Πώς να γίνετε OSCP [Full Guide]

Σε σύγκριση με άλλα επαγγέλματα, η μελλοντική απασχόληση επαγγελματιών ασφάλειας πληροφοριών προβλέπεται να αυξηθεί σημαντικά.

Οποιαδήποτε πιστοποίηση για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ή την ασφάλεια πληροφορικής θα ήταν συμφέρουσα.

Τι είναι ένας επαγγελματίας με πιστοποίηση προσβλητικής ασφάλειας (OSCP);

Ένας εμπειρογνώμονας κυβερνοασφάλειας που έχει αποδείξει ότι κατέχει την τεχνική τεχνογνωσία και τις πληροφορίες που απαιτούνται για τη διεξαγωγή σύνθετων αξιολογήσεων ασφάλειας είναι Πιστοποιημένος Επαγγελματίας Επιθετικής Ασφάλειας (OSCP).

Ο εμπειρογνώμονας με πιστοποίηση OSCP χρειάζεται ένα συγκεκριμένο σύνολο ταλέντων, όπως ο εντοπισμός και η εκμετάλλευση ελαττωμάτων ασφαλείας, η τεκμηρίωση ευρημάτων και η εφαρμογή αποτελεσματικών διορθωτικών μέτρων.

Δεδομένου του υψηλού επιπέδου και της ευρείας αναγνώρισής του, είναι ένα επιθυμητό πιστοποιητικό για όποιον επιθυμεί να ακολουθήσει μια προσοδοφόρα καριέρα στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Ένα άτομο που έχει κερδίσει την πιστοποίηση OSCP μπορεί να διαμορφώσει, να εγκαταστήσει και να αντιμετωπίσει ένα ευρύ φάσμα συστημάτων ασφαλείας και να εντοπίσει και να ανταποκριθεί σε προβλήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε σε βάθος λεπτομέρειες της πιστοποίησης OSCP (Offensive Security Certified Professional), του πιο εμπεριστατωμένου και απαιτητικού διαπιστευτηρίου ασφαλείας στον τομέα αυτό. Οι συνομήλικοι, οι εργοδότες και άλλοι επαγγελματίες του κλάδου το έχουν όλοι σε μεγάλη εκτίμηση.

Τι είναι η Πιστοποίηση OSCP;

Ένα από τα πιο αξιόλογα πιστοποιητικά στον κλάδο του Κυβερνοχώρου είναι η πιστοποίηση Offensive Security Certified Professional (OSCP) στο ηθικό hacking, που εκδίδεται από την εταιρεία Offensive-Security.

Είναι μια ολοκληρωμένη και πρακτική πιστοποίηση που δείχνει ικανότητα στην αξιολόγηση ασφάλειας, την ανάλυση τρωτών σημείων και την εκμετάλλευση.

Η πιστοποίηση OSCP αποσκοπεί στην επαλήθευση της επάρκειας ενός ατόμου στις δοκιμές διείσδυσης και θεωρείται ως το χρυσό πρότυπο στον κλάδο για να το κάνει.

Οι υποψήφιοι για την πιστοποίηση πρέπει να ολοκληρώσουν μια πρακτική δοκιμασία διείσδυσης σε χρονικά περιορισμένο περιβάλλον και να δείξουν ότι κατανοούν το υλικό του μαθήματος. Η πιστοποίηση OSCP θεωρείται ευρέως και αποδεκτή παγκοσμίως.

Η επιτυχία της προκλητικής εξέτασης για την πιστοποίηση OSCP απαιτεί έναν συνδυασμό γνώσεων και δεξιοτήτων. Η απαρίθμηση, η σάρωση και η εκμετάλλευση είναι μερικές από τις μεθοδολογίες, τα εργαλεία και τα σύνολα εργαλείων που χρησιμοποιούνται στη δοκιμή διείσδυσης που πρέπει να κατανοηθούν πλήρως.

Οι κάτοχοι OSCP διαθέτουν έναν βαθμό πρακτικής εξειδίκευσης στο ηθικό hacking, γεγονός που τους καθιστά εξαιρετικά πολύτιμους στον κλάδο της κυβερνοασφάλειας, εκτός από τις γνώσεις που έχουν μάθει από το μάθημα και την πιστοποίησή τους.

Τι ακριβώς πιστοποιεί το OSCP;

Ένας OSCP είναι ένας επαγγελματίας με αποδεδειγμένη γνώση, εμπειρία και τεχνική εξειδίκευση σε δοκιμές διείσδυσης και ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Πιστοποιεί την ικανότητα των ατόμων να χρησιμοποιούν τις γνώσεις και τα ταλέντα τους για τον εντοπισμό τρωτών σημείων ασφαλείας και την ανάπτυξη λύσεων για τον μετριασμό των κινδύνων, επιδεικνύοντας βαθιά επίγνωση των αρχών ηθικής πειρατείας.

Μια προκλητική εξέταση που απαιτεί εις βάθος γνώση των εργαλείων, των στρατηγικών και των διαδικασιών των ηθικών χάκερ την καθιστά απαιτητική πιστοποίηση.

  Πώς μπορείτε να συνδεθείτε στο Depop

Ένα βασικό επίπεδο εμπιστοσύνης ότι κάποιος είναι εκπαιδευμένος σχετικά με την επιθετική ασφάλεια και είναι ικανός να ανιχνεύει και να αντιμετωπίζει τρωτά σημεία ασφαλείας σε οποιοδήποτε περιβάλλον δικτύου παρέχεται με επιτυχία στην εξέταση πιστοποίησης OSCP.

Υποδεικνύει την ικανότητα ενός ατόμου να αξιολογεί αποτελεσματικά και να εκμεταλλεύεται τα λειτουργικά δίκτυα και συστήματα, ενώ χρησιμοποιεί διάφορα μέσα, μεθόδους και στρατηγικές.

Επιπλέον, η πιστοποίηση OSCP μπορεί να δείξει στους υποψήφιους εργοδότες ότι κατανοείτε τα θεμέλια του ηθικού hacking.

Ποιος Εκδίδει Πιστοποίηση OSCP (PEN-200) και Ποια είναι τα Κριτήρια Επιλεξιμότητας;

Ο Πιστοποιημένος Επαγγελματίας Offensive Security (OSCP) είναι ένα άτομο που έχει ολοκληρώσει την πιο αυστηρή πιστοποίηση που προσφέρει η Offensive Security.

Στον τομέα της ασφάλειας πληροφοριών, η πιστοποίηση Offensive Security Certified Professional (OSCP) είναι ένα από τα πιο περιζήτητα διαπιστευτήρια. Η Offensive Security, η κορυφαία πηγή εκπαίδευσης και πιστοποίησης για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, δημιούργησε αυτό το πρακτικό μάθημα πιστοποίησης δοκιμής διείσδυσης.

Η πιστοποίηση προορίζεται για επαγγελματίες πληροφορικής που είναι ικανοί στη διαχείριση δικτύων και συστημάτων με θεμελιώδη κατανόηση των επιθετικών εννοιών ασφάλειας. Για να περάσετε τις εξετάσεις, πρέπει να διαθέτετε υψηλό επίπεδο τεχνικής εξειδίκευσης και εμπειρίας στον πραγματικό κόσμο.

Σημείωση: Το εκπαιδευτικό μάθημα που πρέπει να παρακολουθήσετε στη δοκιμή διείσδυσης με το Kali Linux είναι ο πιο απίστευτος πόρος που θα σας βοηθήσει να περάσετε αυτήν την εξέταση.

Προϋποθέσεις πιστοποίησης

Αν και δεν υπάρχουν υποχρεωτικές προϋποθέσεις για να εμφανιστούν για την πιστοποίηση, η κατοχή μερικών ειδικών δεξιοτήτων θα βοηθούσε τους μαθητές να περάσουν την πιστοποίηση.

  • Γνώση και εργασιακή εμπειρία σε δικτύωση TCP/IP
  • Κατανόηση και εμπειρία στη διαχείριση συστημάτων Windows και Linux
  • Γνώση βασικών σεναρίων Bash και Python

Οι παρακάτω επαγγελματίες μπορούν να επιλέξουν πιστοποίηση OSCP

  • Επαγγελματίες πληροφορικής σχεδιάζουν να εισέλθουν σε δοκιμές διείσδυσης
  • Επαγγελματίες Ασφαλείας
  • Διαχειριστές δικτύου
  • Άλλοι διαχειριστές συστημάτων σχεδιάζουν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Ποιο είναι το περίγραμμα των εξετάσεων για να αποκτήσετε πιστοποίηση PEN-200;

Αφού περάσει κανείς την πρακτική, αυστηρή και γνωστή εκπαίδευση διείσδυσης με το Kali Linux που παρέχεται από την Offensive Security Company, γίνεται κάποιος Offensive Security Certified Professional (OSCP).

Απαιτεί μια προκλητική εξέταση και μια 24ωρη εργαστηριακή αξιολόγηση, που πιστοποιούν την επάρκεια του υποψηφίου στη χρήση τεχνικών ηθικής πειρατείας για να βρει και να διορθώσει ελαττώματα ασφαλείας σε ένα περιβάλλον δικτύου.

Ας δούμε μερικά συγκεκριμένα περιγράμματα Εξετάσεων για την Πιστοποίηση PEN-200.

Δομή εξέτασης:

Ένα ιδιωτικό VPN προσομοιώνει ένα ζωντανό δίκτυο με μερικούς ευάλωτους σταθμούς εργασίας για την εξέταση πιστοποίησης OSCP. Δύο ενότητες αποτελούν την εξέταση, η μία από τις οποίες περιλαμβάνει 24ωρη εργαστηριακή αξιολόγηση και μεταφόρτωση εγγράφων αργότερα.

Τύποι ερωτήσεων:

Τρεις αυτόνομες συσκευές μπορούν να φτάσουν έως και 60 σημάδια. Για συνολικά 20 πόντους ανά μηχάνημα, κάθε αυτόνομο μηχάνημα απονέμει 10 πόντους για πρόσβαση χαμηλού επιπέδου και 10 πόντους για κλιμάκωση προνομίων.

Για ολόκληρη την αλυσίδα εκμετάλλευσης συνόλου τομέα, δίνονται 40 πόντοι. Μόνο για την πλήρη αλυσίδα εκμετάλλευσης του τομέα δίνονται πόντοι.

  • Διάρκεια εξέτασης: 23 ώρες και 45 λεπτά διατίθενται για την ολοκλήρωση της εξέτασης.
  • Λειτουργία: Proctored (Διαδικτυακός)
  • Συνολικοί βαθμοί: 100 (Η βαθμολογία επιτυχίας είναι 70)

Τελικό Βήμα:

Η τελευταία φάση απαιτεί από εσάς να παρέχετε μια επαγγελματική αναφορά που περιγράφει τη στρατηγική εκμετάλλευσής σας για κάθε στόχο. Μια αναφορά δοκιμής διείσδυσης θα πρέπει να χρησιμοποιείται για να περιγράφει λεπτομερώς κάθε στάδιο των επιθέσεων σας, μαζί με τυχόν εντολές που στείλατε και την έξοδο της κονσόλας.

Επικύρωση Πιστοποίησης:

Σας ανήκει η πιστοποίηση OSCP μόλις τη λάβετε. Δεν υπάρχουν κριτήρια για να επανεγγραφείτε με το Offensive Security σχετικά με συνδρομές, ανανεώσεις, συνδρομές μέλους ή άλλα πράγματα.

  Πώς μπορώ να ακυρώσω τη συνδρομή στο κανάλι Prime Video

Ποιοι είναι οι δρόμοι για την απόκτηση της πιστοποίησης PEN-200;

Αποφασίσατε να αναλάβετε την πιστοποίηση PEN-200; Στη συνέχεια, ας δούμε ποιοι είναι οι τρόποι για να το πετύχουμε:

Η Offensive Security προσφέρει τρεις τρόπους εμφάνισης για αυτήν την πιστοποίηση:

  • Ατομικό Μάθημα: Αυτό είναι ένα μάθημα αυτοδιδασκαλίας με 90 ημέρες πρόσβασης στο εργαστήριο και μία προσπάθεια εξέτασης. Απευθύνεται σε όσους θέλουν να σπουδάσουν ανεξάρτητα, να χρησιμοποιήσουν μόνο εργαστήρια πρακτικής άσκησης και να εμφανιστούν στην εξέταση.
  • Learn One: Αυτό το πακέτο περιέχει περιεχόμενο για προετοιμασία για την εξέταση, 365 ημέρες πρόσβασης στο εργαστήριο και δύο απόπειρες εξετάσεων.
  • Learn Unlimited: Αυτό το μάθημα είναι κατάλληλο αν θέλετε απεριόριστες προσπάθειες εξετάσεων. Παρέχει επίσης περιεχόμενο και 365 ημέρες πρόσβασης στο εργαστήριο.

Οι τιμές είναι διαφορετικές και για τα τρία μαθήματα, στα οποία μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση από την ενότητα τιμολόγησης Offensive Security.

Το μέλλον των Πιστοποιημένων Επαγγελματιών OSCP

Οι θέσεις εργασίας για την ασφάλεια πληροφοριών αναμένεται να αυξηθούν με ρυθμό 35% μεταξύ 2021 και 2031, που είναι σημαντικά ταχύτερος από τον μέσο όρο για όλα τα άλλα επαγγέλματα.

Θα συνεχίσει να υπάρχει μεγάλη απαίτηση για ειδικούς σε θέματα ασφάλειας στο μέλλον, δεδομένης της αυξανόμενης ζήτησης για θέσεις κυβερνοασφάλειας.

Παρόλο που συνήθως μαθαίνουμε μόνο για κυβερνοεπιθέσεις σε στόχους υψηλού προφίλ, οποιαδήποτε εταιρεία ή άτομο με παρουσία στο Διαδίκτυο είναι επιρρεπής σε αυτές. Οι επιθέσεις αυξάνονται μόνο σε συχνότητα και σοβαρότητα.

Συμπερασματικά, η πιστοποίηση OSCP και άλλες πιστοποιήσεις ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, όπως CISSP, CISA, CEH, CISM, SSCP, CASP, κ.λπ., παρέχουν ένα πλεονέκτημα για τους επαγγελματίες που θα την φέρουν στο μέλλον.

OSCP εναντίον CEH

Οι πιστοποιήσεις OSCP και CEH είναι δύο από τις πιο διαδεδομένες πιστοποιήσεις κυβερνοασφάλειας στον κλάδο.

Ένα ολοκληρωμένο μάθημα, το OSCP διδάσκει στους μαθητές πώς να βρίσκουν και να εκμεταλλεύονται τρωτά σημεία. Αντίθετα, το CEH, το οποίο σημαίνει Certified Ethical Hacker, διδάσκει στους μαθητές πώς να σταματούν και να αναγνωρίζουν κακόβουλες δραστηριότητες εντός της υποδομής μιας εταιρείας.

Αν και και οι δύο πιστοποιήσεις δίνουν στους μαθητές τις γνώσεις και τις ικανότητες που χρειάζονται για να εργαστούν στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, η έμφαση κάθε προγράμματος ποικίλλει σημαντικά.

Το CEH προσφέρει μια εις βάθος ανάλυση του ηθικού hacking και καλύπτει μια ποικιλία θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων απειλών κακόβουλου λογισμικού, συστημάτων, πειρατείας δικτύου, κρυπτογραφίας και πολλά άλλα.

Ενώ το CEH είναι πιο κατάλληλο για άτομα που θέλουν να γίνουν ηθικοί χάκερ και ξέρουν πώς να προστατεύουν τα δίκτυα από επικίνδυνες επιθέσεις, το OSCP στοχεύει όσους επιθυμούν να γίνουν επαγγελματίες ελεγκτές διείσδυσης.

Η πιστοποίηση CEH προορίζεται για επαγγελματίες ασφαλείας που προτιμούν μια πιο θεωρητική προσέγγιση. Αντίθετα, η πιστοποίηση OSCP είναι για άτομα που θέλουν πρακτική εμπειρία.

Και τα δύο πιστοποιητικά είναι χρήσιμα για τους ειδικούς στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και απαιτούν μελέτη και πρακτική εξάσκηση.

Ωστόσο, επειδή απαιτεί πρακτική επίδειξη δεξιοτήτων για να αναγνωριστεί, η πιστοποίηση OSCP τυγχάνει συχνά μεγαλύτερης εκτίμησης στον κλάδο.

Πόροι

Το πλήρες μάθημα κλιμάκωσης προνομίων Linux 2022 – OSCP

Αυτό το πλήρες μάθημα κλιμάκωσης προνομίων Linux έχει σχεδιαστεί για αρχάριους έως επαγγελματίες που θέλουν να μάθουν θεωρία και να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία για να εμφανιστούν στις εξετάσεις OSCP.

Η δομή του μαθήματος καλύπτει τα πάντα, από θεμελιώδεις άδειες αρχείων και NFS έως Cron Jobs, Kernel Exploits, SUID/SGID Executables, Automatic Tools, κ.λπ. Αυτό το μάθημα συνοδεύεται από ένα δωρεάν online εργαστήριο κλιμάκωσης προνομίων hacking για πρακτική.

  Πώς να βρείτε κάποιον στο OnlyFans

Μέχρι το τέλος αυτού του μαθήματος, θα έχετε κατανοήσει τα θεμέλια του Linux Privilege Escalation και θα είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε με σιγουριά οποιαδήποτε πρόκληση κλιμάκωσης προνομίων Linux σε έναν διαγωνισμό CTF, μια εξέταση ή ένα πραγματικό σενάριο.

Άτομα που συμμετέχουν στις εξετάσεις OSCP, ηθικοί χάκερ ή δοκιμαστές διείσδυσης μπορούν να εγγραφούν σε αυτό το μάθημα.

Παραδείγματα κλιμάκωσης προνομίων Linux από το μηδέν στον ήρωα – OSCP

Το μάθημα Linux Privilege Escalation Examples έχει σκοπό να διδάξει στους μαθητές πώς να αποτρέψουν την κλιμάκωση των προνομίων. Η κλιμάκωση των προνομίων προκύπτει όταν ένας χάκερ εντοπίζει ένα σφάλμα σε ένα σφάλμα σχεδιασμού, εφαρμογή ή λειτουργικό σύστημα και προσπαθεί να αποκτήσει δικαιώματα πρόσβασης σε δεδομένα.

Το μάθημα καλύπτει τις βασικές αρχές, όπως τον τρόπο λειτουργίας του Linux και τον τρόπο δημιουργίας χρηστών, καθώς και πιο προχωρημένα θέματα, όπως πώς να εκτελείτε και να αποφύγετε την κλιμάκωση των προνομίων στο Linux και πώς να ρυθμίσετε έναν διακομιστή Linux στο Virtual Box.

Αυτό το μάθημα είναι κατάλληλο για φοιτητές που επιδιώκουν το OSCP, φοιτητές που αναζητούν την πιστοποίηση ηθικού χάκερ ή οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να μάθει πώς να κάνει κλιμάκωση προνομίων.

OSCP Online Εκπαίδευση και Πιστοποίηση

Το PassYourCert είναι μια σημαντική πηγή εκπαίδευσης σε θέματα ασφάλειας και τεχνολογίας που προσφέρει διάφορα μαθήματα ασφάλειας πληροφορικής. Το μάθημα OSCP Online Training and Certification θα τερματίσει την αναζήτησή σας για ολοκληρωμένες οδηγίες εάν θέλετε να αποκτήσετε πιστοποίηση OSCP.

Σύμφωνα με το πλαίσιο της πιστοποίησης OSCP, το μάθημα προσφέρει ένα εμπεριστατωμένο πρόγραμμα σπουδών.

Η δοκιμή διείσδυσης δίνεται έμφαση σε αυτό το μάθημα. Σε αυτό το μάθημα, θα μάθετε πώς να αποκαλύπτετε τρωτά σημεία, να δημιουργείτε και να χρησιμοποιείτε εκμεταλλεύσεις και να είστε έτοιμοι να αυξήσετε τα προνόμια για να δοκιμάσετε τις άμυνες του συστήματος πληροφοριών σας. Αυτές οι τεχνικές κυμαίνονται από τις πιο βασικές έως τις πιο προηγμένες.

Προετοιμασία για την εξέταση OSCP

Αυτό το κανάλι YouTube θα σας δώσει χρήσιμες πληροφορίες εάν αναζητάτε έναν δωρεάν πόρο που θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε για την πιστοποίηση OSCP. Πώς να προσεγγίσετε την εξέταση, υλικό και ασκήσεις μαθημάτων, εργαστήρια, αναφορές και συμβουλές απαρίθμησης και εκμετάλλευσης καλύπτονται στο βίντεο.

Καλύπτονται επίσης τα τελευταία τρία πιο σημαντικά πράγματα – Πώς να προγραμματίσετε τις εξετάσεις, πνευματική προετοιμασία και — το πιο σημαντικό — σύνταξη αναφορών. Εν ολίγοις, το βίντεο παρέχει ένα πλήρες εργαλείο εκμάθησης για το OSCP.

Linkedin

Η πιστοποίηση ασφάλειας πληροφορικής: Το μάθημα OSCP από το LinkedIn θα παρέχει μια καλύτερη επισκόπηση της πορείας σταδιοδρομίας ασφάλειας πληροφορικής, εάν θέλετε να την κατανοήσετε. Περιλαμβάνει αγορές ασφάλειας πληροφορικής, πιστοποιήσεις, εξέλιξη θέσεων εργασίας κ.λπ.

Τέλος, προσφέρεται επαγγελματικός προσανατολισμός. Εισάγει επίσης έννοιες ασφάλειας πληροφορικής, απειλές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και, κυρίως, επιλογές εργασίας και πώς μπορεί να δημιουργηθεί μια επαγγελματική πορεία. Είτε εγγράφεστε ετήσια είτε μηνιαία, το LinkedIn προσφέρει δωρεάν δοκιμή ενός μήνα.

Βιβλία προς αναφορά

Αν ψάχνετε για βιβλιογραφία για να διαβάσετε ενώ προετοιμάζεστε για την πιστοποίηση OSCP, τότε τα παρακάτω λίγα βιβλία θα σας καθοδηγήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

The Hacker Playbook 2: Practical Guide to Penetration Testing από τον Peter Kim

Δοκιμή διείσδυσης: Μια πρακτική εισαγωγή στο Hacking καλύπτει τις βασικές δεξιότητες και τεχνικές δοκιμών διείσδυσης από την Georgia Weidman.

The Web Application Hacker’s Handbook: Finding and Exploiting Security Flaws από Dafydd Stuttard και Marcus Pinto

Τώρα, ας δούμε μερικούς από τους δωρεάν πόρους για την εξέταση OSCP.

Δωρεάν πόροι

Μερικές βασικές γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για την παρακολούθηση και την επιτυχία στην εξέταση OSCP αναφέρονται παρακάτω, με δωρεάν προσβάσιμες πηγές.

Τελικές Λέξεις

Οποιοσδήποτε εργάζεται στον τομέα της ασφάλειας πληροφορικής μπορεί να επωφεληθεί από την πιστοποίηση OSCP, η οποία διευκρινίζει τις μεθόδους και τις σκέψεις των εισβολέων. Αυτό σας βοηθά να κατανοήσετε τις απειλές και τις μεθόδους επίθεσης που πρέπει να αποφύγετε και πώς να εντοπίσετε τις απόπειρες εκμετάλλευσης.

Επίσης, ο πιστοποιημένος επαγγελματίας OSCP γνωρίζει τις συντονισμένες επιθέσεις με ελεγχόμενο, συγκεντρωμένο τρόπο και βοηθά στην ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων ενός χώρου εργασίας, ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα επιτυχίας ενός exploit.

Στη συνέχεια, μπορείτε να ελέγξετε τις επιθέσεις κλιμάκωσης προνομίων, τις τεχνικές πρόληψης και τα εργαλεία.