Adobe Creative Cloud – Αξίζει τον κόπο;

Το Adobe creative cloud είναι ο παράδεισος των δημιουργών και είναι ένα κλέψιμο αν έχετε τις θήκες χρήσης για κάθε μία (ή τις περισσότερες) εφαρμογές της.

Η Adobe είναι γενικά εξαιρετική σε αυτό που κάνει, γεγονός που την καθιστά την πρώτη επιλογή πολλών επαγγελματιών του κλάδου.

Αυτοί που αρνούνται την ανωτερότητά του έναντι άλλων το κάνουν αυτό κυρίως λόγω της τιμής του και της μη διαθεσιμότητας ενός ισχυρού δωρεάν επιπέδου για όλες τις εφαρμογές του.

Και έχουν εν μέρει δίκιο. Είναι ακριβό και υπερβολικό για αρχάριους.

Ωστόσο, η εγγραφή στο Adobe Creative Cloud είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν χρησιμοποιείτε περισσότερες από λίγες εφαρμογές της Adobe. Θα φτάσουμε σε αυτό. Αλλά πρώτα, είναι σημαντικό να ελέγξετε τι φέρνει στο τραπέζι η σουίτα εφαρμογών της Adobe.

Adobe Creative Cloud

Το Creative Cloud είναι η σουίτα εφαρμογών και υπηρεσιών cloud της Adobe για να σας βοηθήσει με την επεξεργασία φωτογραφιών και γραφικών, τη δημιουργία βίντεο, τη σχεδίαση UI και UX και πολλά άλλα.

Επί του παρόντος, το πακέτο έχει πάνω από 20 εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων:

  • Photoshop
  • Εικονογράφος
  • Premiere Pro
  • Adobe Express
  • Acrobat pro
  • InDesign
  • Συνέπειες
  • Εμψυχος
  • Οντισιόν κ.λπ.

Επιπλέον, λαμβάνετε 100 GB αποθηκευτικού χώρου στο cloud για να έχετε πρόσβαση στα έργα σας οπουδήποτε.

Αυτό μπορεί να είναι περισσότερο από αυτό που ζητάτε ή χρειάζεστε, αλλά αυτό είναι ένα από τα καλύτερα δημιουργικά πακέτα αν έχετε το εύρος ζώνης για να τα βάλετε σε λειτουργία.

Λοιπόν, ας βουτήξουμε βαθύτερα σε αυτήν τη σουίτα εφαρμογών και ας δούμε τι προσφέρουν οι εφαρμογές ξεχωριστά.

Photoshop

Για την Adobe, το Photoshop ήταν μια από τις πρώτες εφαρμογές που την έφεραν σε σοβαρή δουλειά. Έγινε τόσο επιτυχημένη που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν συχνά το όνομά της συνώνυμα με τη διαδικασία: αυτή η εικόνα μοιάζει με photoshop. (Βάζεις στοίχημα!)

Η απλή επίσκεψη στην ενότητα Photoshop της Adobe σάς δείχνει πόσο ισχυρό είναι το πακέτο. Επιπλέον, το YouTube φιλοξενεί αμέτρητα εκπαιδευτικά προγράμματα Photoshop, χάρη στη διαρκώς διευρυνόμενη κοινότητά του.

Με λίγα λόγια, αν μπορείτε να το κάνετε με ένα πινέλο, είναι πολύ πιθανό με το Adobe Photoshop.

Ας δούμε μερικά από τα χαρακτηριστικά του:

  • Τροποποίηση φόντου
  • Το αντικείμενο εξαφανίζεται
  • Χρωματίστε
  • Συγκάλυψη
  • Αντικατάσταση ουρανού

Εκτός από τις προεπιλογές του, μπορείτε να μαγέψετε το κοινό σας με τα πινέλα Photoshop, όπως μολύβι, κάρβουνο και μελάνι. Αυτό μοιάζει πολύ με την ψηφιακή ζωγραφική και σε βοηθά να γίνεις άνθρωπος για να της δώσεις την τόσο αναγκαία προσωπική πινελιά.

Υπάρχουν πολλά προσαρμοσμένα πινέλα και εφέ, που σας βοηθούν να δημιουργήσετε κάτι παρόμοιο με έναν αληθινό πίνακα ζωγραφικής σε καμβά.

Τέλος, το Photoshop δεν περιορίζεται σε εικόνες. Λειτουργεί καλά και με στοιχειώδη επεξεργασία βίντεο.

Διαβάστε επίσης: Κορυφαίες εναλλακτικές λύσεις Photoshop

  10 κορυφαίοι πάροχοι φιλοξενίας διακομιστών συντοπισμού για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Εικονογράφος

Πολλοί χρήστες μπερδεύονται μεταξύ του Illustrator και του Photoshop. Και ενώ μοιράζονται ορισμένες δυνατότητες, οι περιπτώσεις χρήσης τους είναι εντελώς διαφορετικές.

Με απλά λόγια, το Photoshop λειτουργεί σε εικόνες ράστερ, ενώ το Illustrator είναι για τον διανυσματικό τομέα. Οι εικόνες ράστερ αποτελούνται από εικονοστοιχεία και μπορούν να φαίνονται εικονοστοιχεία εάν γίνουν μεγέθυνση πέρα ​​από ένα συγκεκριμένο σημείο.

Ωστόσο, η διανυσματική τέχνη παραμένει σε τέλεια μορφή (π.χ., αιχμηρά περιγράμματα) ανεξάρτητα από το μέγεθος στο οποίο το τεντώνετε. Αυτό το χαρακτηριστικό καθιστά το διάνυσμα μια κατάλληλη μορφή για σχεδιασμό λογότυπου, κινούμενα σχέδια, φόντο, πανό, αφίσες, τέχνη βιντεοπαιχνιδιών κ.λπ.

Επί του παρόντος, το Adobe Illustrator συνοδεύεται από το Creative Cloud και δεν έχει ξεχωριστή συνδρομή.

Διαβάστε επίσης: Καλύτερες εναλλακτικές λύσεις εικονογράφου

Acrobat Pro

Αυτό είναι ένα από τα κορυφαία προϊόντα της Adobe με μια για πάντα δωρεάν έκδοση με περιορισμένες δυνατότητες.

Η συνδρομή επί πληρωμή περιλαμβάνει μια εξαντλητική λίστα με πράγματα που μπορείτε να κάνετε με pdf. κάποιοι από αυτούς είναι:

  • Επεξεργασία κειμένου και εικόνας
  • e-Υπογράψτε και ζητήστε υπογραφές
  • Ασφαλίστε αρχεία PDF με κωδικούς πρόσβασης
  • Σύγκριση PDF
  • Μοιραστείτε και σχολιάστε
  • Ενσωματώστε τον χώρο αποθήκευσης cloud όπως το Google Drive
  • Συγχώνευση, διάσπαση και συμπίεση
  • Προσθήκη ήχου, βίντεο κ.λπ.

Υπάρχουν αμέτρητες περισσότερες λειτουργίες που κάνουν το Acrobat Pro ένα κρίσιμο εργαλείο για κάθε χρήστη ή επιχείρηση που έχει πολλά έγγραφα.

Επιπλέον, μπορεί να μετατρέψει άλλα αρχεία που έχουν δημιουργηθεί με άλλα εργαλεία της Adobe (Photoshop, Illustrator και InDesign) σε PDF.

Διαβάστε επίσης: Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε εναλλακτική λύση Adobe Acrobat.

Premiere Pro

Αυτό είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό από επαγγελματίες κινηματογραφιστές. Όπως και με το Photoshop, το Premiere Pro διαθέτει επίσης μια τεράστια βάση χρηστών, έτοιμο να κρατήσει αρχάριους με οδηγούς.

Αυτό το φορτηγό είναι φορτωμένο με χαρακτηριστικά που μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε εφέ που τραβούν τα μάτια με ευκολία.

Μερικά από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το Premiere Pro είναι:

  • Κινούμενα γραφικά και κινούμενα γραφικά
  • Επεξεργασία ήχου με τεχνητή νοημοσύνη
  • Διόρθωση χρώματος και ταξινόμηση
  • Αυτόματοι υπότιτλοι
  • Συνεργασία

Επιπλέον, μπορεί κανείς να προσαρμόσει ένα βίντεο ώστε να ταιριάζει απόλυτα με διάφορες πλατφόρμες, κάτι που βοηθάει στη μείωση της περιττής εργασίας. Επιπλέον, η τεράστια βιβλιοθήκη αποθεμάτων της Adobe σάς δίνει το πάνω χέρι με τα γραφικά, τα εφέ, τη μουσική κ.λπ.

Όμως, επειδή η γνώση οποιασδήποτε εφαρμογής επεξεργασίας βίντεο μπορεί να είναι άσκοπη, λαμβάνετε ενσωματωμένα σεμινάρια.

Υποστηρίζει επίσης τη δημιουργία αυτόματων υπότιτλων και την εγγενή εξαγωγή σε δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το YouTube, το Facebook, το Twitter κ.λπ.

Συνολικά, είναι ένα από τα καλύτερα προγράμματα επεξεργασίας βίντεο στην αγορά που υποστηρίζεται από εξαιρετική υποστήριξη από την Adobe.

Adobe Express

Το Adobe Express φέρνει πολλά εργαλεία για επεξεργασία εικόνας, βίντεο και εγγράφων εν κινήσει. Τα περισσότερα εργαλεία είναι διαθέσιμα με έναν δωρεάν λογαριασμό Adobe.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τις ροές RSS

Ωστόσο, δεν πρόκειται μόνο για αυτά τα εργαλεία μετατροπής και τροποποίησης αρχείων. Είναι μια «εξπρές» μέθοδος δημιουργίας περιεχομένου που αξίζει την προσοχή, συμπεριλαμβανομένων banner, λογότυπων, αναρτήσεων κοινωνικής δικτύωσης, διαφημίσεων κ.λπ.

Το Express υποστηρίζεται επίσης από τη βιβλιοθήκη αποθεμάτων της Adobe για περιουσιακά στοιχεία χωρίς δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραμματοσειρών κ.λπ.

Αλλά ενώ το μεγαλύτερο μέρος του Adone Express είναι δωρεάν, έχει επίσης μια πληρωμένη έκδοση. Αυτό ξεκλειδώνει όλα τα στοιχεία πολυμέσων, τα premium εργαλεία και τα πρότυπα, την επωνυμία με ένα κλικ και τον μεταπρογραμματισμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

InDesign

Το Adobe InDesign είναι για άτομα περιοδικών που σχετίζονται με έντυπα μέσα. Η ιδέα είναι να δημιουργήσουμε εκπληκτικά εξώφυλλα και περιεχόμενο για κάθε εκδότη ώστε να ξεχωρίζει από τα «γενικά» σχέδια που κατακλύζουν την αγορά.

Ωστόσο, μπορώ να δω το InDesign να κάνει θαύματα για οποιονδήποτε και οτιδήποτε. Μερικές από τις περιπτώσεις χρήσης του είναι:

  • Φέιγ βολάν και αφίσες
  • Καρτ ποστάλ
  • eBooks & μπροσούρα
  • Βιογραφικό & συνοδευτική επιστολή
  • Παρουσίαση κ.λπ.

Επιπλέον, το InDesign διαθέτει εγγενείς δυνατότητες συνεργασίας για να σας βοηθήσει με κριτικές και σχόλια και να κρατήσει όλους τους σημαντικούς ενήμερους.

Είναι συμβατό με τις πιο πρόσφατες μορφές αρχείων όπως HEIC, JP2K και WebP και είναι φορτωμένο με λειτουργίες όπως το Auto Style για να το κάνετε γρήγορα με ελάχιστη έλξη.

Συνέπειες

Το Adobe After Effects είναι ένα εργαλείο για τη δημιουργία συναρπαστικών κινούμενων γραφικών και κινούμενων εικόνων. Αν σας αρέσουν οι ταινίες του Χόλιγουντ, το πιθανότερο είναι ότι έχετε ήδη δει κάτι φτιαγμένο με το After Effects.

Χρησιμοποιείται σε:

  • Κινούμενα σχέδια κειμένου
  • VFX
  • Ροτοσκόπηση
  • Παρακολούθηση κίνησης κ.λπ.

Όπως λέει και το όνομα, το After Effects είναι ένα εργαλείο μετά την παραγωγή. Συχνά χρησιμοποιείται για να συμπεριλάβει ή να αφαιρέσει στοιχεία σε ένα βίντεο που δεν υπήρχε αρχικά.

Επιπλέον, οι δημιουργοί συχνά βασίζονται στο After Effects για να προκαλέσουν τεχνητά καιρικά φαινόμενα (βροχή, φωτιά, κ.λπ.), γραφικά spinning & twirling και χρησιμοποιούν εκατοντάδες εφέ που έχουν κατασκευαστεί από άλλους διάσημους σχεδιαστές.

Η rotoscoping του αφορά την αφαίρεση ανεπιθύμητων στοιχείων από ένα βίντεο και τη χρήση τους αλλού με το γέμισμα με επίγνωση περιεχομένου. Ομοίως, η παρακολούθηση κίνησης χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση κινούμενων αντικειμένων σε οποιοδήποτε βίντεο και τη συμπλήρωσή τους με τεχνητά στοιχεία.

Εμψυχος

Τα κινούμενα σχέδια είναι παντού. Ταινίες, διαφημίσεις, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τηλεόραση κ.λπ., όπως το πείτε, και δεν υπάρχει σχεδόν καμία δημόσια πλατφόρμα μέσων που να μην έχει ήδη τουλάχιστον μια μικρή πλημμύρα αυτού του είδους.

Το Adobe Animate ανταποκρίνεται σε αυτό το τοπίο και είναι ένα εργαλείο 2D animation γεμάτο με χαρακτηριστικά από τα οποία μπορείτε να επωφεληθείτε για να αφήσετε το στίγμα σας σε αυτήν την εποχή που κυριαρχεί το animation.

Το Animate υποστηρίζει δημιουργίες καρέ-καρέ για να ζωντανέψετε τους χαρακτήρες σας και να τους κάνετε να κάνουν πράγματα όπως να μιλάνε, να περπατούν ή οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε.

  Υπάρχει Απεριόριστο όριο υπερανάληψης Green Dot;

Η καλύτερη περίπτωση χρήσης του Animate είναι η δημιουργία σκηνών και χαρακτήρων gaming. Στη συνέχεια, μπορεί κανείς να τα συνδυάσει με αντίστοιχο ήχο και να τα μοιραστεί ως εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητας.

Ωστόσο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Animate για να δημιουργήσετε περιεχόμενο για διαφημίσεις, ταινίες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κινούμενα σχέδια, σχεδιασμό ιστοσελίδων και άλλα.

Επιπλέον, υποστηρίζει επίσης εγγενή κωδικοποίηση για απόλυτη ευελιξία σχεδιασμού. Τέλος, το Animate υποστηρίζει εξαγωγή σε πολλαπλές μορφές, όπως HTML5 Canvas, WebGL, Flash/Adobe AIR και SVG.

Ακοή

Το Audition είναι η προσπάθεια της Adobe να αποκτήσει ένα κομμάτι της βιομηχανίας επεξεργασίας ήχου. Αυτό το λογισμικό είναι χρήσιμο κατά την προσαρμογή εφέ ήχου για podcast, βίντεο, παιχνίδια, μουσική κ.λπ.

Όπως τα περισσότερα προϊόντα της Adobe, το Audition έχει επίσης πολλά προκαθορισμένα εφέ, που κυμαίνονται από κωμικούς ήχους, κόρνες αυτοκινήτων, θόρυβο πλήθους, πυροβολισμούς, γέλια, σφυρίγματα και οτιδήποτε άλλο.

Ωστόσο, το Audition αφορά κυρίως την τροποποίηση ήχου. Ενσωματώνεται καλά με τον περισσότερο εξοπλισμό ήχου ή πρόσθετα που μπορεί να χρησιμοποιείτε. Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε πολυεπίπεδες συνθέσεις με τον επεξεργαστή multitrack ή να χρησιμοποιήσετε τον επεξεργαστή κυματομορφής για να ελέγξετε το πλάτος του ήχου.

Το Audition σάς επιτρέπει επίσης να απαλλαγείτε από ενοχλητικές παρεμβολές στο φόντο και υποστηρίζει την οπτική επεξεργασία των ηχητικών κυμάτων για καλύτερη απόδοση. Όχι μόνο αυτό, αυτό το πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου διαθέτει πάνω από 50 εφέ και μίνι-εργαλεία για να κάνετε την τελική απόδοση όπως θέλετε.

Συνολικά, η Adobe έχει κάνει αυτό το εργαλείο να κάνει θαύματα με κάθε ήχο και μπορείτε να το ελέγξετε μεμονωμένα ή με το δημιουργικό πακέτο cloud.

Αλλες εφαρμογές

Ενώ μιλήσαμε για μερικά από το Adobe Creative Cloud, δεν περιορίζεται σε αυτές τις εφαρμογές. Αντίθετα, έχει περισσότερα, όπως:

Adobe Stock: Μια βιβλιοθήκη στοιχείων πολυμέσων χωρίς δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, ήχου, βίντεο, διανυσματικών έργων, εικονογραφήσεων κ.λπ.

Lightroom: Ένα ελαφρύ εργαλείο για βασική επεξεργασία φωτογραφιών.

Character Animator: Δώστε ζωή σε χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων με προσαρμοσμένο ήχο, κίνηση και χειρονομίες.

Dreamweaver: Λογισμικό με διαδραστική μηχανή κωδικοποίησης που υποστηρίζει HTML, JavaScript, CSS κ.λπ., για απίστευτα γρήγορο σχεδιασμό ιστοσελίδων.

Τώρα στο ερώτημα των εκατομμυρίων δολαρίων…

Γιατί το Adobe Creative Cloud;

Βλέπετε, δεν υπάρχει μια λεπτή γραμμή που να χωρίζει τις εφαρμογές της Adobe. Μοιράζονται κάποιες ικανότητες και λάμπουν δουλεύοντας μαζί. Ακόμα κι έτσι, δεν έχει νόημα να εγγραφείτε στο Creative Cloud αν το μόνο που θέλετε είναι μια ενιαία εφαρμογή Adobe.

Αλλά ας υποθέσουμε ότι η ροή εργασίας ενός δημιουργού αφορά τα After Effects (20,99 $/μήνα), το Illustrator (10,49 $/μήνα) και το InDesign (20,99 $/μήνα), με συνολικό μηνιαίο λογαριασμό 52,47 $/μήνα.

Τώρα αυτός ο επαγγελματίας μπορεί να μείνει σε αυτά τα τρία ή να προσθέσει μερικά ακόμη δολάρια για να αποκτήσει την πλήρη σουίτα με 54,99 $ το μήνα.

Ορίστε το έχετε. Αν έχετε όρεξη για πολλά εργαλεία της Adobe, ελέγξτε το συνολικό ποσό που θα πληρώσετε τελικά και δείτε αν θέλετε να έχετε ολόκληρο το πακέτο.

ΥΓ: Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το δωρεάν λογισμικό της Adobe.