Πώς να αποκτήσετε πιστοποίηση AWS Data Analytics (DAS-C01)

Ως άτομο, μπορείτε να μάθετε να σχεδιάζετε και να αντλείτε γνώσεις από δεδομένα εξερευνώντας πρακτικά παραδείγματα και κατανοώντας τα βασικά σε βάθος. Η πιστοποίηση AWS Data Analytics Certification (DAS-C01) είναι ένας τρόπος να εισέλθετε στον κόσμο των δεδομένων ως ειδικός.

Το AWS προσφέρει την ευρύτερη γκάμα υπηρεσιών ανάλυσης για να καλύψει όλες τις απαιτήσεις αναλυτικών στοιχείων δεδομένων σας και δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν δεδομένα για να επανεξετάσουν τις δραστηριότητές τους.

Η AWS προσφέρει ειδικά σχεδιασμένες υπηρεσίες που παρέχουν:

  • Η καλύτερη τιμή-απόδοση.
  • Επεκτασιμότητα.
  • Χαμηλότερο κόστος για τα πάντα, από τη μετεγκατάσταση δεδομένων έως την αποθήκευση δεδομένων σε λίμνες δεδομένων έως την ανάλυση μεγάλων δεδομένων έως την επιχειρηματική ευφυΐα και τη μηχανική μάθηση (ML).

Η απόδοση, η κλίμακα και η τιμολόγηση των υπηρεσιών ανάλυσης AWS έχουν βελτιστοποιηθεί για να προσφέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα για τις ανάγκες σας. Είναι σχεδιασμένα με ακρίβεια για να σας βοηθήσουν στην ταχεία εξαγωγή πληροφοριών δεδομένων χρησιμοποιώντας το καλύτερο εργαλείο για την εργασία.

Το AWS Data Analytics προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εργαλείων και υπηρεσιών για την ανάλυση δεδομένων. Μπορείτε να γίνετε πιστοποιημένος αναλυτής δεδομένων αξιοποιώντας τις απαραίτητες δεξιότητες και λάβετε πιστοποίηση στην Πιστοποίηση AWS Data Analytics Certification (DAS-C01).

Αυτό το άρθρο εστιάζει στις βασικές αρχές και στον οδικό χάρτη για να αποκτήσετε πιστοποίηση AWS στο AWS Data Analytics.

Μια επισκόπηση της πιστοποίησης AWS Data Analytics

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, η εξέταση AWS Data Analytics Certification – Specialty καλύπτει ένα ευρύ φάσμα αρχών Big Data, συμπεριλαμβανομένων μεθόδων μεταφοράς και συλλογής δεδομένων, αποθήκευσης, προ και μετα-επεξεργασίας, ανάλυσης και οπτικοποίησης, καθώς και έννοιες για δεδομένα ασφάλεια σε κάθε επίπεδο.

Όποιος θέλει να περάσει την εξέταση πιστοποίησης AWS Data Analytics DAS-C01 θα πρέπει να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη διαδρομή εκμάθησης. Η εξέταση προορίζεται για άτομα που εργάζονται σε ρόλους που δίνουν έμφαση στην ανάλυση δεδομένων. Αυτή η δοκιμή επαληθεύει τις εμπεριστατωμένες γνώσεις ενός υποψηφίου σχετικά με τον τρόπο ανάπτυξης, δημιουργίας, ασφάλειας και διατήρησης λύσεων ανάλυσης που παρέχουν πληροφορίες δεδομένων χρησιμοποιώντας υπηρεσίες AWS.

Τι πιστοποιεί η Πιστοποίηση AWS Data Analytics για έναν κάτοχο πιστοποιητικού και ποια είναι η εγκυρότητα της πιστοποίησης;

Ο στόχος της πιστοποίησης είναι να επαληθεύσει την τεχνογνωσία σας σε αρκετούς σημαντικούς τομείς, τους οποίους η AWS έχει προσδιορίσει ότι είναι σε θέση να:

  • Μάθετε τι είναι οι υπηρεσίες ανάλυσης δεδομένων AWS και πώς συνεργάζονται.
  • Περιγράψτε τον ρόλο που διαδραματίζουν οι υπηρεσίες ανάλυσης δεδομένων AWS στις φάσεις συλλογής, αποθήκευσης, επεξεργασίας και οπτικοποίησης του κύκλου ζωής δεδομένων.
  • Θα σας ζητηθεί να επιδείξετε αυτή τη γνώση σε πέντε ξεχωριστούς τομείς, με κάθε μέρος να αντιστοιχεί σε ένα ποσοστό της τελικής βαθμολογίας σας.
  Πώς να επιλέξετε το μικρόφωνό σας σε Mac

Με τη βοήθεια αυτού του πιστοποιητικού, οι επιχειρήσεις μπορούν να βρουν και να καλλιεργήσουν προσωπικό με τις βασικές ικανότητες που απαιτούνται για την εκτέλεση δραστηριοτήτων cloud. Πιστοποίηση AWS Data Analytics Η κατάσταση DAS C01 πιστοποιεί την ικανότητα κάποιου να χρησιμοποιεί τα αναλυτικά στοιχεία και τις λίμνες δεδομένων της εταιρείας για τη σύναψη δεδομένων.

Ποιους τομείς και τις ικανότητες καλύπτει η πιστοποίηση

Η πιστοποίηση AWS Data Analytics καλύπτει τους πέντε τομείς της συλλογής, της αποθήκευσης και διαχείρισης δεδομένων, της επεξεργασίας, της ανάλυσης και οπτικοποίησης και της ασφάλειας.

Καθώς το 80% της εξέτασης είναι αφιερωμένο σε θέματα όπως το Glue, το Kinesis και το Redshift, βεβαιωθείτε ότι είστε καλά γνώστες και καλύπτετε πλήρως όλες τις υπηρεσίες.

Οι ακόλουθες υπηρεσίες θα πρέπει να είναι γνωστές σε εσάς για να κατανοήσετε τα πολυάριθμα σενάρια εξετάσεων:

Amazon Athena – Θα πρέπει να γνωρίζετε πώς να διαμορφώνετε και να βελτιώνετε την απόδοση του Amazon Athena και να αναλύετε δεδομένα σε έναν κάδο S3.

Amazon CloudSearch: Εξοικειωθείτε με τις δυνατότητες και τα σενάρια χρήσης του Amazon CloudSearch.

Amazon Elasticsearch: Θα πρέπει να γνωρίζετε καλά το Amazon Elasticsearch και να γνωρίζετε πώς να συνδυάζετε το Elasticsearch και το Kibana με πολλές υπηρεσίες AWS.

Amazon EMR: Ο υποψήφιος πρέπει να γνωρίζει πώς να αξιοποιεί τον Κατάλογο δεδομένων κόλλας AWS για μεταδεδομένα πίνακα και τις απαιτήσεις ασφάλειας, υλικού και λογισμικού του συμπλέγματος Amazon EMR.

Amazon Kinesis: Χρησιμοποιώντας το Amazon Kinesis, ανακαλύψτε πώς χρησιμοποιείται κάθε υπηρεσία Kinesis (Data Streams, Data Firehose και Data Analytics) και πώς διαφέρουν.

Amazon QuickSight: Οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν πώς να συνδέσουν το Amazon QuickSight με την εφαρμογή σας και να δημοσιεύουν πίνακες εργαλείων, αναφορές, αναλυτικά στοιχεία και ενημερώσεις δεδομένων χρησιμοποιώντας το Amazon QuickSight.

Amazon Redshift: Θα πρέπει να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Redshift Spectrum και τις πολλαπλές εντολές SQL που είναι διαθέσιμες στο Amazon Redshift, καθώς και τον τρόπο επιθεώρησης δεδομένων σε μια αποθήκη δεδομένων.

AWS Data Pipeline: Ο υποψήφιος πρέπει να γνωρίζει τις έννοιες και τα στοιχεία του AWS Data Pipeline.

Κόλλα AWS: Είναι απαραίτητο να κατανοήσετε τις έννοιες που διέπουν τον κατάλογο δεδομένων, τα προγράμματα ανίχνευσης, τις ροές εργασίας, τους κανόνες ενεργοποίησης, τις εργασίες, τους σελιδοδείκτες εργασιών και τις μετρήσεις εργασιών για να χρησιμοποιήσετε το AWS Glue.

Μια πλήρης επισκόπηση της Εξέτασης Πιστοποίησης AWS Data Analytics

Δεν υπάρχουν κριτήρια για να υποβάλετε αίτηση για αυτήν την πιστοποίηση. Οποιοσδήποτε μπορεί να λάβει μέρος σε αυτήν την εξέταση αυτή τη στιγμή χωρίς να συμπληρώσει άλλα διαπιστευτήρια AWS.

Συνιστάται ανεπιφύλακτα να έχετε μια πιστοποίηση επιπέδου συνεργάτη/επαγγελματία AWS, καθώς θα σας επιτρέψει να συγκεντρωθείτε περισσότερο στην κατανόηση των θεμελιωδών ιδεών της ανάλυσης δεδομένων πιο γρήγορα.

Συνιστάται να μάθετε τις βασικές αρχές του Hadoop εάν δεν προέρχεστε από ένα υπόβαθρο στην ανάλυση δεδομένων (BigData, Hadoop, Spark), καθώς αυτό θα σας βοηθήσει σημαντικά στη γρήγορη σύνδεση αυτών των υπηρεσιών και εργαλείων με τις Υπηρεσίες AWS. Υπάρχουν πολλά μαθήματα BigData/Hadoop στο Udemy.

Δομή Εξετάσεων

Ωστόσο, η εξέταση αποτελείται από 65 ερωτήσεις προς επίλυση εντός χρονικού ορίου 170 λεπτών.

  Πώς να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε επεκτάσεις στο νέο Microsoft Edge

Το αναφερόμενο πρότυπο επιτυχίας για κλιμακούμενες βαθμολογίες είναι το ίδιο. Το σημείο αναφοράς για την επιτυχία είναι η κλιμακούμενη βαθμολογία 700 για εξετάσεις βασικού επιπέδου, 720 για εξετάσεις επιπέδου Associate και 750 για εξετάσεις επαγγελματικού επιπέδου και ειδικότητας.

Βαθμολογία Εξετάσεων

Η απόδοσή σας σε όλη τη δοκιμή αντιπροσωπεύεται από τη βαθμολογία σας, υποδεικνύοντας εάν περάσατε ή απέτυχα. Τα μοντέλα βαθμολόγησης κλίμακας χρησιμοποιούνται όταν συγκρίνονται βαθμολογίες από διάφορες φόρμες εξετάσεων με ελαφρώς ποικίλα επίπεδα δυσκολίας.

Αντί για τον πραγματικό αριθμό των ερωτήσεων που απαντήθηκαν σωστά, παρουσιάζονται βαθμολογίες σε κλίμακα για τις δοκιμές πιστοποίησης AWS. Οι κλιμακούμενες βαθμολογίες επιτρέπουν την ομοιόμορφη ερμηνεία βαθμολογίας σε διάφορους τύπους εξετάσεων.

Το AWS χρησιμοποιεί πολλαπλές μορφές εξετάσεων για να διατηρήσει την ασφάλεια των εξετάσεων και να αντικαταστήσει τις ερωτήσεις όπως απαιτείται. Τα έντυπα πολλαπλών εξετάσεων εξισώνονται στατιστικά για να διασφαλιστεί ότι όλοι οι υποψήφιοι έχουν το ίδιο επίπεδο ικανότητας, παρόλο που η δυσκολία των εξετάσεων μπορεί να ποικίλλει καθώς περιέχουν διαφορετικές ερωτήσεις.

Για παράδειγμα, το να κάνετε σωστά επτά στις δέκα απλές ερωτήσεις δεν ισοδυναμεί με το να κάνετε επτά στις δέκα δύσκολες ερωτήσεις σωστές από άποψη γνώσεων.

Η ισοδύναμη βαθμολογία στη συνέχεια μεταφράζεται σε μια βαθμολογία κλίμακας για παρουσίαση στον υποψήφιο, όπως ακριβώς μπορείτε να μετατρέψετε μεταξύ κλίμακες όπως Φαρενάιτ και Κελσίου. Εγγυάται ότι δύο βαθμολογίες θα έχουν την ίδια ερμηνεία ανεξάρτητα από τη μορφή του υποψηφίου.

Τέλη Εξετάσεων

Η εξέταση Cloud Practitioner είναι 100 USD. Οι εξετάσεις σε επίπεδο συνεργατών είναι 150 USD. Οι εξετάσεις επαγγελματικού επιπέδου και ειδικότητας είναι 300 USD.

Εγκυρότητα Εξετάσεων

Όταν αποτυγχάνετε σε μια εξέταση, πρέπει να περιμένετε 14 ημέρες για να μπορέσετε να την επαναλάβετε. Ο αριθμός των προσπαθειών εξετάσεων είναι απεριόριστος. Για κάθε προσπάθεια εξέτασης, πρέπει, ωστόσο, να πληρώσετε το συνολικό τίμημα εγγραφής.

Μόλις περάσετε μια εξέταση, σας απαγορεύεται να την ξαναδώσετε για δύο χρόνια. Θα πληροίτε τα προσόντα για να λάβετε μέρος στη νέα έκδοση εξετάσεων εάν έχει ενημερωθεί με νέο οδηγό εξετάσεων και κωδικό σειράς εξετάσεων.

Τι εύρος μισθών μπορεί να περιμένει κανείς μετά την πιστοποίηση AWS Data Analytics;

Η τυπική μισθολογική κλίμακα AWS ξεκινά από 7.710 USD ανά έτος. Εάν δεν έχετε την ευκαιρία να εργαστείτε σε μια εταιρεία κύρους ή δεν έχετε την απαραίτητη εμπειρία, μπορεί να ξεκινήσει ακόμη και από 4.866 USD ανά έτος. Ανάλογα με την περιοχή σας και τον οργανισμό στον οποίο εργάζεστε, μπορεί να φτάσει τα 19.500 USD ετησίως.

Το εύρος μισθών ποικίλλει επίσης με βάση παράγοντες όπως –

  • Τοποθεσία
  • Εμπειρία
  • Εργοδότης
  • Σύνολο ικανοτήτων

Ο ετήσιος μισθός σας θα επηρεαστεί επίσης σημαντικά από το επίπεδο εμπειρίας σας στο επάγγελμα. Οι αρχιτέκτονες της AWS με λιγότερο από ένα έτος εμπειρίας μπορούν να αναμένουν να βγάζουν περίπου 6.000 USD ετησίως. για επαγγελματίες με εμπειρία ενός έτους, μπορεί να φτάσει έως και 10.000 USD.

Τα ακόλουθα δύο επίπεδα εμπειρίας προορίζονται για αρχιτέκτονες ανώτερου επιπέδου των οποίων η εργασία απαιτεί πολύ περισσότερη διοίκηση και επίβλεψη.

Οι επαγγελματίες με εμπειρία έξι έως δεκατεσσάρων ετών μπορούν να κερδίσουν έως και 22.000 USD ετησίως. Μπορεί να φτάσει έως και 38.000 USD ετησίως για επαγγελματίες στον ίδιο κλάδο για 15 χρόνια.

  Πώς να ανοίξετε το Κέντρο ειδοποιήσεων στο iPhone X

Μπορείτε να φτάσετε έως και 63.000 USD ετησίως εάν είστε ανώτερος αρχιτέκτονας λύσεων, έχετε την απαραίτητη εμπειρία και εργάζεστε για έναν αξιόπιστο οργανισμό.

Πόροι για την προετοιμασία για την εξέταση AWS Data Analytics Certification (DAS-C01):

Σας συμβουλεύουμε να ξεκινήσετε με ένα πρόγραμμα εκμάθησης AWS εάν είστε αρχάριος που αναζητά ένα ξεκάθαρο σημείο εκκίνησης για να σας βοηθήσει να αναπτύξετε μια καριέρα ή να αυξήσετε τις γνώσεις σας για την ανάλυση δεδομένων στο AWS Cloud.

Μπορείτε να μάθετε για τη συλλογή δεδομένων, την απορρόφηση, την αποθήκευση, την επεξεργασία και την οπτικοποίηση με τη βοήθεια αυτής της συλλογής μαθημάτων κατ’ απαίτηση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα Σχέδια Εκμάθησης για να συνεχίσετε την προετοιμασία σας για το τεστ AWS Certified Data Analytics – Specialty.

AWS Certified Data Analytics Specialty 2022 – Hands-On: Udemy

Θα έχετε πολλές ευκαιρίες στο μάθημα AWS Certified Data Analytics Specialty 2022 να χρησιμοποιήσετε πρακτικές εργασίες και κουίζ για να ενισχύσετε τη μάθησή σας. Όταν τελειώσετε, αυτό το μάθημα περιλαμβάνει ένα εικονικό τεστ που, όσον αφορά τη διάρκεια, τη δυσκολία και το στυλ, είναι συγκρίσιμο με την πραγματική εξέταση, ώστε να μπορείτε να δείτε εάν είστε προετοιμασμένοι πριν ξοδέψετε τα χρήματα για να το λάβετε. Αυτό το μάθημα θα σας διδάξει επίσης μερικά χρήσιμα κόλπα και τακτικές για τη λήψη τεστ.

Προετοιμασία Εξετάσεων | AWS Certified Data Analytics – Ειδικότητα (DAS-C01): Udemy

Αυτό το μάθημα έχει σχεδιαστεί για να σας δώσει μια ιδέα για τις γνώσεις και τις τεχνικές που απαιτούνται για να περάσετε την εξέταση AWS DAS-C01 με την πρώτη προσπάθεια. Το μάθημα AWS Certified Data Analytics (DAS-C01) περιλαμβάνει επίσης πολλαπλές πρακτικές δοκιμές με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής για να ελέγξετε τις δυνατότητές σας και να σας προετοιμάσει για την πιστοποίηση.

AWS Certified Data Analytics Specialty (DAS-C01): Οδηγός δοκιμής προετοιμασίας

Το σεμινάριο AWS Certified Data Analytics Specialty θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε για την εξέταση παρέχοντάς σας λεπτομερείς λεπτομέρειες για τις προϋποθέσεις της εξέτασης, τη δομή των τελών, τους τομείς και μια πλήρη ανάλυση των ενοτήτων που καλύπτονται στις πληροφορίες της εξέτασης.

AWS Certified Data Analytics – Ειδικότητα (DAS-C01): Cloud Academy

Ένας συγγραφέας με πιστοποίηση AWS έχει προετοιμάσει αυτήν τη διαδρομή εκμάθησης AWS Certified Data Analytics – Specialty (DAS-C01). Θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις του τομέα καθώς κινείστε κατά μήκος της διαδρομής της μελέτης, αναπτύσσοντας μια πλήρη γνώση κάθε θέματος.

AWS Certified Data Analytics Study Guide: Speciality (DAS-C01) Exam

Αυτός ο εκτενής οδηγός μελέτης θα σας βοηθήσει να αξιολογήσετε την τεχνική σας επάρκεια και να προετοιμαστείτε για την πιο πρόσφατη δοκιμή AWS Certified Data Analytics.

Ο AWS Certified Data Analytics Study Guide είναι διαθέσιμος στο Amazon σε έκδοση Kindle και σε χαρτόδετη έκδοση.

AWS Certified Data Analytics – Πρώτη Έκδοση – 2022

Οι σημειώσεις των εξετάσεων είναι μια συμπυκνωμένη συλλογή σημειώσεων που καλύπτουν ολόκληρο το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων. Αυτό το πολύτιμο και εξαιρετικό φυλλάδιο σας παρέχει μια γρήγορη επισκόπηση των τεχνολογικών ιδεών που σχετίζονται με τις εξετάσεις πιστοποίησης.

AWS Certified Data Analytics – Ειδικότητα: Οι σημειώσεις Exam Cram είναι διαθέσιμες στο amazon σε εκδόσεις kindle και χαρτόδετο.

συμπέρασμα

Αποφασίσατε για έναν στόχο. Ήρθε η ώρα να προχωρήσετε την καριέρα σας μαθαίνοντας νέα πράγματα και αναπτύσσοντας νέα ταλέντα. Δείτε αυτά τα υλικά εκπαίδευσης και πιστοποίησης AWS που σχετίζονται με την Πιστοποίηση AWS Data Analytics. Αυτοί οι προτεινόμενοι πόροι προσφέρουν ευκαιρίες για μάθηση από επαγγελματίες του AWS.

Η απόκτηση της πιστοποίησης AWS Data Analytics είναι ο καλύτερος τρόπος, ανεξάρτητα από το επίπεδο εμπειρίας ή εκπαίδευσής σας, είτε έχετε τελειώσει το κολέγιο, είτε είστε ειδικός στον τομέα σας είτε αυτοδίδακτος.

Θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσετε την ιδανική σας σταδιοδρομία, θα είστε σε θέση να απαιτήσετε περισσότερες αμοιβές και θα αποκτήσετε την αναγνωρισμένη από τον κλάδο πιστοποίηση που θα σας διακρίνει ως αρχή του αντικειμένου.

Μπορείτε επίσης να δείτε μερικές ακόμη πρακτικές δοκιμές AWS για να σας βοηθήσουν να περάσετε τις εξετάσεις.