Πώς να ανοίξετε το Κέντρο ειδοποιήσεων στο iPhone X







Η εγκοπή στο iPhone X θεωρείται ως επί το πλείστον ως κακή σχεδιαστική επιλογή. Μπορεί να είναι κακή σχεδίαση, αλλά ορισμένοι χρήστες iPhone X βρίσκουν ότι αυτό το σχέδιο ξεχωρίζει τη συσκευή από άλλα τηλέφωνα που προσπαθούν να τη μιμηθούν. Η εγκοπή μπορεί να είναι μια πληγή στα μάτια, αλλά συνοδεύεται επίσης από μια μικρή επιπλοκή. Σε άλλα μοντέλα iPhone, οι χρήστες σύρουν προς τα κάτω από την κορυφή, συνήθως κάπου στη μέση, για να ανοίξουν το Κέντρο ειδοποιήσεων. Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό στο iPhone X επειδή η μέση καταλαμβάνεται από την εγκοπή που δεν αναγνωρίζει χειρονομίες. Πώς ανοίγουν λοιπόν οι χρήστες το Κέντρο ειδοποιήσεων στο iPhone X; Το κόλπο είναι στην εγκοπή.

  Πώς να προσθέσετε την τρέχουσα ημερομηνία και ώρα στα Φύλλα Google

Κέντρο ειδοποιήσεων στο iPhone X

Η εγκοπή χωρίζει το επάνω μέρος της οθόνης σε ένα αριστερό και το δεξί πλαίσιο. Οι χρήστες έχουν αρχίσει να καλούν τα κορυφαία κομμάτια των διαχωρισμένων αυτιών της οθόνης. Αυτά τα αυτιά δεν είναι μόνο αποτέλεσμα του σχεδιασμού του υλικού. Είναι καθορισμένες περιοχές που αναγνωρίζουν τις κινήσεις ολίσθησης και ανταποκρίνονται ανάλογα. Στην πραγματικότητα, το αριστερό και το δεξί αυτί ανταποκρίνονται διαφορετικά σε μια κίνηση ολίσθησης.

Για να ανοίξετε το Κέντρο ειδοποιήσεων στο iPhone X, πρέπει να σύρετε προς τα κάτω στο αριστερό αυτί. Αν αναρωτιέστε τι συμβαίνει όταν σύρετε προς τα κάτω στο δεξί αυτί, ανοίγει το Κέντρο Ελέγχου στο iPhone X.

Η εγκοπή μπορεί να φαίνεται σαν ένας σχεδιαστικός συμβιβασμός που έπρεπε να κάνει η Apple με το τηλέφωνό της με όλες τις οθόνες. Μερικοί άνθρωποι μάλιστα εικάζουν ότι η εγκοπή είναι ένα σημάδι ότι η Apple εγκατέλειψε τη σχεδίαση και ήξερε ότι μπορούσε να βασιστεί μόνο στη δύναμη της επωνυμίας της για να πουλήσει το τηλέφωνο. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το iOS στο iPhone X δείχνει το αντίθετο. Η εγκοπή μπορεί να μην είναι το πιο κομψό στοιχείο σχεδίασης σε μια συσκευή, ούτε το πιο κομψό πράγμα που έχει δημιουργήσει η Apple, αλλά η εταιρεία έχει κάνει το λογισμικό της, δηλαδή το iOS 11 να λειτουργεί με αυτό.

  Πώς να βρείτε το πρώτο σας Tweet

Τα αυτιά δεν είναι απλώς κομμάτια οθόνης και στις δύο πλευρές της εγκοπής. Είναι λειτουργικές περιοχές που παρέχουν πρόσβαση σε λειτουργίες. Μπορεί να μην είναι ο πιο κομψός τρόπος για να κατεβάσετε τη σκιά ειδοποιήσεων και ίσως οι χρήστες θα δυσκολευτούν να θυμηθούν ποια πλευρά ανοίγει το Κέντρο ελέγχου και ποια πλευρά ανοίγει το Κέντρο ειδοποιήσεων, αλλά τελικά θα το συνηθίσουν.

Παρά το μίσος που έχει αποκτήσει η εγκοπή, το iPhone X πωλεί αρκετά καλά και υπάρχουν ελάχιστα έως καθόλου παράπονα σχετικά με το UI ή τον τρόπο πρόσβασης στις λειτουργίες. Όποιος αγοράζει τη συσκευή γνωρίζει ότι με το κουμπί αρχικής οθόνης να έχει φύγει, θα πρέπει να μάθουν να χρησιμοποιούν τη συσκευή ξανά ούτως ή άλλως.

  Η ιστορία του Caps Lock: Γιατί υπάρχει το κλειδί Caps Lock;