Ένας διορατικός οδηγός σχετικά με τη μεθοδολογία Scrumban για διαχειριστές έργων

Αναζητάτε καλύτερη απόδοση και παραγωγικότητα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα εργαλεία Agile όπως το Scrum και το Kanban; Μπορείτε να δοκιμάσετε τη μεθοδολογία Scrumban—ένα υβριδικό εργαλείο Agile.

Οι ομάδες DevOps σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν το Agile για μεγάλο χρονικό διάστημα και τώρα διψούν για περισσότερη παραγωγικότητα. Τα ευέλικτα εργαλεία όπως το Lean Development, το Scrum, το Kanban, το Extreme Programming και άλλα είναι γνωστά.

Ωστόσο, αυτές οι μεθοδολογίες έχουν τα δικά τους όρια. Οι ειδικοί Agile και DevOps έχουν πειραματιστεί με τη συγχώνευση διαφόρων μεθοδολογιών Agile. Μέχρι στιγμής, το Scrumban έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Scrumban, ώστε να μπορείτε να το δοκιμάσετε και σε ένα έργο ως πιλοτική βάση; Διαβάστε αυτό το άρθρο μέχρι το τέλος και θα πρέπει να γίνετε ειδικός στο Scrumban.

Εισαγωγή

Το Scrumban είναι μια Agile στρατηγική διαχείρισης έργου που συνδυάζει δύο κοινές διαδικασίες Agile: Kanban και Scrum. Οι προγραμματιστές πλαισίων Agile ανέπτυξαν αυτήν τη μέθοδο για να βοηθήσουν τις ομάδες έργων και DevOps να μεταβούν στο Scrum από το Kanban και το αντίστροφο.

Για παράδειγμα, εάν η ομάδα DevOps σας είναι ειδικός στο scrum αλλά δεν ξέρει πώς να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τις εργασίες του έργου, τότε η εκπαίδευση στο Scrumban θα τους βοηθήσει να μεταβούν στο Kanban από το Scrum. Από την άλλη πλευρά, οι ειδικοί του Kanban μπορούν να στραφούν σε ένα δομημένο και προβλέψιμο πλαίσιο ανάπτυξης χρησιμοποιώντας το scrum.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο Scrumban δεν τελείωσε μόνο εδώ!

Οι ομάδες DevOps και διαχείρισης έργων ανακάλυψαν ότι το υβριδικό μοντέλο, η μεθοδολογία Scrumban για το Agile, είναι πιο αποτελεσματικό από το Scrum και το Kanban.

Δεν χρειάζεται να τηρείτε αυστηρή και δομημένη ομαδική επεξεργασία εργασιών σε περιβάλλον Scrum. Ούτε δίνετε υπερβολική ελευθερία στο έργο σας ή στην ομάδα DevOps να σταματήσει εργασίες αναθέτοντας τους απλώς στήλες Kanban όπως Έτοιμο για έναρξη, Υπό εξέταση, Σε εξέλιξη κ.λπ.

Με λίγα λόγια, το Scrumban είναι ο τέλειος συνδυασμός κάποιου βαθμού ελευθερίας της πλακέτας Kanban για εργασίες έργου και της ρυθμιστικής φύσης του scrum. Αυτές οι στρατηγικές Agile διατηρούν τη διαχείριση έργου ή την ομάδα ανάπτυξης προϊόντων Agile να αναδίδουν τις μέγιστες εργασίες.

Για να μην αναφέρουμε, η ομάδα σας μπορεί να αποφύγει επαναλαμβανόμενα σφάλματα, εξαρτήσεις και καθυστερήσεις ελέγχου εργασιών όταν εργάζεται σε έργα Agile.

Υπέρ και κατά

Όλες οι στρατηγικές Agile συνοδεύονται από ορισμένα πλεονεκτήματα και περιορισμούς. Ας εξερευνήσουμε το ίδιο για το Scrumban παρακάτω:

Πλεονεκτήματα του Scrumban

  • Η εφαρμογή του Scrumban είναι ευκολότερη από το Scrum ή το Kanban.
  • Το Scrumban είναι τέλειο για ομάδες που έχουν κίνητρα και είναι έτοιμες να αναλάβουν την ευθύνη.
  • Τα έργα που δεν χρησιμοποιούν στρατηγική διαχείρισης έργου μπορούν να ξεκινήσουν με το Scrumban για έναν διαφανή τρόπο παρακολούθησης των εργασιών που ανατίθενται και ολοκληρώνονται.
  • Υπάρχει κίνδυνος να χάσετε χρόνο σε εργασίες που δεν σας βοηθούν να επιτύχετε τους στόχους ενός συγκεκριμένου σπριντ σε περιβάλλον Scrum.
  • Δεδομένου ότι το Scrumban είναι μια επαναληπτική μέθοδος για την ανάπτυξη Agile, διατηρεί τη δομή του έργου σταθερή επιτρέποντας μικρές αλλαγές μακροπρόθεσμα.
  • Το Scrumban είναι πολύ κατάλληλο και προτείνεται για μακροπρόθεσμα έργα που θα προσελκύσουν πολλές αλλαγές, αλλά το έργο θα παραμένει πάντα σε καλό δρόμο.
  • Είναι το τέλειο εργαλείο για να εισαγάγετε την αυτονομία στα DevOps σας ή στις ομάδες διαχείρισης έργων. Τα μέλη της ομάδας μπορούν να δώσουν προτεραιότητα στις εργασίες σύμφωνα με την ευκολία τους και όχι απλώς να ακολουθήσουν τις οδηγίες του κατόχου του προϊόντος ή του κύριου Scrum.
  Πώς να ρυθμίσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων από το iPhone σας

Μειονεκτήματα του Scrumban

  • Το Scrumban δεν είναι ένα εργαλείο που ταιριάζει σε όλους για το Agile πλαίσιο. Οι ομάδες που χρειάζονται επίβλεψη και διαχείριση ενδέχεται να μην έχουν καλή απόδοση εάν εφαρμόσετε το Scrumban.
  • Ο Scrumban στερείται τυποποίησης. Μπορεί να μην βρείτε το κατάλληλο πρότυπο ανάπτυξης έργου ή προϊόντος για το Scrumban στα εργαλεία Agile.
  • Μπορεί επίσης να μην μπορείτε να συσχετίσετε τις ανάγκες του έργου σας με τους άλλους που εργάστηκαν χρησιμοποιώντας το Scrumban, καθώς είναι μια εξαιρετικά προσαρμοσμένη προσέγγιση για το Agile.
  • Η διαχείριση πολλών ομάδων Scrumban μπορεί να γίνει δύσκολη, καθώς οι ανάγκες των ομάδων είναι πολύ διαφορετικές.
  • Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ιεραρχίες και ρόλοι στο Scrumban. Τα μέλη της ομάδας μπορούν να έχουν διαφορετικές απόψεις για το σπριντ, κάτι που θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα εμπόδιο στο έργο.

Εργαζόμενος

Το Scrumban λειτουργεί εφαρμόζοντας επιλεγμένα χαρακτηριστικά του Scrum στο Kanban και αυτά είναι:

  • Τακτικός προγραμματισμός επανάληψης
  • Ελέγξτε την εφαρμογή στα σπριντ
  • Ανάθεση εργασίας λαμβάνοντας υπόψη τη διάρκεια του σπριντ και την πολυπλοκότητα
  • Εύκολη ιεράρχηση εργασιών
  • Αναλύστε την εργασία και τις εργασίες πριν ξεκινήσετε την ανάπτυξη
  • Ουρά εκκρεμότητας και εκτέλεσης για την οργάνωση της εργασίας

Ομοίως, από το Kanban, παίρνετε τα ακόλουθα στοιχεία για να μετατρέψετε το scrum:

  • Συνεχής ροή εργασίας
  • Τραβήξτε το σύστημα για την κατάσταση εργασιών όπως Εκτέλεση, Ανασκόπηση, Εκκρεμότητα κ.λπ.
  • Περιορίστε τον αριθμό των εργασιών σε εξέλιξη
  • Επικεντρωθείτε στην ομαδική εργασία
  • Ανάλυση ακριβώς στην ώρα
  • Χρησιμοποιήστε οπτικά εργαλεία και τεχνικές για να εντοπίσετε τις αδυναμίες του έργου
  • Επικεντρωθείτε στον χρόνο κύκλου μιας εργασίας

Τώρα, πρέπει να συγκεντρώσετε όλα τα χαρακτηριστικά από τις δύο παραπάνω λίστες σε έναν εικονικό πίνακα. Δημιουργήστε έναν πίνακα Kanban για το χρονοδιάγραμμα εργασιών και την ένδειξη κατάστασης. Στη συνέχεια, αναθέστε εργασίες σύμφωνα με την προτεραιότητα και την εξάρτηση για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Scrumban.

Scrumban εναντίον Scrum εναντίον Kanban

Το Scrumban έχει αλληλεπικαλυπτόμενα χαρακτηριστικά από το Kanban και το Scrum καθώς είναι μια υβριδική μεθοδολογία Agile.

Ωστόσο, τα ακόλουθα είναι τα μοναδικά χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν το Scrumban από το Scrum και το Kanban:

#1. Απουσία Ιεραρχιών

Μια ομάδα Scrumban τρέχει με αυτόματο πιλότο. Δεν υπάρχουν καθορισμένοι διευθυντές, προϊστάμενοι ή υφιστάμενοι. Η σκέψη όλων αποκτά την ίδια αξία στο πλαίσιο του αναπτυξιακού έργου.

Ως εκ τούτου, αυτή η μεθοδολογία Agile είναι ιδανική για εξαιρετικά πειραματικά προϊόντα, υπηρεσίες ή λογισμικό που φέρνει τα πιο έξυπνα και σκληρά σε ένα τραπέζι.

#2. Χωρίς αυστηρή προθεσμία

Τα περισσότερα έργα Scrumban δεν έχουν προθεσμία. Από προεπιλογή, κάθε σπριντ θα πρέπει να διαρκεί δύο εβδομάδες. Μπορείτε να προσαρμόσετε αυτήν την περίοδο ανάλογα με την πολυπλοκότητα του σπριντ.

Τα μέλη της ομάδας μπορούν να επικεντρωθούν βαθιά στο σπριντ για δύο εβδομάδες μέχρι να έρθει η ώρα για επανάληψη και αναθεωρήσεις.

Έτσι, θα βρείτε το Scrumban μόνο σε έργα που συνεχίζονται για χρόνια ή πειραματίζονται με την τεχνολογία για την ανάπτυξη νέων παραγώγων της μητρικής τεχνολογίας.

  Πώς να διορθώσετε ένα σφάλμα εξαίρεσης υπηρεσίας συστήματος

Εκτέλεση

#1. Ανάπτυξη πίνακα Scrumban

Αρχικά, πρέπει να δημιουργήσετε έναν πίνακα για τη μέθοδο Scrumban που θα περιλαμβάνει τις ροές εργασίας του έργου. Ενώ ο πίνακας πρέπει να φιλοξενεί όλες τις φάσεις της προόδου ενός έργου, φροντίστε να μην το κάνετε ακατάστατο.

#2. Ορίστε το ρεαλιστικό όριο

Πρέπει να θέσετε ένα ρεαλιστικό όριο στον αριθμό των φύλλων στο ταμπλό για να αποτρέψετε την υπερένταση της ομάδας σας.

#3. Δώστε προτεραιότητα στα Έργα

Σε αυτήν τη μεθοδολογία, πρέπει να ταξινομήσετε τα έργα με βάση την προτεραιότητά τους. Αφήστε τα μέλη της ομάδας να αποφασίσουν ποιος θέλει να εκτελέσει ποια εργασία.

#4. Προγραμματίστε καθημερινές συναντήσεις

Για τη μεθοδολογία Scrumban, πρέπει να σχεδιάσετε σύντομα standups για να συζητήσετε τα σχέδια της ομάδας. Αυτές οι συναντήσεις θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνουν τις προκλήσεις των συναδέλφων σας και τρόπους για να τις ξεπεράσετε. Έτσι, μπορείτε να ενθαρρύνετε τη σύνδεση της ομάδας και την αυθόρμητη αλληλεπίδραση.

Πόροι

Μέχρι στιγμής, έχετε περάσει από τις βασικές γνώσεις του Scrumban. Για να γίνετε ειδικός διαχειριστής έργου που μπορεί να εφαρμόσει το Scrumban με σιγουριά, ελέγξτε αυτούς τους πόρους εκμάθησης:

Τι είναι το Scrumban;

Εάν είστε νέοι στο Scrumban και θέλετε να συγκεντρώσετε βασικές γνώσεις για το θέμα, ρίξτε μια ματιά στο παραπάνω βίντεο στο Youtube.

Εδώ, ο οικοδεσπότης εξηγεί το θέμα εύκολα, ώστε να μπορείτε να το κατανοήσετε χωρίς προηγούμενη έκθεση. Αυτό το βίντεο σάς επιτρέπει να μάθετε εάν αυτή η μεθοδολογία είναι κατάλληλη για εσάς και την ομάδα σας.

Scrumban: OnlinePMCourses

Αυτό το βίντεο είναι μια δωρεάν πηγή για να μάθετε τα βασικά του Scrumban. Εάν δεν έχετε ιδέα για το θέμα αλλά θέλετε να το μάθετε πριν επιλέξετε μια λεπτομερή εκπαίδευση ή μάθημα, αυτό το σύντομο βίντεο θα σας φανεί πολύ χρήσιμο.

Από αυτό το πλήρες μάθημα Kanban, θα μάθετε για τη μέθοδο Scrumban και περισσότερα για το Kanban, το Scrum, το GTD και την ηγεσία. Αυτό το μάθημα που βασίζεται στην πρακτική ασχολείται με πραγματικά σενάρια για να αποκτήσει μια σταθερή βάση.

Δεδομένου ότι το κύριο επίκεντρο αυτού του μαθήματος είναι το Kanban, θα σας διδάξει πώς να βελτιστοποιήσετε οποιαδήποτε ροή εργασίας, ανεξάρτητα από τον οργανισμό και το επίπεδο εξειδίκευσής σας. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες μπορούν επίσης να μάθουν πρακτικά για δύο άλλες ευέλικτες προσεγγίσεις: Scrum και Scrumban.

Ως αποτέλεσμα, θα γνωρίζουν τις καλύτερες προσεγγίσεις για να εφαρμόσουν και τις τρεις μεθοδολογίες μαζί για μεγαλύτερη παράδοση αξίας στους πελάτες. Επίσης, θα μπορούν να κυριαρχήσουν σε ένα δωρεάν και δημοφιλές διαδικτυακό σύστημα για την υλοποίηση της μεθόδου Kanban.

Μετά την ολοκλήρωση αυτού του μαθήματος, θα έχετε εξειδίκευση σε ένα θέμα που λιγότερο από το 5% των επαγγελματιών έχει κατακτήσει. Κατά συνέπεια, θα είστε περισσότερο αναγνωρισμένοι και πληρωμένοι στην εταιρεία σας.

Strategic Project Management: Udemy

Εάν θέλετε να είστε ηγέτης και να διαχειρίζεστε τα έργα σας στρατηγικά με τη μεθοδολογία Scrumban, θα πρέπει να παρακολουθήσετε αυτό το μάθημα στρατηγικής διαχείρισης έργων. Αυτό το μάθημα έχει σχεδιαστεί ειδικά για διαχειριστές έργων που θέλουν να μάθουν νέες μεθοδολογίες.

Εξετάζει διάφορα στρατηγικά εργαλεία που απαιτούνται σε ένα ευέλικτο πλαίσιο, όπως η ανάλυση SWOT, ο πίνακας μεριδίου ανάπτυξης, η ισορροπημένη κάρτα βαθμολογίας και το μοντέλο ωριμότητας.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα μάθουν να αναλύουν νέες καταστάσεις και να εκτελούν λιτή διαχείριση, διαχείριση συνολικής ποιότητας και χαρτογράφηση ροής αξίας. Αυτό θα σας διδάξει επίσης πώς να δημιουργήσετε ένα γραφείο διαχείρισης εταιρικών έργων και να αναπτύξετε αναφορές με διαχείριση κερδισμένης αξίας.

  Πώς να ανοίξετε έγγραφα Word χωρίς Word

Το υλικό του μαθήματος περιλαμβάνει 4 ώρες βίντεο κατά παραγγελία και 29 πόρους με δυνατότητα λήψης.

Μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να εξηγήσετε σύνθετες στρατηγικές στους συναδέλφους ή τους ηγέτες σας, και αυτό επίσης χρησιμοποιώντας πρακτικές προσεγγίσεις.

Το Scrumban [R]Εξέλιξη

Φιλοδοξείτε να διαχειριστείτε ομάδες υψηλών επιδόσεων που ακολουθούν τη μεθοδολογία Scrumban; Το βιβλίο για τον Scrumban [R]Το Evolution είναι ένας οριστικός οδηγός για το Scrumban.

Ο πόρος συζητά τον ορισμό της μεθοδολογίας, τη σημασία της και πώς οι οργανισμοί μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν για μέγιστη απόδοση και επάρκεια.

Αυτό το πρακτικό και συνεκτικό βιβλίο σάς επιτρέπει να εφαρμόζετε αποδεδειγμένες αρχές Lean/Agile για να επιτύχετε τελικά αποτελέσματα. Ο συγγραφέας διευκρινίζει τις βασικές έννοιες και αρχές του Scrumban παρουσιάζοντας την εφαρμογή τους μέσω πραγματικών παραδειγμάτων.

Ανεξάρτητα από τον ρόλο σας στον οργανισμό σας, μπορείτε να εφαρμόσετε τους πόρους μάθησης για να αντιμετωπίσετε τις μοναδικές σας προκλήσεις και να επιλύσετε πιθανά προβλήματα.

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την τεχνική για να διαχειριστείτε τις προσδοκίες των ενδιαφερομένων. Με την αυξανόμενη εμπειρία, οι συμμετέχοντες θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν τις προηγμένες λειτουργίες του Scrumban.

Scrumban: Δοκίμια σχετικά με τα συστήματα Kanban για την ανάπτυξη λιτού λογισμικού

Αυτό το βιβλίο είναι μια συλλογή από δοκίμια σχετικά με τη μέθοδο Kanban και την ανάπτυξη λογισμικού. Έχει αιχμαλωτίσει με επιτυχία τη φαντασία ή τη διαδικασία σκέψης που συμβαίνει στον κόσμο της ανάπτυξης λογισμικού.

Με την εφαρμογή μεθοδολογιών scrum και agile, οι ομάδες ανάπτυξης μπορούν να γίνουν πιο αποτελεσματικές και οργανωμένες. Ωστόσο, η συμπερίληψη λιτής μεθοδολογίας όπως το Kanban μπορεί να προσθέσει στα πλεονεκτήματά τους. Αυτό το βιβλίο σας διδάσκει πώς να το κάνετε αυτό με ευκολία.

Από αυτόν τον πόρο, μπορείτε να μάθετε τις δημοφιλείς μετρήσεις και τεχνικές διαχείρισης που απαιτούνται για την επίτευξη συνεχούς βελτίωσης σε περιβάλλοντα πραγματικού κόσμου.

Τα δοκίμια σε αυτό το βιβλίο παρέχουν βασικές γνώσεις, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε μια λίστα με τις βέλτιστες πρακτικές για την ομάδα σας, συνδυάζοντας ευκίνητο και αδύνατο. Το βιβλίο σας εισάγει επίσης σε μια ισχυρή προσέγγιση για τον εντοπισμό ευκαιριών βελτίωσης της διαδικασίας.

IBQMI Certified Scrumban Practitioner

Ετοιμάζεστε να γίνετε IBQMI Certified Scrumban Practitioner και να βοηθήσετε τους ανθρώπους να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσουν και προσφέρουν αξίες; Αν ναι, αυτό το βιβλίο με τον ίδιο τίτλο μπορεί να βοηθήσει σε αυτό.

Από αυτό το βιβλίο, οι αναγνώστες μπορούν να μάθουν πώς το Scrumban μπορεί να τους προσφέρει ένα πλεονέκτημα έναντι των μεθόδων Scrum ή Kanban. Επίσης, σας διδάσκει πώς να λαμβάνετε υπόψη την οργανωσιακή κουλτούρα κατά την εφαρμογή αυτής της μεθόδου.

Μπορείτε να κατανοήσετε τη ζωτικότητα της ροής και της διαφάνειας σε οποιοδήποτε πλαίσιο Agile διαβάζοντας αυτό το βιβλίο. Επιπλέον, σας λέει πώς να εφαρμόσετε πρόσθετες πρακτικές Kanban σε ένα υπάρχον περιβάλλον Scrum χωρίς να κάνετε αλλαγές.

Συνολικά, σας προετοιμάζει για τις εξετάσεις ώστε να κερδίσετε αυτόν τον αποκλειστικό και προστατευμένο τίτλο εργασίας. Αφού γίνετε αυτός ο επαγγελματίας επαγγελματίας, μπορείτε να βοηθήσετε τις ομάδες να υιοθετήσουν ευέλικτες μεθοδολογίες και να βελτιώσετε τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να το εφαρμόσουν.

Τυλίγοντας

Τώρα, μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί και να πειραματιστείτε με το Scrum και το Kanban δοκιμάζοντας τη μεθοδολογία Scrumban. Θα απολαύσετε τα πλεονεκτήματα των προβλέψιμων ρουτινών και της δομημένης εργασιακής κουλτούρας από το scrum και τις ευέλικτες ρυθμίσεις εργασιών από το Kanban.

Ανυπομονείτε να το δοκιμάσετε στην ομάδα DevOps σας; Ξεκινήστε όπως περιγράφεται παραπάνω σε αυτό το άρθρο. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια, δοκιμάστε και τους πόρους.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν αυτά τα εντυπωσιακά εργαλεία γραφημάτων σύγκρισης που θα βοηθήσουν την ομάδα του έργου σας στη λήψη αποφάσεων.