένα πιστοποιητικό επαληθευμένο και υπογεγραμμένο από τον εκπαιδευτή με το λογότυπο του ιδρύματος σε αυτό. Αυτό το πιστοποιητικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αύξηση των προοπτικών εργασίας και είναι κοινόχρηστο στο LinkedIn ή μπορεί να ενσωματωθεί στο βιογραφικό ή το βιογραφικό σας.

Στάνφορντ

Το μάθημα CS 253 Web Security από Στάνφορντ προσφέρει την πλήρη περίληψη της ασφάλειας ιστού και στοχεύει να κάνει τους μαθητές να κατανοήσουν τις κοινές επιθέσεις Ιστού και πώς να τις αποτρέψουν. Το μάθημα καλύπτει όχι μόνο τις βασικές αρχές αλλά και τις προηγμένες κλίσεις στην ασφάλεια ιστού.

Μερικά από τα θέματα περιλαμβάνουν:

  • Αρχές ασφάλειας Ιστού
  • Επιθέσεις & αντίμετρα
  • Ευπάθειες διαδικτυακών εφαρμογών
  • Μοντέλο ασφαλείας προγράμματος περιήγησης
  • Επιθέσεις Injection, DoS και TLS
  • Δακτυλικά αποτυπώματα, απόρρητο, πολιτική ίδιας προέλευσης, έλεγχος ταυτότητας, δέσμες ενεργειών μεταξύ τοποθεσιών, ασφάλεια JavaScript
  • Άμυνα σε βάθος
  • Αναδυόμενες απειλές
  • Τεχνικές εγγραφής ασφαλών κωδικών, εκμεταλλεύσεις ασφαλείας
  • Εφαρμογή εξελισσόμενων προτύπων ιστού και υπεράσπιση αδύναμων εφαρμογών ιστού

Για να παρακολουθήσετε αυτό το μάθημα, πρέπει να έχετε υποβληθεί σε CS 142 ή οποιαδήποτε άλλη αντίστοιχη εμπειρία στην ανάπτυξη Ιστού. Εδώ, η παρουσία είναι υποχρεωτική και η βαθμολόγηση βασίζεται:

  • 75% στις εργασίες
  • 25% στην τελική εξέταση

Για καλύτερη προετοιμασία, μπορείτε να διαβάσετε τη λύση για το Τελικές εξετάσεις 2019 και άλλες δείγματα ερωτήσεων για το CS 253.

Φιλικό για αρχάριους

Αναμφίβολα, Udemy είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για σπουδές στο διαδίκτυο για διάφορα μαθήματα. Η ασφάλεια εφαρμογών Ιστού είναι ένα από αυτά. Εάν είστε αρχάριος, αυτό το μάθημα είναι εξαιρετικό για εσάς, καθώς δεν απαιτεί προηγούμενη γνώση κωδικοποίησης.

Σε αυτό το μάθημα θα μάθετε:

  • Προσδιορισμός των 10 καλύτερων απειλών που εντοπίστηκαν από το OWASP ή το Open Web Application Security Project
  • Κατανοώντας πώς μπορούν να μετριαστούν αυτές οι απειλές
  • Ο αντίκτυπος κάθε απειλής στην επιχείρησή σας
  • Πώς οι επιτιθέμενοι εκτελούν αυτές τις απειλές

Το μάθημα εξηγείται στην πιο εύκολη γλώσσα, ώστε όλοι με λίγες πληροφορίες στο διαδίκτυο και στον υπολογιστή να μπορούν να το καταλάβουν. Καλύπτει επίσης την εις βάθος υπεράσπιση, μια εξήγηση για πλαστογράφηση, την αποκάλυψη πληροφοριών, την παραποίηση, την απόρριψη, την αύξηση των προνομίων και την DoS.

Έμπειροι δάσκαλοι είναι εκεί για να σας διδάξουν όλα όσα χρειάζεστε για να μάθετε τα βασικά της ασφάλειας στο διαδίκτυο.

Coursera

Μια άλλη πολύ καλή επιλογή στη λίστα είναι Coursera, το οποίο διδάσκει πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το OWASP ZAP ή το Zed Attack Proxy. Αυτό το εργαλείο βοηθά τους επαγγελματίες ασφαλείας καθώς και τους ελεγκτές διείσδυσης στην εύρεση τρωτών σημείων.

  • Διδάσκουν πώς μπορείτε να σαρώσετε για τρωτά σημεία, να αναλύσετε αποτελέσματα σάρωσης, να δημιουργήσετε αναφορές από αυτά κ.λπ.
  • Θα μάθετε επίσης τη διαμόρφωση διακομιστή μεσολάβησης του προγράμματος περιήγησης για παθητική σάρωση απαντήσεων και αιτημάτων εξερευνώντας ιστότοπους.
  • Μια σύντομη εξήγηση του τρόπου προβολής, παρεμπόδισης, προώθησης και τροποποίησης αιτημάτων Ιστού που εμφανίζονται μεταξύ της εφαρμογής Ιστού και του προγράμματος περιήγησης.
  • Επιπλέον, θα μάθετε να χρησιμοποιείτε λίστες λεξικών για να βρίσκετε φακέλους και αρχεία στον web server σας.
  • Επιπλέον, θα μπορούσατε να καταλάβετε πώς μπορείτε να ανιχνεύσετε ιστότοπους για να βρείτε διευθύνσεις URL και συνδέσμους.
  Πώς να διοργανώσετε ένα πάρτι ακρόασης εικονικής ομάδας στο Spotify

Οι εκπαιδευτές του μαθήματος σάς καθοδηγούν βήμα-βήμα κάθε θέμα στο βίντεο χωρισμένης οθόνης και, καθώς είναι στο cloud, δεν χρειάζεται να χάνετε χρόνο για λήψη. Το Coursera παρέχει πιστοποιητικά που περιλαμβάνονται για κάθε πρόγραμμα χωρίς επιπλέον κόστος.

PentesterLab

PentesterLab καλύπτει από τα βασικά έως τα προχωρημένα επίπεδα. Σας διδάσκουν πώς να βρίσκετε και στη συνέχεια να εκμεταλλεύεστε τα τρωτά σημεία με μη αυτόματο τρόπο. Όλες οι ασκήσεις τους καλύπτουν κοινές αδυναμίες ή θέματα που εντοπίζονται σε διάφορα συστήματα.

Για καλύτερη μάθηση, παρέχουν πραγματικά συστήματα και πραγματικές ευπάθειες, ώστε να μπορείτε να μαθαίνετε σε πραγματικό χρόνο, χωρίς εξομοίωση. Οι διαδικτυακές τους ασκήσεις σάς επιτρέπουν να αποκτήσετε πιστοποιητικά μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος. Όλες οι ασκήσεις χωρίζονται σε σήματα που μπορείτε να ολοκληρώσετε για να επωφεληθείτε από το πιστοποιητικό.

YouTube

YouTube είναι ο κόμβος για τη γνώση. απλά πρέπει να το χρησιμοποιήσετε με τον σωστό τρόπο!

Έτσι, υπάρχει ένα κανάλι – Προγραμματιστές Google Chrome με 505.000 συνδρομητές στο YouTube που μπορείτε να αναζητήσετε για να μάθετε.

Σε αυτό το σεμινάριο, μπορείτε να κατανοήσετε ορισμένους τυπικούς φορείς επίθεσης και πώς μπορείτε να προστατεύσετε τα δεδομένα, τους χρήστες και τη φήμη σας. Στη συνέχεια, θα εισαχθεί σε ένα νέο μάθημα που στοχεύει στην παροχή συνοπτικών διαλέξεων και ασκήσεων σε θέματα που περιλαμβάνουν τόσο την άμυνα όσο και την επίθεση.

Mozilla

Γυρίστε μέχρι Έγγραφα Ιστού MDN από τη Mozilla και αποκτήστε πρόσβαση σε χρήσιμα άρθρα για την ασφάλεια ιστού. Τα άρθρα που παρατίθενται εδώ καλύπτουν μια ποικιλία θεμάτων, όπως ασφάλεια περιεχομένου, ασφάλεια σύνδεσης, ασφάλεια δεδομένων, διαρροή πληροφοριών, ακεραιότητα δεδομένων, προστασία από κλικ, ασφάλεια δεδομένων χρήστη κ.λπ.

Οι πληροφορίες από αυτά τα άρθρα θα σας βοηθήσουν να προστατεύσετε τον ιστότοπό σας και όλους τους κωδικούς του από κλοπή δεδομένων και επιθέσεις. Μπορείτε να μάθετε μερικά ενδιαφέροντα πράγματα, όπως πώς μπορείτε να διορθώσετε τον ιστότοπό σας, έχοντας αποκλεισμένο μικτό περιεχόμενο, σχετικά με τους αλγόριθμους υπογραφής και πολλά άλλα.

Invicti

Ένα περιεκτικό άρθρο από Invicti είναι ικανό να εξηγήσει τη σκληρή ασφάλεια της εφαρμογής web. Είναι άριστα γραμμένο για να βοηθήσει ακόμα και αρχάριους να κατανοήσουν τους όρους και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στην ασφάλεια ιστού.

Στο άρθρο, εξηγούνται οι μύθοι και τα βασικά στοιχεία της ασφάλειας εφαρμογών ιστού και πώς οι σύγχρονες επιχειρήσεις μπορούν να βελτιώσουν την ασφάλεια του ιστότοπού τους και των εφαρμογών τους για να κρατήσουν μακριά τους επιτιθέμενους στον κυβερνοχώρο.

Εδώ, θα μάθετε:

  • Πώς να ασφαλίσετε τις διαδικτυακές εφαρμογές σας
  • Επιλογή του σωστού σαρωτή ευπάθειας
  • Διαφορά μεταξύ δωρεάν και εμπορικού σαρωτή ευπάθειας ιστού
  • Πώς μπορείτε να δοκιμάσετε τον σαρωτή ευπάθειας και πότε να τον χρησιμοποιήσετε
  • Μερικές βέλτιστες πρακτικές για την ασφάλεια του διακομιστή ιστού σας καθώς και άλλων στοιχείων

ΧΩΡΙΣ

Παρακολουθήστε αυτό το μάθημα – SEC22 από ΧΩΡΙΣ εάν στοχεύετε στην υπεράσπιση διαδικτυακών εφαρμογών. Θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε όλα τα τρωτά σημεία ασφαλείας που σχετίζονται με την εφαρμογή Ιστού σας, ώστε να μπορείτε να προστατεύσετε τα περιουσιακά σας στοιχεία ιστού.

Το μάθημα σας εισάγει σε τεχνικές μετριασμού για την αρχιτεκτονική, την υποδομή και την κωδικοποίηση παράλληλα με μεθόδους πραγματικού κόσμου. Θα εξοικειωθείτε με τη φύση αυτών των τρωτών σημείων για να κατανοήσετε γιατί συμβαίνουν και πώς να τα μετριαστείτε.

Είναι κατάλληλο για άτομα που είναι υπεύθυνα για τη διαχείριση, την υλοποίηση ή την υπεράσπιση εφαρμογών web. Μπορεί να περιλαμβάνει αναλυτές ασφαλείας εφαρμογών, αρχιτέκτονες, προγραμματιστές, ελέγχους, δοκιμαστές στυλό κ.λπ.

Το μάθημα θα καλύπτει θέματα όπως:

  • OWASP 10 καλύτερες απειλές
  • Συγκεκριμένα ζητήματα από τα κορυφαία 25 σφάλματα λογισμικού του CWE
  • Ενσωμάτωση του cloud σε μια εφαρμογή Ιστού
  • Διαμόρφωση γλώσσας εφαρμογής
  • Διαμόρφωση υποδομής και διαχείριση ασφάλειας
  • Μηχανισμοί πιστοποίησης ταυτότητας
  • Κεφαλίδες HTTP
  • Ελαττώματα στην επιχειρηματική λογική
  • Σφάλματα κωδικοποίησης όπως XSS, CSRF, SQL injection κ.λπ.

Εάν κατανοείτε τα βασικά των εννοιών και των τεχνολογιών εφαρμογών ιστού, όπως η JavaScript και η HTML, μπορείτε να συνεχίσετε το μάθημα.

Cloudflare

Αυτό είναι άλλο ένα άρθρο στη λίστα από Cloudflare που καλύπτει θέματα σχετικά με την ασφάλεια εφαρμογών ιστού.

Ακριβώς, εξηγεί:

  • Ποιο είναι το νόημα αυτής της ορολογίας,
  • Κάποια τυπικά τρωτά σημεία και μετά
  • Βέλτιστες πρακτικές για την αποτροπή τρωτών σημείων ασφάλειας ιστού

Διαβάστε αυτό το άρθρο για να διευκρινίσετε ορισμένες βασικές έννοιες που θα σας βοηθήσουν πολύ όταν εγγραφείτε για ένα πρόγραμμα ασφάλειας εφαρμογών web.

συμπέρασμα

Η εκμάθηση της ασφάλειας των διαδικτυακών εφαρμογών έχει καταστεί ζωτικής σημασίας καθώς οι κυβερνοεπιθέσεις αυξάνονται ραγδαία.

Τα καλύτερα!