Πώς να εφαρμόσετε τη σκίαση σε εναλλακτικές σειρές στο Excel

Η εφαρμογή χρώματος σε εναλλακτικές σειρές διευκολύνει την ανάγνωση των δεδομένων υπολογιστικού φύλλου σας. Στο Excel, αυτό είναι γρήγορο και απλό στην εφαρμογή μορφοποιώντας τα δεδομένα σας ως Πίνακα. Στη συνέχεια, η σκίαση σειρών εφαρμόζεται αυτόματα σε νέες σειρές που προστίθενται στον πίνακα.

Πώς να μορφοποιήσετε τα δεδομένα σας ως πίνακα

Επιλέξτε το εύρος που θέλετε να μορφοποιήσετε ως πίνακα. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Μορφοποίηση ως πίνακα” στην καρτέλα “Αρχική σελίδα” και, στη συνέχεια, επιλέξτε το στυλ πίνακα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Εάν το εύρος δεδομένων σας περιέχει ήδη κάποια μορφοποίηση, θα ήταν καλή ιδέα να κάνετε δεξί κλικ στο στυλ του πίνακα και να επιλέξετε τον σύνδεσμο «Εφαρμογή και εκκαθάριση μορφοποίησης». Αυτό θα καταργήσει οποιαδήποτε τρέχουσα μορφοποίηση πριν από την εφαρμογή του στυλ πίνακα.

  Πώς να προσθέσετε εφαρμογές στο Microsoft Teams

Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να μορφοποιήσετε το εύρος και εάν έχει κεφαλίδες. Ελέγξτε ότι αυτό το εύρος είναι σωστό και αλλάξτε το εάν χρειάζεται. Κάντε κλικ στο κουμπί “OK” για να προχωρήσετε.

Ο πίνακας εφαρμόζεται μαζί με σκίαση σε εναλλακτικές σειρές. Αυτή η μορφοποίηση θα εφαρμοστεί αυτόματα όταν προστεθούν νέες σειρές στον πίνακα.

Πώς να επεξεργαστείτε το χρώμα σκίασης γραμμής

Εάν δεν είστε ευχαριστημένοι με το χρώμα που χρησιμοποιείται για τη σκίαση σειρών, μπορείτε να το αλλάξετε. Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε απευθείας τα υπάρχοντα στυλ πίνακα του Excel, αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας ή να αντιγράψετε ένα υπάρχον στυλ και να το επεξεργαστείτε.

Ας ρίξουμε μια ματιά στην αντιγραφή και την αλλαγή του στυλ πίνακα που έχουμε εφαρμόσει σε αυτό το εύρος δεδομένων. Ξεκινήστε κάνοντας κλικ σε ένα κελί μέσα στον πίνακα.

  Επεξήγηση μητρικών πλακών: Τι είναι το ATX, το MicroATX και το Mini-ITX;

Από την καρτέλα “Σχεδίαση πίνακα” (τελευταία καρτέλα στην κορδέλα), κάντε δεξί κλικ στο στυλ στη συλλογή “Στυλ πίνακα” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Διπλότυπο”.

Εισαγάγετε ένα όνομα για το νέο σας στυλ πίνακα.

Για να επεξεργαστείτε τη σκίαση σειρών, επιλέξτε “First Row Stripe” και μετά κάντε κλικ στο κουμπί “Format”.

Κάντε κλικ στην καρτέλα “Γέμισμα”. Επιλέξτε το χρώμα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Το κουμπί “Περισσότερα χρώματα” θα παρέχει πιο συγκεκριμένες επιλογές χρωμάτων.

Κάντε κλικ στο κουμπί “OK” στο κάτω μέρος του παραθύρου για να προχωρήσετε.

Πίσω στο παράθυρο διαλόγου “Τροποποίηση στυλ πίνακα”, μπορείτε να ορίσετε το στυλ σας ως προεπιλογή για το υπολογιστικό φύλλο επιλέγοντας το πλαίσιο “Ορισμός ως προεπιλεγμένου στυλ για αυτό το έγγραφο”. Κάντε κλικ στο κουμπί “OK” για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

  Πλήρωσα $42 για την Apple για να εγκαταστήσει ένα Screen Protector και I Ain't Even Mad

Το διπλό στυλ δημιουργείται, αλλά δεν εφαρμόζεται αμέσως. Κάντε κλικ στο κουμπί “Περισσότερα” για να ανοίξετε τη συλλογή στυλ πίνακα.

Επιλέξτε το προσαρμοσμένο στυλ σας από τη λίστα που παρέχεται.

Μετατρέψτε τον πίνακα σας πίσω σε μια περιοχή

Υπάρχουν πολλά πρόσθετα πλεονεκτήματα από τη μορφοποίηση των δεδομένων σας Excel ως πίνακα, επομένως συνιστάται η χρήση ενός. Ωστόσο, εάν δεν θέλετε αυτή τη λειτουργία, μπορείτε να μετατρέψετε τον πίνακα σας ξανά σε ένα εύρος και να διατηρήσετε την εναλλακτική σκίαση σειρών.

Κάντε κλικ σε ένα κελί στον πίνακά σας, επιλέξτε την καρτέλα “Σχεδίαση πίνακα” (τελευταία καρτέλα στην κορδέλα) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Μετατροπή σε εύρος”.

Θα ερωτηθείτε εάν είστε σίγουροι ότι θέλετε να το κάνετε αυτό. Κάντε κλικ στο κουμπί «Ναι».

Χωρίς να είναι πίνακας, δεν θα εφαρμόσει αυτόματα τη σκίαση σε γραμμές όταν προστεθούν. Αλλά μπορείτε να αντιγράψετε τη μορφοποίηση γρήγορα χρησιμοποιώντας το κουμπί Format Painter ή μια παρόμοια τεχνική.