Πώς να ενεργοποιήσετε την ανίχνευση πλυσίματος χεριών στο Apple Watch

Η ενημέρωση watchOS 7 του Apple Watch εισήγαγε μια έξυπνη νέα δυνατότητα για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την υγιεινή των χεριών σε έναν κόσμο μετά την COVID: Ανίχνευση πλυσίματος χεριών. Δείτε πώς λειτουργεί και πώς μπορείτε να το ενεργοποιήσετε ή να το απενεργοποιήσετε.

Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την ανίχνευση πλυσίματος χεριών

Για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τον εντοπισμό πλυσίματος χεριών, ξεκινήστε πρώτα την εφαρμογή Watch στο iPhone σας.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να βρείτε την ενότητα “Πλύσιμο χεριών” και πατήστε την επιλογή “Χρονόμετρο πλυσίματος χεριών” για να την ενεργοποιήσετε (ή για να την απενεργοποιήσετε εάν είναι ήδη ενεργοποιημένη.)

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε το Handwashing Reminders, το οποίο σας στέλνει μια ειδοποίηση push εάν το ρολόι σας εντοπίσει ότι δεν έπλυνε τα χέρια σου μέσα σε λίγα λεπτά από την επιστροφή στο σπίτι.

  Πώς να λαμβάνετε ειδοποιήσεις μόνο για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σας ενδιαφέρουν στο Microsoft Outlook

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το χρονόμετρο απευθείας από το Apple Watch σας. Εκκινήστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το Χρονόμετρο πλυσίματος χεριών στην ενότητα Πλύσιμο χεριών.

Εάν δεν βλέπετε την επιλογή διαθέσιμη, τότε μάλλον πρέπει να εγκαταστήσετε την ενημέρωση του watchOS. Θα χρειαστείτε εγκατεστημένο το iOS 14 για να το κάνετε αυτό και, στη συνέχεια, μπορείτε να μεταβείτε στο Παρακολούθηση > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού για να εφαρμόσετε την ενημέρωση.

Πώς λειτουργεί η ανίχνευση πλυσίματος χεριών

Με ενεργοποιημένο το χρονόμετρο, το Apple Watch σας θα ενεργοποιεί μια αντίστροφη μέτρηση 20 δευτερολέπτων κάθε φορά που νομίζει ότι πλένετε τα χέρια σας. Το ρολόι ανιχνεύει τον ήχο του τρεχούμενου νερού και τα μοτίβα κίνησης που σχετίζονται με το αφρισμό και το τρίψιμο των χεριών σας για να ξεκινήσει το χρονόμετρο.

Το iPhone σας θα χτυπήσει τον καρπό σας όταν ξεκινά το χρονόμετρο και θα χτυπήσει δύο φορές όταν ολοκληρωθεί η αντίστροφη μέτρηση. Εάν μετακινήσετε τον καρπό σας για να ελέγξετε το ρολόι σας, το χρονόμετρο θα σταματήσει μέχρι να επιστρέψετε στο τρίψιμο.

  Προσθέστε το ίδιο στυλ επιπέδου σε ένα επίπεδο πολλές φορές στο Photoshop CC

Υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση μεταξύ του πότε ξεκινάτε να πλένετε τα χέρια σας και του χρονοδιακόπτη, κάτι που η Apple υπολογίζει μειώνοντας κατάλληλα το χρονόμετρο. Το παράθυρο των 20 δευτερολέπτων μπορεί να είναι λίγο σύντομο για εσάς, αν έχετε τραγουδήσει δύο φορές το “Happy Birthday” στο μυαλό σας, όπως έχουν προτείνει ορισμένοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Με τα χέρια σας όμορφα και καθαρά, το Apple Watch σας θα εμφανίσει έναν αντίχειρα που σημαίνει ότι τελειώσατε. Εάν κουραστείτε από τη λειτουργία, μπορείτε να επιστρέψετε στην εφαρμογή Ρολόι και να απενεργοποιήσετε το Χρονόμετρο πλυσίματος χεριών στην ενότητα Πλύσιμο χεριών (ή να ξεκινήσετε τις Ρυθμίσεις > Πλύσιμο χεριών στο Apple Watch).

Τα καλά νέα είναι ότι η ανίχνευση πλυσίματος χεριών λειτουργεί καλά. Το χρονόμετρο ξεκινά μέσα σε περίπου πέντε δευτερόλεπτα και σας συγχαίρει για την καλή δουλειά. Δεν χρειάζεται πλέον να μετράτε μέχρι το 20 στο κεφάλι σας γιατί το Apple Watch είναι πιο ακριβές.

  Διαλέξτε συστατικά και λάβετε συνταγές με πληροφορίες θερμίδων

Ένα ζήτημα που μπορεί να αντιμετωπίσετε είναι τα ψευδώς θετικά στοιχεία όταν καθαρίζετε λαχανικά ή πιάτα σε νεροχύτη κουζίνας ή κάτι παρόμοιο.

Πώς να δείτε τα δεδομένα πλυσίματος των χεριών σας

Ενώ είναι ενεργοποιημένο το χρονόμετρο πλυσίματος χεριών, το Apple Watch σας θα καταγράφεται κάθε φορά που πλένετε τα χέρια σας στην εφαρμογή Υγεία. Θα καταγράψει επίσης τη διάρκεια κάθε πλύσης και θα καταγράψει τον μέσο όρο του χρόνου σας σε μια ημέρα, εβδομάδα, μήνα ή έτος. Μετά τη δοκιμή, δεν φαίνεται ότι αυτές οι πληροφορίες έχουν καταγραφεί εκτός εάν ενεργοποιήσετε ρητά το Χρονόμετρο πλυσίματος χεριών.

Μπορείτε να δείτε τα δεδομένα υγιεινής των χεριών σας στην εφαρμογή Υγεία στην περιοχή Υγεία > Άλλα δεδομένα. Στο κάτω μέρος, υπάρχει μια επιλογή για να προσθέσετε τη δυνατότητα στα αγαπημένα σας, τα οποία θα την εμφανίσουν στον πίνακα ελέγχου του Health σας όταν εκκινήσετε την εφαρμογή. Ωστόσο, δεν φαίνεται ότι αυτά τα δεδομένα είναι χρήσιμα πέρα ​​από το να καυχιέσαι στους φίλους σου για το πόσο πεντακάθαρα είναι τα ψηφία σου.

Τώρα που τα χέρια σας είναι καθαρά, γιατί να μην απολυμάνετε και το iPhone σας;