Διορθώστε τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ αυτού του σταθμού εργασίας και του πρωτεύοντος τομέα απέτυχε

Βρισκόμενοι σε οικιακό ή επαγγελματικό χώρο εργασίας, μπορείτε να διατηρήσετε τους υπολογιστές-πελάτες και διακομιστή σας σε δύο απλές υποδομές, συγκεκριμένα, το Workgroup (χρησιμοποιείται για μικρές επιχειρηματικές δραστηριότητες με 10 ή λιγότερους υπολογιστές) και το Domain (έχει χιλιάδες υπολογιστές συνδεδεμένους σε ένα κεντρικό δίκτυο). Για την υποδομή της ομάδας εργασίας, ενδέχεται να μην χρειάζεστε αποκλειστικό διακομιστή, ενώ για την υποδομή τομέα, πρέπει να χρειάζεστε τουλάχιστον έναν διακομιστή που να έχει τις λειτουργίες τόσο των Υπηρεσιών τομέα Active Directory όσο και των Υπηρεσιών ονομάτων τομέα. Πολλοί χρήστες παραπονιούνται ότι η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ αυτού του σταθμού εργασίας και του πρωτεύοντος τομέα που απέτυχε στα Windows 10 εμφανίζεται στον υπολογιστή όταν προσπαθούν να συνδεθούν στον λογαριασμό τομέα. Εάν είστε και εσείς ένας από αυτούς, προσφέρουμε έναν τέλειο οδηγό για την ταξινόμηση της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ αυτού του σταθμού εργασίας και του κύριου τομέα δεν απέτυχε κανένα πρόβλημα τοπικού διαχειριστή.

Πώς να διορθώσετε τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ αυτού του σταθμού εργασίας και του πρωτεύοντος τομέα που απέτυχε στα Windows 10

Ένα από τα πιο συνηθισμένα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι διαχειριστές συστήματος είναι η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ αυτού του σταθμού εργασίας και του ζητήματος αποτυχίας του κύριου τομέα. Ακολουθούν μερικά σημεία που πρέπει να γνωρίζετε για το εν λόγω ζήτημα.

  • Εάν συνδυάσετε τον υπολογιστή σας με οποιονδήποτε τομέα της υπηρεσίας καταλόγου Active Directory, πρέπει να ορίσετε νέο λογαριασμό χρήστη και κωδικό πρόσβασης.
  • Όταν συνδέεστε στον υπολογιστή σας σε έναν τομέα Active Directory, δημιουργείται ένα ασφαλές κανάλι μαζί με τον πλησιέστερο ελεγκτή τομέα. Ο ελεγκτής τομέα (DC) ελέγχει τα διαπιστευτήρια χρήστη και τώρα, δημιουργείται η εμπιστοσύνη μεταξύ του υπολογιστή και του τομέα σας, εάν τα διαπιστευτήρια πληρούν τις πολιτικές ασφαλείας που έχουν προκαθοριστεί από την εταιρεία.
  • Ο κωδικός πρόσβασης ισχύει για 30 ημέρες (προεπιλογή) και πρέπει να τον αλλάξετε μετά τον καθορισμένο χρόνο.
  • Τα διαπιστευτήρια του τοπικού λογαριασμού του υπολογιστή σας και του κωδικού πρόσβασης δεν θα λήξουν στο μ.Χ. Αυτό συμβαίνει επειδή οι πολιτικές κωδικού πρόσβασης τομέα δεν ισχύουν για τα αντικείμενα υπολογιστή της υπηρεσίας καταλόγου Active Directory.
  • Το ενδιαφέρον γεγονός είναι ότι, ακόμα κι αν δεν έχετε ενεργοποιήσει τον υπολογιστή σας για αρκετούς μήνες ή ένα χρόνο, η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ του υπολογιστή και του τομέα θα εξακολουθεί να παραμένει. Έτσι, την επόμενη φορά που θα συνδεθείτε στον σταθμό εργασίας που είναι συνδεδεμένος στον τομέα σας, ο κωδικός πρόσβασης θα αλλάξει κατά την πρώτη σύνδεση.
  • Όταν αυτή η σχέση εμπιστοσύνης διακόπτεται για οποιονδήποτε λόγο, η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ αυτού του σταθμού εργασίας και του πρωτεύοντος τομέα απέτυχε, δεν εμφανίζεται κανένα μήνυμα τοπικού διαχειριστή στην οθόνη.

Πώς να επαληθεύσετε τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ σταθμού εργασίας και πρωτεύοντος τομέα

Για να επαληθεύσετε τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ του σταθμού εργασίας και του κύριου τομέα σας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο τοπικός κωδικός πρόσβασης του υπολογιστή σας συγχρονίζεται με τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού υπολογιστή που ελέγχεται από τον τομέα. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να βρείτε το ίδιο.

  Το HomePod mini δεν ανταποκρίνεται: 9 τρόποι για να διορθώσετε!

1. Συνδεθείτε στον υπολογιστή σας με τον τοπικό λογαριασμό διαχειριστή και τον κωδικό πρόσβασής σας.

Σημείωση: Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες κατά τη σύνδεση στον υπολογιστή σας που χρησιμοποιεί επίσης λογαριασμό τομέα, αποσυνδέστε προσωρινά το καλώδιο Ethernet. Μερικές φορές, αυτό μπορεί να σας επιτρέψει να συνδεθείτε στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας αποθηκευμένα διαπιστευτήρια χρήστη Active Directory. Αφού συνδεθείτε χρησιμοποιώντας αυτά τα αποθηκευμένα διαπιστευτήρια, επανασυνδέστε το καλώδιο Ethernet.

2. Τώρα, πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε PowerShell και μετά κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

3. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε την εντολή Test-ComputerSecureChannel και πατήστε το πλήκτρο Enter.

4. Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε την παράμετρο διακόπτη –verbose και να πατήσετε το πλήκτρο Enter.

Test-ComputerSecureChannel -Verbose
VERBOSE: Performing the operation Test-ComputerSecureChannel on target Techcult(Type Company Name).
True
VERBOSE: The secure channel between the local computer and the domain techcult.com is in good condition.

5. Πρέπει να λάβετε Το ασφαλές κανάλι μεταξύ του τοπικού υπολογιστή και του τομέα (όνομα εταιρείας).com είναι σε καλή κατάσταση. Εάν ναι, τότε η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ του σταθμού εργασίας και του τομέα είναι καλή.

Λόγοι που προκαλούν Αποτυχημένο πρόβλημα εμπιστοσύνης

Το πρόβλημα αποτυχίας της σχέσης εμπιστοσύνης τομέα μπορεί να προκύψει στον υπολογιστή σας για διάφορους λόγους.

  • Όταν ο σταθμός εργασίας σας δεν είναι πλέον αξιόπιστος από τον τομέα, θα αντιμετωπίσετε τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ αυτού του σταθμού εργασίας και του προβλήματος αποτυχίας του κύριου τομέα.
  • Όταν τα διαπιστευτήρια κωδικού πρόσβασης τοπικού λογαριασμού του υπολογιστή σας δεν ταιριάζουν με τον κωδικό πρόσβασης αντικειμένου του υπολογιστή σας στην υπηρεσία καταλόγου Active Directory, θα αντιμετωπίσετε το ίδιο πρόβλημα.
  • Εάν ο σταθμός εργασίας σας προσπαθήσει να ελέγξει την ταυτότητα του τομέα με λανθασμένο κωδικό πρόσβασης, θα αντιμετωπίσετε το πρόβλημα που συζητήθηκε.
  • Συμβαίνει επίσης μετά την επανεγκατάσταση των Windows.
  • Όταν γίνεται επαναφορά του υπολογιστή σας σε ένα παλιό σημείο επαναφοράς ή σε ένα στιγμιότυπο που έχει ληγμένο κωδικό πρόσβασης λογαριασμού μηχανής.

Ακολουθεί μια λίστα με επτά μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων που σας βοηθούν να διορθώσετε τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ αυτού του σταθμού εργασίας και του προβλήματος αποτυχίας του κύριου τομέα. Ακολουθήστε το ίδιο για να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει ένα σημείο επαναφοράς συστήματος για να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας με Windows 10 όταν κάτι πάει στραβά.

Μέθοδος 1: Ενεργοποίηση διακομιστή DHCP

Εάν προσθέσατε πρόσφατα έναν νέο διακομιστή DHCP ή έχετε κάνει οποιεσδήποτε αλλαγές στην υπάρχουσα ομάδα DHCP, συνεχίστε να διαβάζετε αυτήν τη μέθοδο. Μπορείτε να εκχωρήσετε διευθύνσεις IP στους κεντρικούς υπολογιστές σας σε δίκτυο, αλλά στατικές ή δυναμικές μεθόδους διευθυνσιοδότησης.

Λίγοι χρήστες έχουν αναφέρει ότι η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ αυτού του σταθμού εργασίας και του πρωτεύοντος τομέα αποτυχίας προέκυψε μετά την προσθήκη του διακομιστή DHCP στον διακομιστή. Αυτό συμβαίνει όταν προσθέτετε λάθος ομάδα διευθύνσεων IP DHCP στα δίκτυα κεντρικού υπολογιστή. Ως εκ τούτου, υπάρχει ανάγκη να ελέγξετε εάν το DHCP λειτουργεί σωστά σύμφωνα με τις οδηγίες παρακάτω.

Σημείωση: Εδώ, επεξηγούνται τα βήματα για τον έλεγχο των διαμορφώσεων DHCP για Windows Server 2016 και TP-Link TL-ER6120 που λειτουργεί με διεύθυνση IP 192.168.1.0/24. Ακολουθήστε τα βήματα σύμφωνα με τη ρύθμιση του δικτύου σας.

1. Πατήστε παρατεταμένα τα πλήκτρα Windows + R μαζί για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

2. Τώρα, πληκτρολογήστε dhcpmgmt.msc και πατήστε Enter για να εκκινήσετε το εργαλείο διαχείρισης DHCP.

3. Τώρα, επεκτείνετε τον διακομιστή σας στο techcult.comIPv4Scope.

4. Εάν διαπιστώσετε ότι η διαμόρφωση DHCP δεν έχει ρυθμιστεί σωστά, (διεύθυνση IP 192.168.1.0/24), πρέπει να αλλάξετε τη διαμόρφωση DHCP.

Στη συνέχεια, για να ελέγξετε τη διαμόρφωση DHCP του δρομολογητή σας (π.χ. TP-Link TL-ER6120), ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

1. Σημειώστε τη διεύθυνση IP, το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του ασύρματου δρομολογητή σας.

  Πώς να προσαρμόσετε την οθόνη Apple CarPlay

Σημείωση: Εάν δεν γνωρίζετε πώς να βρείτε τη διεύθυνση IP του δρομολογητή σας, ανατρέξτε στον οδηγό μας Πώς να βρείτε τη διεύθυνση IP του δρομολογητή μου; ή μπορείτε επίσης να βρείτε τις πληροφορίες στο εγχειρίδιο του δρομολογητή.

2. Τώρα, εκκινήστε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης και πληκτρολογήστε τη διεύθυνση IP του δρομολογητή σας στη γραμμή διευθύνσεων.

3. Τώρα, πληκτρολογήστε τα διαπιστευτήρια του δρομολογητή σας και συνδεθείτε.

4. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα Δίκτυο και επιλέξτε LAN από το αριστερό παράθυρο.

5. Τώρα, μεταβείτε στην καρτέλα DHCP και βεβαιωθείτε ότι ο διακομιστής DHCP είναι ενεργοποιημένος. Ελέγξτε τις διευθύνσεις DHCP και κάντε κλικ στο Αποθήκευση εάν κάνατε αλλαγές.

Μέθοδος 2: Επανασύνδεση του μηχανήματος από τον τομέα

Η εκ νέου σύνδεση ενός μηχανήματος ή ενός σταθμού εργασίας από έναν τομέα είναι μια πιθανή διόρθωση για τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ αυτού του σταθμού εργασίας και του σφάλματος αποτυχίας του κύριου τομέα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας λογαριασμός διαχειριστή τομέα που έχει όλα τα δικαιώματα να προσθέσει ή να συμμετάσχει σε οποιοδήποτε μηχάνημα από τον τομέα.

Σημείωση: Σε αυτό το άρθρο, δείξαμε βήματα για την εκ νέου συμμετοχή στα Windows 10 Pro χρησιμοποιώντας ένα μηχάνημα Server 2016. Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα με άλλα λειτουργικά συστήματα πελάτη και διακομιστή είτε από υπολογιστή Windows XP ή Windows 8 που χρησιμοποιεί Windows Server 2003 ή 2012 R2.

1. Συνδεθείτε στον τοπικό λογαριασμό διαχειριστή των Windows και πατήστε τα πλήκτρα Windows + E μαζί για να ανοίξετε την Εξερεύνηση αρχείων.

2. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο This PC από τα δεξιά του File Explorer και επιλέξτε Properties.

3. Στη συνέχεια, πραγματοποιήστε αναζήτηση και κάντε κλικ στην επιλογή Προβολή σύνθετων ρυθμίσεων συστήματος και μεταβείτε στην καρτέλα Όνομα υπολογιστή.

4. Τώρα, κάντε κλικ στο κουμπί Αλλαγή….

5. Στη συνέχεια, στο παράθυρο Computer Name/Domain Changes, επιλέξτε το κουμπί επιλογής Workgroup και πληκτρολογήστε το όνομα ό,τι θέλετε.

6. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

7. Στο επόμενο μήνυμα Ασφάλειας των Windows, πληκτρολογήστε τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού διαχειριστή και κάντε κλικ στο OK.

8. Επιβεβαιώστε τις επόμενες διαδοχικές προτροπές κάνοντας κλικ στο OK και βγαίνοντας από τα παράθυρα System Properties.

9. Επανεκκινήστε το μηχάνημά σας και συνδεθείτε στον λογαριασμό χρήστη τομέα των Windows 10.

Ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει το πρόβλημα της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ του σταθμού εργασίας και του τομέα σας.

Μέθοδος 3: Χρησιμοποιήστε το PowerShell για να διορθώσετε τη σχέση εμπιστοσύνης τομέα

Αυτή είναι μια άλλη πιθανή μέθοδος που θα σας βοηθήσει να διορθώσετε τη σχέση εμπιστοσύνης τομέα PowerShell. Σας βοηθά να δημιουργήσετε την εμπιστοσύνη μεταξύ του πελάτη και του σταθμού εργασίας. Για αυτό, πρέπει να χρειαστείτε έναν τοπικό λογαριασμό διαχειριστή. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να διορθώσετε τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ αυτού του σταθμού εργασίας και του πρωτεύοντος τομέα αποτυχημένου προβλήματος των Windows 10.

1. Συνδεθείτε στον τοπικό λογαριασμό διαχειριστή των Windows 10.

2. Τώρα, πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε PowerShell και μετά κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

3. Τώρα, πληκτρολογήστε την εντολή $credential = Get-Credential και πατήστε το πλήκτρο Enter.

4. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε τα διαπιστευτήρια κωδικού πρόσβασης του λογαριασμού τομέα σας και κάντε κλικ στο OK.

5. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε εντολή Reset-ComputerMachinePassword -Credential $credential και πατήστε το πλήκτρο Enter.

6. Τώρα, βγείτε από το PowerShell και επανεκκινήστε τον υπολογιστή.

7. Στη συνέχεια, συνδεθείτε στον λογαριασμό τομέα των Windows 10 και ελέγξτε εάν μπορείτε να διορθώσετε τη σχέση εμπιστοσύνης τομέα PowerShell.

Μέθοδος 4: Προσθήκη ελεγκτή τομέα στο Credential Manager

Με αυτήν τη μέθοδο, μπορείτε να διορθώσετε το ζήτημα που συζητήθηκε προσθέτοντας έναν λογαριασμό ελεγκτή τομέα στο Credential Manager. Ακολουθήστε τα βήματα όπως υποδεικνύονται στον υπολογιστή Windows 10.

  Πώς να περιορίσετε ποιος μπορεί να απαντήσει στα tweet σας

1. Συνδεθείτε στον τοπικό λογαριασμό διαχειριστή των Windows 10.

2. Τώρα, πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε Credential Manager. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στα Διαπιστευτήρια των Windows όπως απεικονίζεται.

4. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο σύνδεσμο Προσθήκη διαπιστευτηρίων των Windows όπως απεικονίζεται.

5. Τώρα, πληκτρολογήστε τη διεύθυνση Διαδικτύου ή δικτύου, μαζί με τα διαπιστευτήρια ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης και κάντε κλικ στο OK.

6. Τώρα, κλείστε όλα τα παράθυρα του Credential Manager και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

7. Τέλος, συνδεθείτε στον λογαριασμό χρήστη τομέα των Windows 10 και ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει το πρόβλημα της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ του σταθμού εργασίας και του τομέα.

Μέθοδος 5: Επαναφορά κωδικού πρόσβασης λογαριασμού

Εάν χρησιμοποιείτε Windows Server 2003 και Windows Server 2008 R2, συνεχίστε να διαβάζετε αυτήν τη μέθοδο. Χρήστες που χρησιμοποιούν άλλες εκδόσεις λειτουργικού συστήματος διακομιστή, μεταβείτε στην επόμενη μέθοδο αντιμετώπισης προβλημάτων. Σε αυτήν τη μέθοδο, θα μάθετε πώς να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης του μηχανήματος στον Windows Server 2008 R2. Η επαναφορά του κωδικού πρόσβασης θα σας βοηθήσει να διορθώσετε το πρόβλημα εμπιστοσύνης στις περισσότερες προχωρημένες περιπτώσεις.

1. Συνδεθείτε στον λογαριασμό διαχειριστή τομέα σας και πατήστε το πλήκτρο Windows.

2. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε cmd και κάντε κλικ στο Άνοιγμα όπως απεικονίζεται.

3. Τώρα, πληκτρολογήστε netdom resetpwd /s:server /ud:domainUser /pd:* παράθυρο εντολής και πατήστε το πλήκτρο Enter.

Σημείωση: Εδώ το s είναι το όνομα διακομιστή τομέα, ο τομέας είναι το όνομα τομέα και ο χρήστης είναι ο λογαριασμός χρήστη που βρίσκεται σε διένεξη.

4. Τώρα, κλείστε όλα τα παράθυρα και επανεκκινήστε τον υπολογιστή.

5. Στη συνέχεια, συνδεθείτε χρησιμοποιώντας λογαριασμό χρήστη τομέα και ελέγξτε εάν έχετε επιδιορθώσει τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ αυτού του σταθμού εργασίας και του κύριου τομέα χωρίς πρόβλημα τοπικού διαχειριστή.

Μέθοδος 6: Επαναφορά λογαριασμού

Μια άλλη απλή και πιθανή μέθοδος αντιμετώπισης προβλημάτων που θα σας βοηθήσει να διορθώσετε τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ αυτού του σταθμού εργασίας και του κύριου τομέα δεν απέτυχε χωρίς πρόβλημα τοπικού διαχειριστή είναι η επαναφορά του λογαριασμού του υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο που είναι ενσωματωμένο στις υπηρεσίες τομέα Active Directory.

1. Πατήστε παρατεταμένα τα πλήκτρα Windows + R μαζί για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

2. Τώρα, πληκτρολογήστε dsa.msc στο πλαίσιο και πατήστε το πλήκτρο Enter για να ανοίξετε το Active Directory User and Computers.

3. Τώρα, επεκτείνετε τον τομέα σας, για παράδειγμα, techcult.com

4. Στη συνέχεια, κάντε διπλό κλικ στο Computers και μεταβείτε στον λογαριασμό χρήστη που βρίσκεται σε διένεξη που προκαλεί το πρόβλημα.

5. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε αυτόν τον λογαριασμό χρήστη και επιλέξτε Επαναφορά λογαριασμού.

6. Επιβεβαιώστε το μήνυμα προτροπής κάνοντας κλικ στο Yes και στη συνέχεια στο OK και κλείστε τα παράθυρα Active Directory User and Computers.

7. Τέλος, επανεκκινήστε τον υπολογιστή και συνδεθείτε στον λογαριασμό χρήστη τομέα σας.

Μέθοδος 7: Εκτελέστε Επαναφορά Συστήματος

Εάν υπάρχουν μη συμβατά στοιχεία ενημέρωσης των Windows στον υπολογιστή σας, ο υπολογιστής σας δεν θα λειτουργεί όπως συνήθως. Έτσι, επαναφέρετε τον υπολογιστή σας σε μια κατάσταση όπου όλα λειτουργούσαν καλά. Ακολουθούν ορισμένες οδηγίες για την επαναφορά του υπολογιστή σας για να διορθώσετε τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ αυτού του σταθμού εργασίας και του πρωτεύοντος τομέα που απέτυχε στα Windows 10. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο χρήσης της Επαναφοράς Συστήματος στα Windows 10 και εφαρμόστε τις οδηγίες όπως παρουσιάζονται.

Μετά την επαναφορά του υπολογιστή σας με Windows 10, ελέγξτε εάν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μηχάνημα Windows που είναι συνδεδεμένο στον τομέα χωρίς σφάλματα.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και ότι θα μπορούσατε να διορθώσετε τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ αυτού του σταθμού εργασίας και του προβλήματος αποτυχίας του κύριου τομέα στη συσκευή σας. Ενημερώστε μας ποια μέθοδος λειτούργησε καλύτερα για εσάς. Εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες/προτάσεις σχετικά με αυτό το άρθρο, μην διστάσετε να τις αφήσετε στην ενότητα σχολίων.