Κατανόηση 301 ανακατευθύνσεων για αρχάριους

Η ανακατεύθυνση σε ιστότοπους είναι σαν να βοηθάς χαμένους επισκέπτες να βρουν το δρόμο τους προς την επιθυμητή τοποθεσία.

Φανταστείτε αυτό? μεταφέρατε τον ιστότοπό σας σε διαφορετική διεύθυνση URL. Σε αυτό το σενάριο, πώς θα πείτε στους επισκέπτες σας ότι έχετε ήδη μετακομίσει;

Μερικοί από τους συχνούς επισκέπτες σας μπορεί να έχουν δει μια ενημέρωση ή προηγούμενο εκφοβισμό σχετικά με αυτό. Αλλά η πλειοψηφία τους δεν θα το ξέρει καθόλου.

Εδώ είναι χρήσιμες οι ανακατευθύνσεις, ειδικά μια ανακατεύθυνση 301! Κάθε φορά που ένας επισκέπτης εισάγει το παλιό URL, θα προωθείται αυτόματα στο αλλαγμένο.

Αν θέλετε να μάθετε τα πάντα σχετικά με τις ανακατευθύνσεις 301 και τον τρόπο χρήσης τους, εδώ είναι ένας πλήρης οδηγός αρχαρίων σχετικά με τις ανακατευθύνσεις 301.

Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι η ανακατεύθυνση 301;

Μια ανακατεύθυνση 301 είναι ένας κωδικός σήματος HTTP που ανακατευθύνει μόνιμα μια διεύθυνση URL σε μια άλλη.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να χρησιμοποιήσετε μια ανακατεύθυνση 301. Ο πιο συνηθισμένος λόγος για τον οποίο το χρησιμοποιούν οι ιστότοποι είναι όταν μετακινούν τον ιστότοπό τους σε μια νέα διεύθυνση URL ή όταν μια σελίδα έχει αφαιρεθεί.

Έτσι, κάθε φορά που κάποιος πληκτρολογεί μια παλιά διεύθυνση URL, ανακατευθύνεται αμέσως στη νέα διεύθυνση URL, η οποία έχει το περιεχόμενο που αναζητούσε.

Μαζί με το περιεχόμενο, ένα 301 ανακατευθύνει επίσης την ίδια ισχύ κατάταξης που είχε αρχικά η παλιά διεύθυνση URL.

Μιλώντας για το 301 redirect SEO, επικοινωνεί με τη μηχανή αναζήτησης για να την ενημερώσει για τις αλλαγές σας.

Λέει στις μηχανές αναζήτησης ότι το περιεχόμενο που ήταν προηγουμένως εδώ έχει πλέον μετακινηθεί σε άλλη τοποθεσία. Ωστόσο, δεν έχει υπάρξει άλλη αλλαγή σε αυτό, επομένως η θέση του στο SERP πρέπει να είναι η ίδια.

Εν ολίγοις, μια ανακατεύθυνση 301 δεν θα χαλάσει την κατάταξή σας ή την απόδοση SEO.

Ένα άλλο πράγμα σχετικά με μια ανακατεύθυνση 301 είναι ότι σας επιτρέπει να αποφύγετε σελίδες σφαλμάτων 404. Κάθε φορά που διαγράφετε μια σελίδα, η πληκτρολόγηση της διεύθυνσης URL θα μεταφέρει τον χρήστη σε μια σελίδα 404. Αντίθετα, μια ανακατεύθυνση 301 οδηγεί τον χρήστη στη νέα τοποθεσία.

Η διαδικασία ανακατεύθυνσης με ένα 301 είναι τόσο γρήγορη που ο χρήστης δεν μπορεί πραγματικά να το παρατηρήσει αν δεν κοιτάξει την αλλαγμένη διεύθυνση URL. Ακόμα κι αν ο χρήστης έχει προσθέσει σελιδοδείκτη στην παλιά διεύθυνση URL, μετά από μια ανακατεύθυνση 301, ο σελιδοδείκτης θα ενημερωθεί στην πιο πρόσφατη διεύθυνση URL.

Η δημιουργία μιας ανακατεύθυνσης 301 είναι εξαιρετικά απλή. Δεν χρειάζεστε γνώσεις κωδικοποίησης και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πρόσθετα WordPress για να κάνετε τη δουλειά για εσάς (περισσότερα για αυτό αργότερα).

Προς το παρόν, ας δούμε μερικά σενάρια ή καταστάσεις όπου πρέπει να προσθέσετε μια ανακατεύθυνση 301:

Πότε να εφαρμοστούν οι ανακατευθύνσεις 301;

#1. Μετά την αλλαγή διεύθυνσης URL

Υπάρχουν μερικές περιπτώσεις όπου μια διεύθυνση URL πρέπει να αλλάξει λόγω ακατάλληλης βελτιστοποίησης ή απλώς πραγματοποίησης αλλαγών στην ιεραρχία της σελίδας.

  Πώς να ενεργοποιήσετε την ανίχνευση πλυσίματος χεριών στο Apple Watch

Συνήθως, κάθε φορά που αλλάζετε τη διεύθυνση URL σας, μόνο ορισμένα CMS προσθέτουν αυτόματα ανακατεύθυνση σε αυτό. Επομένως, ελέγξτε τις διευθύνσεις URL αφού τις ενημερώσετε και δείτε εάν χρησιμοποιείται ήδη μια ανακατεύθυνση 301.

#2. Μετά τη δημιουργία ενός νέου ιστότοπου

Σήμερα, οι περισσότεροι διακομιστές ανοίγουν έναν ιστότοπο χωρίς το www πριν από το όνομα τομέα. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, πρέπει να προσθέσετε τις παραλλαγές της διεύθυνσης URL του τομέα σας ως εξής:

  • http://yoursite.com
  • http://www.yoursite.com
  • https://yoursite.com
  • https://www.yoursite.com

Χρησιμοποιήστε ανακατευθύνσεις 301 για να βεβαιωθείτε ότι όλες οδηγούν στην ίδια σελίδα.

#3. Μετά την προσθήκη ενός πιστοποιητικού SSL

Τα πιστοποιητικά SSL είναι απαραίτητα. Χωρίς ένα, ο ιστότοπός σας μπορεί να γίνει θύμα παραβίασης ή παραβιάσεων τρίτων. Η προσθήκη ενός πιστοποιητικού SSL και μιας σύνδεσης HTTPS θα κάνει τον ιστότοπό σας ασφαλέστερο.

Επομένως, εάν η διεύθυνση URL του ιστότοπού σας αλλάζει από http://domain.com σε https://domain.com, πρέπει να προσθέσετε μια ανακατεύθυνση 301.

#4. Αναδημιουργία σελίδας

Μπορεί να συναντήσετε μερικές περιπτώσεις όπου πρέπει να δημιουργήσετε ξανά μια ολόκληρη σελίδα με νεότερο θέμα ή αλλαγμένη διάταξη. Εάν ναι, πρέπει να ανακατευθύνετε την παλιά διεύθυνση URL σελίδας στη νέα για να διατηρήσετε την απόδοση SEO.

#5. Μετακίνηση από έναν τομέα σε άλλο ή συγχώνευση τομέων

Ας υποθέσουμε ότι έχετε αλλάξει έναν τομέα ή έχετε δύο τομείς που θέλετε να συγχωνεύσετε. Η ανακατεύθυνση σελίδων με 301 είναι απαραίτητη. Οι προσπάθειές σας για το περιεχόμενο και το SEO μπορούν να μεταδοθούν χωρίς να χρειάζεται να τα επαναλάβετε.

Εάν χρησιμοποιείτε ανακατευθύνσεις 301 για οποιαδήποτε από τις παραπάνω περιπτώσεις, θα πρέπει επίσης να έχετε κάποια κατανόηση των επιπτώσεων του SEO ανακατεύθυνσης 301 στις σελίδες σας.

Ποιες είναι οι επιπτώσεις του 301 Redirect στο SEO;

Όταν συζητάτε το SEO ανακατεύθυνσης 301, πρέπει να θυμάστε ότι οτιδήποτε διαβάζετε για το SEO είναι πληροφορίες που προέρχονται από εμπειρίες και αποτελέσματα από την εκτέλεση ορισμένων ενεργειών.

Στην πραγματικότητα, η Google δεν θα αποκαλύψει ποτέ τίποτα σχετικά με τους αλγόριθμους της και πώς διαφορετικά πράγματα επηρεάζουν το SEO.

Αν πάτε μερικά χρόνια πίσω, οι δοκιμές και οι εμπειρίες πολλών χρηστών έδειξαν ότι η χρήση μιας ανακατεύθυνσης 301 θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια απώλεια στην ισχύ κατάταξης.

Για να είμαστε συγκεκριμένοι, η πτώση στην κατάταξη σελίδων αναφέρθηκε σε περίπου 10% σε αυτό το βίντεο από το Google Search Central.

Η Google, ως Google, προφανώς δεν έδωσε ακριβείς αριθμούς για να κρατήσει μυστικά τον αλγόριθμό της, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτός ο αριθμός είναι ακριβής.

Ευτυχώς, αυτό συνέβη πριν από μερικά χρόνια και δεν έχει συμβεί από τότε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 301 ανακατευθύνσεις χωρίς να χάσετε καμία απόδοση SEO στις ιστοσελίδες σας.

Χρειάζεται μόνο να θυμάστε να ρυθμίσετε σωστά τις ανακατευθύνσεις 301 και να μην δημιουργήσετε πολλαπλά άλματα. Κάθε φορά που υπάρχουν 4 ή 5 μεταπηδήσεις μεταξύ των διευθύνσεων URL, τα ρομπότ θα σταματήσουν να τα ακολουθούν και η σελίδα σας δεν θα σαρωθεί. Ως εκ τούτου, έχει ως αποτέλεσμα κακό SEO.

Οι πολλαπλές ανακατευθύνσεις τείνουν επίσης να επιβραδύνουν τις ταχύτητες φόρτωσης, κάτι που είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας κατάταξης SEO.

Επομένως, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε ανακατευθύνσεις 301. Απλώς χρησιμοποιήστε τα σωστά και χωρίς να δημιουργήσετε αλυσίδες ανακατεύθυνσης.

Πώς να κάνετε μια ανακατεύθυνση 301 – Οδηγός βήμα προς βήμα

Μπορείτε να προσθέσετε 301 ανακατευθύνσεις με διαφορετικές μεθόδους για διαφορετικές περιπτώσεις. Θα συζητήσουμε πώς να προσθέσετε μια ανακατεύθυνση 301 για γενική χρήση και συνδέσμους συνεργατών.

Και για τα δύο, θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε στο WordPress CMS, καθώς είναι η πιο δημοφιλής λύση για πολλούς προγραμματιστές ιστού.

Για Γενική Χρήση

Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να ανακατευθύνετε μια σελίδα μέσω του διακομιστή σας για να έχετε την ταχύτερη και πιο αξιόπιστη ανακατεύθυνση. Το μόνο πρόβλημα με αυτήν τη μέθοδο είναι ότι απαιτεί βαθιά κατανόηση της στοίβας λογισμικού που χρησιμοποιούν οι διακομιστές σας.

  Ποιοτική Vs. Ποσοτικά στοιχεία για αρχάριους

Για παράδειγμα, Apache, Nginx, IIS ή κάποια άλλη πλατφόρμα, θα πρέπει να μάθετε και να κατανοήσετε την προσέγγιση για να προσθέσετε μια ανακατεύθυνση 301.

Έτσι, η σύστασή μας θα ήταν απλώς να χρησιμοποιήσετε ένα πρόσθετο στο WordPress.

Για αυτό το σεμινάριο, θα χρησιμοποιήσουμε το Πρόσθετο ανακατεύθυνσης από τον John Godley. Είναι δωρεάν στη χρήση και έχει μια εύκολη διεπαφή χρήστη για αρχάριους. Ακολουθούν τα βήματα για να προσθέσετε μια ανακατεύθυνση 301:

Βήμα 1: Λήψη της προσθήκης

Από το μενού του WordPress, μεταβείτε στην ενότητα Προσθήκες και κάντε κλικ στο Προσθήκη νέου.

Αναζητήστε “Ανακατεύθυνση” στη γραμμή αναζήτησης.

Μόλις εμφανιστούν τα αποτελέσματα, επιλέξτε το ακόλουθο αποτέλεσμα προσθήκης και κάντε κλικ στο Εγκατάσταση.

Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, κάντε κλικ στο Ενεργοποίηση.

Βήμα 2: Μεταβείτε στη σελίδα προσθήκης

Αφού εγκαταστήσετε και ενεργοποιήσετε το πρόσθετο, θα πρέπει να το βελτιστοποιήσετε ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Για να μεταβείτε στη σελίδα της προσθήκης, μεταβείτε στην ενότητα Εργαλεία και κάντε κλικ στην Ανακατεύθυνση.

Αφού μεταβείτε στη σελίδα της προσθήκης, ολοκληρώστε την εγκατάσταση για πρώτη φορά και ολοκληρώστε την εγκατάσταση.

Βήμα 3: Προσθέστε τις λεπτομέρειες URL για μια ανακατεύθυνση 301

Το τελευταίο βήμα είναι η προσθήκη μιας ανακατεύθυνσης 301 σε μια διεύθυνση URL. Για αυτό, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη νέου στην επάνω αριστερή γωνία της σελίδας της προσθήκης για να ανοίξετε το αναδυόμενο παράθυρο ανακατεύθυνσης. Θα μοιάζει κάπως έτσι:

Εδώ, πρέπει να προσθέσετε 3 βασικά πράγματα:

  • Το URL πηγής
  • Κωδικός HTTP για ανακατεύθυνση (ανακατεύθυνση 301)
  • Διεύθυνση URL στόχου

Εάν δεν είστε ειδικός, σας προτείνουμε να μην αλλάξετε άλλες επιλογές ή πεδία στο αναδυόμενο παράθυρο.

Εάν δεν μπορείτε να δείτε την επιλογή κώδικα HTTP, απλώς κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι δίπλα στο κουμπί Προσθήκη ανακατεύθυνσης. Ωστόσο, ο κώδικας HTTP θα οριστεί σε ανακατεύθυνση 301 από προεπιλογή.

Αφού εισαγάγετε σωστά όλα τα πεδία, απλώς κάντε κλικ στο Προσθήκη ανακατεύθυνσης για να ολοκληρώσετε την ανακατεύθυνση.

Τώρα που ξέρετε πώς να προσθέσετε μια ανακατεύθυνση 301 για γενική χρήση, ας προχωρήσουμε στην προσθήκη της ίδιας για ανακατεύθυνση συνεργατών.

Για Ανακατεύθυνση Συνεργατών

Για ανακατεύθυνση συνεργατών, θα χρησιμοποιήσουμε την προσθήκη ThirstyAffiliates.

Το ThirstyAffiliates είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη διαχείριση όλων των συνδέσμων συνεργατών σας. Προς το παρόν, θα επικεντρωθούμε στις ανακατευθύνσεις 301 χρησιμοποιώντας την έκδοση lite αυτής της προσθήκης, η οποία είναι δωρεάν για χρήση.

Αρχικά, προχωρήστε και ακολουθήστε την ίδια διαδικασία όπως παραπάνω για να πραγματοποιήσετε λήψη και εγκατάσταση της προσθήκης. Πληκτρολογήστε ThirstyAffiliates στη γραμμή αναζήτησης, εγκαταστήστε το και ενεργοποιήστε το.

Στη συνέχεια, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πλοηγηθείτε στην ενότητα ThirstyAffiliates, στην οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο μενού. Αφού εισέλθετε στη σελίδα της προσθήκης, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να προσθέσετε έναν σύνδεσμο συνεργάτη με ανακατευθύνσεις 301.

Πρώτα, κάντε κλικ στο κουμπί New Affiliate Link για να ανοίξετε το αναδυόμενο παράθυρο.

Τώρα, προσθέστε τον τίτλο για το σύνδεσμο συνεργάτη και τη διεύθυνση URL προορισμού, που είναι η σελίδα συνδέσμου συνεργάτη σας.

Αφού συμπληρώσετε αυτά τα δύο πεδία, μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια εικόνα εάν θέλετε.

Για να προσθέσετε τις λεπτομέρειες ανακατεύθυνσης, πρέπει να κάνετε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να δείτε την ενότητα Επιλογές συνδέσμου στη δεξιά πλαϊνή γραμμή.

Εδώ, μπορείτε να επιλέξετε τις επιλογές που θέλετε για το πώς θα λειτουργούσε ο σύνδεσμός σας. Για τον σχετικό μας στόχο, πρέπει να επιλέξετε Καθολική (301) από την επιλογή Τύπος ανακατεύθυνσης.

  Πώς να εφαρμόσετε τη σκίαση σε εναλλακτικές σειρές στο Excel

Μόλις τελειώσετε, κάντε κύλιση προς τα επάνω και κάντε κλικ στο κουμπί αποθήκευσης συνδέσμου για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Ορίστε, τώρα ξέρετε πώς να προσθέσετε μια ανακατεύθυνση 301 για γενική χρήση και ανακατεύθυνση συνεργατών!

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι θα μπορούσατε πάντα να χρησιμοποιείτε έναν έλεγχο ανακατεύθυνσης 301 για να βεβαιωθείτε ότι η ανακατεύθυνση είναι ακριβής και λειτουργεί.

Αυτό γίνεται μόνο για τον έλεγχο τυχόν ζητημάτων ή λαθών που ενδέχεται να έχετε κάνει με τις επιλογές ή τις διευθύνσεις URL.

Πώς να ελέγξετε την ανακατεύθυνση;

Χρησιμοποιώντας το grtechpc.org URL Redirection Checker, μπορείτε να ελέγξετε εάν η κατάσταση του ιστότοπού σας είναι εντάξει ή εάν υπάρχει κάποιο σφάλμα.

Για να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο ανακατεύθυνσης του grtechpc.org, απλώς εισαγάγετε το όνομα τομέα του ιστότοπού σας και κάντε κλικ στο «Εκτέλεση δοκιμής».

Το εργαλείο θα φορτώσει την κατάσταση ανακατεύθυνσης του ιστότοπού σας σε δευτερόλεπτα.

Πράγματα που πρέπει να αποφύγετε κατά την υλοποίηση ανακατευθύνσεων 301

Εφόσον έχουμε καλύψει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις ανακατευθύνσεις 301 και τον τρόπο χρήσης τους, είναι επίσης σημαντικό να κατανοήσετε τι δεν πρέπει να κάνετε.

Οι ανακατευθύνσεις 301 μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο SEO αν δεν είστε προσεκτικοί. Επομένως, φροντίστε να αποφύγετε τα ακόλουθα λάθη:

#1. Δημιουργία αλυσίδων ανακατεύθυνσης

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι αλυσίδες ανακατεύθυνσης είναι τρομερές για το SEO σας.

Εάν έχετε πολλές ανακατευθύνσεις 301 συνδεδεμένες μεταξύ τους, θα μπορούσατε να χάσετε την απόδοσή σας στο SEO, καθώς τα ρομπότ της Google σταματούν να ακολουθούν ανακατευθύνσεις μετά από 5 άλματα.

Ο ακριβής τρόπος με τον οποίο αυτό επηρεάζει την απόδοση είναι η επιβράδυνση των ταχυτήτων φόρτωσης. Η Google και οι επισκέπτες σας θα πρέπει να περιμένουν περισσότερους χρόνους για να φτάσουν στη διεύθυνση URL προορισμού, κάτι που μπορεί να αυξήσει το συνολικό ποσοστό εγκατάλειψης του ιστότοπού σας.

#2. Προσθήκη 301 ανακατευθύνσεων σε απαρχαιωμένο ή άσχετο περιεχόμενο

Εάν προσθέσετε μια ανακατεύθυνση 301 σε μια σελίδα παλιού περιεχομένου, δεν επιλύετε πραγματικά το ερώτημα του επισκέπτη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το χειρότερο είναι όταν ανακατευθύνεστε σε μια εντελώς άσχετη σελίδα όπου το περιεχόμενο δεν είναι αυτό που αναζητά ο επισκέπτης.

Αυτό μπορεί εύκολα να το καταλάβουν τα ρομπότ της Google, τα οποία θα μειώσουν την κατάταξή σας λόγω άσχετου περιεχομένου και οι επισκέπτες σας δεν θα είναι ακριβώς ευχαριστημένοι με αυτό.

#3. Προσθήκη περιττών ανακατευθύνσεων

Η προσθήκη περιττών ανακατευθύνσεων θα ενισχύσει το αρχείο .htaccess. Ως αποτέλεσμα, κάθε φορά που φορτώνεται ο ιστότοπός σας, όλες οι ανακατευθύνσεις θα ελέγχονται για να διαπιστωθεί εάν η πληκτρολογημένη διεύθυνση URL πρέπει να ανακατευθυνθεί αλλού.

Αυτός ο μεγάλος, ενοχλητικός χρόνος φόρτωσης απλώς θα επιβραδύνει τον ιστότοπό σας χωρίς καλό λόγο.

Βεβαιωθείτε ότι δεν κάνετε αυτά τα λάθη και χρησιμοποιήστε τις ανακατευθύνσεις 301 πιο δικαστικά, μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.

Συχνές ερωτήσεις

Ποια είναι η βασική διαφορά μεταξύ 301 και 302;

Τόσο οι κωδικοί ή οι ανακατευθύνσεις HTTP σειράς 301 και 302 και 300 στέλνουν τον επισκέπτη από τη μια διεύθυνση URL στην άλλη. Η μόνη πραγματική διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι μια ανακατεύθυνση 301 είναι μια μόνιμη ανακατεύθυνση και οι 302 ανακατευθύνσεις είναι προσωρινές.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ 301 Redirect και Canonical Tag;

Μια ανακατεύθυνση 301 δίνει οδηγίες στα ρομπότ της Google και προωθεί τους επισκέπτες από τη μια διεύθυνση URL στην άλλη. Ενώ η Canonical Tag υποδηλώνει ότι μια σελίδα ή η διεύθυνση URL έχει πολλές εκδόσεις. Η διαφορά εδώ είναι ότι μια κανονική ετικέτα διασφαλίζει ότι μόνο η αρχική σελίδα ευρετηριάζεται από τη μηχανή αναζήτησης.

Ποιοι είναι οι άλλοι τύποι ανακατεύθυνσης;

Υπάρχουν συνολικά 5 τύποι ανακατεύθυνσης:
1. 301 Ανακατεύθυνση – Μόνιμη ανακατεύθυνση από το ένα URL στο άλλο
2. 302 Ανακατεύθυνση – Προσωρινή ανακατεύθυνση από μια διεύθυνση URL σε άλλη
3. 303 Ανακατεύθυνση – Προσωρινή, εφάπαξ ανακατεύθυνση σε άλλη διεύθυνση URL για αίτημα ενός Unified Resource Identifier ή μιας κοινής διεπαφής πύλης
4. 307 Redirect – Προσωρινή ανακατεύθυνση για τον ίδιο σκοπό με την ανακατεύθυνση 303
5. 308 Redirect – Μόνιμη ανακατεύθυνση για τον ίδιο σκοπό με την ανακατεύθυνση 307
Ως επί το πλείστον, οι μόνο 2 ανακατευθύνσεις που θα πρέπει να γνωρίζουν οι περισσότεροι χρήστες είναι οι ανακατευθύνσεις 301 και 302. Τα υπόλοιπα είναι όλα κυρίως για προγραμματιστές ιστού.

Τυλίγοντας

Έχουμε εξηγήσει όλα όσα χρειάζεστε για να κατανοήσετε σχετικά με τις 301 ανακατευθύνσεις.

Έτσι, εάν σκοπεύετε να αλλάξετε διευθύνσεις URL ή να μεταφέρετε το περιεχόμενό σας σε άλλο ιστότοπο, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε και, το πιο σημαντικό, τι να μην κάνετε!

Μπορείτε επίσης να εξετάσετε την εφαρμογή ανακατεύθυνσης HTTP σε HTTPS στο WordPress.