Διορθώστε το μπροστινό βύσμα ήχου που δεν λειτουργεί στα Windows 10

Οι μπροστινές υποδοχές ήχου είναι τα μπροστινά μικρόφωνα/ακουστικά που υπάρχουν σε έναν προσωπικό υπολογιστή. Οι μεμονωμένες θύρες ήχου υπάρχουν συνήθως σε φορητούς υπολογιστές είτε στο πλάι είτε στο μπροστινό μέρος. Ο λόγος για τον οποίο η μπροστινή υποδοχή ήχου σας δεν λειτουργεί είτε σχετίζεται με τα προγράμματα οδήγησης είτε οφείλεται στη σύνδεση μεταξύ της μητρικής πλακέτας και του περιβλήματος του υπολογιστή. Αυτό το ζήτημα συνήθως επιδιορθώνεται με απλές μεθόδους, όπως περιγράφεται σε αυτό το άρθρο και δεν απαιτεί σημαντική αντιμετώπιση προβλημάτων στις περισσότερες περιπτώσεις. Όταν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ακουστικά ή το μικρόφωνό σας στις μπροστινές υποδοχές. Μην εκνευρίζεστε, ακολουθούν ορισμένες μέθοδοι για να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί η υποδοχή ήχου του μπροστινού πίνακα.

Πώς να διορθώσετε το μπροστινό βύσμα ήχου που δεν λειτουργεί στα Windows 10

Εδώ, έχουμε συγκεντρώσει μια συλλογή από 13 ιδέες αντιμετώπισης προβλημάτων που θα σας βοηθήσουν να χειριστείτε και να αποτρέψετε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί η υποδοχή ήχου του μπροστινού πίνακα στα Windows 10. Αλλά προτού εξετάσετε τη λύση, ενημερώστε μας τους πιθανούς λόγους πίσω από αυτό το πρόβλημα.

  • Ζητήματα συνδεσιμότητας μεταξύ μητρικής πλακέτας και υποδοχής ήχου.
  • Τα προγράμματα οδήγησης ήχου ενδέχεται να είναι παλιά και να υπάρχουν στον υπολογιστή σας.
  • Η θύρα δεν έχει πιστοποιηθεί με επαρκείς ρυθμίσεις.
  • Η συσκευή ήχου σας δεν έχει οριστεί ως προεπιλεγμένη στον υπολογιστή σας.
  • Οι μπροστινές θύρες υποδοχής ήχου δεν αναγνωρίζονται.

Εάν αντιμετωπίζετε την μπροστινή υποδοχή ήχου που δεν λειτουργεί Windows 10 PC, εδώ είναι μερικές από τις μεθόδους για να το διορθώσετε. Για να διορθώσετε το πρόβλημα, κάντε τις οδηγίες παρακάτω.

Προκαταρκτικοί Έλεγχοι

1. Χρησιμοποιήστε άλλη συσκευή για να δοκιμάσετε ακουστικά: Εάν ο υπολογιστής έχει πρόβλημα με την υποδοχή ήχου του μπροστινού πίνακα που δεν λειτουργεί, βεβαιωθείτε ότι τα ακουστικά σας δεν έχουν υποστεί φυσική ζημιά. Αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε εάν το πρόβλημα είναι με τα ακουστικά σας ή τις ρυθμίσεις ήχου.

  • Συνδέστε τα ακουστικά σας σε άλλον υπολογιστή για να ελέγξετε εάν τα ακουστικά είναι λειτουργικά αποτελεσματικά. Μπορείτε επίσης να συνδέσετε τα ακουστικά σας στο κινητό σας τηλέφωνο για να το ελέγξετε.
  • Εάν μπορείτε να ακούσετε ήχο με τα ακουστικά σας από άλλες συσκευές, τότε τα ακουστικά σας δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Μπορείτε να δοκιμάσετε τις μεθόδους που αναφέρονται παρακάτω για να διορθώσετε το πρόβλημα που συζητήθηκε.

2. Ελέγξτε τη σύνδεση μεταξύ μητρικής πλακέτας και υποδοχής ήχου: Εάν η προαναφερθείσα μέθοδος δεν σας βοήθησε να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί η υποδοχή ήχου του μπροστινού πίνακα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η μητρική πλακέτα και η υποδοχή ήχου έχουν συνδεθεί σωστά. Η σύνδεση μπορεί να μην είναι σωστή σε πολλές περιπτώσεις. Εάν η σύνδεση δεν είναι σωστή, θα εμφανιστεί στον υπολογιστή ότι δεν υπάρχει καθόλου μπροστινή υποδοχή. Μπορείτε να ελέγξετε τη σύνδεση μεταξύ της μητρικής πλακέτας και της υποδοχής ήχου ακολουθώντας αυτά τα βήματα.

  • Εντοπίστε τη σύνδεση μεταξύ της μητρικής πλακέτας και της μπροστινής υποδοχής ήχου ανοίγοντας το περίβλημα του υπολογιστή σας.
  • Εάν ο υπολογιστής σας έχει δυνατότητα USB στο μπροστινό μέρος, θα δείτε ένα καλώδιο USB και ένα καλώδιο ήχου, βεβαιωθείτε ότι και τα δύο καλώδια έχουν συνδεθεί σωστά.
  • Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι χρήστες ανέφεραν ότι αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί αντιστρέφοντας την όψη των υποδοχών και στη συνέχεια εισάγοντάς τες μέσα στη μητρική πλακέτα. Βεβαιωθείτε πάντα ότι τα καλώδια σύνδεσης είναι σωστά συνδεδεμένα.
  3 Εναλλακτικές λύσεις στην εφαρμογή Google Camera για iPhone

Μέθοδος 1: Εκτελέστε το Audio Troubleshooter

Το ενσωματωμένο εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων στον υπολογιστή Windows 10 θα σας βοηθήσει να επιλύσετε αυτόματα τυχόν προβλήματα υλικού και σφάλματα. Όλες οι συσκευές ήχου που είναι συνδεδεμένες στον υπολογιστή σας θα σαρωθούν για τυχόν προβλήματα υλικού και τα προβλήματα θα επιλυθούν εύκολα. Ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με το Τρόπος εκτέλεσης της Αντιμετώπισης προβλημάτων υλικού και συσκευών για να διορθώσετε προβλήματα και να διορθώσετε όλα τα ζητήματα υλικού που σχετίζονται με τον ήχο στον υπολογιστή σας. Επίσης, μπορείτε να εκτελέσετε το Εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων ήχου ξεχωριστά σύμφωνα με τις οδηγίες στον οδηγό μας Τρόπος εκτέλεσης του Windows Update Troubleshooter, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει την επιλογή Αναπαραγωγή ήχου όπως απεικονίζεται.

Μέθοδος 2: Επιλέξτε Προεπιλεγμένη συσκευή

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η μπροστινή υποδοχή ήχου έχει οριστεί ως προεπιλεγμένη συσκευή για να αποφύγετε τυχόν διενέξεις, όπως η μη λειτουργία της μπροστινής υποδοχής ήχου. Πρέπει να ορίσετε τη συσκευή ήχου σας ως την προεπιλεγμένη συσκευή σύμφωνα με τις οδηγίες παρακάτω για να διορθώσετε το σφάλμα που συζητήθηκε.

1. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο Ηχεία στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης και επιλέξτε την επιλογή Ήχοι.

2. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα Αναπαραγωγή και κάντε δεξί κλικ στην υποδοχή ήχου που θέλετε να ορίσετε ως προεπιλεγμένη.

3. Τώρα, επιλέξτε την επιλογή Ορισμός ως προεπιλεγμένης συσκευής όπως επισημαίνεται και κάντε κλικ στο Εφαρμογή και στο OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Μέθοδος 3: Απενεργοποιήστε την ανίχνευση βύσματος μπροστινού πίνακα (για κάρτα ήχου Realtek)

Εάν χρησιμοποιείτε κάρτα ήχου Realtek, ακολουθήστε αυτήν τη μέθοδο, διαφορετικά μεταβείτε στην επόμενη μέθοδο. Ακολουθούν τα βήματα για να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί η υποδοχή ήχου του μπροστινού πίνακα, απενεργοποιώντας την υποδοχή ήχου του μπροστινού πίνακα.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Πίνακας Ελέγχου και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Ορίστε Προβολή κατά > Μικρά εικονίδια και μετά κάντε κλικ στο Realtek HD Audio Manager.

3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Φάκελος στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

4. Η προτροπή Ρυθμίσεις σύνδεσης εμφανίζεται στην οθόνη, επιλέξτε το πλαίσιο που βρίσκεται δίπλα στο Απενεργοποίηση ανίχνευσης υποδοχής μπροστινού πίνακα.

5. Κάντε κλικ στο OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Εάν δεν μπορείτε να ανοίξετε τη Διαχείριση ήχου Realtek HD στον υπολογιστή σας, έχετε μια εναλλακτική επιλογή για να απενεργοποιήσετε την ανίχνευση υποδοχής του μπροστινού πίνακα με το πρόγραμμα επεξεργασίας μητρώου επίσης. Εδώ είναι τα βήματα για να το κάνετε.

1. Ανοίξτε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση πατώντας τα πλήκτρα Windows + R μαζί.

2. Πληκτρολογήστε regedit και κάντε κλικ στο OK.

3. Κάντε κλικ στο Αρχείο > Εξαγωγή πριν αλλάξετε οτιδήποτε για να δημιουργήσετε πρώτα ένα αντίγραφο ασφαλείας του μητρώου. Εάν εμφανιστούν ανεπιθύμητα αποτελέσματα, μπορείτε να κάνετε Αρχείο > Εισαγωγή για να αντιστρέψετε τις αλλαγές.

  Πώς να μοιράζεστε φωτογραφίες και βίντεο από το iPhone σας

Σημείωση: Εάν δεν ξέρετε πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του μητρώου σας, χρησιμοποιήστε τον οδηγό μας Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να επαναφέρετε το μητρώο στα Windows και εφαρμόστε τα βήματα όπως αναφέρθηκαν.

4. Αφού δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας, μεταβείτε στην ακόλουθη διαδρομή στον Επεξεργαστή Μητρώου.

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlClass{4d36e96c-e325-11ce-bfc1-08002be10318}

5. Αναπτύξτε όλους τους φακέλους που ξεκινούν με 000.

6. Αφού αναπτύξετε όλους τους φακέλους με το όνομα που ξεκινά από 000, αν βρείτε τον φάκελο Ρυθμίσεις ανοιχτό και αυτόν.

7. Όταν ανοίγετε το φάκελο Ρυθμίσεις, θα βρείτε έναν φάκελο με όνομα που ξεκινά με Drv8186_DevType. Τώρα, αναπτύξτε το και κάντε ξανά κλικ στο φάκελο Ρυθμίσεις.

Σημείωση: Εάν δεν βρείτε το φάκελο Ρυθμίσεις μέσα στο φάκελο Drv8186_DevType, μεταβείτε στην επόμενη μέθοδο.

8. Μέσα στο φάκελο Ρυθμίσεις, μεταβείτε στο δεξί παράθυρο και κάντε δεξί κλικ στην οθόνη. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Νέο και στη συνέχεια στο Binary Value όπως απεικονίζεται.

9. Ονομάστε τη δυαδική τιμή ως JackCtrl και ορίστε τα δεδομένα τιμής ως FF 82 40 00.

10. Κλείστε το πρόγραμμα επεξεργασίας και επανεκκινήστε τον υπολογιστή.

Ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει το πρόβλημα που δεν λειτουργεί η μπροστινή υποδοχή ήχου. Ορισμένοι υπολογιστές δεν έχουν ακριβή κλειδιά μητρώου που αναφέρονται στην παραπάνω μέθοδο. Σε αυτήν την περίπτωση, ελέγξτε εάν ισχύουν τα ακόλουθα βήματα.

1. Επαναλάβετε τα βήματα 1 – 4 όπως περιγράφεται παραπάνω.

2. Τώρα, αναπτύξτε όλους τους φακέλους που ξεκινούν με 000* και ελέγξτε σε ποιον φάκελο βρίσκεται το μητρώο DriverDesc.

3. Εάν έχετε βρει το κλειδί DriverDesc με τα δεδομένα τιμής του Realtek Audio, πρέπει να κάνετε αλλαγές στον αντίστοιχο φάκελο που έχει το DriverDesc.

4. Αναπτύξτε τον αντίστοιχο φάκελο και επιλέξτε GlobalSettings.

5. Στη συνέχεια, εντοπίστε το EnableDynamicDevices στο δεξιό τμήμα του παραθύρου και κάντε διπλό κλικ σε αυτό.

Σημείωση: Εάν δεν μπορείτε να βρείτε το κλειδί EnableDynamicDevices, μεταβείτε στο δεξί παράθυρο και κάντε δεξί κλικ στην οθόνη. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Νέο και στη συνέχεια Binary Value με το όνομα του EnableDynamicDevices όπως απεικονίζεται.

6. Τώρα, ορίστε τα δεδομένα τιμής σε 00 00 00 00.

7. Κλείστε τον Επεξεργαστή Μητρώου και επανεκκινήστε τον υπολογιστή.

Μέθοδος 4: Επαναφορά προεπιλεγμένων ρυθμίσεων ήχου

Εάν η παραπάνω μέθοδος δεν λειτουργεί για εσάς, δοκιμάστε να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις των βελτιώσεων ήχου στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις τους. Αυτό θα σας βοηθήσει να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί η υποδοχή ήχου του μπροστινού πίνακα.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R μαζί για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

2. Πληκτρολογήστε sysdm.cpl και πατήστε Enter για να ξεκινήσετε τις Ιδιότητες συστήματος.

3. Στο αναδυόμενο παράθυρο μεταβείτε στην καρτέλα Υλικό.

4. Κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις εγκατάστασης συσκευής.

5. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Όχι (η συσκευή σας ενδέχεται να μην λειτουργεί όπως αναμένεται).

6. Τώρα, κάντε κλικ στο Save Changes.

7. Ανοίξτε ξανά το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση και πληκτρολογήστε mmsys.cpl και πατήστε Enter για να εκκινήσετε το παράθυρο Sound.

8. Στην καρτέλα Αναπαραγωγή, κάντε διπλό κλικ στη συσκευή που προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε. Αυτό ανοίγει το παράθυρο Ιδιότητες.

9. Τώρα, μεταβείτε στην καρτέλα Για προχωρημένους και κάντε κλικ στο Restore Defaults για να επαναφέρετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις.

10. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα Spatial Sound.

11. Κάντε κλικ στο Restore Defaults και όλα θα επανέλθουν στην προεπιλογή.

12. Τέλος, κάντε κλικ στο Apply και μετά κάντε κλικ στο OK.

  Πώς να αλλάξετε και να προσαρμόσετε ένα θέμα στα Windows 11

13. Τώρα, ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει το πρόβλημα του ήχου της μπροστινής υποδοχής ήχου.

Μέθοδος 5: Ενημερώστε τα Windows

Εάν εκκρεμούν νέες ενημερώσεις της Microsoft για εγκατάσταση στον υπολογιστή σας, μερικά σφάλματα και η μπροστινή υποδοχή ήχου που δεν λειτουργεί το πρόβλημα των Windows 10 δεν μπορεί να επιλυθεί στον υπολογιστή σας. Όπως προτείνεται από πολλούς χρήστες, η ενημέρωση των υπολογιστών με Windows 10 θα σας βοηθήσει να επιλύσετε το πρόβλημα της μπροστινής υποδοχής ήχου. Ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο λήψης και εγκατάστασης της τελευταίας ενημέρωσης των Windows 10 για να ενημερώσετε τον υπολογιστή σας με Windows 10.

Μετά την ενημέρωση του λειτουργικού σας συστήματος Windows, ελέγξτε αν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον ήχο από την μπροστινή υποδοχή ήχου.

Μέθοδος 6: Ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης ήχου

Τυχόν μη συμβατές εκδόσεις προγραμμάτων οδήγησης ήχου στον υπολογιστή σας θα έχουν πάντα ως αποτέλεσμα το πρόβλημα να μην λειτουργεί η μπροστινή υποδοχή ήχου. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε πάντα μια ενημερωμένη έκδοση προγραμμάτων οδήγησης ήχου και εάν ο υπολογιστής σας δεν διαθέτει τα πιο πρόσφατα προγράμματα οδήγησης, σας συμβουλεύουμε να τα ενημερώσετε σύμφωνα με τις οδηγίες στον οδηγό μας Πώς να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης ήχου Realtek HD στα Windows 10.

Αφού ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης ήχου στην πιο πρόσφατη έκδοση, ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το πρόβλημα των Windows 10 που δεν λειτουργεί η μπροστινή υποδοχή ήχου.

Μέθοδος 7: Επανεγκαταστήστε τα προγράμματα οδήγησης ήχου

Σας συμβουλεύουμε να επανεγκαταστήσετε τα προγράμματα οδήγησης συσκευών μόνο εάν δεν μπορείτε να επιτύχετε καμία επιδιόρθωση με την ενημέρωση τους. Τα βήματα για την επανεγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης είναι πολύ εύκολα και μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή ή εφαρμόζοντας τα βήματα με μη αυτόματο τρόπο, όπως περιγράφεται στον οδηγό μας Πώς να απεγκαταστήσετε και να επανεγκαταστήσετε προγράμματα οδήγησης στα Windows 10.

Μετά την επανεγκατάσταση των προγραμμάτων οδήγησης ήχου, ελέγξτε εάν μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα που συζητήθηκε.

Μέθοδος 8: Επαναφορά ενημερώσεων προγράμματος οδήγησης ήχου

Μερικές φορές, η τρέχουσα έκδοση των προγραμμάτων οδήγησης ήχου μπορεί να προκαλέσει τυχόν διενέξεις ήχου και, σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να επαναφέρετε προηγούμενες εκδόσεις των εγκατεστημένων προγραμμάτων οδήγησης για να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί η υποδοχή ήχου του μπροστινού πίνακα. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται επαναφορά προγραμμάτων οδήγησης και μπορείτε εύκολα να επαναφέρετε τα προγράμματα οδήγησης του υπολογιστή σας στην προηγούμενη κατάστασή τους ακολουθώντας τον οδηγό μας Πώς να επαναφέρετε τα προγράμματα οδήγησης στα Windows 10.

Περιμένετε έως ότου εγκατασταθούν οι προηγούμενες εκδόσεις προγραμμάτων οδήγησης στον υπολογιστή σας με Windows 10. Μόλις τελειώσετε, ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το πρόβλημα της μπροστινής υποδοχής ήχου

Επαγγελματική συμβουλή: Χρησιμοποιήστε την υποδοχή ήχου στο πίσω μέρος

Εάν όλες οι μέθοδοι που αναφέρονται παραπάνω δεν λειτουργούν για εσάς, μπορείτε να δοκιμάσετε να συνδέσετε την υποδοχή ήχου που υπάρχει στο πίσω μέρος της συσκευής σας. Κάθε υπολογιστής έχει μια μπροστινή υποδοχή ήχου, αλλά έχει επίσης υποδοχές ήχου που συνδέονται απευθείας με τη μητρική πλακέτα. Μπορεί επίσης να έχετε προβλήματα υλικού στις μπροστινές υποδοχές ήχου. Εάν ναι, δοκιμάστε να ελέγξετε τις υποδοχές ήχου στη μητρική πλακέτα σας για να ελέγξετε εάν το πρόβλημα ήχου παρουσιάζεται μόνο στην μπροστινή υποδοχή. Ίσως χρειαστεί να το επιδιορθώσει ο κατασκευαστής του υπολογιστή ή να μεταφέρει τη συσκευή σας σε εξουσιοδοτημένο κέντρο σέρβις. Βρείτε την υποδοχή ήχου που είναι σε πράσινο χρώμα για ακουστικά και ροζ για μικρόφωνο και δοκιμάστε να συνδέσετε τη συσκευή σας εκεί. Θα συνδεθούν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακουστικά ή ακουστικά χωρίς κανένα πρόβλημα.

***

Τώρα, θα είχατε διορθώσει το πρόβλημα που δεν λειτουργεί η μπροστινή υποδοχή ήχου. Εάν έχετε κολλήσει στη μέση διαδικασία αντιμετώπισης προβλημάτων, ενημερώστε μας για αυτά στην ενότητα σχολίων. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες απορίες.